bir bayan olarak bu bölümü okumam ne kadar dogru? okuyan kişiler varsa bölümün zorluk dercesi nedir? yakın çevremden iş bulupta parayı kıranda var boşta gezen de var. o yüzden çok kararsızım.bu bölümü seçmelimiyim bilmiyorum. balıkesir bolu kütahya atalya mersin vs yerlerin elektrik elektronik mihendislikleri geliyor. itü odtü ile kıyaslanamayacak kadar düşük oldugunu dşünüyorum.dogru mu düşünüyorum onuda bilmiyorum.yardım edebilecek biri var mı?
Cevabın nedir?
kız erkek oranı demiş arkadaşlar, o eskidendi kontenjanlar çok düşükken. senin dediğin dediğin unilerde böyle bir sorun olacağını sanmam en kötü 3 te 1 i kız olur. elektronik mezunları pek iş bulamaz, çok iyiyse savunma sanayisine girer geri kalanın çoğu destek sanayide(çoğunlukla üretim olmayan amele işleri) ve devşirme yazılımcı olarak çalışır. sen mezun olduğunda okadar çok mezun olacak ki (kontenjanlar aşırı derecede arttı çünkü) , çoğu mezun da kalitesiz olacak. okula güvenmeyip kendini geliştirirsen bir şekilde iş bulursun. eğer matematiğine güvenmiyorsan hiç bulaşma.
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkür ederim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 526 cevap paylaştı. erkek/kız oranı makine mühendisliği ile yarışır. Pek çok okulun 'en zor bölümü' olarak nam salmıştır. Her mühendislikte olduğu gibi, iyi bir okul avantajdır. Zordur ama iş alanı oldukça geniştir. Bölümü bitirdikten sonra mühendislik yapmak zorunda değilsin (Tahmin et hangi ülkenin merkez bankası başkanı lisans derecesini elektrik mühendisliğinden almış). Bu arada zor olduğunu söylemiş miydim?
14 Yorumla- +1 yıl
zor oldugunu birçok yerde okudum. sizde bu bölümü okuyorsunuz sanırım?
- +1 yıl
tesekkür ederim.gerçekten yardımcı oldun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
Merhaba Bayan Nefes
Abim okudu o bölümü.. Anlatır; sınıfta 20 erkek, 3 kız vardı
Saman gibi dururlardı diyordu..
Sana göre bölüm değil..
Bayanlar biraz dikkat etsin meslek seçeceklerse
Gidin kardeşim "Sağlık" okuyun, kadın dediğin bunları okur, öğretmenlik okur ya
Ne işiniz var yok bankacılık yok işletmecilik yok mühendislik yok kaptancılık yok hayvancılık
Ne işiniz var
İnanın yazık ya.12 Yorumla- +1 yıl
o kadar kötü mü ya.
- +1 yıl
Ne alaka ya. İşin kadını erkeği sadece çok fazla kol gücü isteyen yerlerde vardır. Benim hayalim de ki tek meslek elektrik ve elektronik mühendisliği lise de onu okudum ve bölümümü birincilikle bitirdim inşallah yakın da üniversite de o bölümü okuyacağım ve kendimi o alanda geliştirmeyi düşünüyorum. Şimdiden özel şirketlerden teklif aldım bile. Siz gidin sağlık okuyun üniversiteye de okumak için gidiyorum erkekler için değil . Niyetim saygısızlık etmek değil ama tamamiyle sizinle zıt görüşteyim iyi günler
Bende ilk başta elektrik elektronik müh. okucaktım baya bir araştırdım ama iş bulamam diye vazgeçtim çünkü boşta elektrik elektronik müh. adam var bir şey olamassın yani başka bir bölüm okusan daha iyi olabilir sonuçta en yüksek elektrik elektronik mühendisliği boşuna okuma o kadar puana başka bir bölüme gidersin güzel bir yere gelebilirsin.
00 YorumlaBenim arkadaşımın kız kardeşi okuyor. Sınıfta çoğunluk erkekmiş. Ama iş sıkıntısı yok. Şu anda sınıf arkadaşları çeşitli firmalardan çok iyi paralarla iş teklifleri almış bile.
02 Yorumla- +1 yıl
tesekkür ederim. bayan olarak avantajlı mı olurum dezavantajlımı sence
lise sonmuydun yoksa mezun mu?kesinlikle en iyi bölümlerden biridir mühendislik için.endüstri ve mekatronikten sonra en iyisidir.
18 Yorumla- +1 yıl
lise son.bu yıl hazırlandım mimarlık düşünüyordum olmadı. bu bölümü araştırıyorum işte
- +1 yıl
evet.kaç sıralaman?
- +1 yıl
hımm anladım.bende 50 bin ama seneye kalacagm gibi görünüyor
- +1 yıl
oha ben 50 bin olsam :D arkadaşlarım da öyle gerçi ben salak mıyım bilmiyorum :D hep sınavlarda yüksek yaptım onlardan ama hepsi bana en az 70 bin fark attı :D çalışmadım ama bu sne acayip öyle böyle değil çok çalışcam :) aklım hep bir kızdaydı aşık olmuştum hep onun yüzünden böyle oldu :D yoksa asla buraları haketmeyen biriyim.
- +1 yıl
hayırlısı ya bende öyle takıldım birine bak sonuç noldu ben kötü oldum
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,3b cevap paylaştı. İs sıkıntısının olmayacağı mesleklerden biri ve gerçekten çok güzel bir mühendislik dalı.
12 Yorumla- +1 yıl
öyle evet ama okuyacagım üni itü odtü boğaziçi falan değil. akdeniz üniversitesi eskişehir balıkesir bolu. çok şey farkeder mi? bide bayanım ya ?
ben biliyorum, fakültelerinde neredeyse hiç kız yok, çok sıkıcı
02 Yorumla- +1 yıl
bi erkek için sıkıcı olabilir. ben yalnızca okuycam
+1 yılkalbinin sesini dinle.
22 Yorumla- +1 yıl
kalbimde birsürü ses var. :(
- +1 yıl
biri ağırdır. daha yüksek çıkar.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Elektrik elektronik mühendisligi hakkında bilgisi olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat