Almanya'da yaşıyorum ve Türk vatandaşıyım. Kariyer yaptıktan sonra Türkiye'ye temelli dönmek istiyorum sizce Alman vatandaşlığına mı geçmeliyim ? Avantajları ve dezavantajları neler ?
Cevabın nedir?
+1 yılBir çok avantajı var Alman vatandaşı olmanın. Mesela yurtdışına gideceğininzde vize sorunu yoaşamazsınız. Ayrıca türk vatandaşı olarak Türkiye'de kalmaya karar verirseniz.Her altı ayda Almanya'ya giriş çıkış yapmalısınız ki haklarınız ölmesin. Fakat alman vatandaşı olursanız, Almanya'ya gitmenizee gerek kalmaz.Türkiye'de oturumunuzu uzatabilirsiniz. Çift vatandaşlı olmanın avantajları mesela
İki ülkede de çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Eğer her iki ülkedede mal varlığınız varsa onları miras olarak hak talep edebilirsiniz.Emekliliğinizde maaşınızı çekebilirsiniz.Ayrıca iki ülkeyede sınırsız giriş yapabilirsiniz.Fakat bu dediklerim sadece çift taraflı olursanız ki Almanya'da böyle bir durum yok sanırım.
Tabi bunun yanı sıra çifte vatandaşlığın riskleride var. Mesela Türkiye sizin Almanya'dan aldığınız ehliyeti kabul etmeyebilir.Polis ile başınız belaya girerse Almanya kabul etmeyebilir, türkiye'de sorumluluk kabul etmeyebilir.Ortada kalırsınız.
Fakat tek vatandaşlı olmanızın size faydaları sınırsız ,bu da özellik ile Alman vatandaşı olursanız, size haklarınızın daha adil olacağıdır. Türkiye'de hayat kurmak için boşu boşuna Almanya'daki haklarınızda vazgeçmeyin. Hayatınızın hatasını yapar ve belki almanya'da doğdunuz bilmiyorum ama öyle varsayıyorum.Doğduğunuz ülkede avantajlarınız daha fazla olur.Başınıza bir kaza gelirse en azından vatandaşı olarak size yardım eder.Türkiye'de böyle bir durum söz konusu değil.Sakın inanmayın, hayatınızın hatasını yapmayın.Türkiye'de yaşayın fakat Alman vatandaşı olarak seçiminizi yapın. Sonradan pişman olanları çok gördüm.12 Yorumla
Soran+1 yılmerkel cifte vatandasligi yasakladi
- +1 yıl
evet, ben biliyorum fakat bazı arkadaşlar bilmediği için bana burada araştırda gel,diyorlar ya ona sinirleniyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de şuan alman vatandaşligina gecme aşamasindayim şuan türk vatandaşligina cikiş verdim bu aşama 3 ile 5 ay sürebilirmis yani türklerle iş yapmak ölüm alman sirf formularyi doldurup.verdin zaman 1-2 ay sürüyor bende türkiyeye gidicem o yüzden gecme karari aldim ve avantaji bu her 6 aya bir giris cikis yapman lazim degil eger şayet evlilik ne olursa almanyada dogumun gerceklestirirsen cocuk parasini alirsin cocugun otomatik olarak alman vatandasi olur veya türkiyede bir evlilik yaptin almanyaya dönmek istiyorsun eşini sorunsuz getirebiliyorsun teste felan girmeden turk vatandasi olursan bir sürü camur cignetiyorlar ve erkek olursada büyunce askerlik yapmasina gerek yok en guzelide bu :D eger evin kirasini neyini ödiyemesen devleten yardim alirsin yani cok haklarin olucak dezavtanjida eger turkiyeden birile evlenmesen turkiyede sana en yakin konsoloslukta oturma izni almalisin her 1 seneye bir sanirim ve emekli olamasin ama eger ev falan alirsan tabuyu üstune alabiliyorsun sana mavi bir kagirt veriyolar sorun bile olmuyor
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCocuk okulunu biterene kadar alabiliyorsun nerde olursa olsun fark etmiyor!
