Stajyer ehliyetimi 6 ay kaptırdım iptal edilir mi?

1.05 promil alkol ile ehliyetimi kaptırdım, benim tek düşündüğüm ehliyetimin iptal edilip edilmemesi, e devletten baktığımda bitiş tarihi 05.11.2018 yazıyor yani 6 ay. Kasım ayının 5’ini gösteriyor fakat bu tarih bittiğinde tekrar kursa mı yazılmam gerekiyor yoksa direk ehliyeti geri mi alacağım anlamadım. 40 ceza puanı da eklemişler. Ceza sorgulamadan iptal durumuna girdiğimde Ehliyet iptal türü - Ceza iptal ve Ehliyet iptal türü - Diğer iptal isimli iki tabloyla karşılaşıyorum birinde belge teslim durumu= teslim edilmedi, belge geri alınma ve ceza bitiş tarihi yer alıyor. Diğerinde ise yani diğer iptal kısmında ise teslim tarihi, alınma tarihi (aynı şeyler) yazıyor fakat tek farklı olan yer ceza bitiş tarihi 01.01.1 yazıyor fakat ceza iptal kısmında 05.11.2018 yani doğeu bir şekilde yazıyor. Ehliyet sınavına tekrar girmem gerekir mi? İnternette araştırdığım kadarıyla girmem gerekiyor ama başına gelen bir arkadaş yokmu? Tecrübeli birinden yardım almam gerekiyor. Stajyer ehliyetli arkadaşlardan cevapları bekliyorum.
Stajyer ehliyetimi 6 ay kaptırdım iptal edilir mi?