Cidden çalışmaktan yoruldum artık evimde olmak istiyorum 26 yaşındayım ve 8 yıldır aralıklarla da olsa hep çalıştım, bu dönemde artık beyler hep çalışan bayan istiyor neden böyle neden ev hanımı istemiyor kimse beyler açıklayın bana ya deliricem artık :(
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu kararı eşimim olacak insanın vermesi daha doğru olacaktır... insan hayatında bir şeyi istekli arzulu yapabilme olanğını kendinde görüyorsa onu asla kısıtlamam... eşler arasında tecih imankı olmalı.. buna kişisel bakılmaması taraftarıyım... ister evinde olur ister çalışır... sorunun neden olduğuna gelecek olursak bazı erkekler kadının kendi yaşam alanının sadece evi olduğunu düşünür.. hizmetin sadece eşi ile yeterli olmasını isterler... eğer maddi imkanlar gereksinimlerini karşılayabilecek düzeyde ise çalışmalarını istemezler.. ya da muhafazlar yapıda yetişmiş kesimler ise bunun yalnış olduğunu savunurlar... gelelim neden istemediklerine.. fazla asosyal ve kendi içinde kurduğu hayatı bazılarının yaşayış ve düzenine karşıt olabiliyor... kimisi bunu bir destek amacı ile görür kimiside düzende bir yeri olması amacıyla eşlerinin çalışmasına daha uygun bakar... hepsi bu...
23 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim harika bir açıklamaydı
- +1 yıl
rica ederim..
- +1 yıl
EİG için teşekkürler..
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bunun genel sebebi kadınların savurganlığı..
Erkekler eskisi gibi tek maaşla evi geçindiremez oldu.. Kadınların para harcama isteği ayyuka vardı.. O yüzden erkek "bari harcayacağı oparayı çıkartsın" mantığıyla çalışan kadın istiyor..
Benim mantığım ise farklı..
Ev hanımlığını iyi yapabilecek olan kadının çalışmasına gerek yok..
Fakat görüyorum ki çalıştığı halde dört dörtlük ev hanımı olan kadınlar varken, çalışmadığı halde ev hanımlığından nasibini almamış kişiler var..
Yumurta bile kırmayı bilmeyen bir "boş teneke"yi eş olarak alıp da ömür boyu onu hazır bakamam.. Kimse kusura bakmasın..19 Yorumla
Soran+1 yıl4 4 lük olduğumu söyleyemem haklısın
Soran+1 yılevet hep hem okudum hem çalıştım hayatım hep böyle geçti
- +1 yıl
Takdir ettim.. :)
Artık çalışmak istememekte haklısın..
Peki eşin sıradan bir işte çalışıp sıradan bir maaş alıyor olsa, o parayla evi geçindirebileceğine inanıyor musun?
Hani sonuçta asgari ücretle bile geçinebilenler var, müdür maaşıyla bile geçinemeyenler var, sen kendini hangisine daha yakın görüyorsun? (para harcama eğilimi açısından)
Soran+1 yılbir tane kredi kartım var 500.00 tl limiti var bişey aldığımda borcu bitmeden yeni bir şey asla almam yıllardırda kullanıyorum kartımı daha bir kez tamamını doldurmadım bile hep ölçüp tartım harcadım
Soran+1 yılbaşak burcuyum
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılKadın ne hizmetçidir ne aşçıdır ne de köledir.
Bu sistemden nefret ediyorum.
Kadın annedir ANNE! Evinde en çok çocuklarının ona ihtiyacı var. Neden bu nesil bu şekilde ipe sapa yaramaz insanımsılar yetiştiriyor? Başlarında anne olmadığı için! Eğer sen çocuğunu 6 aylıkken dadıya bırakıp işe gidersen o çocuğun yetimhanedeki çocuktan hiç bşr farkı olmayacak.
Erkeklere çocuk gelişimi okutulmalı. Hatta bu ülkede kadınıyla, erkeğiyle evlenecek her gence okutulmalı!20 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. zamanlar degisti hayat zoraldi ondan olmasin hem calisinca bir yerinizmi eksiliyor? boyle zihniyete olan kadinlara uyuz oluyorum. calis katkin olsun kotumu hem neden erkegin eline bakmak istiyorsun kendi paran durarken? ben 42 yasindayim 25 senedir calisiyom sen 8 sene aralikli calismissin cok dimi! tabi emekli zamanin gelmis geciyor bile alalala allah akil versinnn
21 Yorumla
Soran+1 yılyazdığın yorumun seviyesine dikkat et.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
41Cevap
Cnkü siz baslattnz. Kadın= erkek ahahahah :D. Simdide cekin cezasnı. Biz ezelden beri ev hanmı istedk. Tutturdularda kadnlarda calsr kadnlarda calsr. E olacagı buydu. tamam calsabilir ama ev hanmı olmak onlar icin daha uygun bisey. Rahatta olurlar güvende olurlar daha az yorulurlar hem cocuk yetistirmek baba ve annenin görevi ama anneye daha cok is düayor. Kadn dedigin ev hanmı olcak. Ha bu arada gecim skntsndan dolayı olsa gerek kadnlarnda calsması isteniyor artk.
57 Yorumla
Soran+1 yılayakta alkışlanacak yorum vallahi
Soran+1 yılvallahi ciddiyim ya zamanında yok kadınlar da çalışacak yok şu yok bu okuduğum için çok pişmanım :(
- +1 yıl
Haaydiii amacm üzmek deildi amma :/. Yani ama bir yandanda öyle. Kadınn gücü kad8nn azmi kadnn istegi dediler. Bu sefer is cıgrndan cktı. Erkekler baktı kadn calsnca eve lara getiriyor maddi ac8dan cok rahatliyolar. onlarda desteklemeye basladlar. Simdiyse kadnlar stresli oluyolar sinirli oluyolar asabi oluyolar. Hatta artk yataktaki mevzuda azalmaya baslyo bir yerden sonra. Yani kadn ev hanmı olsa kocası evden geldiginde bir caynı yapardı yemegni yapardı az masaj sonrada hani malum seyler olurdu flan. E simdi kadn yorgun adam yorgun kadnda üseniyo yapmaya erkekte. Yataga gecncede yorgunuz ya uyuyalm falan. Hani belki gene olur ama evhanmndaki dinclik neşe atiklik şevkatli eller cal8san kadnda kolay kolay bulunmaz. Ben öyle düsnyorum
Soran+1 yılbenimle evlenir misin :(
+1 yılEv hanımı olucak çalışmak eve bakmak erkeğin işidir. Kadınlar başımızın taçıdır. Onlara bakmak giyimini herşeyini temin etmek bizim üzerimize farzdır. İnsan kraliçesini köle gibi çalıştırırmı?
41 Yorumla
Soran+1 yılhelal olsun
- Aile & Toplum konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılŞu zamanda çalışan çiftler bile yeterince eve katkı sağlayamıyor erkek tabi ki ister eşinin ev hanımı olmasını lakin günümüz koşullarında zor anca maddi durumu çok çok iyi olan biri eşinin ev hanımı olmasını ister.
13 Yorumla
Soran+1 yılonlarda çalışan istiyor :(
- +1 yıl
yok canım sende :D
- +1 yıl
ben seviyesiz bisey goremedim canim senin ev hanimi cabana hasta oldum sadece. ev hanimi ne yaaa o eskidendi imkanlar yoktu ya da azdi simdi her imkan var hala evde oturmak istiyen kizlar var. allahima buyuk soylemeyim ben oyle kizi gelin almam ogluma allah korusun! buda benim sahsi dusuncem gorusum seviyesizlik yok sana kufur falan edende olmadi calis biyerin eksilmez korkma calisan demir pas tutmaz cicim
Meslek sahibi olsun ama çalışmasın. En mantıklısı bu. Para zamanı satın almıyor, çocukların zamana ihtiyacı var ;)
31 Yorumla
Soran+1 yılaynnennn
Ben bu konuda erkeklere acıyorum sen yoruldum calismayacagim diyosun evli bir erkek bunu dese herkes demedigini bırakmaz yani erkegin boyle bir sey demeye hakkı yok kadininda olmamalı tembellik iyi bir şey degil çalışmalısın
12 Yorumla
Soran+1 yıldaha 19 yaşındasın be
+1 yılEvde dur kocanı bekle cocugun varsa onla ilgilen ama bil ki ev daha sikici ve daha yorucu annemden biliyorum her gunu ayni degisen bir sey yok hic opmazaa iste eglenursun yorulursun ama eglenirsin hem parada ek fazladan olur ev mi is mi bence is
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılherıf olsaydım ev hanımı olsun ısterdım. çünkülüüüüük çalısan bır annenın kızı olarak anne sevgisi eksıklıgını cok cektım ben.. annemın bana ayıracak cok vaktı olmadı.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkek evine ekmek getirmek ZORUNDA
Bir kadında evde çocuklarıyla ilgilenmek ZORUNDA fıtrate uygun olan bu kadın elbette çalışabilir ama zorunda değil çocuğun bakımını üstlenmek zorunda onu emzirmek altına bakmak ihtiyaçlarını gidermek zorunda bakıcıya vermemeli erkek de bakmalı ama fıtraten buna en uygun anne erkek de ne kadar kötü şartlarda olursa olsun çalışmak zorunda herşey fıtrat meselesi10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi adıma konuşursam çalışmayıp kocamın parasını yemeye utanırım. Bütün gün evde oturup bir halta yaramayan bir kadınla niye evlenmek istesin ki insan? Hizmetçi/aşçı tutmak daha mantıklı en azından daha çok işe yarar.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı. Kendi isteğine bırakırım ben. Evimde durup çocuklarıma bakmak istiyorum bende diyebilir ben o kadar zaman okudum çalışıcam şimdide çocuklara aileleirimiz filan baksın da diyebilir😄
10 Yorumla
+1 yılikimizin de calismamasini. Ve mutlu zengin bir hayatimizin olmasini isterdim.
Arada bir gider sirketi denetlerdik. Olur biterdi.
Gerisi ask, gerisi eglence.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Ya koca eline bakılır mi iki ahrcarsin çok derler ne güzel kendi paran çatır çatır harcarsin kimseye hesap yok. Amaistersen 1 2 yıl arada verirsin evlenince
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışıp ev hanımı olamaz mı? Çalışınca eve gelmeyecek mi 😆
20 Yorumla Ev hanımı olsun yavrularımızla daha çok ilgilensin isterim :)
10 Yorumlaşartlara baglı ama o secımın bana kalabılmesnı ısterdım evlılıgımde cocuklarıma daha ozenle bakabılmek ıçın
20 Yorumlaeşimi bana refakatci gibi baksın benimle beraber yaşasın beni çekip çevirsin istiyorum
10 Yorumla
+1 yılkendine güveni olmayan adam çalışan kadın ister kendine güvenen adam karısının çalışmasını istemez
23 Yorumla- +1 yıl
@jasmineby neden tam tersi olsunki karını eve para getirsin diye düşünen adam kendine güvenemiyordur
- +1 yıl
Karısının çalışmasından rahatsızlık duyan adam güvensizdir. Çalışan kadın, gözü dışarıda, bemi her ana aldatır korkusu yaşayıp, kadın evde gözü açılmamış diye düşünen tiptir.
Senin dediğimün güvensiz değil parasız adam. Tek maaşla hele büyük şehirde nasıl geçinecek orta ve alt sınıf?
evlenecek olsam işsiz güçsüz insanla evlenmek istemem onun yerine hizmetçi tutarım daha iyi.
311 Yorumla- +1 yıl
Kadını bir hizmetçi gibi görüyorsanız, evlenmeyip hizmetçi tutmanız kadın için de daha iyi. Katılıyorum.
- +1 yıl
@Muallime__ onu diyorum işte kadınlar hizmetçi değil ben çalışırım o da benim paramla ev işlerini yapar diye bir şey yok.
- +1 yıl
Görüşümü okursanız bir daha açıklama yapmam gerekmez :))
- +1 yıl
@Muallime__ benim annem çalışan bir kadın şu an türkiyenin en iyi tıp fakülterinden birinde okuyorum, toplumsal faaliyetleri olan bir çok gruba üyeyim, zamanında milli takıma çağırılmış yüzücüyüm, 14 yaşında matematikte kendi teorimi kabul ettirdim, tıptaki ilk yılımda kopenhagda 1. seçilen makale yazdım şu an 2. için uğraşıyorum, feministim ataerkil toplumdaki birçok insanın aksine kadınlara değer veririm. şimdi sen çalışan kadınların çocuğu ipe sapa gelmez insansılar derken neye göre dedin acaba çok merak ettim.
- +1 yıl
Benim annem de çalışan bir kadın ama evde tüm zamanını bize ayırır, ev işi yapmaz. Fakat şu anda kadınlar hem çalışıp hem ev hanımlığı yapıyor. Yani annelik dışında her şeyi yapıyorlar. Anlatabildim mi?
- +1 yıl
@Muallime__ o annenin ve babanın hatası karşı çıktığım noktalardan biri de budur. kadın ev işi yapmak zorunda değil iki taraf da çalıştığı sürece ev işlerini iki tarafın da yapması lazım kadına dayatılamaz bu.
- +1 yıl
İşte bu yüzden kadına çalışma dayatılamaz.
Çalışacaksa çocuk yapıp da o çocuğun hakkına girmesin ya da. İlk 2 yıl annesinden ayrılmamalı bir bebek. Tüm hayatı etkilenir. - +1 yıl
@Muallime__ bunu dayatan ben değilim sistem, sisteme ayak uydurmak istiyorsan kadın-erkek ne olduğun önemli değil. hatta mesaj atarsan bir link gönderirim sana ne demek istediğimi biraz daha anlatmış olurum.
- +1 yıl
Sistemin içinde sisteme karşı çıkabilmek gerek bazen. Evet linki görmek isterim.
- +1 yıl
@Muallime__ arkadaş o zaman sen de eşin de çalışmayın açlıktan ölene kadar çocuk anne babasıyla mutlu mesut yaşasın.
Maddiyatla ilgili ama ben eşimin çalışmasını istemem ihtiyacım da yok allaha şükür. Çalışıpta eşini aldatmayan çok nadir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Maddi durumum iyiyse çalışmasını istemem. Ama değilse daha iyi bir gelecek için çocuk doğana kadar çalışşın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılizin vermem de zorla çalışmak isteyenlere de ayar oluyorum otur evinde da git yemeğini yap uzat ayağını kadın programı izle
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya bide kocalarıyla kavga ediyolar çalışmak için
+1 yılBen eşimin çalışmasini istemem.
Ama hayat bu süprizlerle dolu.
Büyük konuşmamak lâzım...10 Yorumla
+1 yılohhhhh gel keyfim gelllllllllllllllllllllllllll yan yat osman sen gelsin de bos koy ben ce calısma
10 Yorumla
+1 yılÇalışsın bana mı muhtaç kalicak çalışıp kendi parasini kazansin😉
10 YorumlaTamamen maddi gerekçelerle çalışmasını istiyor erkekler. başka açıklaması yok.
10 Yorumla
+1 yıldurum çok kötü bile olsa asla izin vermem ben.. ev hanımı olmalı.
10 Yorumlaİsterse çalışsın istemezse çalışmasın mecburiyet koşmam asla
10 Yorumla
+1 yılEv hanimi olmasini isterim
32 Yorumla
Soran+1 yıl:) kıs ben de ya
- +1 yıl
Ay ben de
+1 yılben evde durmasını isterim nitekim istedimde ama suçlu kabahatli oldum öncesinde çalışıyordu
10 Yorumla
+1 yılev hanımı,
erkek adam çalışır eşine evine çocuklarına bakar,10 Yorumla
+1 yılCalisirsa sosyallesir evde oturup bos programlar izlemesini istemem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılTek maaşla geçinmek zor çünkü :)
12 Yorumla
Soran+1 yılmaaş katkısından ziyade sosyallik için bile istiyorlar yani çalış ben senin paranı almam ama çalış diyen erkekler var bir lirasına dokunmayan adamlar tanıyorum yani
- +1 yıl
Her insan bir değil sonuçta
+1 yılçalışan bir ev hanımı olmasını isterim.
10 Yorumla
+1 yılev hanımı olsun ben bakarım ona
25 Yorumla
Soran+1 yılhelal be adamsınn
- +1 yıl
TEŞEKKÜR EDERİM YANLIŞ ANLAMAYIN AMA BİZDE BAYANLARA PARA ÖDETİLMEZ
KADININ ÇALIŞMASINI ASLA İSTEMEM AMA ÇOK İSTERSE ONUDA ÜZMEM
Soran+1 yılnerelisiniz
- +1 yıl
aslen erzincan
siz - +1 yıl
istersen özlden yazabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende çok yoruldum çalışmaktan offff offf 😢
15 Yorumla
Soran+1 yılaynı şekilde :(
Cevap sahibi+1 yılİnşallah evlendikten sonra çalışmayız artık
Soran+1 yılinşallah ama benim nişanlım çalışan bayan istiyor :(
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun 😕
Soran+1 yılamin canım saolasın
benim için çalışmasa daha çok sevinirim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 773 cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olsun da o kadarına karışmam
10 Yorumla
+1 yılÇalışicam derse çalışsin çalışmicaksa çalışmasin
10 YorumlaKadınlar çalışmamalı
11 Yorumla
Soran+1 yılAYNENNN
+1 yılBen istemiyorum çalışan bayan.
10 Yorumla
+1 yılSen çalışmayan bir koca ister misin?
20 Yorumlaben eşime bırakırdım bu kararı
10 Yorumla
+1 yılGeçim sıkıntısı yaşamamak için
10 YorumlaEv hanımı olup benim için çalışmasını isterim
00 Yorumlaçalışırım
10 Yorumla
+1 yılCalissin abi
10 Yorumla
+1 yılÇalışsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılkeyfi bilir
20 Yorumla
+1 yılFarketmez
10 YorumlaFarketmez
10 Yorumla
+1 yılFark etmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkendi bilir
10 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşinizin çalışmasını mı yoksa ev hanımı olmasını mı isterdiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım