AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
"Hem Müslüman kardeşlerim, hemde ateist, deist..." yazmışsın ya, adamsın. Genel olarak dindarlar biz dinsizleri dışlarlar ama sen biz dinsizlere bile kardeşim yazmışsın. Helal olsun. :)
teşekkür ederim... Herkes saygılı olmalı...
Niye Allah'a ibadet etmez isek cehenneme gidiyoruz? madem Allah bize secim sansi verdi, niye bazi secimlerden dolayi cehenneme gidiyoruz? bunun yerine Allah kendine ibadet eden robot gibi insanlar yaratsa daha mantikli olmazmiydi?
Tamam teşekkür ederim...
ya bunu burada cevaplamani istiyorum hadi lutfen cok önemli
Senin robot diye anlattığın, bizim melek dediğimiz Allahnın yarattığı varlıklar vardır. Melekler, sorgulamaz, alsi davranamaz sadece ibadet eder. Ve cennet te yer alırlar.
İnsan ise kendine verilmiş bulunan beyin ile yerini belirler. İstediğin de cennetle örleklerin üstündeki katlarda da yer alabilir, istediğin de cehennemin en zor kısımlarında da yer alabilir. Bu "insanın" özgür iradesiyle almış olduğu kararların sonucunda yerini bulur.
Allah robot gibi insan olmamızı istemiyor Kuranda var aklınızı kullanın diyor ama Emevi... kişileri bunu değiştirdi reaya tipi olmamızı istedi
Sorularla İslamiyet diye bir site var helal olsun adamlara cevaplayamadıkları hiç bir soru yok ve çok tatmin edici cevaplar veriyorlar oraya istediğim soruyu sorabiliyorum
Kullanabilirsin sorun yok
Kusura bakma ama kitap yazacak kadar olmamışsın daha. Ucundan yakalamışsınız ama çalışmalara devam etmenizi salık veririm.
Henüz 250 küsür soruya cevap bile verdmedim... Bu önyargı nereden acaba?
Sırat Köprüsü ve Havva Kuran'ın neresinde geçiyor?
Cehennem aslında nerede (dünyadaki yeri)?
Tamamdır
Benim bir sorum takıntım yok ama olanları cevaplarım bildiğim kadarıyla.
Keşke araya girmeseydiniz
Allah yardımcın olsun. En kısa zamanda cıkarırsın inşallah
Amin
Dostum yardimci olabilecegimiz konularda yardim etmek isterim dilersen.. Umarim basarili olursun.
Katkın için teşekkür ederim. Konuyu açmak adına sorun varsa da olur. Soru bırakabilirsin.
Bayan için: Kapanmıyorsa namaz kılmıyorsa ama Allaha her zaman inancı saygısı olan kötülükten haramdan kaçan yani kısacası Allah korkusu olan bir kişi yinede cehennemlik mi oluyor?
Kapanmak farzdır namaz kılmak farzdır ayetleri inkar ediyorsa tevbe etmeden ölürse evet ebedi cehennemlıktır
Cehenneme giden cezasını cekip cennete gidicek diye bir masal var
öyle bişi yok cehennem ebedi dir girdnmi bidajha cıkamazsın
cehenneme giren birdaha cıkamaz kafir olarak ölenler ebedi kalıcak
zaten Müslüman cehenneme gitmeyecek, azap sadece cehennemden ibaret değil, kurtuluş için iman ve salih
Su kurandaki din diyen dallamaya inanma, oyle sacmalik mi olur *
Yok inkar etmiyor. Peki yinede teşekkür ederim cevabınız için.
Hadisi ayetten üstünmü görüyorsunuz?
iyi okuyun 2 nizde
Bakara.80 - Bir de dediler ki: "Sayılı birkaç gün dışında bize ateş dokunmayacaktır." De ki: "Allah'tan (bu hususta) bir söz mü aldınız. şâyet öyle ise Allâh verdiği sözden dönmez-yoksa Allâh hakkında bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?
Maide.37 - Ateşten çıkmak isterler ama ondan çıkabilecek değillerdir. Onlara sürekli bir azap vardır.
@divergence
@Kurandaki_Din_ birader ben kizin sorusuna gore verdigin cevaba yanlis demistim bir daha okudum yorumunu, inkar edenler icin demissin pardon
@Kurandaki_Din_ Meryem suresi 68. Rabbine andolsun ki biz onları (öldükten sonra dirilmeyi inkâr eden kâfirleri) şeytanları ile beraber elbette ve elbette mahşerde toplayacağız. Sonra onları muhakkak cehennemin etrafında dizleri üstü hazır bulunduracağız (ki cennetlikleri görüp hasret çeksinler.)
69. Sonra her zümreden Rahmân'a karşı en ziyade isyankâr hangileri ise, muhakkak ayırıp atacağız.
70. Sonra o cehenneme atılmaya layık olanların kimler bulunduğunu elbette biz daha iyi biliriz.
71. İçinizden hiçbiri istisna edilmemek üzere, mutlaka herkes cehenneme varacaktır. Bu, Rabbinin katında kesinleşmiş bir hükümdür.
72. Sonra Allah'dan korkup, sakınanları kurtaracağız ve zalimleri de toptan cehennemde bırakacağız."
@Kurandaki_Din_ bak bakalım herkez cehenneme girmeyecekmiymiş?
@Kurandaki_Din_ : "Cehenneme giden cezasını cekip cennete gidicek diye bir masal var " dedin. Bu sözün, " "Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onu görür. Kim zerre kadar şer işlerse onu görür" Zilzal-8 ayetiyle çelişmiyor mu?
Rabbına and olsun ki, onları şeytanlarla beraber mutlaka diriltipkaldıracağız ve biraraya getirip toplayacağız. Sonra da onları Cehennemin etrafında dizüstü hazır bulunduracağız.
@sshameless içindeki parantezleri kaldırılmış olanı buuyur
1- Yer o yaman sarsıntı ile sarsıldığı,
2- Yer, içindeki ağırlıkları çıkarıp dışarı attığı,
3- Ve insan: "Ona ne oluyor?" dediği zaman.
4- O gün yer, bütün haberlerini anlatır.
5- Çünkü Rabbin ona vahyetmiştir.
6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır.
7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.
8- Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.
@Grinin49tonu buyur
Cehenneme gidecek müslümanlarda olacak cezası bittiğinde cennete gireceklerdir ama sadece müslümanlar için geçerlidir
ben de onu diyorum işte. Adam ebediyyen cehenneme gidecekse zerre kadar iyiliğin karşılığını nasıl görmüş olacak?
Bende diyorumki cehenneme giren her müslüman kesin olarak cennetw girecektir Allah hiçbir müslümanı cehennemde ebedi bırakmıyacakdır
Sorun karmaşık ama cevaplayacağım, teşekkür ederim...
Erkegin 4 kadini secip evlenme hakki varken kadinin neden 1?
Simdi diceksinki 2. kadin icin digerinin rizasi sart. Peki ilk erkegin rizasi olsa bile dinen 1 kadinin 2. erkek hakki yok. Bunu acikla? Resmen cifte standart.
Ayeti iyi okudunmu? eşinin rızası olmadan evelenemssin eşit davranmak diyor 4 kadına eşit davranamassın
bir erkeğin 4 kadınla evlenebilmesi kadının değersizliğini göstermiyor
1400 yıl önce araplara bakarsanız adamlar eşlerinin isimlerini bile bilmiyorlar. Tamamen cinsellik amaçlı kullanılıyor. Parayla satılıyorlar. Hatta erkekler kendi aralarında eşlerini değiştiriyorlar. Kadın bildiğin satılık mal. O kadar değersiz ki bir adamın 3 erkek 2 kız çocuğu varsa kızları saymiyor bile, 3 cocugum var diyor. Kızlarını diri diri toprağa gömüp ölmelerini bekliyor
Sonra İslam geliyor...
4 eş mevzusu bir emir değil sınırdır. Onlarca eşi olan adama sınır konması garip mi?
“Eğer, (himayenizde bulunan) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın. Veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygunudur.” (Nisa 3)
“Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz. Öyle ise (birine) büsbütün gönül verip ötekini (kocası hem var, hem yok) askıda kalmış kadın gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.” (Nisa 29)
Sadece ilk ayete takılmayın 2. ayete dikkat edin. "Ne kadar uğraşirsaniz uğrsşin kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz" Allah sınır koyuyor ama zaten adaleti sağlayamazsınız, tek esli oldun diyor. Zeki bir insan bu iki ayetin ne demek istedigini anlayabilir. 4 eşlilik o asırda erkeklere özgürlük degil aksine sınırdır. bir kadının 20 kocası bile olabiliyordu, Allahu teala da adaleti saglayabilirseniz (ki sağlayamazsiniz) en fazla 4 kadınla evlenebilirsiniz diyor. Tekrar diyorum özgürlük degil sınırlamadır bu. Ve Allah 2. Ayette de okudugunuz uzere hic tavsiye etmemistir.
Peygamber Efendimiz (sav) döneminden bir nakil yapacak olursak: Peygamberimizin kızı Hz. Fatıma, kocası Hz. Ali'nin şayet ikinci bir kadını eş olarak isterse buna karşı çıkacağını söylemiştir. Bu olay başlı başına kadının rızasının ne kadar önemli olduğu konusunda önemi bir delildir. Çünkü “ Efendimizin terbiyesinde büyüyen Hz. Fatıma'nın kocasının, olur da ikinci bir evlilik yapma olasılığına karşı çıkıyor olması”] (kadın sayısının çok fazla olduğu, 14 asır önce dâhi) ilk hanımının rızasını almadaki önemi gösteren büyük bir delildir
Klasik bir soru ve burada da çok soruldu cevaplayacağkm
Allah yolunu açık etsin kardeşim cevaplarını takipteyim.
teşekkür ederim...
Herşeyin cevabı yok yalnız dikkat et cevaplarken :)
Yine de sorun varsa alabilirim?
Ateistlerin genel bir sorusu vardi Nuh Tufaninda her yer su ise nasil yeniden yasam olustu diye ben musluman bir insanim fakat cevap veremedim mesela
Tamam teşekkür ederim...
Onemli degil
Her canlıdan bir çift vardı. Ve Allah ın yoktan var etme gücü var. Meteryalist yaklaşıyor onlar
aynen ama onlara cevap verebilmek icin materyalist bir cevaba ihtiyacim var ben Muslimanim Elhamdulillah ama onlara oyle bir cevap vermeliyim ki oyle kalmalilar
bnmde var. bunu daha önce bu sitede bir bence de görmüştüm bnmde aklıma takıldı. bebeklerin, çocukların ölünce cennete gitmesi , onlar imtihana girmeden cennete gitmesi neden acaba?
Çünkü Onlar, Yaptıklarının Doğru veya yanlış oldugunu idrak edecek kapasiteye sahip değillerdir. Saf duygularla yaparlar herşeyi.
Belki yaşasaydı kötü olacaktı demi yani bir imtihana tabi tutulmadan direkt geçiyorlar. Biz ne kadar iyi olmaya çalışmakta illaki bir kötülüğümüz oluyor ve cezasını alacağız bizde direkt cennete gidebilirdik veya onlar yaşayıp imtihana tabi tutulabilirdi. bide ben şöylede düşünüyorum bu ölümlerin nedeni ailelerin imtihanı da aynı zamanda...
bir insanın dini hükümlerden mükellef olmasi için 1) akıl sağlığının yerinde 2) ergenliğe girmiş olmasi gerekir. İrade o zaman devreye girer. İradesizce yapılan bişeyden Allah hesap sormaz
@MimariuS
Oke akıl sahibi ergenliğe girmiş olması lazım bunu bende biliyorum. o zaman neden böyle bir ölüm gerçekleşiyor. niye dünyaya gelipte ölüyor aslında bunu merak ediyorum oda bizim gibi imtihana tabi tutulmuyor acaba @fatmag35
Her insan kendi kaderini yaşıyor. inan bana kimse ölmek istemez. Belki bahsettiğin kişiler yaşasaydı Mübarek insanlar olacaklardı. işledikleri sevaplarla, Kendi ailesinden olanlarında hayatını kurtaracaktı Bunu bilemezsin.
Ölüm ve sınav konusunda söylediğin ise kesinlikle doğrudur.
hayır @MimariuS Bebekleri allah alıp cennetine koyuyor çünkü o bebek yaşarsa ileride kafir olucak allah bunu biliyor ebedi cehenneme gitmektense alıp cennetine koyuyor anası babasıda müslüman ise cennete bebek annesini babasını almadan girmiyor kapında ağlayarak bekliyor yani daha ne olsun bu dünya boş yaşasan nolur yaşamasan ne olur diğer tarafta sonsuza kadar kalcaz aklımız almıyor bile taktınız bu dünyaya keşke bende bebekken ölseydim cennette olurdum şimdi sıfır sıkıntı @melisdiyebiriimiş2
@Sinirliboyyy ne alaka yaşasaydı kafir olcaktı onu da Allah yaratıyor büyünce kafir olmadan ben onun canını bebekken alıyım diye bir şey yok bence. Allah istese o büyüyünce kafir olmaz. Daha farklı bir açıklaması olduğunu düşünüyorum. @MimariuS kader insan iradesinin seçimiyle yaşananlardır. bir bebek ölümü seçmemiştir bence
allah herşeyi bilen değil mi? o bebeğin ileride büyüyüp ne olacağını biliyor belki çok iyi müslüman olcak belkide kafir olcak allah bilir eğer kafir olursa ebedi cehenneme gider bebekken alıyor ama iyi bir müslüman olursa yine cennete gider değişen bişey yok allah bilir belki öyle olmasını istedi anne babasını kurtarmak için bebekken aldı çok ince şeyler bunlar ölmek kötü bişey değil başlangıçtır
"kader insan iradesinin seçimiyle yaşananlardır. bir bebek ölümü seçmemiştir bence"
Tam aksine ; kader insan iradesi dışında gerçekleşenlerdir. Bir bebegin kendi ölümünü seçmemesi gibi..
Yanılıyorsun bir insanın adam öldürüp hapse girince kaderimde Buda varmış demesi doğru mu. değil. Kader sana sunulan seçeneklerden birini seçip yaşamandır. O adam birini öldürmeyip de yaşamına devam edebilirdi. Bizim böyle bir seçme şansımız olmasaydı bunun bir ödülü veya cezasıda olmazdı @MimariuS
Kararını senin verdiğin olay kader değildir. Kader, insan eli tarafından değiştirilemeyen şeylerdir. Başına gelen bir kazada ölüp ölmemen kaderdir, Başına silah dayayıp kendini öldürmen ise kader değildir.
Kader kendi içerisinde farklı kollara ayrılır. Zaman içerisinde değişen ve hiç bir zaman değişmeyen diye. Mesela evlendin Kız cocugu sahibi oldun, bu kaderdir. Doğum esnasında yaşamını yitirdin bu kaderdir ( Doğumun başarılı da gecebilirdi ama geçmedi 'kasıt olmadıgı sürece' ) gibi çoğaltılabilir örnekler..
@melisdiyebiriimiş2 kader konusunda haklısınız
Kaderimiz yazılmadı. Bizim irademizle yapacaklarımız önceden biliniyor sadece
Sen bir film izledin diyelim. Sonra ayni filmi bir arkadaşinla izliyorsun. Film nasıl bitiyor biliyorsun. Arkadaşina "filmin sonunda başrol şöyle ölecek" dedin ve gerçekten öyle öldü. Ama sen öyle dediğin için mi yoksa film oyle çekildiği için mi sonu dediğin gibi bitti?
Ayni hesap. Biz herseyi irademizle yapiyoruz. Bu yaziyi yaziyorum, Allah kaderime yazdigi için degil ben irademle karar veriyorum. Ama Allah benim 31.07.2015 tarihinde saat 16:00 civarlarinda bunlari yazacağimi biliyordu.
Belki yarin hirsizlik yapicam, Allah bunu da biliyo peki neden engel olmuyo? İMTİHAN
Bu dünyaya geliş amacimiz bu değil mi zaten? Allah yapacagimiz kotu şeylere engel olursa cehenneme ne gerek kalir ya da cennetin kiymeti nasil anlaşilir?
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık (İsra 13)
Kaderimizi biz yaziyoruz anlayacağin
Ama bizim çabamizla olmayan şeyler de vardir, hangi ailede dogacagimiz hangi ülkenin vatandaşi olacagimiz bunlari değistiremeyiz. Ama mesela insan Allah in izniyle ölüm saatini değiştirebilir, nasıl mı? "Sadaka ömrü uzatır" (hadisi şerif)
Hepimize doğarken iyi kötü özellikler veriliyor. Bizim dünyaya geliş amacımız da bu zaten. Kötü huylarımızdan kurtulmak ve iyi huylarımızı saklamak., her insanin bir gunaha zaafi vardir. Ama ona yardimci olacak vicdani, imani Kuranı ve Peygamberi (sav) vsrdir. bunun adı imtihan..
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin?
Soruna gelecek olursak o/konu hakkında bir bilgim yok ne desem yalan olur ama eminim mantıklı bir açıklaması vardır internetten araştır istersen
@MimariuS kaderi hala yanlış tanımlıyorsun ben sana araştır derim. sen kendi kaderini çizebilirsin. Kaderimiz yazılmadı. Bizim irademizle yapacaklarımız önceden biliniyor sadece. bizim elimizde olmayan şeylerde var senin dediğin gibi kız çocuğu sahibi olman mesela.
Soru günün sorusu olduğunda sitede değildim. Yoksa bu münakaşa edenleri engellerdim. Kaliteli bir soru sordun. teşekkür ederim.
Engellemene gerek yok herkes kendi görüşünü savunuyor.
@melisdiyebiriimiş2 kardeş ALLAH kaderimizi bilmiyor mu ne yapacağımızı da. O erken yaşta ölen bebekler ve çocuklar demek ki iyi insanlar olacakmış ki cennetine koyuyor. Açık ve net
@sshameless çok düz mantık. bnce farklı bir açıklaması vardır. ayrıca onlar bebekken ölüyor iyi olacakmış biz yaşıyoruz kötümüyüz
@melisdiyebiriimiş2 www.kuranikerim.com/melmalili/kehf.htm bu siteye gir 60-82 ayetleri oku. Cevabını bu ayetlerde aklını çalıştır bulursun
kutsal kitaplarda dinazorlardan bahsedilmemesi, ay'ın ikiye bölünmesine dair hiç kimsenin bir şey yazmış olmaması, insan ürünü olduğunun bir sürü kanıtı bulunması vs
Ay ikiye bölünmüştür ayda başından aşşağı doğru çatlaklık vardır bunu nato bulmuşdur fakat saklıyorlardı ve artık gerçeği çıkardılar youtube ye girip ayın çatlaklığı yazarsan çıkar
youtube saçmalıklarından bahsetmiyorum. kastettiğim o dönemde yaşamış insanlardan biri bile -örneğin avrupa'da- neden bunu yazmamış, çizmemiş?
Klasikleşmiş 2 ateist sorusu... Cevaplayacağım...
dostum verdigin cevaplarin cogu yanlis. bu konulara girme
Dostum cevap verdiğim soru var mı bir baksana? 250 küsür soru var... Bir incele istersen... Bu arada güncellemeyi okumayı da unutma!!!
Gerçekten Allah varsa neden masum çoçuklar ya afrikada aclıktan ya suriyada savaşda ölüyor? Allah büyük herşeyi yaoa bilir. Peki neden o çoçuklarlı korumuyor?
Hayat bir sınavdır herkes başka zorlukla imtihan olur ezilenler ahirette mükafatını alacaktır. Zalimlerde hesabını verecektir. Unutma ki allahın kudretinden sual olmaz. O ne derse o olur. Şüphesiz ki o yaradandır, bir olandır
Yapma kardeşim benim. 1-2 yaşında çoçuğun ne sınavı olucak? Hangi sınav? Demek Allah bu kadarmı vicdanszı? Eger o yaçta çoçuklar acımasızca ölüyorsa cenneti de istemem. Benim çoçuğum vahşice plücek ben ahiretimi düçünücem.
Bu dünya geçici bir yer cahil cahil konuşma sen geçici bir yerdemi mutlu olmak istersin yoksa ebedi bir yerdemi
Allahın gözünde her kul eşittir çünkü her kul pişman olma olasılığı var. Allah bunu biliyor kimler olacak kimler olmayacağını ama herkese eşit davranılması gerekiyor ölene kadar. Bu dünyayı bu hale getiren Allah değil insandır. Allah insanlara her türlü duyguyu vermiştir senin nasıl ki bu vahşete için sızlıyorsa aynı şekilde bunu zevkle yapanda var. Bunun tercihini kul verir kul seçer ve kul yaşar Allah insanda ki kötü özellikleri çıkarıp sadece iyilik verse o zaman imtihan olmaz ki? Bu sınavlarda ki soruların 4 şıkkıda doğru olursa onun adı sınavda olmazki. gibi gibi.
Afrika'daki insanlar taştan odundan medet ummayıp açsınlar elini Allah'a dua etsinler Allah'ta onlara merhamet eder zaten gel gelelim Suriye'de savaşta ölen çocuklara o ölümler sadece Suriye'ye özgü bişey değil sonuçta savaş bu nerde olursa olsun aynı şeyler yaşanır geçmişte olduğu gibi şimdi de halen devam ediyor
O çocuklar acı çekmiyor ki, aksine çok şanslılar bu dünyanın derdini tasasini çekmeden cennete uçuyorlar
@fatmag35 afrikada aclıktan ölen çoçuklarmı acı cekmiyor? Sen ne konuşuyorsun. Yoksa savaşta ayağı kopan çoçuklarmı acı çekmiyor? Acı peki nedir sence?
@ibrahimc suriya ya başka ülke, şimdi ya başka zaman fark etmez... o çoçuklar kendi ailesini, dinini, yaşamını seçmedi. Onlar çoçuk nasıl dua edecek? Ailesinin suçu varsa bile Allah o çoçuğu cezakandırmamalı. Onların hiçbir suçu yok.
@untouc biraz en maktıklı cevapı yine sen verdin.
Yaklaşım tarzından dolayı mantıklı bir soru... teşekkür ederim...
Diyanetin Alo fetva hattında bile bu kadar soru yoktur. Tebrikler arkadaşım
teşekkür ederim...
teşekkür ederim... Sağol
21. yüzyıl insanlığı cennetemi gider -cehenneme mi?
Kardeşim yüzyıla göre ahiret belirlenirmi? Haşa biz bilemeyiz ama Allah yolunda olur emirlerine uyarsan cennet sana müjdelenmiştir.
Konuyu anladım, yazacağım...
Bu konuda bende yardımcı olmak istiyorum kesinlikle
Anladım
Islami bilmemde bu dunyanin baska bir gezegenin cehennemi oldugunu dusunuyorum
İslamı bilmediğin icin boyle dusunuyosun.
Bildigimi idda etmedim islami
Peki bu dünyada ölenlerin nereye gittiğini sorguladın mı hiç nerden geldik ve nereye gidiyoruz
@aotearoa valla ben pek kurcalamam boyle seyleri herşey birbiriyle cok çakısıyor
Okumadan anlaşılmaz, ama anlatırsam anlarsın...
@soran anlat bakalım omar cım
Tabiki, açıklayacağım hepsini.
buyrun
Kaderle ilgili kafam çok karışık aslında ama bir cevabı yok sanırım:) kitaplarda kaza ve kader adı altında çok kısa yer veriliyor kader konusuna...
Her sey onceden yazilip cizilmiş bence
Sorun nedir belki yardımcı olabiliriz :)
Kısaca anlatıyım. Sorun varsa yine sorabilirsin
Sen bir film izledin diyelim. Filmin nasıl başlayacağını ve biteceğini biliyorsun. Sonra bir arkadaşınla beraber o filmi tekrar izliyorsun, arkadaşına diyorsun ki "filmin sonunda şöyle olcak adam şöyle ölücek" sen dedin diye mi öyle oluyor, yoksa sen önceden bildiğin için mi?
Seçemediğimiz kaderi soruyorsan, İmtihan için geldik. Mesela müslüman olmayan bir ailede doğmak da imtihan.. Allah boşboşuna vermemiş aklı. afrikada doğmak da, evin en küçük çocuğu olmak da kaderde yazılı ve olumsuz şeyler bizim imtihanımız ama olumlu olanlar bize yardımcı olacak..
Kader değişmeyecek diye bir şey yok.
Ve Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra 13)
Mesela bir hadisi şerifte "Sadaka ömrü uzatır" deniliyor. çünkü kazadan beladan korur. yani bir insan sadaka vererek kaderine yön verebilir. Ben bunları yazmak istedim ve yazdım. Allah istediği için değil belki ama Allah izin verdiği için
Çok güzel anlatmışsın kaderi:) ama benim kafama takılan asıl konu şu: ben kaderimdeki kişi gelir beni bulur mantığıyla kimseyle çıkmadım.. Yani denemeli miyim birileriyle? Yoksa kaderimi mi beklemeliyim? Çabalamalı mıyım? Oturup beklemek mantıklı gelmiyor.. Kaderimdeki kişi gelip beni bulur mu? Ben ilkim sonum olsun istiyorum ama mesela sevgilin oldu evlenmediniz başkasıyla evlendin o ilk sevgilinde bir nevi kader oluyor değil mi? Ben çok kişiye sordum bunu yani çevremdeki hocalara falan en sonunda biri kader üzerinde fazla düşünmek iyi değildir akışa bırakmak lazım demiş:)
2 sorunu da ayrı ayrı cevaplayacağım... teşekkür ederim...
Rica ederim de şimdi cevaplasan? :)
Soru sayısı 228 müsade edersen detaylı ve özenle cevaplamak istiyorum...
Peki:)
Allah'a şükür sorularım yok kardeşlerim. Allah sizden de razı olsun böyle bir soru için :)
Çok teşekkür ederim
Kafasına islam hakkında soru takılanın cevap araması vaciptir bu sorulara cevap vermekte ayrı güzel bir iştir Tebrik ediyorum.
teşekkür ederim...
Aklım da soru yok sadece neden ateist inançlı insanlar inançlarını yaşamak yerine benim dinime, hava yaratıcıma küfürler ediyor?
Kendilerine sormak lazım
Ya ben 16 yaslarindayken arkadaslarla kuranla dalga gecmistik kapali kizlarla filan dalga gecmistik simdi ustunde 2 yil gecti 18 yasindayim ve o zamanlar oyle seyler dedigim icin cok pismanim tovbe ettim Allah beni affeder mi?
Ölmeden önce her tövbenin affı olur birdaha yapma ama büyük günah çünki Allahın ayetiyle dalga geçmişsin.
Tövbe üzerine bir soru kabul ediyorum, teşekkür ederim...
Benim bir sorum yok ama meraj ettim senin yeterli bilgin var mi cevaplayacak yoksa bilgili birine mi cevaplandiracaksin
Beraber cevaplarız benım arkadaşım kendisi bilgilidir islam üstünde calısıyor
Tek bir kişinin her şeyi bilmesi mümkün değildir. En büyük kaynak olan Kuran-ı kerim e başvurup cevaplayacağım. Bir sorunuz var mı?
Yok cok sukur sagol cidden yaptigin cok iyi. sagol :) birsey
Şeytan da bir melekti ve meleklerin iradesi yoktur onlar sanki programlanmis gibidirler ama öyleyse şeytan nasıl kibirli davranip secde etmemeye kalkti?
ya ateist olmama rağmen yaaaaa kızım senin dediğin hırstiyanlık dinine göre müslümanlıkta şeytan melekten farklıdır melek nurdan yaratılır şeytan ateşten
Şeytan melek değildi cinnilerdendi ve ALLAH'a ibadet edenlerdendi alevden yaratılmıştır nefsi vardı yanı ayrıyetten cennetin bekçisiydi ama ihlaslı değildi
şeytan melekti arkadaşlar ve nurdandı cinler ateşten yaratılmıştır ve evet şeytan tanrının herşeyi bildiğini bile bile biten maça iddaya giren kafası çalışmayan bir arkadaş bence şöle bir düşünsene herşeyi bilenle iddaya girip seni yeneceğim felan demek saçma bee
Sorunu cevaplayacağım...
Soruları kim cevaplayacak ayrıca bu fikir gerçek değilse bile çok hoş çünkü aklında soru olan çok insan özellikle çok genç var :(
cevaplayan elbet cikar merak etmeyin :)
Her turlu soru cevaplanmistir aslinda
Risalei nur kulliyatinda tum din ve suphe hakkindaki sorular ele alinmis mukemmel bir eserdir tavsiye ederim
Sorular tarafımdan cevaplanacak. Bir sorunuz varsa buyrun.
Ne için yaşıyoruz?
yok şükür. Hem zaten ateistlerin istediği gibi her konuya yorum getirilmez. Misal kader. Tartışılamaz...
Domuz etini zemzem suyuyla yıkayıp yemekte günah mıdır? 😁😀
Çarpılcaksın demedi deme
Haha 😀
domuzun daşşanı ye
olmaz heralde. zem zem sonucta :)
Mındar hayvan soncta pislkde yasar buyur zemzemlede yiksan degismez oyle olsaýdı haram olan seyi zemzemle yikasak odami haramlikdan cikacak yapmayin lutfen
Sorulan sorularınhiç birine sataşmadım. Ancak inançlara saygılı olalım lütfen.
Daha önce vardı ama artık yok hepsinin cevabını buldum :)
Sanırım gidişat, islamiyet yönğnde olmadı...
Anlamadım
Kader bizim seçimlerimizden mi ibarettir? Yoksa Allah ın bize uygun gördüklerinden mi?
Bizik secimlerimiz kadere dönüşüyo. yani bizim ne sececegimizi ne yapacagimizi Allah onceden bildigi icin bu kader oluyo. yani yine bicok sey bizim elimizde
2 çeşit kader vardır biri mutlak kader hangi anne babadan doğacağın ne zaman nasıl öleceğin vs. gibi biride değişken kader mesela kiminle evleneceğin.
Sen bir film izledin diyelim. Sonra ayni filmi bir arkadaşinla izliyorsun. Film nasıl bitiyor biliyorsun. Arkadaşina "filmin sonunda başrol şöyle ölecek" dedin ve gerçekten öyle öldü. Ama sen öyle dediğin için mi yoksa film oyle çekildiği için mi sonu dediğin gibi bitti?
Ayni hesap. Biz herseyi irademizle yapiyoruz. Bu yaziyi yaziyorum, Allah kaderime yazdigi için degil ben irademle karar veriyorum. Ama Allah benim 31.07.2015 tarihinde saat 16:00 civarlarinda bunlari yazacağimi biliyordu.
Belki yarin hirsizlik yapicam, Allah bunu da biliyo peki neden engel olmuyo? İMTİHAN
Bu dünyaya geliş amacimiz bu değil mi zaten? Allah yapacagimiz kotu şeylere engel olursa cehenneme ne gerek kalir ya da cennetin kiymeti nasil anlaşilir?
Kaderimizi biz yaziyoruz anlayacağin :)
Ama bizim çabamizla olmayan şeyler de vardir, hangi ailede dogacagimiz hangi ülkenin vatandaşi olacagimiz bunlari değistiremeyiz. Ama mesela insan Allah in izniyle ölüm saatini değiştirebilir, nasıl mı? "Sadaka ömrü uzatır" (hadisi şerif)
Hepimize doğarken iyi kötü özellikler veriliyor. Bizim dünyaya geliş amacımız da bu zaten. Kötü huylarımızdan kurtulmak ve iyi huylarımızı saklamak., her insanin bir gunaha zaafi vardir. Ama ona yardimci olacak vicdani, imani Kuranı ve Peygamberi (sav) vsrdir. bunun adı imtihan..
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin? Hem istedigini yaptirip hemde tobve etmemizi bekleyecek kadar egoist mi haşa bin haşa
Güzel ve genel bir soru, açıklayacağım...
Eger bir 1 adam kadinini istiyorsa kadin yuz vermiyorsa neden suc olsun ki?
Karsilikli riza olmadigi icin suc. Herkesin özgürlügüne mudahale edemezsinde ondan suc.
Çünkü adama işkence gibidir ve onu harama yönlendirebilir.
Güzel bir soru teşekkür ederim...
Yapabileceğimiz bir şey olursa yardım etmek isterim.
Tamam teşekkür ederim...
Çok güzel düşünmüşsün. Umarım kitabını yayınlarsın ve ilk ben alırım 😊��😊
Soru?
Şu an aklımda bir soru yok gelirse sorarım burada 😊
Tamam.
İslamiyet te mehdi inancının yeri nedir?
Tanıdığım biri sordu ben sormadım. Sen sonra sorucam 😀
Bekliyorum diğer soruyu da
Dinimizde intihar etmek günah evet ama herkesin ölüm zamani vardir ve ölüm zamanimiz geldiğinde azrail canimizi alir Allah da buna bir sebep veriyor trafik kazasi, hastalik falan. Intiharda sebep oluyor ama intiha etmek gunah. Neden?
İntihar etmek Allahın verdiği cana kiymak demek, kimsenin boyle bişey yapmaya hakki olamaz bu can bu beden bize emanet o yuzden sigara icmek bile dogru degil
Soruna gelecek olursak intihar eden biri o an kendisini öldürmese başka bişey ölmesine neden olacak zaten. Eceli geldi ama o ecelini beklemeden ölmüş, kendini öldürmüş oluyor.. Bence o yuzden intihar edip ölmeyen o kadar kişi var demekki ecelleri daha gelmemiş ama belki de intihar günahi yazildi onlara
Peki öyle olsun, peki neden suçsuz yuzlerce hatta binlerce insan aci cekiyor? Olduruluyor ya da tecavuze ugruyor? O insanlarin gunahi ne? Insanlar neden açlıktan ölüyor?
Seni tatmin edici cevaplar vereceğim emin ol
Gorecegiz tesekkurler
hastalıklar ve musibetler günahlara keffarettir
Neden?
Ben seni eski hesabımda bir ara gömmüştüm sonra engellemiştin. Senin neyine gümüş zurna. Kitap yazacakmış. Tutmayın küçük enişteyi
Sorun varsa sor?
islam dini tartışılamaz fakat yaşadığımız dünya ve sonu ardından sonsuz hayat sanki netde deneme sürümü gibiyiz allah sonumuzu hayr etsin
Soru değil, yorum olmuş
Sen kimsin ki cevaplarını sen veriyorsun anlamadım? Vasfın ne? Önce bir onu açıkla bakalım
Allah kibirli olanları sevmez burası soru sitesi insan olmaya davet ediyorum
Sen kimsin de böyle cevap verion
Allah la ilgili soruları dinle ilgili soruları neden bu arkadaşa soruyoruz kim o vasfı nedir? Her önüne gelen din âlimi olmuş @Kurandaki_Din_
Allah kibirli olanları sevmez nisa 36 iyi okumanı tavsiye ederim
görüş sahibi arkadaş bilgili adam senin gibi cahil degil insanlık yapıyor
seni terbiyeye davet ediyorum
Kes sesini ilerle. Allah kimi sever kimi sevmez senin aklın ermez Yürü hadi
Velede bak
Allah islah etsin seni
Yaw hade hade ! Hade hade
Asıl sen kimsin gelmiş gizli saçmalıyor. Ne gereksiz bir insansın. Anlamaman normal.
Soru sorduğum kişinin kim OLDUĞUNU bilmek hakkım. Din şarlatanlığı yapmayın defolun
Nedir bu kadar tepki anlamadım. Kız sadece soran kişinin ilmini merak etti.
soran arkadaş el ebu Ahmedü kemali prof. oldumu hadi sor şimdi:)
Aynen abi bu kim :D kitap falan yazicam diyor ama ne is
Kitabı yazdığımda belirteceğiniz bir adrese gönderirim. Arka kapaktaki özgeçmişten aydınlanırsınız. Bir sorunuz varsa buyrun sorun lütfen?
Kapanmanın nedeniyle birlikte veriyor kitapta yoksa sadece emir olarak mı geçiyor?
Açıkçası kapanmanın amacı, mantığı ne?
Tamam teşekkür ederim...
Kisiyi zinadan uzaklastirmak tabiki kanka
www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda
Bu benceyi okumanı tavsiye ediyorum :) yine bir sorun olursa oraya yorum yapabilirsin :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q3443459-tesettur-hakkinda bir de burdaki eig ye bakabilirsin aynı konu :)
Kendini korumak ve toplumdaki cinsel istismarın önüne geçmek. Evet emirdir
O lolipop resmiyle bitirdin herşeyi...
Niye öyle dedin ki :)
benim ninem allaha inaniyor amma cennetle cehenneme inanmiyor diyorki ordan buraya gelen var mı hic bu gunahmidir
Tamam teşekkür ederim.
neden tewekur ediyon sorumu cevablasana
Soruları topluyorum. Hepsi cevaplanacak.
benim vaktim az amma hemen cevabla
Ahiret gününe iman, imanın 6 şartından biridir. İslamiyete inanıp, içeriğini tartışmak bizleri islamın dışına iter. Gidenlerin geri gelmesini beklemek öateryalist bir yaklaşımdır. Aksine herkes aynı yere gidip, kıyamet gününü beklemektedir.
cok sagol twk allah razi olsun allah cocuklarini saxlasin ne muradin ne dileyin varsa allah cadirsin
Amin cümlemizin... Başka soru var mı?
faize kredit veriyor 50000 bin istyor amma bizde sdiyoruzki zaten butun paramizi aldin 300000 verelim diyorki yok allah onunde onun cezasi nedir
Ninen, cennet ve cehenneme inanmiyorsa müslüman degil. Cünkü Allah (c. c.) Kuran-i Kerim'de cennet ve cehennemden bahsetmektedir, bunlarin olmadigini iddia eden kim olursa olsun, Ehl-i Sünnet dairesinden cikmistir ve müslüman olamaz cünkü inkar ile iman ayni kalbte bulunmaz. Bir insan ya inkar etme durumundadir ya da Kuran'in hepsine inanmak zorundadir.
Faiz haramdir islamda. Faizi odemekte , fazlasindan yararlanmakta haramdir
Sorunu cevaplayacağım...
Hic bir suphe sıkıntı yok Rabbim Allah peygamberim Hz. Muhammed (S. a. v) Kitabım Kuran-i Kerim
Ne mutlu sana
Cok guzel dusunmussun helal sana asil
Yani neden herşey kadında bitiyor? Bekaret olmasa sorun gibisinden
bekaret olmasa ben karımı aldatırım karımda benimle evliyken bile her adamla yatabilirdi dinen sakıncasıda yok olurdu zaten
Bekaret namus mührü degildir ki kadınların üreme organını korumak için bir engeldir. Yani oraya dışkı gitmesin diye
Zina yapmak her iki taraf içinde aynı günahtır sadece bizim toplumumuz zina yapan erkeğe milli değip övüyo kadına ise o.. rspu diyip sövüyo halbuki ikiside Allah katında aynı cezayı göreceklerdir.
İslamiyet in kadın ayrımcılığı yaptığı algısı üzerine güzel bir soru...
Ya ne kadar saçma konuşan insanlar var keşke sizi yaratmasaydım yahu ve evet Allah benim ibadet etmeyi unutmayın lütfen hergün namaz kılın sizi bekliyorum dieğr tarafta mmahahahahahah
Allah affetsin..
sanamı sorcam kız isfer affederim ister etmem besle kargayı oysun gözün işte peh
bu satırları okuduğum için kendimden utanıyorum. sil baride insanları utandırma
Tanrı isen gel ölümünü engelle
şeriat ve tövbe kavramları biraz kafamı karıştırıo biri hırsızlık yaptı mesela şeriata göre kolu kesilecek ama adam tövbe ettiği zaman allah affedio kafa karıştırıcı bişe
ha bide meleklerin allaha karşı gelemeyeceğini duymuştum şeytanda bir melekti o nasıl karşı geldi
allah her şeyden haberdar ne olacağını biliyor bizim dünyada ne yaşayacağımızı cennetemi cehennememi gireceğimizide biliodur bu dünya neden var öyleyse?
Melekler nurdan yaratılmıştır ama şeytan ateşten şeytan zaten bir melek değildir şeytanın soyu cinlere dayanır son sorunu bende çok düşünüyorum Allah her şeyi biliyorsa neden bu dünya var ve bizim irademiz varsa nasıl şimdiden sonumuz belli oluyor
Kader konusu çok kafa karıştırıyor dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım
Kaderimizi biz yaziyoruz anlayacağin
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin? Hem istedigini yaptirip hemde tobve etmemizi bekleyecek kadar egoist mi haşa bin haşa
Ateist-agnostik soruları tek kaynaktanzlıyor sanırım. Sorular aynı kalıp. Ama cevaplayacağım.
Ateist-agnostik soruları tek kaynaktan alıyor sanırım. Sorular aynı kalıp. Ama cevaplayacağım.
muhammet 40 yaşından önce müslüman değildi. biz de olmayalım. sünnettir
Sünnet olan tebliğ edilsiğinde kabul etmek, eğer 40 yaşında tebliğ edilecekse sorun yok.
insanların kaderinde yazdığı içinmi yaparlar o olayı yoksa yaptığı için mi allah yazar o olayı
Seçimler?
nasıl seçimler * seçimler ne demek allah ne zaman yazıyor diye sordum ben yapmadan öncemi yaptıktan sonra mı* ve neden
Allah ın senin yapacağın "tercih ve seçimleri" bilmesi, senin beyninle vereceğin karara etkisi sıfır. Çünkü sen nötr bir şekilde aklınla karar verip yol seçiyorsun...
afferin doğru söyledin diğer kaderi inkar edenler gibi değilsin. ama bir sorum daha var sana o zaman bizim kaderimiz nasıl yazılmış oluyor?
