20 yasindayim ve 1.58 boyum 38 kiloyum gercekten hic yasimi gostermiyorum herkes cocuk saniyor. oruc tutuyorum fakat annem tutma sen cok zayifsin fitreni fazla veririz ilerde geri tutarsin diiyor sizce ne yapmaliyim orucumu birakmak istemiorum ama hattiinden fazla zayifim.
Cevabın nedir?
+1 yılkusura bakma çok uzun olduğu için başka birisine yazdığım cevabı kopyalayacağım. ölçülerimiz aynı:) ama ben cok şükür 42 yim şu anda. 38 i görmüşlüğüm var geçen sene :( bence kendimizi kandırmayalım dostum okadar da çok yemiyoruz yiyemiyoruz yesek alırız. çokmuş gibi geliyo ama ben bakıyorum cevreme tamam sofraya oturunca onlardan bir farkım yok onlar kadar yiyorum ama millet onla kalmıyo. kalkıyo yemekten sonra bir çikolata yiyo dayanamıyo çayla bir pogaca yiyo oturuyo bir tabak kuruyemiş tüketiyo bir muz sallıyo. benim hiç canım istemiyo mesela tokken bişey. onlarla yemekte aynı yiyoruz ama onlar bir yemek kadar da ara öğünlerde yiyor. zaten bünye de müsait olmayınca olmuyor. genetik yapısı da var tabi. zayıf insanların kilo alması şişman inssanların kilo vermesinden daha zor. ben bu çooook zor aldığım 4kiloyunasıl aldığımı anlatayım. her gece yatmadan 2-3çorba kaşığı pekmez iç. sabah her kalktığında kahvaltıdan önce 1 bardak tam yağlı süt iç. kahvaltın zengin olsun en az 3 ceviz daahil olsun. yemekte doyduğunu hissettikten sonra mutlaka zorlayıp biraz daha ye. hergün 1 porsiyon tatlı mutlaka ye özellikle yatmadan bikaç saat önce. tabi şimdi ramazan da var biraz zor ama inş alırsın :) bide mutlaka bu balık yağı haplarından ve multi vitamin ilaçlardan kullan. pharmaton öneririm biraz pahalı ama olsun insanı çok dinç tutyor. oruç meselesi sana kalmış ben tutuyorum elimiz aayağımız tutyor sağlıklıyız engel teşkil edecek bir durum yok sonuçta
11 Yorumla- +1 yıl
cok tessekurler haklisin anlatigin gibi oluyor gercekten :(
En İyi Cevaplar
+1 yılBende 1.56 boyunda 43 kiloyum kendime zayıf derdim bide... Sık sık yemek ye tek çare bu. Mesela makarna yiyeceksen soslu yemelisin. Yediğin içtiğin şeylerin kalorisini arttırmalısın.
03 Yorumla- +1 yıl
peki yas kac
- +1 yıl
19 yaşındayım
- +1 yıl
iyisin bence sen
Sen anorexia nervosa hastasısın ve orucu da fırsatı gelmişken yememeye sağlam bahane olduğu için tutuyorsun. 20 Yaşında bir kızın kemik ağırlığı 38-43 kg olduğuna göre senin derin kemiğine yapışmış durumda ve sistemlerinde de bozulmalar çoktan başlamış olmalı.
Senin acilen hastaneye yatırılman ve psikiyatrik tedavi ile birlikte yedirillmen ya da damardan beslenmen gerek , ne orucundan söz ediyorsun? Bunu farkeden hiç mi kimse yok etrafında senin?10 Yorumla
+1 yılorucunu bozma ama çok da zayıfsın gerçekten. hani dengesiz beslen kilo al da demek doğru değil ama bol bol et ürünlerini tercih et. Ayrıca genelde doktora zayıflamak için gider insan ama sen kilo alma için gidiceksin sanırım :)
08 Yorumla- +1 yıl
kilo almak icin gittim doktor benimle dalga gecti insanlar zayiflamak icin geliyor sende kilo istiyorsun diye :) her seye bas vurdum ama kilo alamiyorum
- +1 yıl
acaba sporla kilo alabilir misin. metabolizman neden çok hızlı ilginç. yorgun çok düşüyo musun. halsizlik falan
- +1 yıl
hayir aksiye cok hareketliyim ama oruc tutunca gozlerim filan karariyo yurumiyorum bile kalkinca dusecek gibi oluyorum..
- +1 yıl
eğer sağlığını tehdit ediyorsa oruç tutma.
- +1 yıl
bilmiyorum..
- +1 yıl
ama seni etkiliyo. yine de sen bilirsin
- +1 yıl
tessekurler
- +1 yıl
rica ederim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
31Cevap
Canım bende 23 yaşındayım 40 kiloyum 1.39 boyundayım yıllardır 42 den yukarıya çıkamadım geçen sene 34 buçuk kiloya düştüm ve doktora gittiğimde çölyak hastası olduğumu öğrendim bağırsak problemi ve sadece glutensiz beslenmem gerekiyo gluten tükettiğimde bağırsağım zarar görüyo ve ters tepki verip kilo almak yerine beni zayıflatıyo mutlaka görün ve bi çölyak testi de yaptır derim bu hastalığa sahip olup da haberi olmayan birsürü insan var çünkü bu hiçbir testte çıkmıyo bunu testi ayrı oluyo seni korkutmak için söylemiyorum ama kilo almak gerçekten vermekten daha zor ve bu hastalıkla kilo almak daha da zorlaşıyo çünkü yediğim hiçbişey bana yaramıyo
00 YorumlaOruç tutmamalısın çünkü şu an senin durumun hastalık haline giriyor. Normalde 48-56 civarında olman lazım doktora gitmeni tavsiye ederim. Demir eksikliği, tiroid bezinin fazla çalışması vs sebebiyle olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
doktora gitim ama bide turkiyede gidecegim cunki burdakiler biseye yaramadi kilo alamadim hala
Sen bu halinle tutma oruç, çok zayıfsın bünyen kaldırmaz.
Çok ye, sağlığını çok etkiler bu kadar zayıflık.
Doktora git.12 Yorumla- +1 yıl
dusundum tabiki gittimde 3 4 kez ama butun teste leri yapti hic bir saglik sorunum yok cok sukur ama kilo alamiyorum herseyi denedim
cok saglıksız, bır hastalıgınız falan olmadıgına emınmısınız
03 Yorumla- +1 yıl
doktora gittim kac defa butun test leri yaptirdim ama her defasinda hic bir sorun yok dedi..
- +1 yıl
benim icin kilo almak imkansiz gorunuyor.
:) 2 damacana kadarsın 19+19 :) oruç tut belki kilo alırsın.
03 Yorumla- +1 yıl
daha cok zayifliyorum
- +1 yıl
evet..
bende senin gibiym sayılar yakn birbrine bende 20 yaşndaym boym 1.55 kilom 38 ama orucumu tutuyorm Allah sabrını verir bence
13 Yorumla- +1 yıl
gercekden ayniyiz bu u sizin icin problem yaratiormu peki
- +1 yıl
malesef
+1 yılRamazandan sonra spora başla spor sadece kilo vermek için değil kilo almak içinde yapılır yani vucudu fit hale getirmek için yapılır spor
00 YorumlaKilo alma diyeti uygula 45 kilo olsan bile yeterli.
01 Yorumla- +1 yıl
internetten kendime bir diyet buluyum ozaman ben...
+1 yılboyuna göre normalsin ama 3-4 kilo daha alman da fayda var.
011 Yorumla- +1 yıl
en az 10 kiloya ihtiyacimvar sisko olmak istiyoorum gercekten cok biktim
- +1 yıl
boy konusunu hallet bence gerçi yaş geçmiş artık doktora görünmeden kafana göre bişeyler yapma
- +1 yıl
doktora gorundum saglik problemim yok cok sukur ama kilo almak icinde ne vitaminler ne sutler ictim olmuyor..
- +1 yıl
kafana göre bişey yapma da kilo almak zamanla olur öyle hemen alınması kolay bişey olsa senelerimizi vermezdik :D
- +1 yıl
sendemi kilo almaya calisiosun? :)
- +1 yıl
spor yaptığın dönemde 2.5 senemi verdim bu işlere o yüzden zor bişey aceleye getirmene gerek yok sonuçta önce sağlık :)
- +1 yıl
haklisin
- +1 yıl
dikkat et dikkatli kilo al :)
- +1 yıl
orucu tutsammi annem tutma diye israr ediyo.. korkuyo olcem diye bir yerde :)
- +1 yıl
İbadetine ben karışamam kendin nasıl yapmak istiyorsan öyle yap
- +1 yıl
tamam tsk yorumlar icin
Ramazanda kilo bile alabilirsin. Iftarla sahur arasındaki 6 saati iyi değerlendir :) habire bişeyler ye ağzın bos durmasın. 38 kilo az gerçekten
03 Yorumla- +1 yıl
oruc tutarken daha da zayifliyorumm 35 e dusersem hic sasirmayin..
- +1 yıl
bende birakmayi hic istemiyorum
et süt yumurta ye bol bol ve az hareket et bir öğün yemezsen birşey olmaz da rahatsız ediyosa seni daha çok zayıflıyorsan tutmayabilirsin sanırım
00 Yorumla
+1 yılOruçla kilonun alakası yoktur. Vücuduna bir rahatsızlık vermiyosa ve dayanabiliyosan sorun yok. Ama zolanıyosan tutma
00 Yorumla
+1 yıl2 saniye öncesine kadar ben kendimi zayıf bulurdum... şimdi bulmuyorum
21 Yorumla- +1 yıl
ahahahaha
dere otuyla metobolizmani yavaslat gecistrme 1.87 66 kiloyken 1 yılda 83 kiloya ciktim
01 Yorumla- +1 yıl
nasil yapmam lazim dere otunu oyle bos bosmu yicem
ekmek ye kahvaltı ürünlerini genişlet mutlaka zeytin peynir yumurta pekmez i vucuda yarıyan en önemli öğün kahvaltı
00 Yorumlataş bağla kendine
ya bırak orucu sağlığın için şimdi 3.5 kilo daha verirsen
kucağında taşırlar seni02 Yorumla- +1 yıl
dalga gecme ya cok guldum vallah.
..
Çok zayifsin sen ya, ama tanidigim birkaç iyi diyetisyen le 20 30 kg alirsin. ben 100 kg 79 a düştüm :-)
012 Yorumla- +1 yıl
gercentenmi ozaman bana vere bilirsin tanidigin diyetisyenlerin adreslerini
- +1 yıl
zaten nevsehire gidecegim yani sorun olmaz oraya gecebilirim
- +1 yıl
nevsehirlimisinniz?
- +1 yıl
BEN NEVSEHIRLI DEGILIM NISANLIM NEVSEHIRLI
- +1 yıl
ilk defa gitcem bende bu sene nevsehire nisanlimla merak ediyorum gercekten :)
- +1 yıl
tsk
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende 1.63 boyum vardı 47 kiloydum Herbalife ürünleriyle beslendim şu an 58 kiloyum kendimi süper hissediyorum :)
05 Yorumla- +1 yıl
o ne oluyo herbalife?
Cevap sahibi+1 yılDünyanın en büyük beslenme firmasının adı. Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam ürünleri sunuyor. dünyanın en iyisi gerçekten 34 yıldır var ve 91 ülkede aktif halde. ünlü futbolcular ve sporcuların resmi beslenme sponsoru. Mesela Cristiano Ronaldoyu tanıyodursun herhalde https://www.youtube.com/watch?v=nxfctNOYhZY
- +1 yıl
kac zamanda aldin bu kilolari peki?
Cevap sahibi+1 yıl6 ayda :) sunuda beliryetim bu firma kilo aldırma ya da verdirmeye yönelik bişey değil. Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam. Yani sen sadece sağlıklı beslenerek vucudun alması gereken tüm vitamin minarelleri proteinleri alarak ve sevdiğin yiyecekleri yiyerek Kilo Kontrolü yapıyosun
- +1 yıl
anladim tessekurler
gerçekten çok zayıfmışsın 20-25 kilo alman lazım oruç tutma sen
00 Yorumlabenim elbiselerim bile senden ağır o_O hemen doktora git
00 Yorumla
+1 yılÇok zayıf sın. Acilen diyetisyene git. Ailen götürmüyormu doktora. Şimdi kalk git doktora
05 Yorumla- +1 yıl
cok kez gittin bir sorun olmadigimi benim bunyemin boyle oldugunu soyluyorlar
- +1 yıl
Balık yağı kullan. Birde sabahları polenle balı karıştır 2tatlı kaşığı aç karnına ye iştah açar. Yemek yeyim doydum deyim kalkmadan en az 3 lokma daha ye.
- +1 yıl
balik yagini nerde bulabilirim?
- +1 yıl
Eczalerde ve aktarlarda
- +1 yıl
yurt disinda kaliyorum ben.. iki hafta sonra turkiyeye gitcem ozaman alirim tessekurler
40 altına dusersen dusmusssun zaten acıl kılo al cok buyuk sorunlar yasarsın doktora git acıl
03 Yorumla- +1 yıl
oruc tutuyumu peki.
- +1 yıl
tsk
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde sağlık daha önemlidir. Fitre verin ama tutmayın oruç. Sağlıktan daha önemli hiçbirşey yok.
01 Yorumla- +1 yıl
tsk
Ne orucu ajan? Ölüp gideceksin hala oruç derdinde.
15 Yorumla- +1 yıl
togbe togbe...
- +1 yıl
asalayici yorumlar yazma lütfen
- +1 yıl
tsk
+1 yılbir doktora görün derim
21 Yorumla- +1 yıl
dusundum tabiki gittimde 3 4 kez ama butun teste leri yapti hic bir saglik sorunum yok cok sukur ama kilo alamiyorum herseyi denedim
Evliliğin de sıkıntılı olur. Doktora görünsen?
02 Yorumla- +1 yıl
doktora gorundum butun olabilecek ne kadar test varsa yapti ama bir sorun cikmadi...
+1 yılRüzgarlı havada dışarı çıkma sen :)
11 Yorumla- +1 yıl
oyle yapiorum zaten
+1 yılKilo alsana hastalığın filan var mı?
06 Yorumla- +1 yıl
kilo almak o kadar basit degil benim icin alamiyorum...
doktora gittim hic bir saglik sorunum yok cok sukur sadece zayifim. - +1 yıl
Olur mu ya can boğazdan gelir bol bol yiyeceksin :D bak nasıl alıyorsun kilo
- +1 yıl
iste ben okadarda basit degilim.. alamiyorum
- +1 yıl
Sen benim yanımda 1 ay takıl ben ellerimle bir besleyim bak bakalım :D 1 ayda ne hale geliyorsun
- +1 yıl
nasil peki
- +1 yıl
Orası bana ait :D Meslek sırrıdır söylenmez
doktora gitmeyi düşündün mü?
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
denedim vitamin filan herseyden aldim ama bir degisiklik olmadi
Eskidende aynı mıydın. Yoksa kilo verdin mi?
07 Yorumla- +1 yıl
hep zayiftim
- +1 yıl
hayir kullanmiyorumù evet gittim doktora her defasinda test filan yapti ama bir sorun cikmadi cok sukur kilo alma sorunum var sadece
- +1 yıl
bencede turkiyeye gelince orda bir doktora gidicem insallah yurt disindakiler biseye yaramioda
- +1 yıl
tessekurler
+1 yılsağlıklı isen bir problem yok
00 YorumlaAnnem doğru söylüyor bence
03 Yorumla- +1 yıl
oyle galiba
- +1 yıl
oyle
ben sana enaz bir 30 kilo verebilirim:)))
02 Yorumla- +1 yıl
iyi olur bencede
ablam 23 yasın boyu 1.57 kilosu 42 :)
05 Yorumla- +1 yıl
gercektenmi ama ben cok kucuk gorunuyorum kimse 20 yasinda olduma inanmiyor
- +1 yıl
insallah :) evlimi peki
- +1 yıl
:))
+1 yılSagligini tehlikeye atma
01 Yorumla- +1 yıl
korkuyorum gercekten...