Asosyal, sessiz, kendi halinde bir gençlik geçirdim. Bu duruma aşırı üzülüyorum?

26 yaşındayım, ama emin olun 15 yaşındaki biri bile benden çok şey yaşamıştır, benden çok anıya sahiptir.

Çocukluğumda ve ergenliğimde kilolu bir kızdım. Bu yüzden erkeklere yaklaşamıyordum bile, çünkü ben çirkin ve kilolu bir kızdım. Ortaokul yıllarında da sınıfta benle sürekli dalga geçen bir grup vardı, hatta kız olduğum halde bir keresinde bu grubun elemanlarının birinden dayak yemiştim. Sporla hiç alakam olmadı, dediğim gibi kiloluydum çünkü.

Lisede de hep yalnız takılan, okulda sessizliğiyle tanınan bir öğrenciydim, hiç yakın arkadaşım yoktu. Derslerimde de önceden çok başarılıydım, ama yaşadığım sorunlar nedeniyle ders başarım git gide düştü. İyi bir üniversite kazandım, ancak bu üniversiteyi anca 2. denememde kazanabildim.

Daha öncesinde herhangi bir sosyalleşme altyapısı kuramadığım için üniversite yıllarım da yalnız geçti. Üniversitede kilo vermeyi başardım, ancak kilo vermek için çok geç kalmıştım, bu yüzden bunun bir faydasını göremedim. Çünkü kilolu ve çirkin olduğum düşüncesi bilinçaltımda iyice yer etmişti. Ve herhangi bir erkekle hayatımda ilk defa kilo verdikten sonra düzgün iletişim kurabildim.

Sosyalleşme problemlerim nedeniyle üniversiteyi yapabileceğimin çok altında bir not ortalamasıyla bitirdim. Bu yüzden master ve doktora hayallerim yalan oldu. Benimle aynı dönemde mezun olanların hemen hepsi iyi bir yerde master/doktora yaparken ya da iyi bir şirkette çalışırken ben mezun olduğumdan beri evde boş boş takılıyorum, hiç tanıdığım da yok. Kısacası hayatım kaydı.

Bu yaşa kadar sevgilim olmadı, bundan sonra da olmayacağından eminim, olsa bile sevgilimin olması da o sevgili de benim için hiçbir şey ifade etmez. Zamanında gelmeyen sevgiliyi ben ne yapayım?

Aileme gelirsek, sorunlarıma karşı hep ilgisiz oldular, sorunlarımı küçümsediler, önemsemediler, boş şeylere üzüldüğümü düşündüler, bu yüzden onlarla da aram iyi değil artık.

Hayat neden bu kadar adaletsiz? Bu yaşta bu duruma düşmeyi hak edecek bir şey yapmamıştım ben.
Güncellemeler
+1 yıl
Eskiden dini inançları kuvvetli biriydim. Bu yaşadıklarım yüzden dini inancımı da yitirdim, adaletsiz bir varlığın emirleriyle işim olmaz benim.
Asosyal, sessiz, kendi halinde bir gençlik geçirdim. Bu duruma aşırı üzülüyorum?