Kimine itici gelse de bana müthiş bir bağlılık ifadesi gibi geliyor.
Var mı aranızda diyen ?
Var mı aranızda diyen ?
Bilmiyorum
beyim diger anlamı erkeğim demek
aslında hoş
Şu geldi aklıma ansızın link
Paylaşım ihtiyacını gidermişsin
ha sen ha ben bebişim.
Cevap
4Cevap
Bence çok güzel bir kelime. Birine eşimden bahsederken 'Beyim' diyorum, eşime seslenirken de 'Bey bir gelir misin?' diyorum mesela, çok hoşuna gidiyor :)
Bir defasında dayı oğlunun eşini arkadaşa tanıştırırken ''karısı'' demiştim. Çok kaba olduğumu söylemişlerdi. Eş denecekmiş. Eküri diyorum ben de!
Pek turkce konusmayiz erkek arkadasimla ama canisi falan derim turkce. Beyi fransizca soylerim Monsieur diye.
demem ama eşine hatun diye seslenen insan tanıyorum o da tuhaf geliyor bana
Siz tuhaf mısınız ben mi garibim! Ne var hatun denmesinde eşe
hatun ! bence hoş değil karıcım de demiyorsan ismiyle seslen hatun nedir yani
Karı-- sonuna cım ekle hitap olsun bunu demiyorsan ismini söyle, mantıgını mı benimseme mi bekliyorsun!
mantığı benimse gibi bir cümle mi kullanmışım aşağıda hayallah ! yahu kardeşim istediğimi beğenirim aynı şekilde sende istediğini beğenirsin sormuşsun cevapladım BENCE saçma ! benim söylediğimde SENCE saçma ! bukdr basit neyin derdindesin ?
''karıcım demiyorsan ismiyle seslen hatun nedir ya!'' bundan normal bir zeka ne çıkarıyorsa onu çıkardım. Uzatma fazla.
bundan anormal bir zeka olarak emir cümlesi anlamı çıkartmışsın ilkokula bastan yazıl karderş :))))
Hitap şeklinin harikalıgı belli zaten, kardeşşşş diye hitap eden bir kız işte.
Daha çok eskiler kullanıyor bey sıfatını. Şimdilerde pek kalmadı.
"Beyim "
"Hanımım"
falan hoşuma gitmiyor.. "Eşim " daha iyi .
Kalmasın zaten. Beyim ne lan , müthiş bir kölelik ifadesi.
Bence anlayış beyinde. Konuşurken ağa derim ben de.. Maraba mıyım şimdi, okan bayülgen baba der her cümlede ben babası mıyım onun! Herkese baba demek müthiş bir piçlik ifadesi mi? Mesele olaya nasıl baktığın, kelimeler değil
Eminim eşlerinizde , size karşı sadece öylesine beyim diyordur. Yıllardır baskın taraf ataerkil toplum yaratma biçimiyle hiç mi hiç alakası yoktur zaten ya.
Tabi, sizin dışınız da yaşam tarzı olan herkes baskıcı, herkes korkudan, paradan dolayı bir şeyleri söylüyor. Hanımım demek te yönetici sıfatı ifade ediyor? o ne olacak, kadın korkusundan mı
Hanımım demek , yine ataerkiller tarafından söylendiği için bu durumdan muaflar. Kadınlara , tatlımsı gelecek "beyim" lafını dedirtmesini , beyin nöronlarına aşılamakta zaten "hiç" baskıcı değil ki.
Ne tuhaf birisin sen, kim kime beyim de diyor! İşine gelmeyen muaf oluyor, işine gelen baskıcı bunlar ondan, diyorsun. İdeolojik saplantıların olmasa hitap şekine bile ideoloji bulaştırıp senden olmayan herkesi ayıplaman mümkün değil
İşin tuhaf yanı , şunu de demiyorsunuz zaten. O lafı , çok hoş , tatlı gibiymiş yapıp aşılıyorsunuz beyinlere. Hahaaha ! Baskıcı tarafın dedikleri hep birer çıkar maskesi altında gizlidir. Dikkat ediyorsun , burada erkek veya kadından bahsetmiyorum.
he tamam.
:)
Ben demem.. Kocacım derim. :/
cımlı ekler beni bozar
Ofsss :/ yorumsuzum bu konuda
hoşuma gitmiyor pek diyeni de duymadım
# ben bilmem, beyim bilir
# KSye hashtag gelsin
beyim evimim direğidir :D:D:D bilmem ki dermiyim ?
Sevglime derim. Oda kadnm der :)
ben bilmem beyim bilir teyza var panpa..
Köylerde vardır elbet
Derim ben..
Herif çok sempoş <3
hoş değil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar