AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
Nerede yaşayacaksan oranın vatandaşı ol. Çünkü kendini o ülkeye ait hissetmen gerekli.
türkiyede napacan alman vatandaşlığını.sıkıntısını çekersin.orada kalacaksan ol
mesut ozıl almanyayı sectıgıne pısman deıl
bır de nurı sahının halıne bak ('.')
zaten türk die bişe kalmadı sen en iyisi alman ol:)
kardeşim bu ülkenin insanısın ama önce kendi çıkarlarını düşünmen lazım. O yüzden Alman vatandaşı ol kardeşim.
Ben belcika vatandasiyim turk vatandasi degil.
Consulaatan kurtuldum..
mutluyum
Ben bir sürü kağıt işlerinden kurtuldum abim ve erkek kardeşim devlete hem para verip hemde askerlik yapmaktan kurtuldular. Başımıza gelen olaylardan sonra Türkiye vatandaşı olmak istemedik. Fakat ülkeyi sevmek başka bir olay
neresi,ben zedelgem denim
Antwerpen
alman vatandaşı ol hatta evlenelim beni de alman vatandaşı yaptır
avantajını dezavantajını boşver, Türk olarak kal :)
Dinini değiştirmede başka ne değişiyosan değiş. Müslüman kal
Zaten Almanya'dan tanıdığım bazı kişiler vatandaşlığı değiştirince dininide değiştirdiklerini zannederek.Türk vatandaşı kalmak istiyorlar. Komik değil mi?
offf bu soru nıe uc gundur en ustte .ne watandası olursan ol bızene be
alman vatandaşı olursan türkiede her yerde işin olur
almanyada yaşayan sensin bunu sen bilmelisin ama bence Türk vatandaşı olarak kal.
Alman vantandaşı olan iyidir. Türkiye'ye gelmende pek yarar bulmuyorum açıkçası.
alman vatandaşı ol sakın dönme buralara kurtar kendini orda burası bitti
gelme kal orda, napcan bu memlekette, asıl hayat orada
neresi hayat ? nerden billiyosun ?
burada hayat var mı? avrupa avrupadır emin ol
hem alman hemde tür ola bilirsinn
Almanya'da çifte vatandaşlık yok
git allanya ya 5sene kal alman matan taşı olllll bilmi yosun konuşma bence cifte fatandaşlık nasıl yokk araştır da görrr
almanya2da hem arkadaşlarım hem de akrabalarım yaşıyor.Araştırmama gerek yok.
merkel yasakladi. cifte vatandaslik yok artik 18 den sonra
Alman vatandasına gec tabi.
neden
En azından burada yaşarken alışamazsan gidebilecegin yer olur. kalabilecegin yaşayabilecegin ikinci evin olur. Zaten burada cok kalmazsın emin ol
neden yaaaa :((
Sen sanıyorsun ki Türkiyede yaşam süper ?
Nerede oturacaksın nerede yaşayacaksın bilmiyorsun da.
Bak Türkiye muhteşem yer. cidden cok güzel. ama sadece gezenler icin.
Burada yaşayıp da gezmeyenler cok bilmeyenler cok. sadece burası güzel der dururlar. ama sorsan nerelere gittin cevap yok
istanbulda yaşarsın muhtemelen. trafigi görürsün kabalıgı insanların suratlarındaki mutsuz ifadeleri saymayayım daha...
Araya giriyorum kusura bakmayin sende avrupa cok rahatmi saniyorsun ? Bi dairenin fiyati 200 bin euro dan basliyor , is ev arasinda gidip geliyorsun , gidilecek yer yok , eglenecek yer yok , türkiyede ev almak kolay zaten türkiyede evin var isin varsa cok güzel yasarsin , hafta ici olmasina ragmen her yer tika basa doglu , is cikisi bir cay kahve icmeye gider yorgunlugunu atarsin , türkiye uyumuyor , avrupa hafta ici 21:00 -22:00 sonra ölü sehir hafta sonu ayni sekilde pazar günleri ölü gibi
Sen Türkiyeyi ne sanıyorsun ya ?
Lalkillal sen neredeessin bilmem tam. ama sunu bil Avrupa her durumda buradan iyi emin ol
Buradaev almak kolay mı sanıyorsun ?
orada nedne kalıyorsun yaşıyorsun merak ettim ben ?
neden gelip gormuyorsun ?
800 liraya yani 350 euro aylık alanlar var. nasıl alacak evi bu kişi söylesene?
