Teşekkürler ❤️
Bir diyet programına başlarken en çok zorlandığınız veya endişe duyduğunuz şey nedir?
Teşekkürler ❤️
Şahsen ben bir diyet programına başlayacağım zaman en çok tedirgin olduğum şey tabiki acaba yapabilir miyim acaba olacak mı gibi şeylerdir. En çok zorlandığım şeyler ise tatlı kısıtlaması ve sürekli olan tatlı isteği diyebilirim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

Temel olarak diyet kelimesi bile kadınları geriyor.
Diyetin kısıtlama mantığındna çıkılması gerekiyor ve diyet demek az yemek değildir bu bilinmeli.
Kişiden kişiye diyet programları değişir. Az az sık sık yiyenler de var günde 2 öğün yiyenler de..
Özünde kısıtlanmamak gerekiyor. Bunu da nasıl yapabilirize gelince hedefler belirlemek en iyi cevap oluyor.
Haftada 1 kesinlikle tatlı yenilmeli. Onun dışında hafta içerisinde meyve şekeri alınmalı ve rafine şekeri kesmek zor olduğu için onun yerine enerji verebilecek ürünler eklenmeli.
Hepimiz keçi boynuzunun çikolata yeme isteğini baskılamadığını biliyoruz ama hurma baskılar.
Bu tarz alternatifler, kür tarifleri olduğu sürece zorlanmak sadece 1 hafta sürüyor.
Diyete başlamak gerçekten irade işi. Azim şart. Ben 70 ' e yakın bir kiloya ulaşmıştım bir dönem. O an kendimi beğenmediğimi hissettim aynada. Çünkü kpss hazırlık döneminde almıştım bu kiloları stresten. Bir yılımı kendimi kazanmaya ayırdım. Eski ben 'i kazanmak için çok savaştım. Bu savaş biraz içsel oldu. Tabi dışsal etkileri de yabana atılmayacak kadar çoktu. 🤷♀️" Sen kilo veremezsin " diyen mi desem, moral bozmaya çalışan mı desem.. Ben sadece kendime inanmayı seçtim, ailem bile bana inanmazken ben kendime inanıp azimle davrandım. Bir ayda tam 22 kilo verdim. 🍎diyet spor. Tatlı krizleriyle mücade ettim. Şu an mesela en az 44 en fazla 48 kiloyum çoğunlukla. Bunu yaşam felsefesi haline dönüştürünce her şey kendiliğinden gelişiyor. İnanırsan kendine başarırsın. Temel nokta "inanç " İnanmak başarmanın yarısıdır. 🎈🦋
Eic için çok teşekkür ederim canım ❤🙏🙂
Kesinlikle seninle aynı gemideyim! Diyet programına başlarken en büyük korkum “Acaba bu sefer gerçekten sürdürebilecek miyim?” oluyor. Çünkü daha önce defalarca denedim, yarıda bıraktım, sonra moralim bozuldu. O yüzden ilk adımda kendime güvenememek en büyük engel. Tatlı konusuna gelince… Of, o zorlayıcı kısmı herkes bilir bence. Sürekli tatlı isteği geliyor, insan kendini frenlemeye çalışıyor ama bazen gerçekten zor oluyor. Özellikle akşamları canın tatlı çekiyor ya, işte orası tam dayanma sınırı. Bir de sosyal ortamda yemek zorunda kalmak, dışarıda doğru seçim yapmak da zor. “Ne yesem acaba?” kaygısı da eklenince diyet programı iyice karmaşıklaşıyor. Ama şunu öğrendim: Mükemmel olmak zorunda değilim. Küçük kaçamaklar olabilir, önemli olan geri dönmek. Kendine çok yüklenmemek lazım. Bu da ayrı bir mücadele.
Diyet programi yapmıyorum. Fakat yediğim şeylere çok dikkat ediyorum.. yazin vazgeçilmez menüm karpuz peynir ekmek bazen sırf karpuz ve 1 dilim ekmek yerim. sporu mesleki zorunluluk olduğu için zaten aktif yapıyorum. o da yetmiyormuş gibi bağlasan durmaz tarzi yapim var kıpırım. genelde salata en büyük tercihim olur. salatamda olmazsa olmazim mısır balik ya da tavuk oluyor. ekemek tüketimim nerdeyse yok gibi yani 1 hafatda 1 ekemek belki yerim belki yemem.6 dan sonrw raki masam açılır yemek pek tercih etmem ama meze açısından saglam bur sarimsakli yoğurdu beyas peynirler domates salatalık olmazsa olmazım dir.
Eig için teşekkür ederim 🌹🙏
🌹🙏☕️
Cevap
12Cevap
ekmek yemiyorum beyaz ekmek 8 aydır. çok çok az resmen günde çeyrek ekmek oda kahvaltıda. Acaba dedim doymicam veya zayıflıcam etkisi ama hiçte öyle olmadı. Simdi kendimi daha sağlıklı ve zinde hissediyorum. Herseyim değişti resmen düşüncelerim bedenim vs. Kalbim.
Aç kalma korkusu ve sevdiğim yiyeceklerden tamamen vazgeçmek zorunda kalacağımı sanmak en zoruydu. Baştan gözümde büyütüyordum.
bazen yememem gereken şeyler karşısında yesem mi , yemesem mi diye çok kafa yorarım , onun dışında sorun yok yıllardır diyetteyim
Tatlı konusu biraz zorluyor beni yani sevdiğim için diyet programına da uymak gerekiyor yani onun dışında zorlandığım bir şey olmadı fazla
Yemek esnasında ve tatlı krizinde kendimi kontrol edememek.
Diyet kelimesini bile sevmiyorum bu konuda isyankâr ve âsiyim.
Kilo almak için gittim verdiği listeyi almam için 1 ay yemeden içmeden çalışmam gerek
Bir şeye karşı kendini şartlardan zihin onu daha çok ister
Beni diyette zorlayan tek şey tatlılar. Onun dışında zorlanmam kolay kolay.
En büyük endişem genelde 'sürdürülebilirlik' oluyor. Ancak mükemmeliyetçi olmak yerine küçük kaçamaklara izin verip yola devam etmenin başarının anahtarı olduğunu öğrendim.
Diyet zor geliyor insanın her yemeği yiyesi geliyor
Iradeye sahip olabileceğim konusunda düşünürdüm.
Bu siteye girmemeye çalışmak 😂
Zorlanmam asla 😎
Hiç zorlanmıyorum Çünkü yapmıyorum 🙃
hiçbişey zira diyet yapmadım hiç
Şeker tüketmemek
Sabahı atlatırsam gerisi gelir
Brokoli çok güzel
Hiç diyet yapmadım
Hiç diyet yapmadım
Sürdürebilme konusu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?