Ablam evli, ben evli değilim ve yalnız yaşıyorum. Annem ameliyat oldu ve ona bakmamız gerekiyordu. Ablam direkt benim kocam istemiyor sen bakacaksın dedi. Bende iyi madem dedim 3 ay baktım anneme. Yanlış anlamayın annem o bakıcam tabi. Ama bundan sonra artık yalnız yaşayamayacak duruma geldi. Doktor ya bakımevi ya da kızları bakacak dedi. bende ablamla konuşmaya gittim ya ben günde 6 saat işyerindeyim annem yalnız kalıyor yazık değilmi sen ev hanımısın bundan sonrasını bölüşelim dedim. Tamam dedi ama yıne kocam istemiyor ne yapıyım diyor. Tamam ben onun kızıyım ama her dakika yanında olamıyorum. Ablam ev hanımı ve çocuğu yok. Yılda 6 ay o 6 ay ben baksam daha adaletli değil mi?
Cevabın nedir?
+1 yıloğlum var dıye övünme el gelmeyınce kızım var dıye övunme el koynuna gırınce demısler o ablan var ya kusura bakmasın tam bı nankor annesı nu ne zorluklarla hastalıklarla bakmıstır bı of demeden bıktım demeden sımdı elın koynuna gırmıs kocam ıstemıyo dıyo ablan ne salak brı bı kac saatı bıle cok göruyo ben annem ıcın gelecgmden okulumdan hayallarımden vazgectım sırf annemn bı gulumsemnı fazla görebımek ıcın mutlu rahat olsun dıye sen annene bakaldgn kadar bak rabbım bunu mukafatını fazlasıyla verır olmadı ıyı bı bakıcı tut yardımcı olsun sana maddıyatı dusunme rabbım yardım eder sen ne sanslısınkı anne duasnı alıcaksın ablan dusunsun bakalım onun cocugu oldugunda ele gıttıgınde kocam ıstemıyo deyınce neyapıcak sen sabret rabbım sabredenlerle beraberdır onun bı duası senın hayatını korur rabbım sıfasını tez zamanda versın..
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 687 cevap paylaştı. kocam annemi istemese o adami bosardim. Iste okumazlar, bir meslek yapmazlar oyle koca eline bakarlar. yARIN oburgun o koca kendi annesini getirir ablanada baktirir ama. Yazik valla annene cok uzuldum. Cocuklarimiza nasil bir emek harciyoruz. Yillarimizi onlara feda ediyoruz ve su yapilana bak. Sana sozum yok, sonucta calismak zorundasin. ama bence anneni bakim evine verin umarim orda iyi bakarlar. ve ablanda katkida bulunsun
21 Yorumla
Soran+1 yılBen çalıştığım halde ona bakıyorum. Hatta günde 6 saat çalışıyorum 18 saat onunla ilgileniyorum
Aile & Toplum konusunda 15,7b cevap paylaştı. bır hadısı şerıfte yuce ALLAH şoyle emretmıştır anneye babaya yaslandıklarında bır off bıle demeyın bence sen elınden gelenı yapıyorsun annene bakmıssın ama ımkanın varsa eger bak bence onun sana edecegı bır hayır duası ınan bana ılerde önune cıkar belkı hayatının donum noktası olur sonra ıyıkı anneme bakmısım dersın ablana gelınce ablan ıstese kocasının önunde durur zaten anne bu sonucta ama bu ıcten gelen bır şey ablanla konuş en azından evde tanıdıgın guvendıgın bır yaslı bakıcı bul gunduzlerı baksın parasının yarısını ablan versın hıc olmassa maddıyat olarak sıkıntın olmaz
48 Yorumla- +1 yıl
Harika yorum✋
Soran+1 yılHaklısın ama annem ben işteyken ölürse allah korusun ben nasıl yaşarım bundan sonra :(
Soran+1 yılBütün işleri yapacak bakıcılar çok para istiyor. Benim maddi gücüm yetmez
Soran+1 yılAnlamıyorsun. Parayı vermeyi reddediyor, gelip bakmayı reddiyor hepsine bahanesi kocası
- +1 yıl
cok zor bır durum ınan ben cok uzuldum ablan para vermek ıstemıyor kocası bakmak ıstemıyor sen bır cıkmazdasın belkıde bu ALLAH ıle senın aranda olan bır ımtıhan ınşallah bu ımtıhanı gecersın ne dıyebılırımkı boşuna dememeşler cennet anaların ayakları altındadır burdan tum annelerın ve annenın ellerınden öperım ınşallah yuce RABBIM annene yardım eder
Soran+1 yılYardımı ben ediyorum. Sadece ben. Ama yoruldum. O koca parası yiyor ben alın terimle kazanıyorum
+1 yılev hanımı diyorsun sabahları o kocası işteyken baksın sende akşamları al
03 Yorumla
Soran+1 yılKabul etmiyor
- +1 yıl
Maalesef oyle olmuyor😣 benim de annemin ablasi bakmiyor surekli evim kucuk bakamam ben benim kocam calisiyo v. s gibi seyler soyluyo annem zaten bakarim diyor ama seninde dedigin gibi 6 ay 6 ay bolussek daha iyi olur diyo cunku ananeamnem alzehimer oldu odasina isiyor kakasini tutamiyo surekli kavga halinde ben isemedim diyor annem artik cildirmis durumda allahtan yardim isteyerek agliyor annemize cok uzuluyoruz ve 3 yil gecti hala bahanelere devam teyzemin. Annem ama hala ben onu ablama verirsem mahveder annemi veremem diyor cunku 3 yil gecti ve cok arsiz bir kadin evet teyzeme bunu soyluyorum. Hastaneye kaldirildigi zaman bile ortaklasa artik onda da refakatci olarak kalmak zorunda... 2 ser gun kaliyorlardi 2. Gun oldumu gell anani alll diyodu boyle iste sizi anliyorum annem de ev hanimi 3 kardesiz teyzemin cocuklari evlendi gitti hala ogullarini bahane ediyor biz de onun gibi 2 oda bir salonda kaliyoduk annem yine sukur ediyodu simdi daha buyuk bir eve gectik anneannemin odasi var ama alzehimer oldugu icin zor durumda babam da sagolsun anneme cok destek ama ablasi curuk iste allah buyuktur.
- +1 yıl
Bu arada aneannemin alti bezli altina ise anne ben temizlerim diyo tuvalat zannexip isiyo parciliyo bezi eger teyzemde kardesligini evlatligini yapmis olsaydi annem bu kadar uzulmezdi gerci annem anneannemede kizmiyo sucu yokki aynadaki kadini baskasi zannediyo ama aslinda kendisiyle konusuyo
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
22Cevap
+1 yılBir anne 10 çocuğuna bakarda 10 evlat bir anneye bakamaz hesabi olmuş
Tabiki bakmalı dediğin gibi ev hanımı ise sen yokken ablan sen varken sen bakmalisin
Hepimiz böyle kalmayacağız sonuçta ablanin onu düşünmesi lazim yarin birgun kendine birsey olursa ona kocasi bakacakmi hiç sanmıyorum.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın annesine hayrı yoksa o insanın kimseye hayrı olmaz. Ve insan yaptıklarıyla sınanır. O ne yapıyorsa yarın kendi çocukları da ona aynısını yapacak.
20 Yorumla Adaletlı olan o fakat istemiyorsa yapacak bı sey yok ablam ıstemese yanına gondermek istemezdim annemı kimseye muhtaç etmem. Sende haklısın bı yandan calısıyomussun. Allah yardımcınız olsun ablan ayıp ediyor.
00 Yorumla
+1 yılAdaletmi iyimsn sen ya o kadin sana bakarken oylemi yapti yazik sana zavalli yanliz kaliyor diye bahane yapiyosun bide asil senin karakterine yazik zavalli annen lan o senin vicdansiz kopek
014 Yorumla- +1 yıl
Bakici tutma gibi sansin da var ama ne kadar guveneceksin
Soran+1 yılYok artık ben mi vicdansız oldum. Ben çalışıyorum doğruca eve gelip anneme yemek yapıp altını temizliyorum şikayette etmiyorum! Şikayetim anneme bir şey olursa nasıl yaşarım. Ablam annem hastaykende bakmadı 3 ay ona ben baktım. Şimdi hastalığı geçti yine bakmıyor
Benim bütün iş arkadaşlarım geziyor eğleniyor ben doğruca eve gidip anneme bakıyorum vicdansız mıyım ben! Ablam 1 gün olsun baktı mı? Hayır hastaneye almaya bile gelmedi
Yine yine yinee söylüyorum bakarım annem o benim ama ben evde yokken başına birşey gelmesinden korkuyorum- +1 yıl
Sende ablana vermeye calisma o zaman
Soran+1 yılAblama vermeye çalışmıyorum o ikimizinde annesi 1 yılda 6 ay o 6 ay ben bakıcam. Bunun neresi vicdansızlık.
- +1 yıl
Azalmaya da calisma nolcak sanki sadece sen bak
Soran+1 yılHanımefendi daha güzel açıklıyım. Mühendisim maaşım 3500 1) kredi borcum var onu ödüyorum 2) annemin bakımı çok zor 3) ben işteyken annem ölürse ne yaparım ben 4) o ikimizinde annesi sadece ben bakarsam bana haksızlık değilmi 5) kardeşimin kocası var tabi işe gidip yorulmuyor dinlenecek zamanında altın günlerine gidiyor ben işten çıkıp eve geliyorum sabaha kadar annemle ilgileniyorum.
Yanlış anlaşılmasın anneme bakmaktan aciz değilim ama ben kaç aydır SADECE ben baktım anneme. Gelmiş vicdansızsın diyorsun
Ben özelde çalışıyorum patronum bugün geç kaldın kovuldun diyebilir. O zaman hangi parayla bakıcam anneme
Soran+1 yılAsıl sen vicdansızsın evde oturp got büyütüyorsun iş hayatıyla alakan yok
- +1 yıl
Benim mi is hayatiyla alakam yok 😂 ulan canım o zaman soyle ablana sen isteyken baksin
Soran+1 yılBence çok. Kolay sanıyorsun.
Ablam ne para vermeyi nede gelip 1 saat bakmayı kabul ediyor. Tek bahanesi kocası- +1 yıl
Kusura bakma hakli olabilirsin ama o ablanin karaktersizligidir
Soran+1 yılBana vicdansız dedin diye çok kızdım
- +1 yıl
Bak yok 6ay ben 6ay o mevzusu cok malca! Sankiaz sen bakta hayatimda bakayim gibi anladinmi adice. Bu dunyadaki tek candir Anne ve sana ihtiyaci var su kadar zaman sen o kadar zaman ben ne demek ya Adam ol hep sen bak sadece sen isteyken ablana soyle yapmiyosa saydir o senin annen bacım de ben isteyken bak sadece de ustune git
Soran+1 yılo ikimizinde annesi.
Soran+1 yılAdam ol sadece sen bak demek gerçek evlat olmak demek değil. Birlikte bakıcaz.
Vicdansız lafında çok ama çok saçma. Burdaki vicdansız ablam
+1 yılYarın öbür gün yaptığını evlatları da ona yapar insanlar sanıyor ki kendi hep genç kalacak ozaman o anneye yaşattığı istememe duygusunu anlar
14 Yorumla
Soran+1 yılAnnemi çok seviyormuş gibi yapıyor ama bakmaktan aciz
- +1 yıl
Anne babası bakıma muhtaç olan bir kadının, eşinin rızasını alarak bu hizmeti yapması en güzelidir. Anne babası hasta olup, bakacak kimse bulunamazsa, kocasından izinsiz gidip hizmet eder. Hatta anne babası gayri müslim olup İslam diyarında yaşıyorsa onlar da böyledir.
Soran+1 yılKocası çok iyi bir insan. bahane buluyor. Kocası birşey demez
- +1 yıl
Eğer kocası izin veripte kendi yapmıyorsa vay onun haline
+1 yılCanım burada kim ne yazarsa yazsın. Seni en iyi yaşayan anlar. ayni durumdayim. Kendi hayatim bitmis durumda. abim evlendi yoluna bakti. benim bu derdimi paylasabilecegim hicbir arkadasım yok. Olsa da kendince yorum yapip ah vah ediyolar. Gonulden kimse anlayamaz. yasamak gerek. Lutfen bana özelden ulaş ve dert arkadasim ol.
10 Yorumlaapartmanda komşularınla bir görüş derim onlar yardım eder sen yookken yıne az çok bakarlar kusura bakma ama ablan hayırsızmıs
10 Yorumla
+1 yılMadem kocası istemiyor sen işteyken en azından bir kaç saat gelsin arkadaş olsun ona
02 Yorumla
Soran+1 yılKocama yemek yapıyorum evimi temizliyorum diye bahane buluyor
- +1 yıl
Anneme bakmama izin vermeyecek bir adam zıkkımın dibini yiyebilir bence sıkıntı yok... ablan biraz değişik ne diyim.
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılŞerefsiz bir ablan varmış hiç ağız bile eğme. Sen işteyken annene bakabilecek bir bakıcı tut yeter
11 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklısı o galiba
Elbette daha adaletli olurdu ama onlarda vicdan yoksa yükü sen cekeceksin. Tabi mükafatı sen alacaksın insallah..
00 YorumlaBakıcı tutun parasını bölüşün gt yok bakmaya ablanda
10 Yorumla
+1 yıl6 ay çok. 2 ay sen bak 2 ay o baksın. Ya da bir bakıcı tutun yapamiyorsaniz. Bakicinin parasını bölüşün
02 Yorumla
Soran+1 yılolabilir ama onuda kabul etmiyor
- +1 yıl
Ablan o kadar hayırsızmış ki ne annene bakıyor ne de para veriyor ben olsam suratına tükürürüm. Veya eniştenle konuş bence ablan kocam izin vermiyor diyerek yalan söylüyor
O biraz işin kolayına kaçıyor gibi. Anne bu bakacak tabi. Koca önemli ama dişini geçirecek
00 Yorumla
+1 yılhaklısın. çok zor. ya gerçekten eşi ıstemıyor ya da bahane edıyor bu durumu. güvenılır bir bakıcı tutacaksın o zaman. senınde hayatın var. vazgeçemezsın ki.
00 YorumlaNebicim evlatsiniz ya bakmiyorsa bakmasin bunun adaletimi olur? Bu soruyu sorarsan ondan farkin kalmaz
05 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim her dakika yanında olamıyorum. Ya başına birşey gelse ve o an işte olsam
Soran+1 yılHayır 6 ay ben 6 ay o. Bir yılı ikiye böldüm
Soran+1 yılBen çalışmasam tamamen kendim bakarım ama iş saatlerinde aklım annemde kalıyor. Ablamın böyle bir derdi yok. O bütün gün evde
Haklısın yapmak zorunda. Yapmayacaksa da kocası 6 aylık bakıcı tuttursun baktırsın. Orasını onlar düşünecek
00 YorumlaNe kızlar var ya. Kocam istemiyor nedir sen nasıl kadınsın isteteceksin kocana annen o senin ya. Allah ıslah etsin.
00 Yorumla
+1 yılBoşver adaleti sen annene bak öyle büyük iyilik yapmış olursunki allahta senin sıkıntılarını giderir
06 Yorumla
Soran+1 yılYapıyorum zaten ona bir tek ben baktım ve bakıyorum. Ama ben bekarım. Kendi paramı kendim kazanıyorum yani onun masraflarını karşılamak kolay değil
- +1 yıl
Oda evli iki kişinin masrafı var olsun sen annemi mutlu et bak allah yardım. eder bu işler öyle değil allah için bak allah ne istersen sana verir
Soran+1 yılAllahın bana en büyük yardımı ablamla bölüşmek olur
- +1 yıl
Bunu allah bilir ama
Soran+1 yılDuam bu
- +1 yıl
Allah kabul etsin
Çok yazık gerçekten... insana hayırlı evlat nasip olsun...
00 YorumlaBence annene bak ilerde aynı durum seninde başına gelecektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBakıyorum zaten soruyu iyi okuyun
+1 yılBesle kargayi oysun gozunu... Sen doğrusunu yapiyorsun ama ablanin aklini basina toplmasi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılhayır o evli ve kocası istemiyor ise yuvasının yıkılmasına sebeb olabilir
09 Yorumla
Soran+1 yılOnun yuvası annem
- +1 yıl
öyle değil işte evlendiğin zaman anlarsın
Soran+1 yılHayır. bana gönderme yapma. Koca parası yemiyorum diye mi bunlar. O kocasının kölesiyken ben kendi ayaklarımın üstünde duruyorum
- +1 yıl
alakası yok bak sana şunu diyeyim aynı durum ablanda olsa yani kaynanası yatalak hasta olsa kocası ya bakacaksın ya gideceksin dese ablanın kaynanasına bakmasına altını değiştirmesine tepkin ne olurdu bence ablanın o şekilde kaynanasına bakmasına gönlün razı olmazdı
Soran+1 yılO bizim annemiz! Kayınvalide ile karıştırma
- +1 yıl
ama o da eniştenin annesi şimdi anladınmı atalarımız boşuna dememiş 4 atanın hakkı bir diye ve şunu unutma herkes hak ettiğini yaşar bu dünyada ne eksik ne fazla sadece hakettiğini yaşar
Soran+1 yılSaçmalıııık saçma saçma saçmaaaa
- +1 yıl
tabi kendi annene bakmayınca kötü ama eşinin annesine bakmayınca haklı asıl senin düşüncen saçma
Soran+1 yılHayır kendi annesine bakmıyor birşey demiyorsun saçma bir olasılığı konuşuyorsun
+1 yılS. a bir ran önce evlen melisin allah acil şifalar versin gizli olma adam gibi konuşalım
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmek istemiyorum sırf bu yüzden.
- +1 yıl
Yas kac nerden cıktıgın yoksa tanışmak isterim
- +1 yıl
Citdi biri yoksa
Sen nasıl bakacaksın sonuçta bayanların özelini sen gideremessin bir yaşlı kadına kesinlikle bir başka bayan bakmali
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAblanın suratına bir güzel türkür bütün akrabaları da anlat rezillik et
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVer şu ablanın telefonunu ağzına yüzüne bir sı çayım
+1 yılAllah yardımcınız olsun zor hemde çok zor
00 Yorumla
+1 yılsenin iş saatlerinde baksın bari
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte onu bile kabul etmiyor. Kocam izin vermiyor diyor
Annem başımın tacı.. ablan o adamdan bosansin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılson durum nedir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAblana sor bence ama sizin isiniz zor
00 Yorumla
+1 yılOlsun sen annenin duasini al
00 YorumlaKardeslikten red et
00 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 Yorumla
+1 yılkaç yaşındasın
02 Yorumla
Soran+1 yıl26 yaşındayım
- +1 yıl
özelden yazsana yardımcı olabilirm belki