Verginin kralını oduyorsun burada herseyde vergi.
sen diyorsun ki oradaki kolay mı degil mi?
burası oraya göre daha zor emin ol. bilmiyorsun belki bilmek istemiyorsun.
Eglence diyorsun da burada çok da eglenen yok. eglenenler ayda 1 yılda 1kere cıkıyor. sürekli eglenenlerden bahsediyorsan eger onların cebinde bolca para var cogunun.
Her yer tıka basa dolu ama düzebli tıkabasa dolu burası sacma sapan bir düzenle tıka basa dolu arada bircok fark var .
LAL killal neden hala yurt dısındasın? gel Türkyiede yaşa o zaman. iş bulunur. iş cok zor degil. 800-1000 liraya kimse calışmak istemiyor burada. bu yüzden iş yok diyor millet.
Oradan ahkam kesmek kolay. en azından insanca yasıyorsun. Burada ciddi anlamda cogu kişi öyle lüks icinde degil. deli gibi calışıp evde 4 kişilik bir aileyi 700-800 e gecindiren var ya.
Ev alsın bakalım bu kişi? ev almak kolay diyorsun ne diyeyim. sende para cok sanırım. biriktirebiliyrosun burada nasıl birikktirsin adam ? hala eglenceden bahsediyorsun neyse.
Neyse son cümlem arkadaş aklınvarsa eger buranın vatandaslıgını secmezsin
Kavga edelim :)) bak en düsük maas 850 euro , en ucuz kira 400 euro , su elktirik , dogal gaz , tv vergisi derken maasini geciyor , tek calisiyorsan ay sonunu getiremiyorsun , türkiyede pazara gidip ucuza alis veris yaparsin veya köyden geliyorsan istedigini köyden gwtirirsin , burada o yok AB girdikten sonra avrupa bitti bir calisanin cebinden senelik vergilere cikan para 1200-1500 euro arasi
Burada kazanilan parayi tl cevrildiginde güzel ama hic öyle iyi degil aslinda
sen kac para alıyorsun onu yazsana ? Türkiyede ev alırım diyorsun ya. 100-150 Tlden baslıyor evler
parayı tl ye cevirmiyorum sen aldıgın parayı söyle bana
burada en güşük maaş 300 euro
Yaşadıgın yere göre kira bedeli degişiyor.
lüks yerlerde oturacaksan 1000-1200 tl yani
ama avrupada bircok yerde kiralar aynı ve evler güzel.
Burada o sekil evlerin kirası yüksek anlatabildim mi?
yani sen orada en düşük maaş ile orta veya güzel bir evde oturuyorsun ama burada oturamazsın. maaşın yetmez
Elektrik su dogal gaz evet burada da para . sen maaşını yazmadın yazsana ne alıyorsun 1500 euro? 2000 ?
Tlye cevirdigim falan yok oranın da sartları benzerç. ama insan gibi yaşıyorsun
Ayrıca ben Bu arkadaşa burada 1-2 sene takıl begenirsen kalırsın begenmezsen kalkıp gidecegin bir yer olur almanya dedim.
sen atladın lalkillal. ve almanyada degilsen bosuna yazma bu arada. başka ülkedeysen her ülke aynı degil belki de.
neyse uzatmaadım ben bana göre haklıyım sen sana göre
Nerde güzel ev ya 2. dünya savasindan kalma evlerin disini boyuyorlar , 54 metre kare evin kirasi 400 euro ! 100 metre kare evin kirasi 900 euro bir cok türk kücük evlerde oturuyor ic ice ah ah türkiyede 10 kisin 5 nin kendi dairesi vardir avrupada 10 kisiden 1 nin evi vardir !
Inan bana uzaktan göründügü gibi avrupa yasanacak yer degildir !
iyi günler sana
Atladin falan hos degil özür diliyerek araya girmistim ama hata etmisim güzel bir tarisma olur diye düsünmüstüm neyse tekrar özür dilerim !
dayimgil i$ci veşu an2. evini aliyorlar ve biz 10 senedir almanyadayiz ve hic birseyin sahibi olamadik henüz. evet dogrudur para cok geliyor ama bir coguda geri gidiyor devlete, bunuda unutmayalim.
lalikala katiliyorum , cogu evler cok eski. hitlerler dönemindendir kesin.
varya burasi ölü gibi resmen ölü. insanin yasama sevinci yok resmen. hergun ayni, ayni stress..
hersey kagit üzerine yapiliyor. her gün tarf..
Burada gitmedigini mi sanıyorsunuz?
Araba alacaksın 10 bin lira dışarıda buraya geliyor 30bin vergileri zaten var. gaz vergisi yok benzin 5 lira yok motorlu tasıt vergisi bilmemne telefon kontrör vergisi burada vergi o kadar fazla ki. herşeyde vergi var. abartı derece. bir mal alıyorsun ya. o malı kullandın baskasına satacaksın mesela araba bu yine vergi veriyorsun. ya neyse. gel gör. kaçamazsın ama sonra .
uzadı bu iş . kolay gelsin
ama meslek olduktan sonra sorun olmaz.
Avrupa'da zaten insanlar yaşamıyor.Sosyal hayat falan birşey yok. Evet, kazandığınızın çoğu vergiye gidiyor, almanya'da zaten eğitiminizi yapın.Fakat vatandaşı olun.Orada kalmanıza gerek yok.Ayrıca almanya'da vergielr %19 İsveç'te%30 bizne yapalım? Hatta maaşın belli bir miktarı ge.ince vergi %50 ye çıkıyor. Türkiye'de hayat var evet ama yaptığın işin parasını alsan dahi orada yaşamaya yetmiyor.Almanya seni aç bırakmaz.Devletten yardım bile alırsın.Türkiye'de sana gerçekten kolay gelsin.
emladeğilayva arkadaş 1 ay olmuş konu. kendin bir yer acıp yazsaydın iyi olurdu.
Ben yeni gördüm ne yani 1 ay olmuş diye cevap vermeyelim veya yorum yapmayalım mı?
kendi yorumunda yapsan millet okusa daha iyi. isim belirterek kendi yorumunda yorum yap ki merak eden bakar di mi?
Almanyada yaşıyorsun ve avantajlarını bizlere mi soruyorsun ?
türkiyedeki avantajlar
Alman vatandasi ol, kazanirsin her zaman
Almanlık çok güzel. Napacaksın Türk pasaportunu.
türkiyeye dönüp napıcaksın kal orda
nedennn
görmüyomusun türkiyenin halini nedenmi kaldı
gkhn01903 sende git kardeşim sizin gibi düşünenler sayesinde yerimizde sayıyoruz.
çifte vatandas ol ccanım
olmuyor. 18 den sonra sadece birisi
türk vatandası nasıl olsa yıne sevmıcekler sızı enıyıısı turk olmusken sevılme
neden sevilmicem ?
turklerı almanyada sevmıyolar ya genelde sna ozel degıl
Keşke almanyada doğusaydım hepsi sarışın...
Çift pasaport olmuyor mu
Türk vatandaşın olarak kal.
neden
Kürt olma da ne olursan ol.
ne alaka ?
üff snn be slk
Bence Türk vatandaşı olarak kalmalısın.
sol kanatsan türk ol yoksa alman kal iyidir.
Her ikisindede kal =)
aplto katılıyorum sana
alpto ya katılıyosun zprens de ıkamet edıosun ne ayaksın sen :D
bana sorarsan Türk olmak gibisi yok
Türk olmak gibisi elbette yok.O çok farklı bir konu, geldiği yeri sevmek ve unutmamak önemli birde şöyle bir gerçek var. Türkiye'de vatandaş olarak, hangi haklara sahipsiniz? Biz kendimizi değiştirmiyoruz.Kimliğimizi değiştirmiyoruz.Kağıt üzerinde haklarımızın korunabilmesi ve geleceğimizi garanti altına alabilmek için vatandaşlık değiştiriyoruz.O kadar.
alman olman isine gelir
alman vatandaşı ol askerlik yapmazsın :)
bulabildnmi cevabını D:
ben alman olarak kalırdım
alman vatandasi oll
hatta benide al oraya
Cifte vatandas olamiyomusun
olmuyor artik
Eğer aklın varsa bu ülkeye tatil dışında gelme.
NEEEDEEN
canın ne istyosa onu yap derim:)
Karar verdin mi bari.
Alman vatandasi olmak mantikli geliyor
en iyisi çifte vatandaşlık
cifte vatandaslik yok.
alman vatandaşı ol bnce.
Git ingiliz vatandaşı ol :-)
değişelim sen buraya ben oraya
Alman olman turkıyede cok avantajlı olabılır
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!...
Yer değişelim sen buraya gel ben oraya :)
Alman vatandaşı ol.
Çifte vatandaşlık en güzeli.
alaman vatandaşı ol bence)
alman vatandaşı
alman vatandaşı ol
Almanya