Emekli emekli ancak 1 haftalık dolap 🗄️ alışverişim bu kadarcık 🤏:)

Emekli emekli ancak 1 haftalık dolap 🗄️ alışverişim bu kadarcık 🤏:)
herkesin vücudu farklıdır ve hızlı bir metabolizmaya sahip biri olarak vereceğim öneriler ne kadar işe yarar bilemiyorum ama etkili olacağını düşünüyorum.
1. asla diyet yapıyorum diye düşünmeyin
2. yemek yemeyi bir alışkanlık ya da zevk haline getirmeyin sadece vücudunuzu dinleyin. açlık hissettiğinizde yiyin ( bazı kişilerde baş ağrısı ve halsizlikle belli ediyor) ve midenizin dolduğunu hissettiğinizde yemeyi kesin zaten 5-10 dakika içerisinde o doluluk biraz daha şişecek.
3. abur cuburlar, fastfoodlar, sevdiğiniz herhangi bir şeyi canınız çektiği anda yiyin tek şart ölçülü olmanız. mesela tok olsanız bile yemek üzerine kahve ve çikolata ya da kurabiye yiyebilirsiniz ya da o gün canınız pizza, lahmacun, hamburger döner herhangi bir şey çekiyorsa öğün olarak onu sipariş edip yiyin ama madde 5'e göre.
4. yiyeceğiniz her şeyi tabağa koyup yiyin. orta boyda bir tabak seçin kahvaltıyı da öğle ve akşam yemeğini de sadece o tabağın içine sığdırdıklarınızla yapın. yoğurt, ayran vs. bunlar hariç tabi.
5. bu seçtiğiniz tabağa canınızın çektiği ve sevdiğiniz her şeyden azar azar koyun. tabak çok çeşitli olsun. hepsinden yiyin ama sadece tabak kadar.
6. alarmla değil mümkünse uykunuzu aldığınızda uyanın. vücut uykusunu aldığında dengeyi daha iyi kuruyor ve daha az acıkıyor.
7. yemeklerden sonra en az 20 dakikalık yürüyüşler yapın.
diyet demek hemen aklımıza tatsız, tuzsuz, lezzetsiz yemekleri getiriyor. canımız çekmese bile kafamızda pizzalar, dönerler, pilav üstüler uçuşuyor çünkü kendimize yasakladığımız şeyler bizi mutlu eden şeyler ve sevdiğiniz şeyleri kestiğinizde psikolojik olarak yediğiniz hiçbir şey doyurmuyor ve mutluluk hormonu salgılanmadığı için vücut buna devam etmek istemiyor. bu yüzden sevdiğiniz yiyeceklerle de kilo verebilirsiniz. ölçüyü aşmadığınız sürece tabi. hatta bence kilo vermenin en sağlıklı yolu bu. ayrıca uzun süre devam edebilirsiniz. ben kendimi bildim bileli bu şekilde besleniyorum. benim için doğal olan bu ama bence her insan bu şekilde beslense obezite diye bir şey kalmaz. ayrıca diyetten daha kolay.
rica ederim. uygulayanlar olursa umarım güzel sonuçlar alırlar. ♥
Merhaba tatlım 💕 Ben Melis, diyetisyenim. Dolabına şöyle bir baktım da, hem lezzet dolu hem çeşitli bir alışveriş yapmışsın 🛒🍓 Balık türlerini seviyorsan kesinlikle diyet yaparken bunlardan faydalanabilirsin! Omega-3 kaynağı olduğu için inanılmaz faydalı. Yanına bol bol sebze eklersen, enfes ve dengeli bir öğün oluşturabilirsin 🥦🐟
Soslar da işin keyif kısmı ama tabii miktarlarına dikkat etmekte fayda var, özellikle kremalı ve şekerli olanlara. Emekli modunun tadını çıkarırken porsiyon kontrolüne odaklanırsan hem sağlığını hem de keyfini dengede tutarsın 🌟 Yardım lazım olursa her zaman buradayım! 🥰
Cevap
8Cevap
Dolaptaki bu malzemeler benim iki günlük yiyeceğim :D
Diyete başladığım zaman, aşırı iradeli oluyorum. Mesela şu an yakma dönemimde olduğum için sürekli yulaf yiyorum ve kardio yapıyorum.
Diyet edip boş yere nefsine eziyet etme. Her şeyden ye ama az ye.
Bunlarla diyetin olmayacağını Siz zaten soruda belirtmişsiniz ki 🙂
Ama ne yapayım şimdik:(
Önce bunları bitirin sonra diyete başlayın ama diyete başladıktan sonra da bu alışkanlıklarınızdan vazgeçin bence:)
buzluk beni bitiriyor bugün de kalamaris alacaktım hata
🙂 bir yerden başlamak lazım ama diyet için bu şekilde olmaz
biliyorum 😏
Önemli olan burada bir şekilde başlamak başladıktan sonra zaten gerisi gelecektir
Sen nasıl emeklisin 😃😃
Eğer yeme bozukluğun yoksa kendini kısıtlamadan kilo verebilirsin. Yeter ki kalori açığı oluştur ve yediklerinin kalorisini eritecek kadar spor yap ☺️
Esnaf gibi öne iyiyi koymuş alta kötüyü
Olur tabi yeterki azmin olsun tavsite verebilirim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?