Namaza başlıyorum bir iki gün sonra tekrar bırakıyorum.
Döngü halinde sürekli böyle oluyor
Namaza devamlılığı nasıl sagliyabilirim?
Döngü halinde sürekli böyle oluyor
Namaza devamlılığı nasıl sagliyabilirim?
Yılmak için henüz çok erken. O yaşlarda pek çok insan senin gibi idi. Daha sonra mükemmel kılar oldular. Bin kere bıraksan da bin birinciye kıl. Yılma ve çökme sakın. Sıkıntı yok bu durumda. Şu kadar ki, bir kenara kazaya kalan namazları not et. Göreceksin bu günler serin bir hatıra olarak gelip geçecek, yeter ki senin yüreğin namazla kıpırdayan bir yürek olsun. Dik dur şeytana karşı. Arkadaş çevren bu konuda çok önemli. Namaz kılan arkadaşlar edinirsen işin çok daha kolay olur. Haydi, Allah’a emanet olasın.
O neden oluyor biliyormusun? Çünkü biz insan olarak zaman kavramimizi geçmişe ve geleceğe dağıttığımız bize zor geliyor. Ama biz ise omrumuz bitecek bir gün ve bunu düşünerek sadece şimdiki zamana odaklanıp değerlendirmek ve verimli şekilde geçirmemizi sağlar
Namazın ne olduğunu anlamadan oluyor bence bu. hazır olmadan namaz kılmaya çalışmak gibi. Sen namaza zorla değil isteyerek kılman gerekirdi. Kılamıyorsa eksik bilgi var demektir ve bu da aynı bu sonucu doğurabilir. Devamlılık şu an için sağlanıyamayabilir, o yüzden bir şey diyemiyorum.
İsteyerek kılıyorum zorla değil ki ama devamlılığını saglayamiyorum
Devamlılık için istek, niyet, doğru bilgi gerekiyor. Ama sen hepsi var devamlılık sağlıyamıyorum diyorsan, başka bir sorun vardır bence. Zaman yönetimi mi? Başka ne olabilir? Zamanla ilgili sorun yaşıyorsan kılamadığın namazları kaza yapabilirsin. Başka türlü 2 gün sonra bırakılmasına bir anlam veremiyorum. Yani bu gerçek bir isteğe benzemiyor gibi.
Doğruyu söylemek gerekirse istek var evet ama bu konuda çok bilgili değilim malesef
Bilgili değilsen istek zamanla azalabilir ya da yok olabilir. ve devamlılık burada anlattığın gibi sağlanamaz. Bilgi çok önemli. Namaz'ın tam anlamını bilmen lazım. Kitaplarda öğretilenden fazlasınıda bilmen gerekiyor. Ne yazık ki bu pek bilinmiyor. Bilinemiyor. O zamanda böyle yarım yarım oluyor.
namazın önemini kavrayarak daha kolay. bir de ezan okununca ertelemeden ilk vaktinde kıl. namaz kılan arkadaşlar edin. abdest almaya üşenirsen abdestli bulun. kaçırdığın her vakit için sadaka kutusuna bişey at. ezan hatırlatıcı mobil uygulama kullan. Allah kolaylık versin kardeşim
Teşekkür ederim sağolun 🙂
Cevap
15Cevap
Hmm öncelikle başlangıcın için tebrik ederim. Yani namazı büyük bir eylem diye gözünde büyütme, abdest almayı da öyle. 2dk da Abdest alınır 5 10 dk namaz bu kadar basit diye kendine söyle. Yatmadan önce karanlık alan oluştur ve kendini kabirde olduğunu hesaba çekildiğini hayal et. Cehennemi düşün. Allah a yaklaşmak için kuran ve risale oku. Ne kadar Allahı tanısan o kadar seversin korkarsın. Peki ne kadar Allahı tanıyoruz?
Namaza başladıysan en başta ruhen kendini ver, kılayım diye kılma belki ilk zorlanabilirsin ama çok geçmeden daimi hale gelecektir.
Allah kabul etsin.
Kendimi nasıl ruhen verebilirim peki
Bir kişi daha öyle söylemiş
Bende namaza başladım yakın zamanda, şu şekilde söyleyim bir işim oldu dışarıda çıkıp geldiğimde’mi kılsam dedim ama kaçırabilirim ya da o vakti kılamayabilirim dedim sonra yine kendime bu vakti kaçırırsam sonra hep kaçar dedim ve kıldım, yani tarif edemiyorum şimdi ama yaşadığımız her an önemli ve vakit durmadan sürekli geçiyor bunu düşün.
Her vakitte benim bu namazı kılmak lazım alllah bana bunu hesabını soracak diye düşün birde namaz kildigimizda kainnataki bütün canlılar alllahi zikrediyor bütün canlıların ibadetini namazda biz alllaha ilefiyiruz kilmadigimiz zaman bütün onları hakkını alllaha nasıl oderiz böyle düşün ozaman alllahimm izniyle kilarsin
Benimde oyleydi aynı senin gibi fazlası var eksigi yok ezan programı indir ve kendine kural koy o uyari yapinca calinca kalkip namazimi kilicam de ve oylede yap bunu 1ay yap artik istesende birakamazsin vucut alisiyoe sureklilik kazaniyor deneyebilirsin
Namaz şuuruna erişmek için inandığın kitabı anlayarak bir defa oku. Göreceksin ki bu ibadetin Allah için önemi ne kadar çok. Bu sefer her namaz kılmamaya yeltendiğinde, kıyamet günü namaz kılmayanlar sınıfından olurum diye korkmaya başlayacaksın.
Bırakma derim ben burada o kadar kötü şeyler gördüm ki bırakma Allah hep bizi biliyor ölmekden önce imandan kork Dua ve namaz her şeyin parcasıdır Allah bizi görüyor
Şöyle yapabilirsin.
Ben öğlen namazını kıldım belki benim için bir daha ikindi olmayacak çünkü ölüm ani diye düşünüp yapmaya çalış.
Namaza göre plan yap mesela sabah namazını kil ondan sinraki islerini yap öğle namazı kil sonrası işlerini yap 5 vakte ayır önceliğin namaz olsun.
onu kendine sor yaradana ne kadar muhtaçsan o kadar sürekli olur bunu biz bilemeyiz zaten tamamen Rab ile muhabbet NAMAZ
Zamanını boş bırakma Kur'an oku bişeyler yap boş zaman uyuşukluluk yapar
Namazı yavaş yavaş kıl huzurun artar kılma isteği gelir
Alışkanlıkların kazanılması ortalama 66 gün sürüyormuş. Hiç bıkmadan sabah akşam 66 gün namaz kıl alışkanlık olur.
Namazı sadece bedenen kılıyorsun o zaman ruhen kendini vermiyorsun
Kendini dünyevi islerden uzaklastirip Allahı düsünerek
Hayata geliş amacını öğrenmelisin
Nefsimizi köreltmemi lazım ama yapamıyoruz
Kucuklukten baslicaktn. Kil nasil unutursun aa
Kulağın sürekli ezanda olsun.
sürekli kılarak
iyi arkadaş edin..
21 gün sürekli kıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar