Kilo verirkene kendimi tutamıyorum?

Fazla abur cubur tüketen biriyim. Yemek fazla yemem aslında ama sevdiğim tüm yemekler karbonhydratlı (makarna, pizza, hamurlu ürünler..) bu yüzden artık evde bunları yapmamaya çalışıyorum. Sevdiğim yemek olunca 2-3 tabak yediğim oluyor. Normal sevmediğim yemekleri ya hiç yemiyorum ya da 1 tabak anca. Bide şu sorun var ben almanyada yaşıyorum. Almanlar ekmeği çok tüketiyor. Bizim de kahvaltıda mutlaka hep ekmek bulunuyor. 2-4 dilim arası tüketiyorum günlük. Ekmeği çok istesem belki keserim ama abur cuburdan kopamıyorum. Bugün mesela bi yarım kutu dondurma, 2 çikolata, bir kaç bisküvi yedim. Cips, şerbetli tatlılar tüketmiyorum ikisini gördüğum an midem bulanıyor. Bunu çikolata da veya dondurmada nasıl başarabilirim ve direncimi nasıl yükseltebilirim. Ben yememeye çalışsam bilene ablam veya babam illa çikolata yediklerinde bana da uzatıyorlar ben de hayır diyemiyorum. Biraz da şey huyum var mesela akşam saati oldu yemeyeyim desem kenara koysam ertesi günü yenmiş oluyor hepsi ve bana bir şye kalmıyor. Artık yarış gibi bulduğum anda yiyorum sonra pişman oluyorum

Kilo verirkene kendimi tutamıyorum?