Cevap sahibi+1 yılBenim.kuzenimde alman vatandasi hala.cocuk.parasini aliyor turkiyede yasiyor banada kagirt verdiler butun haklarim.orda yaziyor senin dedigini ilk defa duyorum dogrusu ilginc
Cevap sahibi+1 yılCocuklar okula.gidio kuzenimde hic bir yerde calismiyor evde oturuyor :D
Merhaba bende almanya doğumluyum 3,5 yaşında ailem kesin dönüş sonucu türkiyede buldum kendimi ve çok gitmek istedim almanya veya başka bir avrupa ülkesinde yaşamayı t.c vatandaşıyım zamanında ailem elini çabuk tutsaydı alman vatandaşlığınıda alacatım türkiyemiz güzel ama yönetimi çok adaletsiz ve türkiyede çok saçma işler dönüyor hiç ilerleyemiyor ve ilerlemeside zor bu gidişle ben sizin yerinizde olsam direk alman vatandaşlığını seçerim ve geleceğimi iyi düşünmem lazım mesela burada sağlık hizmeti rezillik almanyada öyle değil ailem herşeyi anlatıyordu yıllar öncesinde bile türkiyeden daha iyi olduğunu karar sizin ama ben olsam alman vatandaşlığını seçerdim yoksa türkiyede yaşadığın sürece pişman olacaksın sormak istediğiniz başka şeyler varsa yazabilirsiniz.
01 Yorumla
Öncelikle ne istediğini bilmelisin. Hani büyük hedeflerin varsa, Alman vatandaşı ol. AB ülkelerine vizesiz girebilirsin, dilediğin zaman dilediğin yerde bulunabilirsin. Gezip tozabilirsin. Ancak normal bir hayat istiyorsan, (Kötü anlamında söylemiyorum) hani dediğin gibi bir yaşına kadar çalışıp, para kazandıktan sonra Türkiye'ye yerleşmek gibi. Türk vatandaşı kalman daha sağlıklı. Hem bu sayede çifte emekli de olabilirsin yani hem Almanya'dan emekli olup, hem de belli bir prim ödedikten sonra Türkiye'den de emekli olabilirsin. Aynı zamanda Türkiye'ye döndüğünde çok daha rahat edersin. Alman vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacaksan (Kuzenlerimden biliyorum.) Ehliyetinden tut, sağlık sigortana kadar bir sürü sorunla (Evrak işi) karşılaşabiliyorsun.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
89Cevap
+1 yılMilletin cahilliği beni sinir ediyor. Burasına bitmiş diyorsunuz ama avrupanın halini bilmiyorsunuz ben avrupadan geldim 6 aydır buradayım nerdeyse siz türkiyeme kurban olun türkiyenin koşulları her onuda kat ve kat daha iyi. Ne kadar saçma sapan biliçsiz götünüzden uydurarak konuşuyorsunuz ya? Tamam bazı durumlardan hoşnut değilsiniz ama şu an dünya çapında türkiye gibisini bulamazsınız. Türkiyemi beğenmeyen def olup gitsin kardeşim gelip mal mal konuşmayın burada, git bakalım daha iyisini bulabilecekmisiniz? Ve sevgili soran çifte vatandaşlık hakkın varsa çifte vatandaşlığı seç.
36 Yorumla- +1 yıl
aslına bakarsan geleceği acısından değerlendirirsen Türkiye'nin hali iyi değil. ..
- +1 yıl
git bakalım dünyanın neresinde daha mutlu olacaksın neresi daha iyi bakalım
- +1 yıl
Sosyal hayat, ve yaşam olarak elbette Türkiye daha iyi fakat haklar söz konusu olunca Türkiye'de biraz zor.Bende yurtdışında yaşayan biriyim ve Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapan bazı akrabalarım var. Vatandaşlıktan çıktıklarına pişmanlar.Bakın vatandaş olmak ile o ülkede yaşamak aynı şey değil. Alman vatandaşı olabilir fakat Türkiye'de yaşayabilir.Bunun avantajı var en azından.
