Gizli Üye(25-29)+1 yılsana şunu söyliyim bende türbanlı bir bayanım. mahallemdede çok kapalı bayan var hepsi dedikoducu senin bir yanlışını yakalasa da 40 kapıda anlatsa diye bekler. ağızları bozuk iftira atarlar. Türban demek öncelikle hayatına bir türban çekmekle başlar önce onu sindirirsin sonra kafanı kapatsanda olur kapatmasanda din simsarlarına inanma Unutma ki sadece ALLAH ile senin aranda
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılannene daha buna hazır olmadıgını anladıgını anlat bedenen giyinsemde aklımda bu fikir oldukça o türbanı kaldıramayacagını söyle veya daha hafif kapan yazın keten şeyler giy mesela ince pamuk örtüler örtebilirsin kendini daha az kısıtlayarak buna adapte olmay çalış pardesü giymek yerine hafif boyfriend bir kot üzerine ince bir tunik ile cok şık yaza uygun olabililirsin. birde böyle dene istersen yani kendini hiçbirseyden mahrum etme biz türkiyede yaşıyoruz hem laik hem demokratik hem müslümanız zaten o yüzden ortadoğuda birtek bizim ülkemizde huzur var canıö kimse sana karışamaz ama bunu karşı gelerek degil makul bir dil ile anlat
En İyi Cevaplar
+1 yılnefsini ve şeytanı dineme boşver ne kadar ağır gelmesine rağmen devam edersen o kadar mükafaatı olur :)
11 Yorumla- +1 yıl
Gercekten cok haklı
+1 yılAçiklar coğaldiği için heves ediyorsunuz, normaldir. Bir kapalı bayan, kapaliliğina uygun davransa açilmayi istemez. Birseyleri yanlış yaptın ki Allah o örtüyü başından alacak. Cünkü içinden sevgiyi almış. Bu zor kismiydi.
Ailene söylemen kolay kismi. Söylersin olur biter. derdin buysa eğer. Sen Allahtan değil ailenden cekiniyorsun çünkü.06 Yorumla- +1 yıl
Neyi yanlış yaptım inanın bilmiyorum. Öyle sık sık dışarı çıkan birisi değilimdir. Bu yıl saysam çay içmeye bile 3-4 defa ancak gittim. Başlarda her şey iyiydi fakat 2 aydır çok zor. Orucumu tutarım namazımı kılarım. Bu hissin geçmesi için ağlayarak dua ettiğimi bilirim fakat geçmiyor çaresiz hissediyorum
- +1 yıl
Hayatinizi müşahede edemedigim icin bilmiyorum. Siz kaćan hevesinizi sorgulamak yerine ailenize nasil söyleyeceğinizi düşünüyorsunuz.
- +1 yıl
Hayır.. mücadele etmekle kacan hevesi sorgulamak aynı sey degil. Mesela benim de namaz kilmadiğim zamanlar oluyor. Sonra Düsünüyorum Allah beni huzuruna neden almiyor, bu isteğim neden gidiyor diye. İşledigim günahlar aklima geliyor. O günahlari birakinca hevesim artiyor tekrar. Ve ben bu gitgelleri sürekli yaşiyorum.
Ama işte önce Allahin razi olmadigi ve günah olan şeyleri bilmek gerek. Bunun için de islamı iyi bilmek gerek. Benim bundan yana sıkıntım yok. Ama senin var belliki. Mücadele etmekle üstesinden gelmek ayni sey degil. Dini kitaplar okumak hobin değil de vazifen olmazsa üstesinden gelemezsin. dini çok okuyan insanin başindan örtüyü alamazsin. Çünkü o bilirki başında sadece örtü değil bir ayet taşiyor. Ayet taşidinin bilincinde olan da başı daima diktir. Çünkü bilirki arkasinda Allah var.
Neyse cok konuştum. Allah sizi doğru yoldan ayirmasin. Hayirli geceler.
+1 yılBazı kadınları görüyorum kafasında türban altında dar jean. Vücut hatları belirgin. Şimdi öyle dar jeanler giyeceksen ne anladım ben kapanmadan! Fazla açık da giyinmiyomuşsun. Sırf erkek arkadaşın için türban takma saçma. Hayatını başkaları için sakın değiştirme. Neysen öyle ol. Açık da giyinmiyomuşsun. Bişeycik olmaz kısacası.
