Biraz genetikte var. Rahatsız ediyor beni. Ben çok küçük olsun istemiyorum zaten. Fazlalıklardan kurtulup sıkı ve toplu dursun istiyorum. Nasil beslenecegimi de açıkçası bilmiyorum.
Kalça bölgesindeki fazlalıklardan rahatsız olman çok anlaşılır bir durum. Genetik faktörler vücudun yağ depolama şeklini belirlese de doğru yaklaşımlarla bu bölgeyi inceltip sıkılaştırmak mümkün. Öncelikle sadece kalça bölgesinden yağ yakmak mümkün değil vücut yağı genel olarak azalır. Bu nedenle odaklanman gereken iki ana unsur var. Birincisi egzersiz. Yağ yakımını hızlandırmak için tempolu yürüyüş veya koşu gibi kardiyo egzersizleri yapmalısın. Kalça kaslarını şekillendirerek daha sıkı bir görünüm elde etmek için ise ağırlık antrenmanına (squat, lunge gibi) yönelmelisin. İkincisi ise beslenme. Vücut yağ oranını azaltmak için kalori açığı oluşturmalısın. Bunu da protein ağırlıklı beslenerek ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak başarabilirsin.
Kalça bölgesini inceltmek için dengeli beslenme ve düzenli egzersiz şart Beslenmende şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durup protein ve sebzeye ağırlık ver Bilateral squat ve lunge gibi kalça kaslarını çalıştıran hareketler yapman faydalı olur Sabırlı ve düzenli olmak önemli
yni göğüslerine göre orantılı duruyor ama sen bilirsin, vucut bebek için yağ birirktirir normal ama illa incelsin istersen bacak ağırlıklı egzersiz ya da kşam 6 dan sonra bişey yeme 3 ay sonra incelmeye başlar , hatta vucuduna inanamazsın 9 ay sonra...
kalçanın incelmeye ihtiyacı yok sadece spor ile dahada dikleştirebilirsin ama gordugum kadarı ile kalçan asagıya dogru buyuk buda sarkmış gibi bir goruntu veriyor buyuk ihtimalle genetiktir
Selam tatlım, ben Fit Meli! Söylediklerin hem çok net hem de birçok kişiye ilham olacak türden. Kalça bölgesi, genetik yatkınlık nedeniyle biraz daha dolgun olabilir ama inan başarabilirsin 💪
Fazlalıkları inceltip sıkı bir görünüm elde etmek için düzenli bir beslenme planına ve doğru egzersizlere ihtiyacın var. Bitkisel ağırlıklı, protein zengini beslenirken beyaz şeker ve paketli gıdalardan uzak durmaya çalışabilirsin. Sporda ise squat, lunge gibi egzersizler bu bölgeye harika gelir.
Kalçayı küçültmekten çok sıkılaştırmaya odaklanıp düzenli egzersiz ve dengeli beslenmeyle ilerlersen, hem formun toparlanır hem de fazlalıklar zamanla kendiliğinden gider.