Yedikten sonra zeytinin çekirdeğini çıkarıyorsunuz? Eli kullanmak pek doğru görülmüyor ama çatala çıkarmakta ağızdan çıkanı gösterdiği için doğru değil diyenlerde var siz nasıl çıkarıyorsunuz
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
İlkokulda öğretmenimiz bu tarz gorgu kurallarında peceteye falan değil direkt tabaguniza koymaniz doğrudur dediğini hatırlıyorum da elle mi yoksa çatala koyarak mi onu hatırlayamadım 10 seneden fazla oldu çünkü.
Ama bence elimizle direkt tabaga10 Yorumla
- +1 yıl
ben dişimde çevirerek çıkartıyorum ama çevrem genelde eliyle sıkarak
00 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Peçetenin üstüne elimi değmeden azımdan eğişerek bırakıyorum :D
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
22Cevap
Tam deliğin olduğu yere pipet falan sokabilirsin ya da Çengelli iğnenin ucunu zeytinin sap kısmından içeri doğru iterek çekirdeği kavrayıp sıkabilirsin
00 YorumlaZeytin çekirdeği çıkardığınız esnada ağzınızın içi ve diliniz görünmeyecek şekilde avuç içinize elinizin dış tarafı karşıya bakacak şekilde çıkartılır. Sofra adabına göre sanılanın aksine bir çok yemek elle yenilmektedir. İngiltere Kraliçesi de olsa bu böyledir. Avrupa'da ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte yemek yeme adabı hemen hemen aynıdır. İşin ilginç yanı, bu görgü kuralları Türklerden Fransızlara geçmiş, daha sonra tekrar Türklere geri dönmüştür.
10 Yorumla- +1 yıl
ben bıçakla döndürerek kesiyorum sonra elimle alıyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Çekirdeğini yut ben on senedir falan yutuyorum hiçbir sıkıntı yok Hatta sağlıklı olduğunu bile biliyorum
00 Yorumla - +1 yıl
agzina al sonra disari tükür ben mutfak masasinin karşısına kucuk bi dart çizdim cekirdegi oraya denk getirmeye calisiyorum..
00 Yorumla Böyle elimi yumruk yaparım ve içine zeytinin çekirdeğini laap diye tukurum ve pat diye tabağın altına atarım görünmesin :D
00 YorumlaYutuyorum en güzeli 😂 zeytin yemem yersemde çatal ile.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 314 cevap paylaştı. valaha benim boy biraz uzun tabaha tepeden bırakıyorum küüüt diyip düşüyor ahagdaadfadga :D
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bencede ağızdan çıkarken tükürük o çatalla temas illaki ediyor hiç hoş olmuyor
10 Yorumlaelime tükürüyom oradan da tabağa.
Bunun neresi yanlış?
Hatta bazen tabağa da tükürüyorum direk04 Yorumla- Soran+1 yıl
:D evdeyken insan daha rahat oluyor tabi ama dışarda biraz garip görünebilir
- +1 yıl
Yoo hiç görünmüyor bence.
Toplum içinde de öyle yapılır. Her seferinde peçeteye çıkaracak halin yok.
Elini yumruk pozisyonunda sıkıcaksın. Tepesini ağzına götürüp koyucaksın. Tabağa götürürken de altından aralık vereceksin ve hedefe yavaşça bırakacaksın. Olay bu.
Bundan başka seçeneğin yok :D - Soran+1 yıl
yok tabağa tükürmekten bahsediyorum bende elimi kullanıyorum mecburen
- +1 yıl
Yahu allasen Washington'da beyaz saray'da konsey yemeğimi yiyorsun.
At gitsin. Yemek dediğin sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yenir. Yemek mi yiyorsun , millete brifing mi veriyorsun. Sofra adabında böyle birşey yok. Olsaydı koyarlardı.
Boşver sen. Çok tatlı görünüyor. Öyle yap :D
elini yumruk yap öksürürken yaptığın gibi yuvarlak kısmını ağzına daya içine bırak :I
00 Yorumla- +1 yıl
Elektrik supurgesinle mi cekelim
11 Yorumla- Soran+1 yıl
:D :D
Günde 4-5 zeytin çekirdeği tutmak faydalıymış.
10 Yorumla- +1 yıl
Hayal ile gerçek yarışır. hayal hep önde gider. ama gerçek kazanır...
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç sevmem zeytin fikrim yok
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Elle ya cataldan dusuyor aslinda kasikla dusmez bak cay kasigi olabilir 😅
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 9,3b cevap paylaştı. Çatalla. Evde deplasmanda her yerde.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yutuyorum ben, boşa gitmesin
00 Yorumla- +1 yıl
küçük bi aparatı var onun al marketten.
00 Yorumla Tuuuh yap artık nereye giderse..
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu sorum mu ya cidden
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Elimle perde yapıp çıkarıyorum
00 Yorumla peçeteyle çıkar ağzından sen :D
00 YorumlaÇatal varsa çatala çıkarıyorum
00 YorumlaTukuruyom direk saga sola ahsha
00 Yorumla- +1 yıl
Elimlen valla hiç asortikliklen uraşamam 🎄
00 Yorumla - +1 yıl
Çekirdeksiz zeytin ye, yeşillerden
00 Yorumla - +1 yıl
Yutuyorum ben valla
00 Yorumla bende elimle koyarım tabağa🤔
00 YorumlaBen yutuyorum genelde çıkarmamak için :)
00 Yorumla- +1 yıl
Sen harbi s. a. l. aksin
00 Yorumla Elimle.
00 Yorumla- +1 yıl
Çatalla.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zeytin yeme 🤯
00 YorumlaYut gitsin
00 YorumlaYut sonra da sıc
00 YorumlaBaşka yolu yok
00 YorumlaÇekirdeği de yut
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Zeytin çekirdeği nasıl çıkarılır?
Sevgili zeytin dostları.
Oldukça fazla geciktim. Lütfen affedin. İşlerimiz nedeni ile maalesef uzun süredir Türkiye’de değilim. Bu nedenle size dönüşüm gecikiyor, gecikince de çok üzülüyorum. Aslında siz sorunca aynı gün ya da ilk cevabı ben vermek istiyorum. Çünkü ben geç kaldığımda gerçekten bilim ile çelişen enteresan bir ifadeler görüyorum.
Ben ticaret yapan acizane öyle diyorlar ama hasletten de zeytin bilimcisiyim. Bilimimi gölgeleyecek ticaret yapmaktan imtina ediyor ve eğer zarar da verse bilim ne diyorsa onu yapmaya çalışıyorum.
Zeytin, Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Vitamin açısından çok zengin ve antioksidan bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz.
Kahvaltının yanı sıra; lezzetli salataların, tost ve sabdaviçlerin, kanepelerin ve daha sayamadığım pek çok lezzetin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan zeytin, mutfakta olmazsa olmazlardandır.
Klasik bir kahvaltı sofrasında onu çekirdekli olarak yemeyi seviyor olabiliriz. Hatta denebilir ki natüre ürünler çekirdekli ürünlerdir ve çekirdekli natürel zeytinleri tüketelim. Ancak bir lezzetin içine dahil olacaksa, çekirdeklerini çıkarmanız gerekecektir.
İçerisinde zeytin bulunan tarifler yapmak çok lezzetli oluyor fakat zeytin çekirdeğini çıkartmak biraz problem oluyor. O zaman ne yapmalıyız?
Aslında marketlerde hazır dilimlenmiş olarak da satılmaktadır bütün zeytini kullanırsanız, lezzeti çok daha güzel olur. Sizlere çok kolay birkaç yöntemden bahsetmek isterim. Zeytin çekirdeğini çıkartmak için geniş bir bıçak alın ve bıçağı zeytinin üzerine koyun. Kuvvetli bir şeklide bıçağın üzerine vurun. Yumuşayan zeytinin çekirdeği yuvasından rahatlıkla çıkacaktır.
Zeytin çekirdeği çıkartmak için özel makineler üretilmektedir.
Bu makinelerden elde etmeniz halinde size çok kolaylık sağlayacaktır. Artık Dünya geleneklideki salgın bize artık her şeyi online yapmayı söylediği gibi bu işi de böylelikle kolay ve basit bir makine ile yapma imkanı sunmaktadır.
İşte size pratik çok küçük rakamlara kolayca alabileceğiniz makineler aşağıda sunulmuştur.
Bu süreçte zeytin için çekirdek çıkarmaya özel makinelerinden satın aldığınız da kullanma talimatlarını dikkatlice okuyarak zeytinin çekirdeğini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Zira çok basit detaylar ve ona uymazsanız çok çabuk bozulabilmektedir.
Sanayicimiz içinde mükemmel sistemli makinalar ile hijyen koşullarına riayet ederek üretim yapılmaktadır.
Afiyet Olsun
Saygılarımla
Abidin Tatlı