Merhaba, yaklaşık 10 yıldır çalışıyorum. Lisede okurken ara dönemde üniversitede okurken ikinci öğretimdim gündüz çalıştım akşam okudum. Yani yaklaşık 10 yıldır çalışıyorum. Şimdi evliyim 7 aylık evet evlenirken borcumuz oldu onun için kredi çektik kredi ve diğer. ödemeler dışında sadece eşimin maaşından 2000 tl para kalıyor bize kenara atmalık. Bende 2000 tl kazanıyorum eşim kaliteli yaşamak için ve benim körelmemem için çalışmamı istiyor. Bende istemiyorum ama bunu ona söylemeye utanıyorum. Sen çalış ben evde yatıp yiyeyim. der gibi bir şey bu. Ama bende artık yoruldum. Zaten. en. güzel dönemlerim çalışmakla geçti. Çocuğumuz yok onun için erken diyoruz. Artık evde kitaplarımı huzur içinde okuyup instagrama kahveli fotoğraflar atmak istiyorum çok mu beee 😊
Cevabın nedir?
Vallahi ben aynı sendim 1 yetmedi 2 çocuk yaptım hala çalışıyorum. Eşime söylememmi hergün 3 öğün söylüyorum ama ne fayda geçim derdi şekerim çalışmaya devam.
Her sabah yataktan kendimi kazıyarak çıkıyorum ev işi çocuklar felan Allahtan işim rahat ama bende çalışmak istemiyorum :(((((((((((((((((((((((((((( Offfff offffff00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmesleğini sevmiyorsun demek... eşine tatlı dille durumu izah edip, en azından 1-2 yıl dinleneyim diyebilirsin. seni seviyorsa kabul eder bence.
şahsen kocam 1-2 yıl izin istese ben izin veririm.10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. aslında gelirden çok gider de önemli kenera 2000 tl atabiliyorsa eşin çalışmaya gerek yok aslında maaşı gayet iyi demek 4-5 bin gibi demek yani :) ama yeni evlenmişin toplam 7 ay olmuş zaten hemen sırını eşine dayamak doğrumu buda sizin samimiyetinzi eşin isterse seni sırtında taşır yani :D
00 Yorumla
+1 yıl7/24 boş durmaktan iyidir çalışmak.
günde kaç saat çalışıyosun bilmiyorum ama kendine zaman ayırmak icin işten cıkmaya gerek yok. cok istiyosan bir iki hafta falan tatile cık. ama işi bırakırsan 1ay bilemedin 2 ay sonra tekrar çalışmak isticeksin.22 Yorumla
Soran+1 yılSıkılmayacağımdan şüphem yok. Yıllardır hobi edinmek istedim onları gerçekleştiririm 😊
- +1 yıl
bence şüphen olsun, ama sıkılmıcaksan bile kocam çalışsın ben yiyeyim hoş bir mantık değil, kendine daha fazla zaman ayıracagın, daha az maaşlıda olsa başka bir işe geçersen, en azından hobini finanse falan edebilirsin, sonucta geçim sıkıntınız olmucaksa eşinde senin mutsuz olmanı istemez.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
33Cevap
Bu aralar ev hanmı olmak istryen kadnlar cogaldı ahaha :D. Gecendede bekar bir bağğyan aynı seyleri istemisti. 26 yasndaym hala calsyorum. Evlenip ev hanmı olmak istiyorum bktm diye tutturmustu :D
29 Yorumla
Soran+1 yılHaksız değiliz inan hem evin işi hem. şirket işi of zor 😊
Soran+1 yılBekliyorum 😊
Soran+1 yılVallahi doğru söylüyorsun. Biz. kadınlar hep böyleyiz her şeye muhalefet 😀
- +1 yıl
Ahahaha :D. Benim fikrim. acık. kadn otursun ev isi yapsn cocuk baksn evi cekip cevirsin yani. Kadn dogası bu :D. Calsnca böyle oluyo. Bak görrsn dahada cogalacak bu sayı :D. Gün gelicek dicekler kadınları kölelestiriyorlar. Erkekler bizi köpe olarak kullanıyorlar. Biz kadonz ev isi yaoarz. Erkeklerse bizi calstrp para kazanammızı istiyorlar. Madem erkek egemwn bir toplumuz onlar calıssn biz de ev isi yapp cocuk bakalm dicekler :D
Soran+1 yılBen şu an diyorum valla madem erkek. egemen toplumuz ben evimde olayim kadın dediğin evinde oturur heytt 😄
- +1 yıl
Eniste beye Allah kolaylk versin. Aksama yumruklu tekmeli dôvüs var :D. Fazla hırpalama ya :D. Erkeklere siddete hayr. ama bence cekinmeden dile getir. Coluk cocuga karsalım artk ben hayTmı calsarak heba etmek istemiyorum. ben evimin kadnı cocuklarmn anası dedikoducu fitne fesatlk yapan bir ev kadnı olup altn gnlerinde onu bunu cskistirmek istiyorum diyebirsin mesela ahahahaha :D
Soran+1 yılBen ona kıyar mıyım hiç 😊 yalnız senin içinde bastırılmış bazı duygular açığa çıktı belli nasıl bir hazla anlatmışsın sen böyle kardeşim 😊
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 413 cevap paylaştı. Yalnız evde boş boş oturmuyorsunki çalısmayınca?
