Başliyorum birakiyorum gibi oluyor çogu zaman yetişemiyorm üstelik kazaya kalior
Alışkanlık hal alsin istiyorum bi turlu başaramiorm
Alışkanlık hal alsin istiyorum bi turlu başaramiorm
İçimde vesvese varsa ve nefsime ağır gelirse daha fazla namaza yöneldiğim oluyor. Çünkü huzur buluyorum ve anlam buluyorum. Zoraki bir durum değil de, daha çok bana iyi geldiği için kılıyorum. Huzursuzluk yaşadığım anlarda terapi gibi geliyor ve namaz sayesinde huzura eriyorum. Bakış açını değiştirirsen her şey mümkün olur.
Tesekürler buna duymaya ihtiyacim vardi
Rica ederim.
Evden çıkmadan önce abdest al. Mesela ezan vakti değil ama sen evden çıkıyorsun yine de abdest al öyle çık. Böylece kazaya bırakmak yerine abdestliyim zaten dersin kılarsın. Ayrıcana namaz kılan dostlar edin. Bu genelde mescidlerde olur. Namazla ilgili videolar dinle. YouTubede vardır. Mehmet yıldız anlatıyor mesela.
Tesekürler
Kendine uçak bileti almış gibi düşünceye sok ezandan sonra uçak kalkacak ve verdiğin onca para boşa gidecekmiş gibi bir hisse kapıl sürekli onun telaşı ile bir müddet zamanında kılarsan alışkanlık haline getirirsin kilmadığın zaman kendinde eksiklik oluşur bünye kendini adapte eder namaz saatlerine
Tesekürler tavsiyen icin
Rica ederim umarım faydası dokunur bunu bir imam demişti bana
Namaz için gerekli olan şeyleri hazırda tut,
mesela o sıra namaz kılmıcak olsan bile abdest al, abdestli gezmeye çalış,
onun dışında işte kıyafetindir seccadendir falan dolapta değil de hemen elinin ulaşabileceği yerde hazır bulunsun, bu şekilde alışkanlık kazanabilirsin sanırım
Cevap
21Cevap
Düzenli kılarak elbette.. bunu içten istemen lazım:
Yillardir kilan bende zorlaniyorum hala. Hele yatsi ve sabah. Çok guzel tavsiyeler olmasa da başta alişkanlik kazanabilmen için önericem simdi bir kaç şey.
Kerahat olmayan öğle ve akşam gibi namazlar icin son vakitlerde kilabilirsin. Yarim saat kala mesela. Tesbihini ceker. Oturur diğer vakit okununca kalkar onu kılarsın. Böylece günde 4 vakiti rahat kilarsin. Geriye de sabah namazi kaliyor zaten. Alarm kurabilirsin her vakit için. Önce farzlari kilarak baslayabilirsin. Sonra sünnetleri eklersin. Aliştikça
Sabah namazi nefsime cok ağır gelior varya 🙃😒
Tesekürler tavsiye icin
İbrahim suresinin 40. ve 41. Ayetlerini bol bol oku. Arapçasını bilmiyorsan Türkçe mealini oku
رَبِّ ٱجْعَلْنِى مُقِيمَ ٱلصَّلَوٰةِ وَمِن ذُرِّيَّتِى ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَآءِ ٤٠
Rabbi-c’alnî mukîme-ssalâti vemin żurriyyetî (c) rabbenâ vetekabbel du’â/-(i)
رَبَّنَا ٱغْفِرْ لِى وَلِوَٰلِدَىَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ ٱلْحِسَابُ ٤١
Rabbenâ-ġfir lî velivâlideyye velilmu/minîne yevme yekûmu-lhisâb (u)
Tesekürler tavsiyen icin uygulaćam👍
alışkanlık şeklinde düşünerek başaramazsın. fıkha şeriata bak. orada ne diyor ehli sünnet 4 mezhebin 3üne göre namaz kılmayan ölüm cezası alır hanefide hapseder dönmezse öldürülür der. mezheperin bu fetvalarında nerdeyse yarı yarıya kısmı namaz kılmayanın kafir olacağınıda söyerler. kuranı aç oku orada namaz kılmayanların hangi cezalara tutulacağı yazar. kısacası işin imanı açıdan ciddiyetinin farkına varınca kolay kolay gevşeyip bırakamazsın...
Tesekürler tavsiyen icin
Bende zorlanıyorum ama bırakmamak lazım, bırakmamaya çalışıyorum bazen farzları yalnız kılıyorum, abdest varsa gerisi kolaylaşıyor.
Aynen öyle nefsimize ağır gelior bazen
Tesekürler sende insallah👍
bilerek kazaya bırakmanın günahı çok çok büyük, kazaya kalmasının sebebi sadece unutma uyku ve savaştır.
Tesekürler
Ailenden akrabalarından kılan var mı varsa onlardan işte öğretsinler, ailende kılan yoksa internetten videolardan öğren
Yanlış okudum kılmayı biliyomuşsun, sözler köşkü videoları var namazla ilgili onları izle
Namaza teşvik videoları
Ailem kiliorlar evet
Tesekürler tamam
çok basit taktiği
abdestli gez
namaz abdestin her zaman olsun
o kadar kolaylaşıyor ki
Tesekürler tavsiyen icin
Kazaya kalmaz. Kaza namazı uyku ve hastalık gibi insanın elinde olmayan durumlarda kılınır. Diğer türlü kılınmadığında kazası olmaz tevbe etmek gerekir.
Işyerindeysem peki? kazaya kalior kilamiyorum cünku aksam gelince kazasini yapiorm
İslam sana göre değil sen İslam'a göre hayatını şekillendirmelisin😄
Ozaman ne yapmaliyim?
Dogru dedinde iste imkanlar bazen el vermior
Namazını kıl. İşyerinde kılmıyorsan kılamıyorsanda o namazı kazası olmaz diyorum ben. Yani İslam fıkhına göre konuşuyorum. Kılmadığın namazlar içinde tevbe et.
Tamam anladim sağol
Uzun bir süre kilmalisin sonra bir bakican hayatının bir parçası olmuş günlük bir ihtiyaç gibi
Tesekürler
Vaktini erteleme huyundan vazgeçtiğin takdirde zamanla rutin haline gelecektir.
Insallah saol
Aklına her zaman neden namaz kılmak gerektiği gelsin. Hep hatırlat kendine
Tesekürler yapacam
Rica ederim
Önce hergun bir vakit kıl , sonra iki, sonra üç öyle öyle git. Ben internette bir hoca dinlemiştim. Öyle diyordu
Tesekürler 👍
Namaz kılmaya üşendiğimde Allah beni huzuruna kabul etmiyormuş gibi hissedip gaza geliyorum
Alarm kur namaz vakitlerinde ve 10 ar dk arayla 3 alarm kur. Böylece vakti kaçırmazsın.
Bi kaç hafta sabah namazlarını kaçırma. Namaz dışında bir de sık sık Kur'an oku düzene geçer
Söyle düşün. Her ezanı duyduğunda seni çağıran bir Rabbin olduğunu hatırla. Gitmezsen vicdanin kötü olacağını. Ztn bunu düşünen namazini illaki kılar.
Malesf ben ezan duymayali seneler oldu..
Yurt disindayim ben
burada ezan yok iste telefondan olabilir oda iş okul olunca telefon sesiz oluor
Tesekürler
Datlu ☺️🙈 yanında olsam imanlı datlu yapardım seni🤭🙈🙈
Ne sacmaliyon sen
🤭🥰🥰🥰🪷
Yeniden gunluk bi planlama yapman gerekiyo
Namaz hakkında bilginiz var mı?
Namaz kilmasini biliorm sadece düzenli kilmiorum sorun bu
Allah ıslah etsin seni
?
Kötü anlamda değil Allah ıslah etsin yani düzenin olsun anlamında
Amin anladm
Yanlış anladın ama pardon iyi anlamda söyledim
Tamam sorun degil👍
Vaktinde kıl, ezan okununca hemen kıl
Ben yurt disindaym ezan sesini duymuyorum malesef😒
Duymuyor olabilirsin ama vakitlerini öğrenebilirsin
Önce ortam
?
Yani öyle ortamın çok namazdan dinden uzaksa yani takılmalık bir ortamsa önce ortamı birazcık değiştirmem lazım birazcık geri çekilme lazım ki namaza daha rahat bir şekilde yönelebilesin
Ortamim kötu degil aksine iyidir namaz nefsime agir gelior
Yapmaya çalış sabah namazını değilde öğle namazını kılmaya çalış veya hangi vakitte boşsan rahatsan o vakti kılmaya çalış öyle yapa yaoa düzene girer
Aynı dert
Yorumlarda güzel tavsiyeler verdiler oku faydali olur
Sal gitsin
yok herseyi sallarim ama din konusunda salmam
Ezanı duyuyor musun?
hayir maalesef ezan duyymuorm
O zaman telefonuna namaz vakitleri uygulamasını indir widgeti ayarla her zaman gözünün önünde olur kaç dk kalmış görürsün
Tamam tesekürler yapacam
Rica ederim. Bana iki dk özelden yzabilir misin bir şey diycem
Ne diceksin aceba?
Yazabilir misin
sendemi islamci akp cesin
sen de bi hdplisin degilmi murat seni biliorm
Turkiyeden kaçdin almanyalara
Ayrica dinimden sanane
islamci dincisin yani akp ye verdin yaa
ne anlatiyorsun sen dinle akpnin ne alakasi var?
Din ayri siyaset ayri sen ne anlatiyorsun Allah aşkına az kafani çalıştır
akp islam dinidir seriati kim getirmek istiyor farkina varmadin mi
Kardeşim hadi git buradan beni sinirlendiriyon ne dedini bilmiyom sen hadi yol al bak azgim bozulacak az kaldi
zaten agzin hep bozuktur islamcisin yaa yeni degil yani hemde kapali tesetrülüsün
Bak sus git bisey bildin yok abuk subuk cahil cahil konuşma bana
kapalimisin dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?