çünkü imanın şartında kaza ve kadere inanmak ta var
O yolları katettim şükür ki :) Faydalı sorun için teşekkürler :)
Ben teşekkür ederim...
neden hz muhammet son peygamber? neden bunca yıldır peygamber gelmiyor?
Tamam teşekkür ederim...
Ahir zaman (son zaman ) peygamberi olduğu için. Kıyamet kopması çok yakın olduğu için
Dogustan müslumanim ma su aralar sorgulamaya basladim kendi kendime bu günahmi
Neresi günah sorgulamazsan aptallık olur asıl
Ya Allahin varligini yoklugunu nasil oldugunu bazen sacma bazen matikli geliyo. Sacma olmasini dününmem pek dogru degil gibi. Ama aklimdan geciyo birden
Tamam teşekkür ederim... @assasinsky saldırma sadece sorun varsa yaz
Sorgulaman güzel imanın artar. Allahın varlığı olmasaydı bunları hissetmezdin zaten. Bir yaratılış gerçeği var ve bir yaratıcı olduğu muhakkak. Ve yarattıkları ile iletişime geçmemesi düşünülemez. Okuma yazma bilmeyen bir insanın kuranı bu kadar mükemmel bir melağat ile yazması imkansız. Hertürlü hükmü ve herşeyi eksiksiz düşünmesi imkansız. Bir yönlendirme var. Ve en önemlisi sen kalbinde o bazen mantıklı hissettiğin şey, Allah olmasaydı hissedemezdin. Çok bunaldığında Allahtan yardım dilerken bulduğun huzuru bulamazdın
bir robot yapılırken bile o kadar işlemden geçiyor. o sadece robot. bu kadar insan bu kadar canlı evren hepsi nasıl yaratıldı Allah yoksa?
Nereye baksan Allahın var olduğuna ispat bulabilirsin. bana Allahın olmadığına ispat söylesene 1 tane?
Seytan seninle ugrasiyor, Allahin varligini sorgulama cünkü biz insanoglunun cüz'i irade dedigimiz beynimiz bunu algilamaya yetmez bu nedenle kafayi yersin. Allah yardimcin olsun.
Sorunu cevaplayacağım...
Muslumandim 2 hafta oncesine kadar ama artik degilim sacma geliyor
Sorun ne ise onu sorabilşrsin.
Sorum su hz muhammede peygamber oldugunu mujdeleyen hristiyan peder neden kendi islamiyete gecmiyoda hristiyanlikta kaliyor
Tamam teşekkür ederim...
@emir96 insanlara böyle hitap etme lütfen. Engellemek zorunda bırakma.
Çünkü daha peygamberlik gelmemişti hz muhammede. Ama geleceğini biliyordu. Vahiy inmemişti
Dinine inanirim ama şey aklıma takiliyo adem ilehavvanin çocukları oldu sonra o 2 kardeş mi evlenip türediler bir onu anlamayamadim
Toplam 40 çocukları oldu bir kız bir erkek olmak üzere ikiz doğdular sonra hepsi bir diğerinin kardeşiyle evlendi
Ondan sonrada kardeş evliliği yasaklandı
Güzel bir soru çok teşekkür ederim.
Kardesım sımdı ben şunu merak ettım. Yüce Allah a inanıp hıc bır dine mensup olmayan kişilere ne denilir?
Deist
Günümüzde ki gayrimüslimlerin durumu kendi kendine islamı bulamayanlar cehennemlik mi olacak?
Ve birde şakkul sadr hakkındaki görüşleriniz nedir?
Kardeşim insan islamı biliyorsa hak din oldugunu bıiliyorsa inkar ediyorsa ebedi cehennemde kalıcaktır sebebi şudur Allahın oglu var derlerse hz. isaya allah derlerse şirke düşerler
Nisa 116 :Allah şirki affetmez bunun dışında affetmicegi günah yoktur
tevbe :30 Ve yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur.” dediler ve nasraniler: “Mesih Allah’ın oğludur.” dediler. Onların ağızlarıyla söylediği bu sözler, daha önce inkâr eden kimselerin sözlerine benziyor. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar.
Maide 72 : Andolsun ki; “Muhakkak ki Allah, O, Meryem oğlu Mesih’tir.” diyenler kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih (Hz. İsâ, onlara) şöyle demişti; “Ey İsrailoğulları! Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a kul olun. Muhakkak ki, kim Allah’a şirk (eş, ortak) koşarsa, o taktirde Allah ona cenneti haram etmiştir ve onun varacağı yer ateştir. Ve zalimler için bir yardımcı yoktur.”
Maide 73 : Andolsun ki, “Allah üçün, üçüncüsüdür (üç ilâh’tan biridir).” diyenler kâfir olmuşlardır. Ve tek bir ilâhdan başka bir ilâh yoktur. Ve eğer bu söyledikleri sözlerden vazgeçmezlerse, onlardan (bu sözlerinde ısrar edip) kâfir olanlara, mutlaka "elîm azap" dokunacaktır.
Maide 116 : Ve işte o zaman Allah "Ey Meryem oğlu İsa!" dedi, "Sen insanlara 'Allah'ın dışında, O'nun astı olarak beni ve annemi ilah edinin' mi dedin? Cevap verdi: "Zatını tenzih ederim! Kendim için hakkım olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz. Bunu söylemiş olsaydım elbette Sen bilirdin. Sen benim sırrıma erersin, fakat ben Senin sırrına eremem. Şüphesiz yaratılmışların idrakini aşan her şeyi bilen yalnızca Sensin.
İslamı duymamış ya da asıyor kesmiş biçiyor diyerek korkmuş müslüman olmamışsa bişi diyemeyiz
Allah katında tek din islamdır Ali imran 19
İbrahim ne yahudi ne hristiyandı omüslümandı müşriklerden degildi Ali imran 67
Allah hz. ibrahim müslüman oldugunu söylüyor hz. ibrahim müslümansa bütün peygamberler tabiki müslüman
islam Adem A. s Başladı Hz. muhammedle bitti hz. isa islamı anlatmıştır
Ali imran 55 hz. isanın öldügünü söylüyor zaten isa a. s ölünce incil pavlus tarafından degiştirilmiştir umarım yardımcı olmuşumdur
Cevap verme Gereği hissettim söyle bir durum var ki islâmın ulaşmadığı tek bir canlı dahi yoktur gayri Müslimlere içeriden %70 lik bir uyarı geliyor ıslama teşvik icin araştırmak icin Müslüman'lara gelen uyarı %30 ise onlar %70 oranında uyarılıyor mutlaka ve mutlaka hepsi araştırıyor araştırma sonucunda kararı kendisi veriyor Müslümanlarından ateist Hristiyan Yahudiler olabildiği gibi onlardan da Müslüman olanlar oluyor
Tamam kardeşim emeğine sağlık gerçekten tatmin edici cevaplar ve deliller sunmuşsun. Fakat şunu sorayım bu insanlar böyle bir toplumun içinde doğup büyüyor ve değiştirilmis İncili doğru olarak kabul edebiliyorlar. Bence bir çoğu başka bir dini araştırma gereği duymaz. Biz nasıl islam üzerine şüphesiz inanıyorsak diğer dinlere mensup kişiler de böyle. Bunların zaten bizim kitabımızin içindeki âyetlerden haberleri yok ki.