17 Yorumla- +1 yıl
Neden korkuyosun ki? Başkaları ne derse desin sen nasıl istiyosan öyle giyin öyle gez. Sana tavsiye sana kapan diye ısrar eden erkeklerden uzak dur. Kapan dediyse bile mesela çok açık giyiniyosundur demiştir kapan diye tamam bu normal. Ama açık giyinmeyen birisine kapan diyosa o adamda bir mallık vardır!
- +1 yıl
Birilerine karşı hızımı alamadım kusura bakma. Bizim sınıfta bir kız vardı adı Belin mi Selin mi (hiç sevmezdim zaten) sürekli açınıp kapanıyo du. Ama itibarı duruyor.
- +1 yıl
Neyse sen bunları kafana takma deseler bile max2 gün sonra başlarlar güzel olmuşsun felan gibi övgülere
- +1 yıl
Önemli değil. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
acilinca dar giyince t shirt giyince askılı vs hatlarını göstericek sey giyince eline ne gecicek sadece kendini disarda daha egolu yapicaksin. ayetleride okudun diyosun günahınıda bıkıyorsundur umarim. oyuncak degil bu. yazık dar giyemiyor diye geberecek insanlar var bu dunyada
04 Yorumla- +1 yıl
boramck sana katılıyorum Türkiye biraz abaza dolu. Ama tabi türban felan abartı bana göre. Modern olmak şart
+1 yılaslında isteyerek de kapanmissin me güzel birşey.. bunun için etraftan tepki illa alırsın yaşın ufak olmasi seni afallatiyor.. yedi ay cok uzun zaman değil yaşın da ufak bunu yapamıyorsan. kibarca anlat kendimi iyi hissetmiyorum de daha zamanı olduğunu düşünüyorum de bak tepkilere... eger hala acilamazsa. isen tepki fazla ise bu konuda okuduğun o ayetleri tekrar okumani tavsiye ederim..
00 YorumlaBir hata yapmışsın ve bunu ailenle aranı bozmayacak şekilde düzelt. Öncelikle tatlı dille konuş ailene biraz zaman tanımlamalarını söyle ve bunu zaman içinde unuttur.
14 Yorumla
+1 yılaçık olanların içlerini bilemeyiz bazıları kapalı kızlardan daha dinine düşkündür bilemeyizki anne söyle açıkca söyle kimin ne dediği önemli değil senin terciğin sonuçta
16 Yorumla- +1 yıl
bencede takma senin hayatın sonuçta herkesin lafını taka taka birgün akıl hastası olamak yerine takmamak gerek o ne dedi bu neder hrrkes kendi özgür iradesi var
- +1 yıl
rica ederim canım anne söyle bence annen anlayışla karşılar bence
- +1 yıl
inşallah
Diğer konusunda 752 cevap paylaştı. Din seninle İnandığın arasındaki iletişimdir, Nasıl giyindiğinin bir önemi yok nasıl yaşadığının var okadar :)
23 Yorumlaİyice düşün ona göre karar ver. Tesettürden çıkmada kesin kararlı isen dinde zorlama yok, kimse zorlayamaz seni, ailene açık açık anlatırsın.
11 YorumlaNe istiyorsan onu yap, senin hayatın bu. Sadece iyice emin olmaya bak ;D
23 Yorumlaşöyle onla da konuş guzelce anlat derdini bir daha boyle bir anda kararlar alma ama çok günah bunu bil
04 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. nasıl olmay ıstıyorsan öyle ol ama imanini vicdanını temıs tut
07 Yorumla
+1 yıldirek söyle ya gitsin bitsin
06 Yorumla- +1 yıl
valla içinde olmayınca hiçbir kıymeti yok Allahtan korkmayıp ailendenmi korkuyon
- +1 yıl
Allah korkun yok demedim zaten sadece istemiyorsan ailenden çekineceğin bir durum yok dier verdiğim örneğe nispeten etrafındakileri takarsan hiçbir zaman kendin olamazsın kendisi olamayan kişide en fazla olmak istediği nin her zaman en az 1 adım gerisindedir bunuda yaz derim bir kenara
- +1 yıl
rica ederim iyi geceler
+1 yılvesvese bu allah yardım etsin size zor işler
07 Yorumla- +1 yıl
sendende gönlüne sor ve bunu uzun uzun düşün insan bazen böyle hezeyanlara kapılır aklı selim ile düşün ve müşahade et bir süre sonrasında karar senin
- +1 yıl
başka sebepler var içerde onlar seni susturuyor ve inancına galebe çalıyor peygamber efendimiz sav hiraya çekildi ve ilk vahiy orda geldi sende kendi hiranda inzivaya çekil nefsin o kadar derin dipsiz kuyuları vardırki içine kova atmadan ordan su çekmeden bilemezsin onun için gönül yolculuğun başla bir an önce ve samimi ol sana cevap gelecektir bundan emin ol o kimseyi yalnız bırakmaz samimi ol yeter etrafınla kendini kıyaslama sakın bu sana nasip olmuş bunu düşün sadece sadece farkında değilsin neye sahip olduğunu bunun için içinde bulunduğun durumdan çıkmak için şeytan vesvese veriyor kurtul ondan
- +1 yıl
sendende dua ederiz dua bekleriz
Bence yapma Allah icin yaptin zaten n
013 Yorumla- +1 yıl
yok bak kalpteki iman diyoruz mesela di mi. şöyle düşün namaz kılamıyorum useniyorum mesela. ama kalbim allah diyor hep olur mu böyle. elimiz ayagimiz tutuyor cok şükür di mi kilmamiz gerekiyor. ya senin gibi kac tane kiz var bir baksana etrafina herkes acik sacik geziyor. birak özenme şunları. sen hepsinden farklısın. bu dunyadada obur dunyadada. acilmayo deneme sonra cok pisman olursun. sabırlı ol dua et. bırak insanlar acik sacik gezsin. bunun obur dunyasi var. sen iyi birisin ve hak yolunda gideceksin inşallah. ben inaniyorum
- +1 yıl
Burda da bir cahil çıktı. Nerden biliyosun türbanlının cennete gideceğini. Nerdem biliyosun açığın cennete gitmeyeceğini. Sen nesin ermiş misin? Belki kız bir muhtaca yardım etti haybanları besledi su verdi ama açık. Sırf açık olduğu için cennete gitmeyecek mi? Lütfen geri kafalı olmayın. Modern olmak yerine geriye gidiyoruz.
- +1 yıl
Bazı insanlar haksız olduklarını göstermemek için böyle argo kelimeler kullanırmış. Sen bence o küfrü ağzından çıkar kardreş. Hem iman diyosun hem küfür ediyosun. Farz ve sünnetide biliyorum. Ama sen en iyisi bir aç kitap oku. Konuşma becerisi için. Hadi eyvallah☺
- +1 yıl
Bu soruyu sormam gerekti. Bazı insanlar açıktır iyi yüreklidir bazıları kapalıdır içinden her türlü şey geçer. Ben demek istiyorum ki kapansanda kapanmasanda iyilik edeceksin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin kararın açıl bence
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence korkma bu senin kendi seçimin
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeytan vesvesesidir bacım bence :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçten içe yapamıyorsan hissettiğin gibi ol
21 Yorumlaaçıldınmı acaba? 1 sene geçmiş
10 YorumlaAçılma bence.
10 Yorumla
+1 yılYanlış yaoıyorsun...
04 Yorumla- +1 yıl
Zorlanma bugün kapan ömür boyu ve ahirette mutlu ol
- +1 yıl
Kapanmazsa ahirette mutlu olmayacak mı? Ne kadar saçma bir yorum.
- Diğer konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılmemelere özgürlük 😝
00 Yorumla
+1 yılTatli dilde anlat
12 Yorumla- +1 yıl
Hayirlisi
+1 yılBence açılma
00 Yorumla
+1 yılOyuncak degl bu
04 Yorumla- +1 yıl
Hos karsilanmaz yani cevren tarafindan o kesn
- +1 yıl