Yoksa kisir ve sigara boregi mi?
Ucunu yapsam cig koffe ve kisir kardes gitmez :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kısır mutfaklarımızın özellikle de günlerimizin baş tacıdır bu yüzden sana önerebileceğim tarifler hep gün yemekleri üzerinden olacak. Verdiğim tariflerin çoğunun da pratik tarif olmasına dikkat ettim.

Günlerin olmazsa olmaz yemeklerinden bir tanesi de istisnasız yaprak sarmasıdır. Senin fırının olmadığı için de rahatça ocakta yapabilirsin üstüne isteğe göre sarımsaklı yoğurt da eklenirse mükemmel olur.

Bu da gün sofralarımızın olmazsa olmaz salatasıdır. Bunu da yapmak için fırına ihtiyacın yok ocakta yapabilirsin.

Gene fırına asla ihtiyaç duymayacağın bir tarifle geldim. Eğer vaktin yoksa hazır yufkadan da yapıp kızartma yapabilirsin.

Halk arasında ''püskevit pastası'' ya da fakir pastası olarak da geçen bir pastadır. Ben evde kakao olduğu için kendi pudingimi kendim hazırlıyorum ama sen vakitten kazanmak için hazır çikolatalı puding ile de yapabilirsin bilindiği üzere bu tatlıyı yapmak için de fırına ihtiyacın yok yap, soğut ve buzdolabına kaldır.

Diğer tarifler gibi bu tarifi yapmak için de herhangi bir fırına ihtiyacın yok. Makarnanı yap sonra garnitürünü haşla ekle ve üzerine yoğurt ve isteğe göre mayonezini de ekle halk arasında bu salatanın ismi de '' Rus ya da Amerikan salatasıdır.'' Çok pratik ve lezzetli bir tariftir.
Bu soruya verilecek öyle güzel bir cevabım var ki...❤
Toplanın KS canlar belki bir gün sizde bu duruma düşersiniz.😔 Öyle bir duruma düştüğünüz vakitte ne yapacam ben diye kara kara düşünmeyin.🤔 Hemen konumuza geçelim.🙌 5 çayı herkesin yaptığı ve bir çok kişinin de amacı farklıdır. Bir kesim sohbet muhabbet olsun diye , bazılarıysa acıkıyorum yemek yemeliyim diyor.🥗 Tabiki de 5 çayının vazgeçilmezi "kısırdır".

Görsele önem veriyorsanız , özen istiyorsan bir de kısırı şu şekilde de deneyebilirsin.

Peki misafire sadece kısır ikram etsem ayıp olmaz mı? 🤔diye düşünüyoruz. O halde hemen seçeneklerimize geçelim. 👉Kısır yanında Köz Biber salatası çok iyi gider. Köz Biber salatası bir meze çeşididir de.

İçerisinde kapya biber , sarımsak ve maydanoz bulunur. Hafif bir salatadır. Ben neredeyse her akşam yapıyorum. Mideme hiç bir rahatsızlıkta vermiyor. Bu ara da bende bir ev hanımıyım. Bir sonra ki seçeneğimiz patates salatası. Çok hafif ama bir o kadar da duyurucu
Salatadır. Kısırın da yanına baya güzel gider. Herkes tarafından sevilen bir salata çeşididir.

Patates salatası kesimden kesime yapılışı değişir kimisi soğan koyar, kimisi koymaz. dereotu bile koyan vardır. Bu yüzden damağına göre tarif değişir. Bir diğer seçeneğimiz sigara böreği. Kısırın yanına gidecek bir diğer seçeneğimiz de bu.

istersen peynirli istersen de patatesli yapabilirsin , bu sana kalmış bir şey. Ama son olarak ta bir de tatlı seçeneğimiz olsun öyle değil mi?🤗😍 Tabikide yanına gidebilecek en hafif ve en basit magnolia tatlısıdır.😍

Hem magnolia tatlısını kendinde yorumlayabilirsin içerisine meyve parçacıklarına koyabilirsin.
Peki ben bu soruya neye güvenerek cevap verdim öyle değil mi ama? Öncelikle ben bir ev hanımıyım, beş çayını da çok severim. 😍🙌Komşularım beni çağırır , ben giderim. Her gittigim 5 çayında da olmazsa olmaz kısır vardır. İçecek olarak ta tabikide çay. Geçenlerde gittigim bir komşumda 5 çayına ait bir fotoğraf çekip paylaşmıştım. Hemen sizinle de paylaşmak isterim.