Diğer cevapları da okudum galiba sünneti ve hadisleri de kabul etmiyorsunuz?
Evet bu arkadas bencede sunnet hadis inkarcisi gibime geldi. halbuki kuranda peygambere uyun ayetide var demekki bunuda inkar edio
görüş sahibi ve @ersinnn18 size cevabım
nisa 80 resüle itat eden allaha itat eder diyor
haşr 7 resül ne verdiyse alın diyor
kim demiş sahih hadis yok? tabiki var kim inkar edebilir hadislerin %30 uydurmadır
saglam kaynak buhari müslimdir
Biz kuranı-kerime uyan hadisleri kabul ederiz bir hadis kurana uymuyorsa asla peygamber söylememiştir
eygamber kurana aykırı konuşmaz konuısan peygamber olamaz
incile baktımızda isa tanrı olarak göstermişler isa insan olrak dünyaya gelmiş ruhen ogulmuş
isa tanrı ama dogumunun 8 günü sünnet ediliyor
kıyameti bilmiyor
aglıyor yemek yiyor su içiyor
kulları onu asıyor engel olamıyor
insanlar günah iişlesin diye kefaret ödüyerek ölüyor
lut peygamber kızlarıyla ilişkiye giriyor
tanrı ibrahime sünnet emri veriyor yahudilere veriyor sonra vaz geçiyor
aglıyan bir tanrı var
dünyayı yarattıgına opişman olan bir tanrı
meyve agacını kuratan tanrı var
incildeki sacmalıkları okuyunca anlarsınız Din Yanlızca Allahındır
Sadece sordum öylesiniz demedim. Çünkü günümüzde bir akım çıkmış ne hadis ne sünnet kabul ediyorlar Edip Yüksel diye adamın peşinden gidiyorlar. Namazın günde 3 rekat olduğunu falan iddia ediyorlar. Siz bunlara ne gibi bir açıklama yapardınız?
Edip yüksel aslen bitlis norşinli babası ırkcı adam degildi sadrettin yüksel hoca allah rahmet eylesin
edip yüksel 1986da bütün hadisleri bırakıp sadece kuran dedi (sadece kuran demek sapıklık degildir peygamber kurana uyuyordu zaten ) reşat halifeyle tannıştı reşat 1978 19 sistemini buldu ve 19 sistemine tevbe sureinin 2 ayeti uymuyor dedi edipte bunu cıkardı
hicr 9 ancak zikri (kuranı) biz indirdik biz koruruz ayeti var ken kuranın adı zikirdir
edip yüksel baş örtüsünüde inkar ediyor
hiçbir hadisi kabul etmiyor bırak sunu tevbe suresinin 2 ayetini asla kabul etmez 19 sistemine uymamış
5 Vakit namaz tabiki var reşat sonra ben resülüm vahiy aldım dedi
öldürüldü
Tamamen sapıklık yani. Bizim okulda da var 3-5 tane bunlardan.
Edip yükseli dinliyordum 2 ayeti inkar ettigini duyunca dinlemıyorum arada cok nadir
bütün hadisleri inkar ediyor kesinlikle ona katılmıyorum
19 sistemi olmasa deist olurdum diyor sapıtmış
ona 19 sistemini veren ahmed deedatır afrikalı vaaz gelmiş geçmişin en iyi tartışma adamıdır dr. zakir naikin tek hocası hayatını islama adamış edipe 19 sistemi kitabını vermiş edipte reşatla tanışınca sapıtmış
kısacası reşat halife edipi kandırmış edipte bizim milleti kandırıyor
Geçen burdan bir kişiyle bu konu ile ilgili tartışma yaptık ama bir sonuc doğurmadi. Bu sorunun linkini ona yorum olarak atıcam umarım dikkate alır sizde tartışırsiniz onunla.
ya da sizi onun sorusunun altına etiketlesem olur mu?
Hesabım sürekli kapanıyor stiede dolaşıyorsan beni görürsün zaten dinle ilgili paylaşım yaparım :) etiketliye bilirsin
Yok ben sizi ilk defa gördüm. Allah razi olsun gerçekten. İnsanları bilgilendiriyosunuz. Bende çok istiyorum ama yeterli bilgim yok malesef.
Kardeşim beni sen tanırsın belki :) mehmet okuyanın resmini koyardım azo lakabım vardı
Hmm bilmiyorum ki :/ ben yeni üye sayılırım daha bayramdan önce üye oldum
tamam iyi geceler :)
İyi geceler :)
Yalnız orda şefaat ve recm ile ilgili yok demişsiniz artık kime inanıcagımı şaşırdım valla :/ ben ilahiyat okuyorum hocalarım böyle anlattı bende inanıyorum. Bu din işi çok karışık ve tehlikeli gerçekten. Bazen pişman oluyorum.
Pişman oluncak bişy yok ki? Sana bu canı veren bu yaziyi yazdiran benim yorumumu okutan gözleri veren senin acaba din kotu mu demende kulladigin beynin hepsini Allah verdi. islamiyette teslimiyet diye bişey var aklımızın ermediği şeyde teslim oluyoruz Rabbim sen en iyisini bilensin diyoruz ve bunu demek de bir imtihan..
Soruların güzel teşekkür ederim... Benim dışımda cevaplayanlar gerçekten ayıp ediyorlar... Neyse... Cevaplayacağım iyi günler...
Elhamdulillah öyle kafama takılan bir soru yok olsa bile kuran-ı kerimde cevabı var
Kaynağımız farklı değil zaten.
Ona ne şüphe.
Hepsının cevabıının oldugu bir kitap var Bilmeyen varsa önerebilirim ;)
Kaynağımız sadece Kuran dır...
İslamiyet fazla soru sormaya gelmez sirke duslebilir
Doğruyu bulamazsan düşersin dvet...
Doğruyu bulamazsan düşersin doğru
selamun aleykum kardesim hacet namazi sonrasi kibleye dogru yatmak sart midir
Tamamdır teşekkür ederim... Cevaplayacağım...
Bu soruların tüm cvbi kuranda yazıyor kaynak isteyen kurana baksın yeter.
Dinin kaynagı zaten kurandadır dövme günahmı peki?
kuranda karıncanın bile süleyman peygambere hesap sordugu kıstas var sen kalkmışsın insan dövmekten bahsediyorsun :))
Sanırım kaatettiği insan dövme değil😜😜😜
Dövme tatto olayi sağlıkla alakalı birşey hastalık kaparsan günaha girer aksi halde günah olduğuyla ilgili birşey yok aayrıca sünnet olmak da kkuranda yokken oluyoruz bunada açıklıkgetirin