Evinin hanımı olsan yetmezmi kocana?42 Yorumla
Soran+1 yılYa sen ne güzel şeyler yazmışsın öyle 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılE$IND CALI$YO E$ITLK OLARAK BAKRSAN ONUND HAKKI VAR BND YORULDUM DEMEYE I$IN YORUCUYSA RAHAT bir I$ BUL KENDINE ZAMN AYIRACAK ZAMNN OLUR AMA SAKN BIRAKMA 2AY SONR SIKLCN EVD OTURMAKTAN MADD SORUNLAR SONRA TARTI$MALR BENI BAKMAYA MEJBURSUN KAVGALRI KIRICI KELIMELER V. S
00 Yorumla
+1 yılNiye çalışırken instagrama kahveli fotoğraflar atamıyor musun?
Ayrıca yaşlandığın zaman bir emekli geliriniz daha olsun istemez misin?
Eşin senden önce ölürse kimseye muhtaç olmadan ayakların üzerinde durabileceksin...
Bence çok kör düşünüyorsun23 Yorumla
Soran+1 yılİşim kolay bir iş değil şirketin yükü bende be hep böyle oluyor. Zaman olmuyor maalesef eve gidince artık bir şey yapmak içimden gelmiyor o kadar yoruluyorum ki. Ve stresli bir iş akşam eve iş götürüyorum çoğu zaman.
- +1 yıl
O zaman işini değiştireceksin. İşi tamamen bırakmak çözüm değil.
İşten istifa ettiğin dönemde de 1-2 ay takıl stresini at. Sonra yine çalışmaya devam et :)
Soran+1 yılBenim mesleğim bu her yerde aynı stres aynı sorun olacak
O kadar calisma hayatindan sonra evde patlarsin. Bir de ekonomik ozgurlugu olan bir kadin her zaman dik durur ozguveni olur. Ayrica ilerisi yani emeklilik icin cok onemli calisman. 10 yillik calismissin zaten en azindan emeklilik gunlerin dolana kadar calismayi birakma derim.
20 YorumlaEvden çalışabileceğin bir iş bulabilirsin. Ben şu anda n11. com'a ürün girerek çalışıyorum ve asgari ğcretin üstünde kazanıyorum.
18 Yorumla- +1 yıl
Bize de anlatsana biraz :)
- +1 yıl
Güzel işmiş :) Bende evden iş imkanlarına baktım da pek güvenemedim :)
- +1 yıl
Yok malesef :) Bilgi için teşekkür ederim :)
Soran+1 yılÖyle bir iş bulsam gözumden vururum vallahi kaçırmam 😊
+1 yılHamile kal çocuğunuzda yokmuş madem. Hamileyken calismazsin sonra çocuk küçük der calismazsin biraz zaman geçer bir çocuk daha derken zaten yıllar yılları kovalar
10 Yorumla
+1 yılKadının çalışması kadar daha güzel ve daha değerli birşey yoktur bayan için. Bence kıymetini bil.
22 Yorumla
Soran+1 yılNasıl mesela sabah sekizden aksam altıya kadar çalış saat sekize doğru evde ol yemek yap ortalığı topla temizle sonra zaten uyku saati. Kendine zaman ayırma aylar önce başladığın kitap köşede dursun bir. sayfa bile okuyama insan kafasını toplayıp nasıl okur ki sonra yat sabah tekrar aynı şeyler. Bekarken kolay oluyor ama evlenince zor inan bana
- +1 yıl
hey... hem çalışıp hem de ev işlerini sen yapıyorsan dinlenmek senin de hakkın. madem çalışıp eve para getiriyorsun, kocan da ev işlerine yardım etmek zorunda. insan olan yardım eder. kaldı ki siz karı kocasınız, seni sevse ev işlerini bölüşürdü seninle.
+1 yılAra verebilirsin. Sürekli çalışmak olmaz, sürekli tatilde olmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu işe başlayalı 2 ay oldu evlendiğimde oşi bıraktım 5 ay çalışmadım evdeydim. İnan o 5 ay hiç sıkılmadım huzurlu bir zamandı
- +1 yıl
Hahahah çabuk sıkılmışssın :D ama yapacak bir şey yok; Ben bile bekarım 2 iş yapıyorum gunum 18 saat pc başında geçiyor nerdeyse; Yoruluyorum ama işte yapmam gerekiyor. hafta sonu bisiklet turu yapıyorum iyi geliyor. Bu arada işi bulmussun ayrılma :D kriz var şuanda; işten çıkarıyorlar...
