Teşekkürler ❤️
Sizce bir diyet programında başarıyı en çok etkileyen faktörler nelerdir?
Teşekkürler ❤️
Sizce bir diyet programının başarısını etkileyen en önemli faktörün ne olduğunu düşünüyorsunuz. Bu konuda aklınıza gelenler nelerdir

İlk önce diyet listesinin kişiye uygun ve sürdürülebilir olmasıdır. kisinin yaşam tarzina ve beslenme şekline uygun olmasıdır. vitamin mineraller bakımından zengin besleyici ve doyurucu öğünler olması onemlidir.
Bence bir diyet programında başarıyı en çok etkileyen şey sürdürülebilirlik ve motivasyon. Yani kısa vadeli, aşırı kısıtlayıcı diyetler belki başta işe yarar gibi görünür ama uzun vadede devam ettirmek çok zor. İnsan bir noktada pes ediyor. Bu yüzden sana uygun, hayat tarzına uyum sağlayan bir program çok önemli. Bir de işin psikolojik tarafı var tabii. Kendine inanmak, küçük değişimlerle bile motive olabilmek, sabretmek... Bunlar olmadan diyet işi zor. Ve belki de en önemlisi: suçluluk duymadan devam edebilmek. Arada kaçamak oldu diye bırakmamak. Yani özetle: gerçekçi hedefler, dengeli bir plan ve kafaca hazır olmak bence işin kilit noktaları.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Psikoloji çoğu insan kilo vermek için diyetisyenden önce önce psikoloğa gidiyor. Psikoloji işi bu gerçekten istemeli ve iyi bir morivasyon kaynağı olmalı.
Kişinin kendine uygun diyet programı yapmasıdır uyup uyamayacağını düşünmesidir yani hedefine göre kilosuna göre bu programı yapmalıdır yani disiplinli olup uyması gerekir
Cevap
10Cevap
Her şey den önce iradeli olmak gerekir. zaten ondan sonrası çocuk oyuncağı. irade her işiniz için en büyük destekçiniz olduğunu unutmayın
Kararlılık, sabır, sürdürülebilir beslenme planı, uyku düzeni ve stres yönetimi. Bunlar olmazsa diyet uzun vadede işe yaramaz.
Bir diyet programında başarı en çok etkileyen etmeden bir tanesi diyete harfiyen uymak irade sahibi olabilmek.
erkeğe verilmiş olması çok isabetli olur
kadınlar uymaz... geçiniz
Hiç diyet yapmadım ama diyet programına sadık olmak bence
Tam ekmek arası köfte ekmek üstüne 4 dilim soğuk baklava diyorum 😂😂
İstikrar. İstikrar olduğu müddetçe başarıyı elde etmemek imkansız.
önce irade diyorum iraden yoksa en kolay programı bile yapamazsın
Bana göre en büyük faktör tutarlılık — sürekli olabilmek. İyi niyetli başlasan da birkaç gün sonra bırakırsan bir şey değişmez. Daha sonra da motivasyon, ama motivasyon hep yüksek olmaz, o yüzden alışkanlık ve planlama daha önemli bence.
Uu tup dışında kahvalti güzel
Tok tutan yiyecekler yemek.
Olayo ciddiye almak ve azmetmek😌
Disiplinli ve programlı olmak. Rutine uymak
Acıkmak.
Dirayet
Açlık çok etkiliyo
evett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?