Beni çok seven bir komşum var sağolsun ne kadar bir şey hazırlama desem de yine döktürmüş. Anlaşmıştık aslında tek kısır yapacaktı ama yine de duramamış bir poğaça yapmış boylesini daha yemedim, o derece güzeldi.❤️
Fikirlerimle size yardımcı olduysam ne mutlu bana❤🙌
Merhaba,🌸
Kek, olabilir fırın olmadan'da kek pişer hemde ne güzel pişer 😋
Bir keresinde kek yapmak için, mutfağıma gittim malzemeleri çıkardım güzelce hazırladım, ama fırın bozulmuştu. Elimde kek harçıyla, kaldım hemen hamuru tek tek yağladığım, sütlük fincanlara pay ettim. Tencere ye yerleştirdim fincanların yarısından biraz az ılık su koyup pişirdim. Efsane oldu bu keki yedikten sonra, daha fırın da kek pişirmeyeceksiniz. Tarifi yazayım isterseniz adım, adım uygularsanız kolay olur. Adım adım yazdım diye,
gözünüz korkmasın, çok basit 💗
Tencere'de fincan kek.

İsterseniz dilediğiniz gibi süsleyin😋
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ufanlamış fındık ya da ceviz
Hazırlanışı

Kek için çırpma kabına yumurta ve şeker alınarak çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır. Son olarak kakao, fındık kırığı, vanilya, kabartma tozu ve un eklenerek çırpılır.
Kek harcımız bir köşede beklesin bu arada sütlük ya da Türk kahvesi fincanları yağlanır.

Kek harcından eşit şekilde pay edilir
Fincanların sığacak şekilde bir tencere'ye tek sıra halinde dizilir.
Fincanların yarısından daha az ılık su tencereye doldurulur.

Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örtülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın. bezin uçları atese değmesin dikkat edin

Bezin uçları kapak üzerinde durursa sorun olmaz Tenrecenin altı yüksek açılır kaynamaya başlayınca altı kısılır 20 dk boyunca kaynatılır bu sırada kapak hiç açılmaz 20 dk'ın sonunda altı kapatılır. Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir dinlenen kekimiz servise hazır nazikce fincanların'dan çıkarılır zaten çok kolay çıkıyor dilediğiniz gibi süsleyin fırınsız pişen kekimiz hazır Afiyetolsun💗

Kısırın yanına çeşit olacak pratik ve fırın kullanmadan yapabileceğiniz önerilerde bulunup tarifler vereceğim, şimdiden elinize sağlık.

Malzemeler:
Yapılışı:

Malzemeler:
Yapılışı:
Bisküvili Muhallebi Kup

Malzemeler:
Yapılışı:

Kısır bulgurun çok fazla tercih edilen hallerinden biri olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Çay davetlerimizin ve doyumsuz sohbetlerimizin asla ve asla vazgeçilmez lezzetlerindendir. %70’inin karbonhidrat olduğu için kısırın yanına uyum sağlayan yemekler tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Kısırın başrolünü kaptığı menüde sofrada ilk biten de her zaman kısır olduğunu biliyorsunuz. Karınlarımız doymazsa diye endişelendiğinizde yardımınıza koşacak en kolayı yağ çekmeyen sigara böreği tercih edebilirsiniz.

Kısırın yanına yoğurtlu mezeleri yakıştırıyorsanız hemen sizi tarafa alabilirim.
.

Kısır zaten yeterince doyurucu ve aynı zamanda hafif mezeler istiyorsanız bu peynir dolgulu peynirli kırmızı biber mezesini ayrıca tercih etmenizden yarar bulunacaktır.
Size güzel bir şekilde kısırın yanına fırınsız neler ikram edeceğiniz konusunda umarım faydam dokunmuştur. Afiyetler olsun.
Patates salatası en iyi alternatiftir.
Eğer vaktin varsa sarma yap.
Git fırından kurupasta falan al veya fırına su böreği siparişi ver biz öyle yapıyoruz kendimiz yapmak yerine fırında yaptırıyoruz.
Veya biber doldurma yap.
Kırmızı biber alıyosun acı olmıycak. İçine garnitür dolduruyosun dışına yoğurt döküyosun pişirme ısıtma yok tam beş çayı mezesi :)
Sigara boregi , gozleme, buskivili pasta, sarma, tavada hamur kizartabilitsin
musaitseniz bizde gelelim:))
Tesekkurler
Rica ederim

Merhaba, kısırın yanına yoğurtlu patlıcan salatası yapabilirsin... Hem böylelikle fırınının olmaması da büyük bir sorun haline gelmez.
Afiyet olsun...
Dipnot: hazır patlıcan közlemiş iken isterseniz servis ederken yanına közlenmiş biberde koyabilirsiniz.

Slash başkan fırınım yok demiş patatesi haşlaması lazım
Pardon uyku sarhosuyum. 😅😅. Sonuçta yemek pişirmek icin ocak var
piyaz yap şöyle nar ekşili limonlu, bide garnetürlü salata yap rus salatası tarzında, zamanın varsa bir poaça ya da kek bide çay demledin mi ohh miss
Firin yok dioruuuum
kek poaça çık diğerleri fırınsız oluyo
Koy kadini rus salatsi sever mi onlarin damak tadina gore dusnuyorm bn :)
sigara böreği yapabilirsin ya da krep ve pişi
o zaman pişi yap onu severler kız :)
Piside hamur yagda pisiio sigara boregi olsun icnde peynir var hem gorseli guzel
Cevap
13Cevap
Fikir 1 :
Tencerede fincan içinde kek.
Malzemeler :
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin ve kabartma tozu
• İsteğe bağlı kakao, üzüm, limon/portakal kabuğu ya da fındık/ceviz.
Nasıl yapılır?
- Normal bir kek yapar gibi malzemeleri birleştirin.
- Kullanacağınız fincanları 1 parmağınız ile yağlayın.
- Karışımdan 1 parmak boşluk kalacak şekilde fincan içerisine dökün.
- Fincanları bir tencere içerisine koyun.
- Tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su doldurun. Tencere üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını bezin üstüne koyarak kapatın, ocağa koyun.
- Su kaynayana kadar ocağın altını açın.
- Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 20-25 dakika kadar pişirin.
- Süre sonunda ocaktan alın fakat kapağını açmadan 10 dakika da dinlenmesini bekleyin.
Fikir 2 :
Pankek
Malzemeler :
- Yumurta
- Un
- Süt
- Sıvı yağ
- Şeker
- Tuz
• İsteğe bağlı meyve ya da çikolata.
Üzeri için: (isteğe bağlı)
- Dondurma
- Bal
- Çikolata sosu
- Meyveli sos
- Pudra şekeri
Nasıl yapılır?
- Malzemeleri en son unu koyacak şekilde birleştirin.
- Yanmaz ve yapışmaz tavaya karışımdan (yağ sürmeden!) dökün. (Eğer meyveli ya da çikolatalı yapacaksanız biraz kalın dökmeye çalışın.)
- İlk tarafı pişip yüzü size bakan tarafına doğru pembeleşmeye başladığında (Üzerine meyve veya çikolata istiyorsanız ekleyin.)
- Arkasını çevirin.
- Piştikten sonra süslemek için dondurma, bal, fındık fıstık ya da canınız o an ne isterse koyabilirsiniz.
Malzemeleri arttırarak daha fazla yapabilirsin kuzum. Gerçi bu soru 1 sene önce sorulmuş şimdi fark ettim! :D Neyse muhtemelen birisi kullanır... :D
Fırın olmadığı için fırınsız yemek yapmalısın. Alternatifler çok tabi. Onlar sana hürmet ettiği için, güzel ev sahipliği yaptığı için sende onlara hürmet etmek istiyorsun.
Kısır eksi bir beş çayı olduğu için kısırın yanına tatlı bir lezzet yakışır.. Fincanda kek yapabilirsin. Fincan da kek yapmak için fırına ihtiyacın yok. Bu tarifi fırınsız yapabilirsin. Hem hızlı, hem pratik bir tarif.
Çırpma kabına bir yumurta ve bir buçuk çay bardağı şekeri koy ve çırp. Sonra üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ve bir çay bardağı sütü ekle ve yine çırp. Sonra iki yemek kaşığı kakao, bir çay bardağı fındık kırığı ya da ceviz kırığı
(bence fındık kırığını denemelisin, ben fındığı daha çok seviyorum, hem fındık daha ekonomik ama sen hangisini seviyorsan onu dene, neyse gevezeliğim tuttu 😊ben tarife devam edeyim), Kabartma tozu, vanilya, iki çay bardağı unu da ekle çırp ve kahve fincanlarını yağla, hazırlanan hamuru fincanlara paylaştır. Fincanları tencerenin içine yerleştir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldur. Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bezle üzerini ört. Tencerenin kapağını kapat, su kaynayana kadar yüksek ateşte altı açık kalsın. Su kaynadığında ocağın altını kıs, kısık ateşte 20 dakika tencerenin kapağını açmadan kaynat. Sonra ocağın altını kapat, tencereyi ocaktan al, tencerenin kapağını açma,15 dakika da böyle beklet. Sonra da fincanlardan çıkar servis yap. Afiyet olsun 🌷Pratik ve lezzetli bir tarif, fırına da gerek yok üstelik. Ayrıca görsel olarakta tam yenilmelik 😋 Resimler alıntı bu arada 😊
Bu arada fincanların yarısına kadar kek hamurunu dök, çünkü kabaracak.
Yarısına kadar dökmen yeterli
Resim paylaşamadım
Selam💫
Evde fırın yoksa ocakta pratik yemek yapmak elbette mümkün hemde çok kolay diyebiliriz. Bizde çareler asla tükenmez bence. 😎
Kısırın yanına aslında bol limonlu bir patates salatası yapabilirsin bunun dışında küçük pofuduk pişiler , garnetürlü makarna, piyazda yapılabilir.
Onlar ile hiç uğraşamam ben dersen gözleme ya da sigara böreği yapmak oldukça kolay bir de tavada yapılan pizzalarda oldukça lezzetli.
Tatlı olarak sütlaç, krep, pankek, waffle, puding, muhallebi, bisküvili pasta yapabilirsin. Benim favorim ise bol akışkanlı tencerede yapılan çikolatalı sufleler.❤
Kısır kolay ama lezzetli bir yiyecektir, eğer ki fırının yoksa yine onun gibi soğuk yiyecekler yapabilirsin... Ya da tatlı yapabilirsin.

Güzel bir rus salatası yapabilirsin. Misafirliklerde çok çabuk tüketilen rus salatasını yapabilirsin. Hem içinde makarna olduğu için doyurucu da...

Yine karbonhidrat içerikli, çok lezzetli ve doyurucu olan bir başka lezzet; patates salatası yapabilirsin. Hem yapımı kolay, hem lezzetli. Misafirlerinin yüzünü güldürecektir.
Ve bunun yanında elde yapılan, buz dolabı odaklı tatlılar yapabilirsin. Bisküvili pasta hem çok kolay, hem çok lezzetlidir. Misafirlerin bunu sever.
Merhaba
Kısırı çok seviyorum bende. Yanında en güzel irmik helvası yapabilirsin üzerinde buding ile muhteşem bir ikili olur vede fırın yoksa yaratıcı oluyo krem şanti ile vede irmikle manolya yapabilirsin bu bile efsane ikili oluyor. Ve güzel bir tercih ya da oçakta hazır yufka ile peynirli bazlama yapabilirsin bu bile doyurucu ve enfes tahtında oluyor. Keyifli sohbetler ve afiyet olsun.
Fırın Kullanmadan Yapabileceğin Yemekler
-Yaprak Sarma
-Patates Salatası
-Mercimek Köftesi
-Makarna Salatası
-Bisküvili puding pastası
-Kadayıflı Muhallebi
-Sigara Böreği
-Avcı Böreği
Elindeki malzemelere gore seç :)
Afiyet olsun.
Merhaba 🙌
Annem makarnalı yoğurt salatası yapıyor malzemeleri havuç , bezelye , makarna, yoğurt koyuyor hatta bimde hazır olan var konserve de sonra
Turşu koy , poğaça koy
Afiyet olsun.
Merhaba;🌸
Linkini verdiğim tarifi tavada kızartıp yapabilirsiniz. Başka bir alternatif olarak yaprak sarma yapılabilir.
Tavada yapılan sıt burger tarzı kekler var 1 kac tane yapıp kremsantiyle soslarlar üst üste getirip kekler yapabilirsiniz çiklolatalı mozaik pasta yapımıda oldukça basit ve şık leziz bir tatlıdır 3 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir
Dediğin gibi sigara böreği güzel olur. Tatlı fikri vermek istiyorum benim hep yaptığım. Minik kakaolu topçuklar yapıyorum petibör bisküvisiyle. Belki biliyorsundur. Kısaca anlatayım. Petibörü bir güzel ufala üstüne kakao biraz da süt dök. Elinle yoğur ve top şekli ver. Sonra eğer hindistan cevizi veya pasta süsleri gibi süslerin varsa onlara batır. İştee bu kadar dolapta soğumaya bırak afiyet olsun
www.nefisyemektarifleri.com/.../
bak burada güzel şeyler var. ;)
fırın yoksa yanına sigara böreği, tavuklu krep, rus salatası da yapabilirsin. hatta kısır değil mercimek köftesi de yapabilirsin. sonrası için de sütlü tatlılardan tercih edebilirsin.
Sigara boregi aklimda ama ben belcikada yasiodm turkiyede hangi beyaz peynir icnde akmaz? Bana tarif ederssn belirli marka peynir?
içinde genelde İçim'in beyaz peynirini kullanıyorum ben, ama marka olarak orada İçim var mı bilmiyorum. :)
Turkiyedeym ben :D
Tatile geldik bildeni aknaz peyniri yiorm kahvaltida o hosuma gitmsti ilcede pinar varsa alirim m yagli yagsiz?
yağsız peynir olacak canım, yani ben öyle yapıyorum güzel oluyor. ;) bak aşağıdaki yorumda birisi biber dolması demiş eğer biberin varsa yanına bir tabaklık dolma da yapabilirsin çok hoş olur.
Var var hep yaptik :)
hmm ne güzel, afiyet olsun. ^^
Rus salatası ya da patates salatası olabilir ama kisirin yanında gitmez. Çiğ köfte, mercimek köftesi ya da firinsiz kurabiye kek bulabilirsin onlar olabilir. Firinsiz cupcake var mesela
Kısırla kızarmış hamura bayılıyorum. Evde de hazırlanabilir ama ben fırından almayı tercih ediyorum daha pratik olması açısından. Ekmek hamurunu alıp, içine peynir koyarak tavada kızartıyorum. Nefis!
Yıldız Şehriye Salatası Tarifi'nin Malzemeleri1 su bardağı yıldız şehriye4-5 dal yeşil soğan1 kutu konserve mısır7-8 adet kornişon turşumaydanoz1 adet kırmızı bibertuzzeytinyağı1 adet limon suyuBiz tadına bayılıyoruz kesinlikle yapmalısin
Amerikan salatası olabilir ya da dediğin gibi sigara böreği de olabilir. Yanına tatlı bişeyler de yap
Patates salatasıyla soğuk meze yap. Gülpembe olur, haydari olur, nejati olur, kadiri olur, buraki ya da cenki de olur.
Su böreği, ıslak kek, patates salatası, ağlayan yaş pasta, elmalı kurabiye ve antep fıstıklı baklava yap.
Yanına da çay yap.
Tavada börek, sigara böreği, yaprak sarma, mantı, fincanda kek,
Tavada börek yapabilirsin bence sigara böreği falan
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer koy işte bişiler
Patates salatası
Amerikan salatası
Tencerede suffle
rus salata ya da patates salatası pogca kek börek kek varda var
Amerikan salatası iyi gider. Birde çay ve sigara böreği
Elmalı toplar yap. Yaz internete fırınsız ocaksız bir şey
Sigara bögregi yapabilrsin ama eger otlu şeyleri sevmiyorlarsa kotu olabilr herkesin sevdigi tarzda bisey tercih etmelisin örnegin icine sucuk ya da peynirili falan yapabilrsin
Sigara böreği yapıp tavada kızartabilirsin..
Meyveli pasta yapabilirsin hazır kek alıp..
Sigara boregi aklmda
Firına gerek omayan çok guzel ttlilarda var onlardan yap istersen yazayım isimlerini
kek çay :D neneme sordum o söyledi senin için bacım
Börek olabilir çörek olabilir fazla da abartmaya gerek yok sonuçta bir kısır bir çay güzel bir sohbet başka nolabilir ki?
Patates salatasi firinsiz yapilicak ve kisirin yanina yakisan en guzel alternatif bence:)) yaninda da milli tatlimiz bisküvili pasta olursa misss
Fırınsız mutfak donsuz çocuğa benzer :)
Yazliktayiz normal yasadigmiz evde var tabiki ben firinsiz yapamaaaaaam
patates salatası ve fincan kek tencerede pişiyor
Yağda pişi gibi bir şey yapabilirsin.
Kısır, sigara böreği, bisküvili mozaik pasta
Ocakta Suffle yapabilirsin tatlı olarak.
Pudingli pasta veya tavada börek
Patetes salatası, Rus salatası.
Patates salatası veya cup tatlısı olabilir
Patates salatası olabilir
Patates salatası
ya da pankek
Rus salatası falan yapabilirsin.
patates salatası yap kısırla o gider
salata
rus salatası
Lazanya yaparsan güzel olur
poğaça, kek, patates salatası