5 senedir kapalıyım. Baba tarafım çok katı. Aileme açılmak istediğimi nasıl söylerim?

Herkese merhaba öncelikle. 5 senedir lapalıyım. 2 senedir açılmak istiyorum ama kendime itiraf etmekte bile çok zorlandım. günah olduğunu ben de biliyorum ama bu şekilde de günaha girdiğimi düşünüyorum. cünkü makyajımı yapıyorum, tırnaklarımı uzatıyorum, dar kotumu giyiniyorum, namaz kılmıyorum vs. ve bu baş örtü beni dinden de soğuttu. benim yüzümden dısarıdaki kapalılara da laf geliyor. baba tarafım çok katı. amcamlar kendi kızlarını evde bile açmıyorlar. oysaki kızlar babalarına namahrem değil. geçen babaannem pantalon giymeme kızdı. dedim ki açık olsaydım napıcaktınız? değnekle döverdik dedi. farklı şehirde yaşadığımız halde -baba tarafımızla- oradan buraya bile yetiyorlar. annem çok kızmaz ama çok üzülür. babamın vereceği tepkiyi seçemiyorum. baba tarafını dert edecektir. aşağıda işte ne kadar günah olduğunu falan anlatmanızı istemiyorum çünkü bu konularda epey bilgim var. ama ben her şeyi göze aldım zaten. sizden sadece ailemle nasıl konuşmam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. şimdiden teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
iki gün önce annemle oturup konustum. annem böyle bir şeyin asla olamayacağını, bana böyle bir şey istemediğimi düşündüğünü ve giyim tarzımdan sıkıldığımı savundu. ben de böyle bir şeyin olmadığını savundum. annem açılmamı kabul etmedi. dün beni ümraniyeye götürüp gardrobumu yeniledi. bu durumdan biraz memnun kaldım. şu anda reglim. reglim bitince namaza başlayacağım. belki kapalılığı severim. düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
merhaba ben açıldım. aslında 5 Eylül'de açıldım ama güncellemek bu sitede bir şey araştırınca aklıma geldi. babamla yaklaşık bir yıl konuşmadık -doğum günüme kadar- annem hâlâ bazen üzüldüğünü dile getiriyor. çok zorluklar çektim ama sonunda başardım. babam köye gittiğinde bunu fırsat bilip bir gün eve açık geldim ve olaylar bu şekilde gelişti. şu anda bir dine bağlı değilim. yine aynı şekilde din konusunda kendimi çok sorguladım. İslam'da benim görüşlerime uymayan birçok hadis ve kural var.
5 senedir kapalıyım. Baba tarafım çok katı. Aileme açılmak istediğimi nasıl söylerim?