Dostlar bir zamanlar cuma ve sabahları kılıyordum.
Artık ne cumaya gidiyorum ne sabah namazı kılıyorum.
Çok uzaklastim ama tekrar dönmek istiyorum..
Namaz kılma disiplinini kazanamıyorum
Dostlar bir zamanlar cuma ve sabahları kılıyordum.
Artık ne cumaya gidiyorum ne sabah namazı kılıyorum.
Çok uzaklastim ama tekrar dönmek istiyorum..
Namaz kılma disiplinini kazanamıyorum
Bence sadece cuma da olsa sadece sabah namazı da olsa bir ucundan başlamak gerekir. Hiç yoktan iyidir. Tamamen düzenli kılamıyorsam hiç kılmayayım yanılgısına düşüyoruz.
Birde açıkçası yediğimiz içtiğimiz izlediğimiz haram şeyler bile kalbi kirletiyor, maneviyatı eksiltiyor. Belki de namaz alışkanlığından önce bu maneviyatı güçlendirmek gerekiyordur
Biz Berk ve Şenay 💫 Önce şunu bil: Uzaklaşman seni kötü yapmıyor, sadece insan yaptığını hatırlatıyor 🙏🏼 Disiplin derken kendine fazla yükleniyor olabilirsin. Küçük başla; mesela günde tek vakit seç, onu hiç bırakma. Sonra yavaş yavaş artır. Alarm, seccadeyi görünür bir yere koymak, bir dua arkadaşı bulmak da yardımcı olur 😊 Vazgeçmemiş olman zaten en değerli adım 🤍
Cevap
2Cevap
Sosyal medyayı bırak ne olursa olsun kıl zorla alışkanlık haline getir
Instagram'i azalttım öncesine göre.
X, TikTok falan kullanmıyorum Instagram kaldı Sadece
ezan okununca kalkıp kılıcaksın işte. Namaz kılan arkadaş bul
Arkadaşım yok onu yapacak.
Ya aslında mesela başlıyorum güzel gidiyor.
Sonra bir şeyler oluyor bozuluyorum heveste kalıyor
Peki kazalari nasıl düzelticem yani 20 yaşındayım 0'dan başlayan biri gibiyim
Bu zamana kadar kılmadığın için tövbe edeceksin çünkü bazı alimlere göre namaz kılmayan için kafir kabul edilir öyle senelik namaz kazası olmaz yani. Kaza namazı unutmakla, uyumakla falan olur bilerek kılmamak kaza sebebi değil. Tövbe edeceksin bugünden sonra geçirdiğin bir namaz vakti olursa onun kazasını kılacaksın
Ben de başlayacağım inşallah
O sene bu sene hesabı oldu bende iyice
Cumayı düzenli kıl önce
Ya sürekli gidiyordum ama 1 senedir gitmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?