Soran+1 yılBeni işten çıkaramazlar. Ah keşke ev işinden. fırsat bulsam bende gezsem
+1 yılHayat bu dısını bırwz daha sık her ıstedıgımız olmuyor. Borclarınızı odeyın kenarınıza bır mıktar para koyup sonra esıne bu konu hakkında danısır anlasırsınız :)
10 Yorumla
+1 yılEğer sen, can konağını arıyorsan, biI ki, sen cansın. Eğer bir Iokma ekmek peşinde koşuyorsan, sen bir ekmeksin. Bu gizIi, bu nükteIi sözün manasına akıI erdirirsen, anIarsın ki, aradığın ancak sensin sen.
00 Yorumla
+1 yılama o dediklerini izin gününde yap daha tatlı olur :D birde 10 yıl çalşmşsn işi bırakırsan ağır bunalıma girersin
10 YorumlaBence esin çok haklı bak sen bunaldin ama o hep çalışmak zorunda bir de onu düşün sık biraz dişini
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Esin hakli bence ama guzel bir dille esine bunu soyleyebilirsin. En azindan bir kac ay dinlenirsin
12 Yorumla- +1 yıl
meğer kadın eve para getirdiği halde ev işlerini de tek kendi yapıyormuş. bence bu durumda artık kocası haklı değil. ya eve ekmeği beraber getiriyorlarsa ev işlerini de beraber yapacaklar ya da biri ev işi yapacak, diğeri çalışacak... merhamet gerek.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,5b cevap paylaştı. Sen yoruldun da eşin yorulmadı mı?
Erkekler ömür boyu çalışıyor.. NEREDE KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ?00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılYine çalış ama mesela daha farklı bişeylerle uğraş evden yapabileceğin şeyler olsun. Zevk alacağın bişey olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklı olan sensin. Çalışmak kadının fıtratına ters zaten. Çocuk için erken değil geç bile kalmışsınız bunu ileride anlarsınız iş işten geçer.
10 Yorumla50 yaşında olanlar ne yapsım bu bir mazeret değil. Üzüldüm eşine
02 Yorumla
Soran+1 yılBazen sırf yorum yapmak için yapanlar olur. Buradan onlara selam olsun 🙋
İnstagram'a kahveli kitaplı fotoğraflar atmak için bu emeğini yerle bir etmene gerek yok, instagramın sana bir kazancı olmaz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılO işin espirisi. Artık sadece ev işi yapayim olsun bitsin. İşten eve git bir taraftan bitmeyen raporlar hazırla bor taraftan evi süpür yemek cabası
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yıl7 Aylık evliymiş çok yorulmuş evde yatacakmış... ne diyeyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbunu sadece 3 gün yaparsın. sıkılırsın. çok monoton ve renksiz geçer günlerin. çalışmak en güzeli. canlı kalırsın.
00 Yorumla
+1 yılbence söyleyebilirsin, çalışmak güzel yine de tercih senin çekinme
00 Yorumla
+1 yılçocuk yapabilirsin
16 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk için şu an erken diye düşünüyoruz eşim çocuğa maddi ve manevi yetebilecek zaman olsun istiyor bende aynı düşüncedeyim.
- +1 yıl
iş şartları nasıl ki günde kaç saat?
Soran+1 yılSabah 8 akşam 6 tabi hep 6 değil evde çalışma devam ediyor
- +1 yıl
hafta sonu tatilmi?
Soran+1 yılResmi tatilim pazar var cumartesi çalışıyorum. Pazarada tatil demek ne ladar doğru bilmiyorum.
- +1 yıl
eğer bulabilirsen daha serbest bir iş bul kndine ama bulamazsan bir süre devam edip çocuğa para biriktirin sonra zaten çalışamayacaksın bir süre çalış bence 2 yıl mesela ya da dediğim gibi illa işin olmak zorunda değil daha az getirili rahat bir iş bulabilirsin sana kalmış yünede eşin biraz haklı ama sende biraz haklısın
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 19,2b cevap paylaştı. Çocuğa gelecek hazırlamak lazım. Çalışmaya devam.
10 Yorumlaşununşurasında emekliye ne kaldı az daha sabır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇalışmayacaksan neden okudun eziyet çektin ki.
12 Yorumla
Soran+1 yılOkuduğum bölüm ile alakasız bir meslek benimki. Eğitim sistemi 😊
Cevap sahibi+1 yılEğitim zor iş ya
+1 yılben olsam çalıştırmam
10 Yorumla
+1 yılEşinin maaşı kaçmış merak ettim
02 Yorumla
Soran+1 yıl6000
- +1 yıl
Dahada calısmanımı ıstıyor? Yazık
+1 yılEşine calis diyen erkek erkek degildir
20 YorumlaCalismadan yapabilecekmsinn
00 Yorumla
+1 yılÇalısmayın sizde efendim
10 Yorumla
+1 yılEmeklilik yaşı 65.
10 YorumlaÇalış ne var bunda
00 Yorumla
+1 yılutanmamalısın,
10 Yorumlabır tatıl yap
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. soyleeeeeee
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbasit Insan isi
00 YorumlaUtanıyorsan söyleme.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Artık çalışmak istemiyorum. Eşime bunu söylemeye utanıyorum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat