Evimiz çok kötü bakımsız durumda elimden birsey gelmiyor moralim çok bozuk huzursuz oluyorum artık?

Arkadaşla üniversite gidiyorum babam sıvacı (inşaatta). evimiz çok kötü bakımsız durumda babam bize zor yetiyor yeri geliyor bazen bakkalın borcu çok oluyor ama yinede babam elinden geleni yapmaya çalışıyor ama olmuyor. Gecen Üniversiteden arkadaşlarım geldi eviniz burası mi filan dediler bende evet benim evim burası dedim çünkü halime şükürler olsun dışarda kalanlar var. Hem esya yönünden hem ev çok kötü bakımsız durumda odalar kışın yağmur karda tam işkence oluyor mutfağımız yok küçük bir yer var dolap tezgah filan yok annem orda yıkıyor bulaşığı filan ama artik olmuyor elimden birsey gelmiyor sanki birde benim masraflarım onları zorluyor gibi içim rahat değil ama elimden birsey gelmiyor komşuların tanıdıkların verdiklerini giyiyorum hiç utanmıyorum olsaydı babam alırdı ama ne bilim olmuyor artık insan kendini eksik hissediyo kış geldi inanın televizyon da görüldüğü gibi karın yağmurun tadını çıkarmak öyle kolay olmuyor ne yapıcam bilmiyorum bazen çevremdekiler genc kızsın biraz kendinle ilgilen diyorlar ama olmayınca olmuyor işte...
Evimiz çok kötü bakımsız durumda elimden birsey gelmiyor moralim çok bozuk huzursuz oluyorum artık?