32 yaşındayım gençliğim hep eve kapalı işsiz parasız asosyal yalnız mutsuz geçti senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum her sene her mevsim her gün evdeyim senelerce hiç evden dışarı çıkmadan yaşadım hâlâ çıkmıyorum ömrüm evde geçti gidiyor hep işsizim hiç gezmedim eğlenmedim sosyal hayatım olmadı hiç sevgilim kız arkadaşım da olmadı arkadaşım çevrem de yok
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnsanların seni yaralamalarından çok korkuyorsun kendini saklıyorsun yaşın ile alakasi yok yas değil önemli aklın başın hicbirşey için gec değil seni anlıyorum hissedebiliyorum kendinden nefret ediyorsun her gece yumruklayıp ağlıyorsun ben kimim diye kendini aşağılıyorsun ic sesin seni kötülüyor ama o kapidan çıkıp yeni boyuta gidebilirsin ilk sanalda arkadasliklar edin kendini her zaman inan umut sabir en büyük güçtür ama insanları güvenme alkol sigara vs kötü alışkanlığı olan kisilerden uzak dur düzgün iyi arkadaşlıklar edin sana yoldaş olur ilk sanalda konuştuğun da restorant cafe aksam yemegi çay içme bireysel sahil buluşma yürüyüşler düzenleyebilirsin yapabilirsin yemek resim kursu aktivitelere katıl insanlarla konuş şunu nasıl yapıcam diye sor işe gittiğinde bir şey de geri de kaldin unuttun orada meslektasina sorma için mesaj ses kaydi aramalar yapabilirsin otobüs duragina gittiginde gülümse selam ver nasılsınız diye sor konusmak için şu otobüs bu durağa geçiyor mu bu yola gidecem is arkadaslarin oturmus bir şekilde konusuyorlarsa yanlarina git onlara katıl konuş ama boş konusma bilmedigin birseyde sus öncelikle dinle (:🌸
153 Yorumla- +1 yıl
Sana basit gelebilir dışarı çıkmak insanlarla tanışmak kaynaşmak konuşmak sosyal olmak aktivitelere katılmak falan ama ben yapamıyorum 32 yaşına kadar kapanık yaşadım çocukluğumdan belli sessiz çekingen içime kapanık utangaç asosyal biriyim hiç açılamadım okulda sessizdim kimseyle konuşamıyordum hep yalnız kaldım herkes dalga geçti alay etti arkadaşım çevrem yoktu lisede de aynıydı hiç açılamadım sessiz asosyal kaldım ölüden farkım yoktu kimse benle konuşmazdı yok gibiydim lisede de açılamadım liseden sonra eve kapandım zaten hep evde durum mahalleye de çıkmadım arkadaşlarım çevrem yoktu bir kaç kişi tanıyordum onlarda beni adamdan saymıyordu dışlandım hep askere gittim 15 ay askerlik yaptım yine açılamadım sessiz pasif kaldım etkisizdim askerde de açılamadım askerden geleli 10 sene oldu tamamen eve kapandım ise giremedim sosyal olamadım arkadaş çevre edinemedim hiçbir şekilde açılamadım kendimi hep eve kapattım senelerce eve kapalı yaşadım bir kaç sene önce işkur kapsamında 6 ay bir yere gittim ama orada da sessiz kaldım açılamadım bitince yine eve kapandım kaç senedir evden dışarı çıkmıyorum gençliğimi eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti hiçbir şey yaşayamadım hayati kaçırdım yaşamayı beceremedim beceremiyorum şimdi de hayattan bezdim beklentim umudum pek yok mutsuzum hep bu yaştan sonra da hayatım olmaz böylece evde çürüyüp gidicem
- +1 yıl
Anliyorum kalbin aciyor dilinini bicak batmis gibi zalimce aci insanoğlu acımasız igrencler bende senin gibiydim 5 yaşımdan beri sevilmemiş istenmemis dislanmis asagilanmis arkadaslari olmamis yalnız cocuktum hala yalnizim ve yalnızlığı seviyorum sana çok acı konusucam ama yaşamak zorundasin Azrail (A. s) meleği gelene kadar bunların hiçbirine yapamiyorsan kitap oku kutuphaneye git kitap klupleri katıl kitap konusunda konuş sosyallesmenin parcasi ilk az öz konuş bana kitap önerir misin bu tür kitaptan hoslaniyorum vs her gün düzenli kitap oku inancini umudunu öldürme bunların hepsini yapican iyi arkadaşların olucak:")
- +1 yıl
Haklısın kitap okumak en iyisi ama bu psikolojiyle kitaplara konsantre olamam motivasyonum yok ve benim arkadaşım olmaz zaten bunun farkındayım sosyal hayatım da olmadı işim sevgilim eşim de olmaz bunu da biliyorum ayrıca ben evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum gençliğimi hep evde geçirdim hiç evden dışarı çıkmıyorum öyle kapanık kaldım ki bu yaştan sonra da açılamam bana imkansız geliyor
- +1 yıl
O yazilarla aklini zihnini yiyorsun delirmiş gibisin haklisin ama belki sana benzeyen aşkın cikacak ve aşkın yaşı yoktur hayat bizi şaşırtmayi sever kendini sokaklara at mesela bir amac koy sabahın 6 7 sinde kalkicam duş alicam dengeli kahvaltı yapicam yürüyüş yapicam kulakligini al yürüyüş yap sonra işe git insanlara gunaydin selam ver kitap oku böyle her şey olucak bi bakmışsin sen çok bambaska birini dönüşmussun ama öncelikle inancını umudunu öldürme (((:
- +1 yıl
Ya dışarı çıkıp yürüyüş bile yapamıyorum her mevsim evdeyim mevsimleri yaşayamıyorum güneşe çıkamıyorum temiz hava alamıyorum yani ergenliğim gençliğim hep böyle geçti evde durdum dışarı çıkamadım senelerce hâlâ çıkamıyorum sabah akşam her gün evdeyim markete pazara bile gitmiyorum bilmiyorum ya resmen evde çürüyorum işsizim zaten gençliğim heba oldu hayatım evden ibaret dışarıyla hiçbir alakam yok düşünüyorum da ömrüm evde geçmiş gitmiş gel de kahrolma yani
- +1 yıl
Kötü insanlardan korkuyorsun tutunacak dağ arıyorsun o hapisten zindanda kurtaricam seni herşeyi o küçükken büyütecez yaşadığımızı ruhumuzu ilk şöyle yap evde gezin balkonun veya camına çık otur sandalyeye kendini türk kahve nescafe yap ruzgara havaya oksijen al nefesini ver kuşların cıvıltısını dinle kuşlara kap yemek koy camın veya balkonun orada gökyüzünü izle kitap oku sanalda görüntülü grup oluştur sanalda görüntülü sohbetler yap nolmal aramalar sonra yavas yavaş gideriz:')
- +1 yıl
Balkona çıkıyorum zaten ama kendimi gizliyorum balkonda kendimi belli etmiyorum aşağıya bakmıyorum aşağıya inemiyorum nerdeyse 8 senedir binada yaşıyoruz kimseyi tanımıyorum mahalle sokaklar değişti insanlar değişti yaşıtlarım evlendi ben hâlâ aynıyım mahallede kimseyi tanımıyorum beni kimse görmedi tanımıyor yaşadığım binada bile tanıyan yok ölü gibiyim yolda yürümeyi unuttum dışarıya sokaklara doğaya karşı uzak kaldım ben gerçek hayatta da sanalda da sosyal olamıyorum sosyal medya kullanmıyorum burada takılıyorum hep arkadaşım çevrem yok sanalda bile dışlıyor herkes beni ben bu yaştan sonra da açılamam sanmıyorum evde çürüdüm zaten sağlığım bozuldu kemiklerim eklemlerim ağrıyor saçlarım döküldü cildim soldu kalbim ağrıyor çöktüm gittim
- +1 yıl
Öğle deme cama çıktığında kısa öz konuşmalar yap merhaba komşu hayirli sabahlar nasılsın günün nasıl gidiyor bizde isimizle uğraşıyoruz vs yaşıni ortaya atma asla herşeyi yapabilirsin istiyorsan senin konusmakla pek aran yok anlaşılan alışverişe çık yeni degisimde böyle başla cicek al kendini kasaya git kisa öz konusmalar yap merhaba tutarlari ne kadar pekala teşekkürler hayırlı işler de kisa öz yürü veya arabayla git ciceklerine camlara koy biliyor musun cicekler bir insan konusunca sarki söyleyince sevgi sefkatle buyuyor o cicegi dik buyut ona dertles ve çiçekler ona bakan ömür veren insanlara dua ediyor belki kardeşim sana bu konuda dua edicek ciceklerini sulamak icin cama çık kisisel bakim yap insanlar temiz bakımlı kisileri sever mesela bir kadin bir kız koltuk alti ter kokan kırlı erkekleri sevmez tuysuz temiz olanlari çok severler kuafore git ordada kısa öz baslayip merhaba selamın aleyküm'le başla vucudumun orasında killarimi aldirmak ve bana yakışacak sac modeli yapmanızı istiyorum gibi kiyafet tarzını değiştir tıraş ol her gün banyo yap teşekkür ederim iyi günler de bol bol kitap oku sosyallesmenin parçası olarak akrabalarina dayilarina teyzelerine ara halini hatrini bir şey ihtiyaciniz var mı sor gunlerini anlat onlara sor gunleriniz nasıl geçiyor teyzelerine dayilarina vs onlara aksam yemegine davet et buda sosyallesme sonra yavaş yavaş ileriye gideriz:")
- +1 yıl
Bana kızma ama bu söylediklerinin hiçbirini yapamam yapamadım bir ara balkonda saksıya çiçek ekip yetiştirdim ama bir kaç senedir ekmiyorum yani ben komşularla akrabalarla hiç konuşmam görüşmem hiç arkadaşım çevrem de yok zaten sadece ailemle yaşıyorum başka kimse yok hayatımda 1 tane bile arkadaşım yok gençliğim hep yalnız geçti akrabalarla bile hiç görüşemedim lisede de hiç arkadaşım yoktu askerde de sessizdim devrelerimle bile hiç görüşmedim askerden geleli 10 sene hickimseyle konuşmadım görüşmedim hatta facebook bile dondurdum hiç açmıyorum senelerdir o kadar kapanık pasif bir insanım ki yaşıyor muyum ben bile farkında değilim hayatı yaşamayı unuttum evde durmaktan kendimi çürümüş hissediyorum ölüden farkım yok kendime bakamadım markete pazara çarşıya berbere hiçbir yere gidemiyorum evde ayda yılda bir traş olursam anca yani pek bakımlı değilim saçlarım taranacak gibi değil seyrek döküldü yani çok zayıfım hayatımda hiç şık tarz bir erkek olamadım hep özgüvensiz oldum hayatımda hiçbir kızla tanışamadım buluşamadım çıkamadım bile o kadar kapabik biriyim açılamaz açılmıyorum hatta zamanla daha da kapandım gençliğimi hiç yaşayamadım her şey içimde kaldı hayatı kaçırdım hayata herşeye geç kaldım bu yaştan sonra da bilmiyorum pek umudum beklentim yok ne iş ne eş ne sosyal hayat hiçbiri olmadan ölürüm böylece yaşlanıyorum zaten erkenden çöktüm saçlarım beyazladı hep
- +1 yıl
Gelirim yok para lazım ben parasız yaşıyorum bu yaşıma kadar parasız yaşadım öyle kendime bir şeyler alamadim bakim yapamadım giysi alamadım kitap almak içinde para lazım yani her şey para yani benim imkanım yok ben bu yaşıma kadar bekledim her şey düzelecek diye ama istesemde düzelemedim hep daha da dibe battım bilmiyorum gençliğimin en güzel yaşları boşa geçti hiçbir şey yaşayamadım her şey içimde kaldı bende umut kalmadı artık evde çürümeye mahkum hissediyorum kendimi ayrıca arkadaş olmaktan korkuyorum buradan biri benle arkadaş olmak istedi ama sonra benle gizliden oynadı dalga geçti alay etti aşağıladı küfürler hakaretler etti beni arkamdan vurdu
- +1 yıl
Yaşa vurma yüzüne ruhun genc senin mesela ben büyüdüm artik ama 5 yaşındaki çocuk gibiyim ve bu hayat para değil parayla satın alinamicak bir şey var bir kedinin kafasini oksamak mesela bu şefkat onun küçük dünyasına bedel ama o can satilik değil yaşıyor kendi yuvasinda sokakta sosyallesme kisisel gelisim 2 liralik kitaplar var sitelerde ucuz oraya bak
- +1 yıl
Ben sosyal medya kullanmıyorum burada takılıyorum hep kendimi öyle açamıyorum yapamıyorum kapanık bir insanım sosyal olamıyorum ne yapıyım ergenliğimde gençliğimde bile sosyal olamadım açılamadım hep kapanık kaldım bu yaştan sonra da böyle kalcam çünkü kişilik yapım böyle maalesef uyumsuzum hayata evden dışarı bile çıkamıyorum ömrüm evde geçti gidiyor yarı yaşlandım artık
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
evet bir kayıp olabilir hayattan keyif alamayabilirsin, bu da seni asosyal biri olarak niteler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBnde 31 yas bnde sosyal fobiyim ayni senim. Senin her yazini okudum. ama tabi tamamen senin gbi degilim ama bnde sosyal fobiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasıl geçiniyosun
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFatura yemek içmek kim karşılıyor havadan mı geliyor hepsi
Cevap sahibi+1 yılDemiyolar mi kaç yaşında adamsın çalış diye
Cevap sahibi+1 yılDoktora git kafana baktır
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Gençliğim hep eve kapalı asosyal yalnız geçti bu benim için kayıp mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım