Hayatım boyunca hep yalnızdım. Her zaman da yalnız kaldım. Ama şu son günlerde ilk kez çok fazla yalnız hissediyorum kendimi. Nedenini bilmiyorum. Belki de biliyorum ama sadece kendimi avutuyorum. Normal zamanlarda çözüm yolları bulabiliyordum. Ama artık bir çözümde bulamıyorum. Kendi içimde boğuluyorum resmen. Hobi falan demeyin ne kadar sıkıntılı olsam da onlardan vazgeçmem. Ama bir faydası olmuyor. Ne yapmam gerek çok bunaldım. Kendimi asasım geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yardım eli uzatacak kimse bulamıyorum.
Cevabın nedir?
yazında anlattıklarında baştan sona aynı özellikleri taşıyorum heleki şu son zmanalar da dediğin gibi çok fazla bunaltı ve sıkıntı oluyor içinden çıkamıyor insan aslında çıkmak istiyor ama kendinde ne güç nede kuvvet buluyor hayatta nefes almak bile yorucu geliyor insana yardım eli bekliyor ama kimse durumun farkına bile varmıyor şahsen ben şuanki halime şunu diyorum ''uçurum kenarındayım ama ne gören nede duyan var''
ama bu konuda yapılacak tek şey var sabretmek sonuçta sabrın sonu selamettir
( bence gerçek yanlızlıkta hislerinin, duygularının, hedeflerinin , amaçlarının da seni bırakıp gitmiş olmasıdır. yoksa dost , arkadaş yanlızlıklarıda zordur ama bunlar kadar değil )16 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnan bana yalnızlık çok daha güzel.
125 Yorumla- +1 yıl
Ya insanlar çok acımasız. Ben çok duygusal biriyim. Daha çok insanlardan uzak durmayı tercih ettim hep. Son zamanlarda yeni kişilerle tanışmaya kalktığımda gördüğüm tek şey hep kendi menfaatleri başka bir şey değil. Ben zaten kullanılmaktan bıktım. Yeniden kullandıramam kendimi. Zaten dürüst bir insan varsa gelip beni bulur. Ben kimsenin canını yakmaya tenezzül etmem. Kendimden çok hep başkalarını düşünürüm. Bu yüzden anlamıyorlar beni. Ne desem herkese aşikar saçmalık geliyor.
- +1 yıl
Ben onları çok seviyorum ama onlar beni çok fazla desteklemez. Seviyorlar illaki ama bir günde gelip oğlum sen kararını verdiysen bizde senin arkandayız demediler. Sevdiler ama bir yanım hep eksik kaldı. Hep azar işittim bu zamana kadar. Artık onların sevgisi de yeterli olmamaya başladı. Ablamla kardeşimi daha çok kayırırlar. Haklı olsam bile onları savunurlar çoğu zaman. ama yinede sevmekten vazgeçmem sonuçta başımda bir ailem var. Ailesi olmayanları da düşünmek lazım.
- +1 yıl
Bir çok kez konuştum. Huylu huyundan vazgeçmezmiş. Onlarda vazgeçmediler :) Bizi böyle kabul ediyorsan böyleyiz dediler. Ben de üstelemedim. Zaten dediklerimden bir şey anlamıyorlar. Beni anladıklarını ya da anlayabileceklerini sanmıyorum. Anlasalardı zaten bu güne kadar hep destek olurlardı. Her başarısızlığa uğradığım zaman azar yerim trip atarlar vs. canın sağolsun tekrar dene başarırsın sana inanıyorum gibi cümleler kullanılmaz bizim evde
- +1 yıl
Çok şükür inanç konusunda hemfikirim. Belkide en başarılı olduğum konulardan birisi inançtır. İnandığım zaman sonuna kadar giderim. Ümitsiz değilimdir. Çoğu zaman insanlara inançlı olmayı tavsiye ederim öğretebiliyorsam öğretmeye çalışırdım. Seviyorum çünkü yardımcı olmayı. İnancı olmayan insan yapraklarını dökmüş bir ağaca benzer bana göre. Senin düşüncelerin de çok güzel. En azından çevremde ki insanlar gibi değilsin mantıklı konuşuyorsun.
- +1 yıl
Ya çalışmıyorum. Aslında çalışıyorum. Hafta sonları kameramanlık yapıyorum. Bu aralar iş yok sezon başlayınca iyi olucak galiba. Ama haftada 4 gün dershaneye gidiyorum. 6 gün antremanlarım var. Koşu falan spor dalında böyle ya kulübe de bir hafta falan oldu işte başlayalı haşat ediyorlar beni hiç bir tarafım tutmuyor :S
- +1 yıl
Ovv öyle bir ortam bulsam hiç kaçırmam. Alırım elime kemanımı en sevdiğim besteleri çalarım. Hiç boş vaktim yok neredeyse dershane idmanlar falan derken yorgun oluyorum. Eve geldiğim zaman ya kitap okuyorum ya da buraya gelip arada bir buraya bakmak şartıyla kitap okuyorum. Bazen sinema filmleri izlerim. Değişik bir şey sanırım türümün tek örneğiyim. Bazen ben bile kendimi anlamıyorum. Saçma bir insan olduğum düşüncesi geliyor aklıma.
- +1 yıl
Valla bunu duymak iyi oldu diyebilirim. Zaten çoğu zaman bir insanın düşüncelerini anlamayıp yadırgayan küçümseyen insanları görünce beyinlerinin küçüklüğü aklıma geliyor. İnsanlara en fazla acı vermenin yolu onların duygu ve düşüncelerini yadırgamaktır. Kalbine bıçağı vursan o kadar acı çekmez. Ama ne yazıkki bizim insanlarımızın bir çoğu böyle. Bizlerse kıyıda köşede kalmış aklıyla tartışan kendi halinde bulunan insanlarız. :D Çok ararlar ama bulamıcaklar eminim kendilerine ediyorlar :P
- +1 yıl
Ben o tür insanları hiçbir vakit önemsemem. Ama yardım eli uzatmaktan da çekinmem. Nasıl olursa olsun insandır. Peygamber efendimiz çok güzel ifade etmiştir bunu. Ayrıca kılıcında yazıyor bu sözü. Size ne kadar kötü davransalar da onlara karşılık iyilik verin. Çok güzel bir şey. Benim canımı sıkan tek şey sadece eksik kalan yanım. İçimde ki o boşluk dolduramadığım, çabaladığım fakat bir o kadarda güçsüz kaldığım o boşluk.
Diğer konusunda 708 cevap paylaştı. şu sözü asla unutma hocam dünyada en güçlü insanlar yalnız insanlardır eğer durumun iyi ise kedi köpek al kendine onla konuş sıkıntılarını anlat ona oda sana sevgisini göstercektir insan oğlu güvenme hocam zamanında herkese seninle sonra herkes gidiyor
22 Yorumla
+1 yılBende hayatım boyunca yalnızdım ama artık anladım ki yalnızlık benim en iyi dostummuş.
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısın bende senin gibi bir çok şey kazandırdığımı düşünüyorum kendime. Ama bu zamana kadar zor zamanlarımızda kim yardımcı oldu ki bize ? Her şeyi kendimiz yapmadık mı? Bundan sonrada gelecek yardım olmaz olsun boşver kardeş.
- +1 yıl
Sen de haklısın. İnsanın kendi ayakları üzerinde durabilme kabiliyeti çok muazzam bir şey. Bilmiyorum artık psikolojik midir nedir? Çözüm yolu da bulunmuyor. Yine de halimize şükür. Bir çok insanın ne sıkıntılı dertleri var. Bizimkiler onların yanında hiçbir şey. Ama bu duyguya kapıldığım zaman bir duruma çok seviniyorum. Ne zaman kendimi böyle hissetsem kesin bir şiir gelecek diyorum. Ve yanılmıyorum da listeme o gün bir şiir daha ekliyorum kesin olarak.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
+1 yılben de okul değişikliğidir sınav stresidir derken yalnızlıktan öldüm resmen. hatta bir aralar çok yalnız hissettiğim için depresyona girmek üzereydim. böyle zamanlarda yeni insanlarla tanışmayı dene bence. nerden olduğu fark etmez ama başkalarını tanımaya çalışmak filan rahatlatıyo insanı.
113 Yorumla- +1 yıl
anlıyorum neler hissettiğini :D zamanlar geçer inan :D
- +1 yıl
yıllardırsa durum vahim. belki gerçekten sosyal değilsindir ya da ne bilim çevrende seni anlayan insan yoktur. sevgili bul kitap oku eğlenceli şeyler yap zamanını sıkılarak geçirme
- +1 yıl
Kitabı elimden düşürmem. Özellikle kişisel gelişirim okurum ki bu tarz durumlardan kurtulayım ve karşılaşmayayım diye. Ama sevgili dediğin şey kolay değil. Kızlarla ilişkilerim iyi değildir. Ayrıca bizim burada seveceğim biri yok. Daha çıkmadı karşıma. Çıkan ya bel altı ya para derdinde. 5 yıldır samimi olarak seveceğim tek bir kişi çıkmadı. Hiç kolay değil. Zaten alıştım bu duruma da umursamıyorum. O konuda yalnızlığıma seviniyorum hatta.
- +1 yıl
belki de durumu kabullendiğin için böylesindir. sürekli kişisel gelişim kitapları vb okuyosan farkında olmadan bilinç altın hep kendinde sorun olduğunu düşündürecektir sana. belki bir psikologla konuşabilirsin o ne yapabileceğin konusunda daha iyi yönlendirebilir seni :) sevebileceğin bir kız yoksa da kız bir yakın arkadaş bul kendine. çünkü karşı cins olaylara erkek arkadaşlarından daha farklı yaklaşır. hayatına farklılık katacaktır. mesela ben çok daraldığımda hep erkek arkadaşlarımla dertleşirim
- +1 yıl
Şaka mı bu? :)) Ben seninle şu an bu kadar rahat konuşabiliyorsam yüz yüze olmadığımızdandır. Ben bir kızla konuşmayı bırak yüzüne bakamam. Kafamı kaldırcam bakıcam da bir şeyler söylücem .D Eğer bunu yaparsam şaşırırım kendime. Kızlar karşısında duramam ben. Nutkum tutulur benim heyecandan konuşamam ekim ayağım bir birine dolaşır. Bunlar bana göre çok zor yaa. Daha kolay bir şeyler bulmalıyım :S
- +1 yıl
kızlar da senin gibi insan bu tarz şeyleri yenebilirsin bencee bir kere açıldığında gerisi gelir. yakın arkadaşların vardır elbet onlarla vakit geçir o zaman ne bileyim alkol kulanıyorsan git iç iyi kafa dağıtıyo sonuçta :d
- +1 yıl
valla yaşadığın ortamı filan bilmediğim için yorum yapamayacağım okuyorsan filan arkadaş bulman kolaydır ama çalışıyorsan iş başka tabii. bir sürü sosyal etkinlik var aslında zaman bulabiliyorsan onlara katıl
- +1 yıl
haftanın 4 günü dershanedeyim. Ayrıca 6 gün spor kursum var her gün idmana giderim. Eve geldiğim zaman çoğunlukla kitap okurum. Göz antremanları yaparım. Bazen buraya girer 5 dk da bir bakmak şartıyla kitap okurum. vs vs. Dershanedekiler bana çok saçma insanlar gibi görünüyorlar. Duygu ve düşünce denen bir şey yok. Her şeye gülerler iyi ya da kötü. Düşünmeden konuşurlar. Sürekli dersi kaynatırlar. Sıkıntı boş iş. Spor klübünde günlük 6-7 km koşuyorsun zaten konuşacak hal kalmıyor. Sonuç sıfır.
- +1 yıl
bence hayata çok negatif bakıyosun sonuçta ömrümüz boyunca çevremizde hep boş insanlar olacak onlarla yaşamaktan zevk almaya bakmamız lazım bir yerde. çünkü ben de seninle aynı şeyleri yaşadım geçmişimde, hatta şuan da çevremde bir avuç düzgün insandan başka kimsem yok dershanedir okuldur herkes gereksiz bana göre. ama değiştiremeyiz sonuçta bunu o yüzden onların salaklıklarını(ya da nasıl nitelendiriyorsan) görmezden gelmeye çalış.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayatım boyunca bende yalnızdım, bazen arkadaslarım olurdu ama hep giderlerdi,ben hep yalnız kalırdım.bi dönem iş çığrından çıktı, sınıfta günaydın diyeceğim biri bile yoktu,telefonumu iki üç ay kapalı tutmustum,açtığımda turkcell ve kuzenlerimin attığı bir iki mesajdan başka birşey yoktu,üç ay ya düşün kimse mi hatırlayıp merak etmez..
o dünem elime bir kitap geçti; uçurtma avcısı. karakterleriyle özdeşleştim,okuuyup okuyup ağladım,kitapla falan uyuyordum pskolojim zaten kötü :D
sonra birsey farkettim,o isyan ettiğim hayat,hissettiğim yalnızlık boşunaymış.bi kitap okudum gözüm açıldı diye iplemeyebilirsin ama gerçek bu.hayatın,insanların değerini anladım,herkese iyi davrandım ve yalnız olmaktan hiç korkmadım.şimdi hayatımın aşkıyla birlikteyim evet ama yine dostum yok,umrumda mı degil,sevgilim olmasa umrumda olur muydu,hayır.hayat güzel ya,birilerine ihtiyaç duymak acizlik,kendi pencerenden güzelleştirebilirsin bence herseyi,senin elinde11 Yorumlacareyi hic dua etmekde aradınmı peki? yararı olmazmı ?
ayrıca mesela burdan biriyle dostluk kursan sohbet felan etsen ordan burdan surdan oda iyi gelmezmi?111 Yorumla- +1 yıl
Ben her zaman dua ederim. Her namazımın arkasına her gece yatışım da ama yeterli bir inançla edemiyorum galiba. Belki de benim sınavımda bu kim bilebilir. Belki Allah her geçen gün dayanacak gücü veriyor bir o kadarda zorlaştırıyordur. Belki de benim için hayırlısı budur bilinmez. Buradan 1-2 kişiyle konuşuyorum sadece. Diğerlerinin beni umursadığını sanmam bunun da bir önemi yok. Ben de bu sıkıntı var ama neden kaynaklanıyor önemli olan o cevabını bulamıyorum. Bulsam kurtulcam.
Kendine ne kadar kötülük yaptğının farkınmısın bu düşünceler ne kadar yanlış kendine gel..
15 Yorumla
+1 yıldostum bahar geldi böyle düşüncelere kapılman normal :(( bende de tık yok faaliyet yok.. fckbuddy var ama his yok, duygu yok lan !
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih