Zeytin çekirdeği nasıl çıkarılır?

Yedikten sonra zeytinin çekirdeğini çıkarıyorsunuz? Eli kullanmak pek doğru görülmüyor ama çatala çıkarmakta ağızdan çıkanı gösterdiği için doğru değil diyenlerde var siz nasıl çıkarıyorsunuz
Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşleri
En İyi Kız Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1622Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Zeytin çekirdeği nasıl çıkarılır?
Sevgili zeytin dostları.Oldukça fazla geciktim. Lütfen affedin. İşlerimiz nedeni ile maalesef uzun süredir Türkiye’de değilim. Bu nedenle size dönüşüm gecikiyor, gecikince de çok üzülüyorum. Aslında siz sorunca aynı gün ya da ilk cevabı ben vermek istiyorum. Çünkü ben geç kaldığımda gerçekten bilim ile çelişen enteresan bir ifadeler görüyorum.
Ben ticaret yapan acizane öyle diyorlar ama hasletten de zeytin bilimcisiyim. Bilimimi gölgeleyecek ticaret yapmaktan imtina ediyor ve eğer zarar da verse bilim ne diyorsa onu yapmaya çalışıyorum.
Zeytin, Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Vitamin açısından çok zengin ve antioksidan bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz.
Kahvaltının yanı sıra; lezzetli salataların, tost ve sabdaviçlerin, kanepelerin ve daha sayamadığım pek çok lezzetin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan zeytin, mutfakta olmazsa olmazlardandır.
Klasik bir kahvaltı sofrasında onu çekirdekli olarak yemeyi seviyor olabiliriz. Hatta denebilir ki natüre ürünler çekirdekli ürünlerdir ve çekirdekli natürel zeytinleri tüketelim. Ancak bir lezzetin içine dahil olacaksa, çekirdeklerini çıkarmanız gerekecektir.
Aslında marketlerde hazır dilimlenmiş olarak da satılmaktadır bütün zeytini kullanırsanız, lezzeti çok daha güzel olur. Sizlere çok kolay birkaç yöntemden bahsetmek isterim. Zeytin çekirdeğini çıkartmak için geniş bir bıçak alın ve bıçağı zeytinin üzerine koyun. Kuvvetli bir şeklide bıçağın üzerine vurun. Yumuşayan zeytinin çekirdeği yuvasından rahatlıkla çıkacaktır.
Zeytin çekirdeği çıkartmak için özel makineler üretilmektedir.
Bu makinelerden elde etmeniz halinde size çok kolaylık sağlayacaktır. Artık Dünya geleneklideki salgın bize artık her şeyi online yapmayı söylediği gibi bu işi de böylelikle kolay ve basit bir makine ile yapma imkanı sunmaktadır.İşte size pratik çok küçük rakamlara kolayca alabileceğiniz makineler aşağıda sunulmuştur.
Afiyet Olsun
Saygılarımla
Abidin Tatlı