BEN NEDEN OLGUNLAŞAMİYORUM?

30 yaşındayım. Bu yaşıma kadar büyük büyük acılarım oldu. Yazsam roman olur denecek türden bir hayat yaşadım gerçekten. Ama büyük acılar insanı olgunlaştırırmis peki ben neden olgunlaşamadim? Hayatımda şunu başardım diyebilecek somut bir başarım yok. (Tabiki yaşadığım o acılara katlanmak dışında çünkü gerçekten her babayigidin harcı değildi) Üniveriste eğitimimi yarım bıraktım dondurdum. Bana yarar getirecek ne varsa herşeyi erteliyorum. (Kitap okumak , sağlıklı beslenmek vb...) Kimseye kalpleri kırılmasın diye hayır diyemiyorum herkese yetişmeye herkesi onaylamaya çalışıyorum. Karsima çıkan kişileri neredeyse hayatımın merkezine alıyorum. Bana gec yazılan bir mesaj bile kalbimi kırıyor. Herkesin beni beğenmesini sevmesini istiyorum. Cevrem tarafından çok çok beğenilen biri olmama rağmen özgüvenim çok düşük. Tabi ki hem çevremin hemde kendimin farkında olduğum olumlu özelliklerimde var. Ama ne bileyim kendimden memnun değilim ve bu yaşımda olmama rağmen olgunlasmadigimi düşünüyorum. Acilar insani olgunlaştırırmis derler ben neden olgunlasamiyorum neden eften püften şeylere üzülüp hayatımı erteliyorum?
BEN NEDEN OLGUNLAŞAMİYORUM?