Evet arkadaslar artik bu durumdan inanılmaz sıkıldım.. spor yapicaksin demeyin zaten yapiyorum!! Fitnesse gittim 3 ay 1 kilo bile alamadim çunku fazla yemek yiyemiyorum hemen tikaniyo midem. Doktora gittim tahlik yapildi ancak hic bir sorun cikmadi tamamen genc olman ve metobalizma diyo. Kilom 50 yasimda 18! Hic bisi olmuyo aslinda oluyo ama belleri hep dusuyo 2 kemerle zarzor tutturuyorum pantolonlari :D empati yaparsaniz anlarsiniz belki diceksiniz aman ne guzel hic kilo almiyo lutfen oyle dusunmeyin herkes oyle diyo keske senin gibi hic kilo almasak basiniza gelince ablarsiniz
Olay aslında çok basit dostum. Her 7.000 kalori 1 kilo yapar. Haftada 7.000 kaloriyi doldurabilirsen 1 kilo alırsın. Sürekli zayıflamadığına göre; günlük yediklerin metabolizmana yetiyor demektir. Senin günlük ihtiyacın ortalama 2.000 kaloridir. Günlük yediklerinin üstüne kalori alırsan kilo almaya başlarsın.
Yemek yemekte zorlandığın için sana içecek öneriyorum:
200gr yulaf + 1 muz + 100gr kuru üzüm + 500 ml süt + 100 gr çekirdek içi (bimde 90 kuruş). İnternetten kalori oranlarına bakıp malzemeleri kafana göre de değiştirebilirsin. Bunları blenderdan geçirebilirsen içimi çok daha rahat olur. Tabi bu sadece takviye, günlük her zaman ne yiyorsan yemeye devam et. Biraz fazla gelirse sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce iki seferde de içebilirsin.
Bu benim kendi tarifim. Kilo aldırıcı tozlardan bile daha fazla kalori içerir. Ortalama besin değerleri: 60gr protein, 1.950 kalori, 250 karbonhidrat. Bu şekilde haftada ortalama 1 - 1,5 kilo alırsın.
Spor metabolizmanı hızlandırır. İlk ay hiç spor yapma yağ/kas oranın çok dengesiz çünkü (yanlış anlama). ilk önce yaklaşık 2 kilo almayı dene. Böylece bazal metabolizmanı çözüp anlamaya başlamış olursun. 2 kilo yağ aldıktan sonra spora başla ve ondan sonraki kilolarını kas olarak alamya çalış.
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim baya bilgilendirici oldu.. Dedigin gibi yemem gerekenden daha fazla yesem yani fazla kalori alsam zaten kilo alicam bir hastaligim yok çünkü ama bir tabak yemekle doyuyorum çunku kilom az dolayisiyla midem kucuk. Ama o sekilde icecekleri icebilirim her zaman
Bu içecek normalde haftada 2 kilo için düzenlenmiş bir karışım. 2 kilo da alabilirsin belki. Ama ben metabolizman çok hızlı olabilir diye 1 - 1,5 kilo dedim garanti olsun diye. Herşeyin bir çözümü vardır. Bu durumu kendine stres yapma daha fazla. Sadece çözüme odaklan, daha mutlu olursun ve hedeflediğin kiloya daha rahat ulaşırsın.
Boyunu da yazsaydın günlük net kalori ihtiyacını hesaplardık.
Hareketsiz bir hayatın varsa 1.800 kalori ihtiyacın vardır ortalama. Çok hareketli bir hayatın ve ağır bir işin varsa da 2.500 kalori. Günlük yediklerinle bu kaloriyi doldurabiliyorsan bahsettiğim içecek tarifiyle ayda 5 kilo bile alabilirsin. Tadı da çok güzeldir. İlk başta zorlanırsın biraz şişkinlik yapabilir ama 1 haftaya alışırsın iyice. (süte ya da tahıllara alerjin yoksa) Kolay gelsin
Yapcak bisi yok istediginizi diyin hic umrumda degil. Sizin gibi yag tulumu olcagima belim boyle ipincecik olur daha iyi. Hemde bir kkosu yarisi yapsak hepinizi ezerim siz beni gucsuz kolay lokmami sansdiniz yoksa
Sen zayıf değil ince yapılısın ve bence kötü görünen hiçbir şey yok bu fotoğrafta. Yaşın ilerledikçe zaten kilo alacaksın ve yaşıtlarının dötü göbeği dağıttığı o yaşlarda sen delikanlı gibi dolaşacaksın yine. O yüzden, kötümser bakma.
Tekrar diyorum, bence kötü görünen hiçbir şey yok. Fakat çok rahatsızsan bence beli kalınlaştırmaya çalışmaktan ziyade kalçayı incelten spor hareketlerini bir incele. Yüzme gibi mesela.
kivi portakal emin ol orantili kilo alirsin birde asker oldunda cok kilo alirsin bunu takma kafana gece yatarken kivi ye wc gitme gece boyunca midede kalca icin mide onu yag cevirir
En İyi Cevaplar