- +1 yıl
Ya Allah aşkına yapmayın şunu yemişim hakkını sanki hakların olsa kullanıyorsun, hayatımız iş güç ile geçiyor ne hakkı istiyorsun isteyip yapamadığın ne var Türkiye'de? Almanya'da çok mu hakların var? Oraları da biliyoruz. Gerçek şu ki her türlü hayat koşulları Türkiye'de avrupadakinden çok daha iyi.
Soran+1 yılcifte vatandaslik olmuyor artik. herkes yurt disini laylaylom hayat saniyor galiba
- +1 yıl
Bencede. Bence alman vatandaşlığı çok işine yarar türkiyede bir dezavantajı olmaz bir tek memur olamazsın ve seçim hakkın olmaz. Aynı anda okumak içinde çok avantajlı olur.
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Alman vatandaşı ol, çifte vatandaşlık yok ama Türkiye'den de mavi kartı (çalışma ve oturum izni) direkt alıyorsun. Türk vatandaşlığının seçme ve seçilme hakkı dışında ve Almanlar'ın vizesiz gidemediği üç beş ülkeye vizesiz gidebilmekten başka (Beyaz Rusya, Rusya, İran vs.) hiç bir avantajı yok. Yarın öbür gün Türkiye'de bir karışıklık olursa, Alman vatandaşlığın varsa bir şekilde Almanya'ya dönme şansın olur. Aksi takdirde vize bile alman sorun olabilir Almanya'dan.
KESİNLİKLE ÖNCE ALMAN VATANDAŞLIĞINI AL.
Yakın bir gelecekte çifte vatandaşlık da çıkmak üzere.21 Yorumla- +1 yıl
etkilendim abi +1 :D
Diğer konusunda 778 cevap paylaştı. Almanyanın avantajlarını bilmiyorum ama , eğerki Türkiye Atatürk'ten teslim alındığı gibi kalmış olsaydı gel burda yaşa derdim ama günümüz Türkiyesinde insanlara sağlanmış bir ayrıcalık görmüyorum. Engellilere rahat yürüsğnler diye yol çizgileri yaparlar o kabartmaları kopartır atarız, kaldırımın bir ucuna rampa yaparlar diğer ucunda yok, emeklilik desen zaten hayal, asgari ücrete 12 saat çalışanlar var, para veriyorlar diye ruhunu almak isterler insanın, açla tok arasında dağlar kadar fark var, herşey problem bu ülkede. Ne mutlu türküm diyene ama ne acıki bu sözü dahi çok görenler var. Kürtü çerkezi lazı birbirine düşürmek isteyenler var.
11 Yorumla
+1 yılAilemde çoğundan fazlası almanyada ve kariyer sahibi kuzenim var benimle yaşıt askerlik yapmamak için alman vatadaşlığına geçecek kız yakınlarımı sana diyecek olursam kariyeri türkiyedede yapabilirsin onlar yurt dıında okulu bitirip sınavlara girdiler ve mat öğretmenliği okuyor şimdi türkiyede sen istedikten sonra türkiyeyedede kariyerin olur ama alman olupta buraya geldinde değerin kalmıyor sana diyeyim sadece hayatını yaşarsın emekli falan olmazsın türkiyeden
04 Yorumla
Soran+1 yılalmanyadan emekli oluyorum ama
- +1 yıl
ol benim amcam dayılarım hem türkiyeden hemde alnayadan emekli ? sence neden kötü ?
Soran+1 yılwhy ?
- +1 yıl
boşver kal sağlıcakla
+1 yılBende almanyada yasiyorum ve hic bir Avantiji yok tabiki is yönünden Thailan felan gidersen daha iyi olur ordaki is verenler icin ama alman olsan ne yazar yüzümüze bakip türk oldugumuzu anliyorlar bende düsünüyordum alman vvatandasi olmayi ama bakdiklarinda adima yüzüme ah bu türk bisey deyistirmiyor
12 Yorumla- +1 yıl
haha genauuu
Milli duyguları birk enara atman gerekir bazen sen eşek gibi çalıştığın halde ülken ekmeğini hizmetini eksik tutuyorsa sana karşı boşversene orda yaşamayı ... Türkiye çok güzel bir ülke manevi yönden birşeye değiştirilmez ama dünya maneviyatla değil maddiyatla yürüyor
türkiyede 2/5 hizmet alacağıma gider almanyada 4/5 alırım... kesinlikle kal orda orda insanlara değer veriliyor10 YorumlaDiğer konusunda 318 cevap paylaştı. Vatandaşlık işine karışmam. Hangi millet olarak anılmak istersen ona geç ya da kal. Fakat Türkiye'ye dönmek için iyi düşün. Burada başarılı olanları iyi cezalandırıyorlar. Ayrıca insanların adalet kavramı yok olmuş. Her şey torpile dönmüş durumda. Arkadaşlarında bahsettiği üzere vergilere hiç girmiyorum.
00 Yorumlaalman vatandaşlığında kal.çünkü türkiye Avrupa birliğine girerse sen mağduriyetten kurtulacaksın.türkiye vatandaşıyım ve malum aserlik problemim var.senin yerinde olsaydım alman vatandaşlığına geçerdim ve göçmen statüsüyle askerlikte yırtacaktım.ama askerlik ülkemizde bazıları için zulüm bazıları için lüks geliyor.çünkü kimisi doğuda yapıyor kimisi batıda.kadın olduğun için şanslısın.benim evlenmem için askerliği tamamlamam gerekiyor.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞöle bir mantık var almaya ya gidersen almancı orda türk olursun her yerde kendını benimseyemezsin ama almanyada yaşamak daha kolay türkiye para kazanmak istiyorsan almanya şuan ben askere gidicem şansım olsa geldikden sonra yurt dışında 1 2 sene kalmayı isterim türkiyede yapamadıklarımı orda yaparım
10 Yorumla valla türk vatandaşı olmanın bir avantajı yok. yurtdışında her havalanında sıra beklersin, vize problemin olur olurda olurda ama alman vatandaşı olursan rahat rahat gezersin her yerde adam yerine konulursun bence türk vatandaşı olmanın bir avantajı yok fırsat varken alman vatandaşı ol bence.
00 Yorumla
+1 yılAlman vatandaşı ol Türkiye de ne yapcaksın alkol yasak ve pahalı sigarada öyle faturaları ve günlük ihtiyacları saymıyorum bile . Türkiye de kadınlara karşı Herkeste bir ön yargı var.
Sen beni dinle al Alman vatandaşlığını.
Yaşasın alkolizim
Yaşasın
Beer :)03 Yorumla- +1 yıl
Salak
+1 yılsana tavsiyem Alman vatandaşı ol. Çifte vatandaşlık. Ama sakın ola ki türk vatandaşlığından da ayrılma. Sen de bir Türksün neticede. Kim olduğunu sakın unutma :D
04 Yorumla
Soran+1 yılcifte vatandaslik olmuyor artik. merkel kaldirdi
- +1 yıl
valla çifte vatandaşlıl olmuyorsa eğer ben olsaydım Türk olarak kalırdım. Hayatımda pek çok şeyden vaz geçebilirim ama kendimden asla
Soran+1 yılkagiit uzerine sadcce abartma
- +1 yıl
valla canım sen bilirsin. senin hayatın. saygı duyarım
+1 yılTürk vatandaşı olarak kal derim ama Türkiye'ye gelme çünkü Türkiye şuanda en berbat durumlardan bir tanesini yaşıyor =) bende Nişanlımın memleketine göç edeceğim evlendikten sonra Hollandaya =)
04 Yorumla
Soran+1 yılözlersin türkiyeyi,benden demesi ...
- +1 yıl
özlerim ama o adamın yönettiği ülkedede duramam yani müsait edemem nefret ediyorum o... den =)
Soran+1 yılnedenki ? ne yapti
- +1 yıl
sorumu bide =)
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıltürk vatandaşlığının tek avantajı damarındaki kanındır, biz avantaj için ülkemizi değerlendirmeyiz. bu sebeple işine hangisi geliyorsa onu seç. alman vatandaşlığı her daim avantajlıdır ama türk vatandaşlığı kadar değeri varmıdır onu sen bileceksin.
10 Yorumla
+1 yılhmm... bizde 250€ verwaltungsgebühr ödenmesi lazim bence bir ülkede dogup, okula gidip, ve o ülkenin vatandasi olmamak zaten eine große unverschämtheit . ve ben bu yüzden gecmiyorum.
sadece vize derdin kalkar. aber ansonsten gar nichts02 Yorumla
Soran+1 yılalman vatandasimi diyorsun yani ?
- +1 yıl
ne ich wollte damit andeuten dass du bei dem bleibst was du bisher gewesen bist. Zaten fazla reisen yapmayacaksan, gerek yok.
Asagda bir yorum okudum cok hosuma gtti. Alman pasaportu alcaksn, snra suratina ismine bakcaklar aa türk.
Au�erdem ich wei� nicht ob du dieselbe ansichten teils so wie ich, aber türkei wird sich die n�chsten jahre enorm steigern. Wirtschaftlich, politisch etc.
Da ist es klug die b trk. ürgerschaft beizubehalten
alman vatandaşı ol kardeşim alman ol ki değerin bilinsin bizim değerimizi bilen yok bırak değeri türkü seven yok hani bir söz vardır türkün türkten başka dostu yoktur bu çok doğru bir sözdür sen alman ol arkası gelir...
00 Yorumla-.--.--.- -.--.--.-
-.--.--.--.-
-.--.--.- -.--.--.-
-.-
-.-
-.-
-.-
-.--.--.- -.--.--.-
-.--.--.--.-
-.--.--.- -.--.--.-00 Yorumla
+1 yılOrada ne kadar kalıcağına bağlı eğer alman vatandaşı olursan diğer Türkler gibi davranmazlar gibi umuyorum maaşını yüksek yaparlar diye tahmin ediyorum.. Ya aslında bilmiyorum ama işte Takıl yaa bana kalırsa Türk vadaşı olarak kalır ingiltereye gider orada çalışırdım saatliik maaş alınıyor hem orada para birimide iyi hayat senin hayatın bir şey diyemem İyi akşamlar...
00 Yorumla
+1 yılBu alman vatandaşlıgı konusunu senın cok daha ıyı bilmen gereklı sonucta o ulkede yasıyorsun ama cıfte vatandaslık oluyorsa her ıkı ulkenın vatandası olman mantıklı gelıyor bana.
02 Yorumla
Soran+1 yılMERKEL YASAKLADI
- +1 yıl
turk vatandası olarak kal orda bıraz calıs her ıkı ulkedende ortak emeklılık hakkı olabılıyor sanırım bır tanıdıgım buna benzer bırseyler anlattı dıye hatırlıyorum ama cok ıyı net bılgılere sahıp olmadıgım ıcın senı yanlıs bılgılendırmek ıstemem.
alman vatandaşı ol. benimle evlen benide alman vatandaşı yap söz boşanırız sonra :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHAY ALLAHIM YA
+1 yılyorumlardan gördüğün gibi , almanya vatandaşı olarak en azından türkiyede değerli olacaksın almanyada değerli olmasan da :)
10 YorumlaDiğer konusunda 10b cevap paylaştı. Istedigin ülkeye vizesiz gidersin benim icin tek avantaji o
13 Yorumla
Soran+1 yıltürk vatandasinin avntajlari ?
- +1 yıl
Kıta değiştirmediğin sürece vize almakta bir sorun yok.Türkiye'de ne hakkın var? Çocuk parasıda alamıyorsun, en kira yardımıda,öyle annelik veya babalık izni 1 yıla kadar değil en fazla 3 ay sanırım.O kadar mı onuda bilmiyorum.
Alman vatandaşı ol derim TC de çalışırsın dünyanın bir çok yerinden de çalışabilirsin sıkıntı olmaz bir sürü hakın olur TC vatandaşlığının fazla bir getirisi yok.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalmanya da yaşama derim ol vatandaşı artıalrı cokta almanlar türkleri fazla istemiyor holanda ve ukaraynayı öneririm ben avusturyadayım eger ahlahlıysan avusturyaya hic gelme derim ama bu ay rusyada tatilyapıyorum 30 gündür güneş yok ama ben güneşi sevmiyorum ztn
00 YorumlaDiğer konusunda 4,9b cevap paylaştı. alman vatandaşı ol ve burayada da dönme zaten dönsende uyum salayamazsın
12 Yorumla
Soran+1 yılneden ?
Diğer konusunda 454 cevap paylaştı. sanırım şu anda çifte vatandaşlık hakkınız olması gerekiyor. herikisii birden tercih edebilirsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılolmuyor merkel kaldirdi
+1 yılÇift vatandaş ol benim gibi en iyisi kafana göre birde Avrupa birliği olduğu için istediğin Avrupa ülkesinde yaşarsın
00 YorumlaTürklüğümden memnunum.Ama Tayyip gibi birinin olduğu bir ülkede yaşamaktan memnun değilim.Almanyada kal bence.
03 YorumlaDoğduğun yerde değil doyduyun yerdesin o yüzden doyduğun yeri tercih et
12 Yorumla
Soran+1 yıltürkiyede dogdum
+1 yılAlman vatandaşı ol. bende simdi turkiyedeyim istedigim zaman Almanya'ya gidebiliyorum. sonst musst du immer alle 6 monate nach deutschland einreisen .
05 Yorumla
Soran+1 yılich dachte man muss nicht mehr .. ?
- +1 yıl
nein wenn du einen tag verpasst dann kannst du nicht mehr nach deutschland einreisen. bana Alman vatandaşlığı vermediler weil ich geheiratet habe. o yuzden her 6 ay giriş yapmak zorundayım
Soran+1 yılalso musst du alle 6 monate nach deutschland kommen ?.. das ist ja echt blöd
- +1 yıl
leider. deswegen ist die deutsche staatsangehörigkeit ein bisschen besser :)
Soran+1 yılund was machst du wenn du nach deutschland kommst ?.. weil ich h�tte nicht vor nach deutschland zu kommen. wenn schon vielleich alle 2 jahre
kendi özgürlüğünüz ama türk kalmak iyidir ya da cifte vatandaşlık hem ıkısıde olursunuz (:
02 Yorumla- +1 yıl
Almanya'da çifte vatandaşlık yok.
Soran+1 yılmerkel yasakladi cifte vatandasligi
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. alaman vatandaşı ol. daha avantajlı emeklilik açısından.
10 Yorumla
+1 yılNe avantaji aklin varsa bu ulkeye gelme.
Hatta benimle evlen beni de al almanyaya :)10 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki alman vatandaşı ol. Türk olmanın kimseye bir yararını görmedim ben
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTürk vatandaşı olunca tüm Almanyadaki vatandaşlık hukukun gidiyor, ama Alman vatandaşlığına geçince Türk vatandaşı hukukun korunuyor mavi kart mı yeşil kart mı öyle bir şey
10 Yorumla
+1 yılçifte vatandaşlık en iyisi. cebinde bir ab pasaportu olması çok büyük bir nimet.
00 Yorumla- Diğer konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılbence bu soruyu soruosan gec alman vatandası ol ;)
00 Yorumla
+1 yıl2000 den once dogduysan zaten cıfte vatandaslık hakkın var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılorda kariyer yapıpta buraya dönmek isteyeni görmedim.tatile gelince türkiye dünya güzeli oluyor gel temelli diyince hiçbiri yanaşmıyor.sözde herkez milliyetçi.demek paranın miktarına göre değişiyormuş :D
00 Yorumla
+1 yılAndımızı bile kaldırdılar Türküm doğruyum bile diyemeyeceksin! Türk vatandaşı olmada ne vatandaşı olursan ol Kürt vatandaşı olmak bu dönemde en popüleri :)
00 Yorumlaalman vatandası olarak kalman gercekten geleceğin için yararına diye düsünüyorum alman vatandası olman seni türk geleneğinden uzak kılmıyor...bu ülkenin geleceği belirsiz benden demesi ...
00 Yorumlatürkiyeye döneceksen tabiki türk vatandaşlığı çünkü alman vatandaşı olursan türklere verilen ayrıcalıkların hiçbirisine sahip olamayacaksın
04 Yorumla- +1 yıl
Türklere verilen ayrıcalıkları merak ettim. 20 yıldır Türk vatandaşıyım
Soran+1 yıltürklere verilen ayricaliklar ?
- +1 yıl
Neymiş Türklere verilen ayrıcalıklar? Bende merak ettim şimdi?
+1 yılBence gecme.TC den feragat etmen gerekiyor.ama almanyada okuyup bisey olacaksan tabii her ulke kendi vatandasina oncelik tanir.( su an Turkiye haric ) seni oradaysan daha iyi bilmen gerek aslinda.
00 Yorumla- Diğer konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılTurk kimligin olmazsa doktora bile gidemezsin. Yada ilerde mal sanibi olma gibi haklarin olmaz.
00 Yorumla Once bir arastir alman vatandasi olman Tr'de calismana engel mi diye sonra karar ver.
00 Yorumla
+1 yılçifte olamıyorsan tek bir şansın varsa alman ol derim benim gibi vize almak için takla atmana gerek kalmaz ben 5 uğraşırım sen 1 uğraşırsın zaten pasaportun bile yeter işin romantik türküm doğruyum kısmını bir kenara bırak gerçekçi ol
20 YorumlaAptallik yapma tabiki alman olman lazim herseyiyle avantajli bak bizim halimize*ulkesinde bir yere girmek icin illa torpil lazim dayin olmassa sinavdan kac puan alirsan al ben bu ulkeyi niye sevimki
10 YorumlaGüzel ülkem dururken ne almanyası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ol tabiki :)
10 Yorumlabence alman vatandasligina gec. bende Türkiye´de okumaya karar verdim ama devamli almanyaya giris cikis yapmamak icin alman vatandasligina müracaat ettim.
00 YorumlaTürk vatandaşı olarak kal.
Mesela ben milyon dolarlar verseler Türkiye'den gitmem. :)00 YorumlaAlman vatandaşı ol boşver türkiyeyi türkiye iran gibi ülke olmakta..;)
10 Yorumla
+1 yılbu soruyu soruyosanız zaten türk vatandaşı olarak kalmayın
00 Yorumla
+1 yıloluyorsa çift vatandaş ol, onun dışında nerde yaşlanacaksan orayı seç.
01 Yorumla
Soran+1 yılolmuyor merkel yasakladi
+1 yılölede aynı bölede aynı ben her 2 ülkeninde vatandaşıydım zevk alamadım daha amazonsu yere gitmek istiyorum
00 YorumlaAlman vatandaşı ol derim orda yaşamış oranının kültürünü almışsın alman vatandaşı olarak türkiye olmak üzere bir çok ülkede ayrıcalığın olur
10 Yorumlaalman vatandaşı ol. Beyaz türkler afaroz etmesin seni :D
00 Yorumlaadama bak ya tabiki alman olman lazım demiş evet evet alman ol euro yürekli kız
00 Yorumlanasıl ? alman vatandaşı olmak türk vatandaşlığından atılmakmı oluyor çifte vatandaş olunmuyormu demek ki olunmuyor..
00 YorumlaMerhaba alman bir kız arkadaşım var evlenmek istiyorum sizce çifte vatandaş olabilir miyim o yaşa hala geçerli mi ne yapmam gerek Bilgi verir misiniz lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaskerden yırtmıcaksın bişey yapmıcaksın niye alman vatandaşı olasın ki?
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem