AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
Öyle sorum yok ama cevabı hoşuma gitmeyen sorular var
Mesela?
Kadın erkek eşitsizligi hiç hoş degil, erkekler apacık üstün tutulmuş gibi geliyor
İslamiyet te kadının yeri ile ilgili bir bence yazacağım...
Çok iyi olur
Neden kuran da yazilmadiği halde kadinlar kapanmayi bir ibadet gibi goruyor.
Tamam. teşekkür ederim...
islam yanlızca kuran demek değildir çünkü peygamber tarafından söylenilen şeylerde vardır. ayrıca kapanmak sadece kadınlara özgü değildir erkeğin de kapanması vardır
''ey örtünen rasulüm kalk ve ümmetine söyle ki kapansınlar '' sözü bizzat Allah tarafından peygamberimize söylenmiştir
@hemolazers bu soruları cevaplayamayacağım için değil. Heosine ayrıca cevap vereceğim için cevaplamadım. Ve cevaplarım sadece kendimi değil, karşıdakini de tatmin edecek cevaplar. Saldırma sorulara.
Kuran da başörtüsü ile ilgili ayetler var.
Kuranda yazılmıyor değil sadece açık açık belirtilmemiş zaten Kuran yol göstericidir islamın yolunu gösterir ayrıca ibadet olarak değil Allahın emri olarak görüyoruz Kuranı kerim nisa suresi okumadıysanız mealini okumanızı tavsiye ederim
Kuran-ı detaylıca her şeyi anlatmaz sana. Tefsir ve peygamberin sünnetlerini de incele.
Nur süresi 31. Ayet ve azhab süresi 59. ayette var
Hadislerde tam olarak nasil ortunulmesi gerektigi belirtiliyor. Kuran hadis olmadan anlasilmaz
@mamireyiziniz @selcukbey Din Yanlızca Allahındır
Kuran Eksiksiz Diyenler Kafir Olur Allahın Eksigini Sünnetmi Tamamlıcak?
Kuranda Baş Örtüsü Var Ama Herkez Kolay Anlıyamaz Kelime Tahmini İle Anlaşılır Baş örtüsü farzdır
@Kurandaki_Din_ resülüm size neyi emrettiyse alın ayeti var. Ayrıca "eğer Allah ıslah seviyorsanız resulune uyun deniliyor. Biz kurandan dışarı çıkmıyoruz. Ama siz resulullahı yok sayarak dinden çıkıyorsunuz
@selcukbey selcuk bey
Haşr 7 Ayeti resül size ne verdiyse alın ayetini iyi okuyun
Nisa 80 resüle itat allaha itattır
tabiki sahih hadis var
Kuran tek başına yeterli, kitaptır anlaşır
Hadislerin %30 uydurmadır
Hadislerin kurana uyması şarttır Peygamberimizi bir insan olarak görüyoruz sadece bir insan
Hadislere inanıyorum sadece kurana uyması şartıyla
Hadisler dinin kaynagı olamaz peygamberin yaptıgı sadece sünnetir sözdür bende yaparım dersen sorun olmaz
ama dinin kaynagı olması için kuranda geçmesi lazım
Bizde Allahın kulu ve resulü diyoruz. İnsan olduğunu bizde biliyoruz. Kuranla çelişen hadis bilmiyorum. Kütübüssitte sağlam kaynaktır. Usulü hadis okumanızı tavsiye ederim. Hadislerinnnakli konusunu araştırın derim @Kurandaki_Din_
Sorunu cevaplayacağım...
Teşekkur ederim.
İslamda yetim malını yeme, hırsızlık ve yolsuzluk yapma var mı? Yoksa Niye destekliyosun?
Beni kendi fikirlerine uymadığım için yargılama yetkisini, tahkir etme kabiliyetini nereden ediniyorsun?
Kendi fikirlerim: Hirsiza karşı cikmak
Senin fikirlerin:Benim fikrome karsi cikmak :)
Hadi hadi munafiklardan islam mi ogrencez?
Başının üstündeki kafatasının içindeki Beynini kullanmayı düşündün mü hiç?
Bence İlk önce Allah inancını kafada tam oturtmak gerek sonrası dinlere yönelmeli. Sıra bu olmalı bence...
Senin görüşündür, saygı duyarım...
Said nursi ninkitaplarini okuyunca zaten cevaplari bulursun
O adam yalncının tekdidir ve delidir
Anlıyorum
Bir insan kendi nasibine engel olabilir mi? Bu soruyu cevapliycak kapasiten var mi?
Sorabilecek kapasite varsa, cevaplayacak kapasite çoktan vardır...
sen bu sorulara cevap verirken hadis kullanıyor musun onu söyle?(farzlar konusunda)
İslami önceliklerin sırası bellidir
öncelik ve tek hüküm kur'an'ın dır yani allah ın dır. sayın soran, eğer aksini söylüyorsanız ne yazık ki "kafirrr kafirrr " diye bağırdıklarınızdan olursunuz...
Saymakla bitmeyecek kadar cok celiski var.
Hiçbir çelişki yok !
3-4 örnek verebilirsin.
Kardeş seni buralarda çok görüyorum. Çok güzel düşüncelerin var. Helal olsun...
Keşke gizli olmasaydın, teşekkür ederim
insanın başına gelenler kendi eliyle yaptıkları yüzündense küçük çocuklar neden işkence görüyor, tecavüze uğruyor?
Tamam, teşekkür ederim
oylagitsin. com/search? q=din bakın burada neler var
Uzantı yok
Hayır bir yaşadığım çelişki yok.
@deli1994 senin hiç sorunun yok zaten hep olumlu hep iyilik meleği deli
. şu sitede sürekli sana denk geliyorum da meleksin canım sen
Not: bu soruyla alakası yok
Çok teşekkür ederim, dinime bağlı, olumlu iyimser biriyim. @melisdiyebiriimiş2
teşekkür ederim
1. orucu ne boaza
2. kimi skebiliyoruz
2. yi ben söylüyeyim:günümüz şartlarında altını, beyaz eşyası, düğünü, çiçeği, çikolatası, kıyafeti, gelin arabası, çalgıcısı, dayalı döşeli eviyle maliyeti en az 50.000 tl (eski parayla 50 milyar) harcamayla nikah işlemlerin ardında imam nikahla birlikte, bir de aileler birbirini tanıyacak, bütün eşe, dosta, akrabaya şu şununla evlenecek diye davetiyeler dağıtıldıktan sonra düğünden sonra 1 tane kız ile evlenirsin ve islama göre ömür boyu onunla yetinmek zorunda kalırsın. Artık şansına ne çıkarsa, uzun, kısa, güzel, çirkin, siyah, beyaz, çok dırdır eden, hanım hanımcık ne bileyim artık çok zahmetli saçma bir şey verhasıl, sadece onu skebiliyon...
Tamam
kapalılığı kanıtayabilir misin bu konuda oldukça çok tartışma var
www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda bunu okuyabilirsin :)
Ama eger kapalılık emredilmemiş mi diye soruyorsan o ayetin tefsirlerine bakabilirsin. Ayrıca eğer başörtüsü emredilmemiş olsa Kuranı en iyi bilen Efendimiz (sav) neden kadın sahabilerin o kadar örtünmesine engel olmamış?
Hz Fatıma gece gömülmeyi vasiyet etmiş.. Sırf cesedini kimseler görmesin diye.. İslamda tesettür bu kadar değerli. Yorumumun başındaki bencede biraz daha açıklamaya çalıştım
Tabiki bu kınugayet açık. Soruiçğn teşekkür ederim...
Neden erkekler değil de kadınlar kapanır?
çünkü erkeklerin tesettürü göz kapaklarıdır. çünkü kadındır arzulanan kadındır narin kırılgan olan kadındır güçsüz olan fiziksel olarak. tesettür Allah ın kadını koruma yöntemlerinden biridir.
Bir erkek de bir kadın tarafından arzulanabilir. Belki ben bacağından, kolundan ya da giydiği şeylerden tahrik oluyorum. Bence aynı şey erkekler içinde geçerli olmalıydı. Ben açık giyinen kadına kafasını çevirip de göz kapağı tesettürünü uygulayan bir adamla karşılaşamadım henüz. Bilmiyorum bu şey bana her zaman saçma gelmiştir. @ladymarmelatte
emin ol öyle erkeklerde var sadece denk gelmemişsin dediğin gibi. bir erkek bir kadın tarafından arzulanabilir ama bir kadında beyninden bağımsız çalışan bir organ yok yani ona fiziksel olarak birşey yapamaz bir bayan birde edep yeri denen şey vardır kadınlardaki avret yerleri ile erkeklerdeki avret yeri farklı takdir edersin ki bir bayanın el ve ayakları bileklerinden sonra yüzüde zinnet yeri haricinde görünebilirken erkekte belve diz kapağı arasıdır Kuran-ı kerimde hepsinin cevabı var.
Kadınların kapanmasi ve gece vakti dışarı çıkmaması gerektiği söylenir tesettürlü bayanlar toplumda iffetli olmanın simgesi olsun hani yanlış gözle bakılmasın ve bayanların vücüt hatları tabikide dikkat çekici ve karşi tarafada çekici gelebilir neden öyle olsun? Kadın sadece kocasına tek olmalı diğer insanlar görmemeli ama erkekte bel kıvrımı olsun başka bişey olsun dikkat çeken bir unsur yok
Eğer bir kadin bir erkeğin kolundan bacağindan tahrik oluyosa kabul edelim ki bu bir sorundur, cunku kadin bu fitratta yaratilmadi imtihani bu degil. Kadinin imtihani tesettur. Bencemde elimdden geldiğince anlatmaya çaliştim bir ba istersen. Okuduktan sonra bir sorun olursa burdan ya da ozelden sorabilirsin seve seve yardimci olmaya çalişirim :) www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda
Bu soru baya yoğun sorulmuş...
Aslında yazılanların hiçbirine bakmadım, ki eğer aynı sorudan sorulduğunu görseydim onu takip ederdim bunu yazmak yerine
Bu kadar din var herkesin tansiri ayri bir biz mi cennete gircez? Iyi insanlar bile
Tamam teşekkür ederim...
Cevap nerde
Soruları topluyorum hepsi cevaplanacak.
Ha bir de ben bu ozgurlugu anlamiyorum musluman ozgurdur filan. Allah yol gosteriyor bunu yap ama yapmamakta ozgusun diyor ama yapmazsan atese atarim diyor sence ozgurluk nerde?
Tamam bunu da cevaplayacağım...
Ne zaman?
Az sabır...
Bekliyorum
Iyi insanla kotu insan arasinda iman farki belirler kimin cennet veya cehenneme gidecegini. Sen ne kadar iyi bir insan olsanda sirk kostugun surece butun o iyilikler karsiliksiz kalir. Ama ebedi cehennem olsa bile dunyevi hayatini iyi gecirmis bir gavur cehennemde bunun karsiligini alacaktir. Zulmedenle iyi insan arasinda cehennemde bile olsa fark vardir
Sadece iman edenler cennete girecek. Ve sadece la ilahe illallah muhammeden resulullah diyen iman etmiş sayılır.
İyi şeyler yaparsan cennete kötülük yaparsan cehenneme girersin. Ödül ve ceza. Dilediğini seçmekte özgürsün
Sorunu cevaplayacağım...
Hocam sen kime ne anlatıyorsun ya burdakilere laf anlatmak deveye Hendek atlatmaktan zordur. Çoğu için söylüyorum
Anlıyorum...
Gaylere cenet kapısı kapalı mı gidemezler mi? Kafama takıldıgım şey
bir insan kendi cinsine karşi bişey hissediyo diye cehenneme gitmez sanmiyorum. Ama bunu fiile dökerse bu cok gunahtir, bir kadinla erkegin gayri meşru ilişki yaşamasi da gunahtir. Nasil ki bir erkek kadinlara ilgi duydugu halde daha hicbi kadinla ilişki yaşamadan hayatini sürdürebilir ve o şekilde ölebilirse bir erkek de bir erkeğe ilgi duyabilir ama bunu fiile dökmek zorunda degildir bu cok gunahtir Lut kavmi bu yuzden helak edildi
Güzel ve mantıklı soru açıklayacağım
İslamda neden erkek 4 tane kadin alabiliyor erkekler daha azgın oldugu icinmi?
Tamam teşekkür ederim...
1400 yıl önce araplara bakarsanız adamlar eşlerinin isimlerini bile bilmiyorlar. Tamamen cinsellik amaçlı kullanılıyor. Parayla satılıyorlar. Hatta erkekler kendi aralarında eşlerini değiştiriyorlar. Kadın bildiğin satılık mal. O kadar değersiz ki bir adamın 3 erkek 2 kız çocuğu varsa kızları saymiyor bile, 3 cocugum var diyor. Kızlarını diri diri toprağa gömüp ölmelerini bekliyor
Sonra İslam geliyor...
4 eş mevzusu bir emir değil sınırdır. Onlarca eşi olan adama sınır konması garip mi?
“Eğer, (himayenizde bulunan) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın. Veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygunudur.” (Nisa 3)
“Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz. Öyle ise (birine) büsbütün gönül verip ötekini (kocası hem var, hem yok) askıda kalmış kadın gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.” (Nisa 29)
Sadece ilk ayete takılmayın 2. ayete dikkat edin. "Ne kadar uğraşirsaniz uğrsşin kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz" Allah sınır koyuyor ama zaten adaleti sağlayamazsınız, tek esli oldun diyor. Zeki bir insan bu iki ayetin ne demek istedigini anlayabilir. 4 eşlilik o asırda erkeklere özgürlük degil aksine sınırdır. bir kadının 20 kocası bile olabiliyordu, Allahu teala da adaleti saglayabilirseniz (ki sağlayamazsiniz) en fazla 4 kadınla evlenebilirsiniz diyor. Tekrar diyorum özgürlük degil sınırlamadır bu. Ve Allah 2. Ayette de okudugunuz uzere hic tavsiye etmemistir.
Peygamber Efendimiz (sav) döneminden bir nakil yapacak olursak: Peygamberimizin kızı Hz. Fatıma, kocası Hz. Ali'nin şayet ikinci bir kadını eş olarak isterse buna karşı çıkacağını söylemiştir. Bu olay başlı başına kadının rızasının ne kadar önemli olduğu konusunda önemi bir delildir. Çünkü “ Efendimizin terbiyesinde büyüyen Hz. Fatıma'nın kocasının, olur da ikinci bir evlilik yapma olasılığına karşı çıkıyor olması”] (kadın sayısının çok fazla olduğu, 14 asır önce dâhi) ilk hanımının rızasını almadaki önemi gösteren büyük bir delildir
Erkeklerin cinselliğe düşkünlüğü daha fazla ayrıca kadınlar duygusal bağ kuramadıkları kişilerle birlikte olmaları zor. Erkeğin 4 tane eş alması nesil için bir sakınca değil çünkü anneleri belli ama kadında bu olmaz babası kim olduğu anlaşılmaz. DNA testlerinde bile yanılma payı var
bazı konular pek tartışmaya gelmez.
yanlışa inanmaktansa doğrusunu tartışmayı tercih ederim @esesfsvs
Hayır ilim olmadan akıl almaz bazı şeyleri onu demek istiyor. fırıncı mobilyacı ameliyat yapabilir mi?
@Behnan41 ilim diyosunda sen yerin altındakini öğrenmeden gökyüzüne çıkmaya çalışıyosun bundaki mantık nerde
yeri göğü boşver iyi insan olarak doğru şekilde yaşa yeter
Sorun varsa buyur lütfen...
Çok şükür her şeye bir cevabım var
Tamamdır
Necisin? Bir tarikata bağlımısın
Değilşm
İyi iyi güzeo zqman bizdensin
Edille-i şeriyye kaçtır?
Açıklayacağım
şu hz. ayşe ile 9 yaşında evlenme olayı.
Araplarda kız çocukları adet dönemi olunca yaşlarına girmiş sayılır.
https://youtu.be/BwSN2CTRcD4
Bastan sona kadar dinle umarim yardimci olur
@abesman emin ol 9 yaşında regl olmuyoruz.
@storm206 tamamdır bakıcam, teşekkürler.
Diyelim ki 9 kere regl oldun ilk reg olma yaşın 12 hesapla
Araplarda kızlar değil 9, 7-8 yaşında bile regl olabiliyor. oranın sıcağından dolayı. hala da öyle araştır istersen
@fatmag35 Peygamber 6 yaşında evlenmedi buharide geçen hadis olayı
Buhari söylentilerde 6 yaşında evlendigi deniliyor
hadis kurana uymuyor zaten kurana göre asla cocukla evlenılemez kuran bunu şiddletle red eder
@Kurandaki_Din_ Hayır demek istediğim ilk yorumda Araplarda kız çocukları adet dönemi olunca yaşlarına girmiş sayılır yazmışlar ya o doğru. yani bir kız ne zaman regl olsa yaşı o zaman sayılmaya başlanıyor. 8 yaşında regl olmuş olsa 9 yaşında evlendi demeleri 8+9:17 yani aslında 17 yaşında evlenmiş ama regl döneminden öncesi sayılmıyor sadece 9 deniliyor. bu araplarda bir gelenek
@fatmag35 sende haklısın
Rica ederim zaten kuranda yasak olan biseyi peygamber yapmaz peygamberimiz 50 yasindaki kadinlada evlendi hz hatice kirk yasindaydi neden genc degilde yasli secti bunlari kimse gormuyor
2-3 kez geçmiş ve merak edilen bir soru. Geniş bir açıklama yapacağım...
Soruları buradan mı sormalıyız?
Evet, lütfen sorar mısın? Özel ise özelden sorabilirsin.
Adaletle ilgili birtakım sorularım var
Mesela?
Saçma soru ama allah bizim gibi insanmi?
bir insan Allahın yapabildiklerinin kaç tanesini yapabilir? :) sineğin tek bir bacağını yapmaya çalışsan yapabilir misin?
Değişik bir soru.
Cennet neden bu dünya olmasın
emin misin, hiç sanmıyorum
Cennet senin için nasıl bir yer? Dünyaya benziyo olabilir mi sence? ya da bu kadar tecavuzcu katil vs cenneti yani senin demenle dunyayi hakedebilir mi? Cennet yuksek puanlilara mukafattir. Sinava girmeden sinavin notunu nasil alabilirsin?
Kişinin kendisene ve başkasına zararı dokunmasın al sana cennet😂😂 dünyayı maf edenin insanlar olduğunu düşünüyorum yapmasada huzur olsa keşke neden olmasın olamıyor ☺️☺️
İnsanların hatası işte :) biz zaten şu an imtihandayız, burası bir nevi köprü. Sen doğarken eline bir kağıt verdiler kagıtta bazı şeyler yaziyo hangi aileden hangi milletten olacagin vs onlari değiştiremiyosun ama sonrsası tamamen sana ait. Yaptiğin bütün hataları silebileceğin bir silgi de veriliyor adına tovbe deniliyor.
İmtihan dediğin ne ki? bu dunya cennet gibi olsa cennetin kıymeti anlaşılır mıydı? :) kim olduğu sınıftan memnunken o kağıdı çok güzel doldurmaya çalışır? :)
Öyle başka biride demişti cennetin hükmü kalmaz ama buna sığınarakta teslim olamam ulaşabildiğim kadar insanlara ulaşıp hatalarını düzeltmeye çalışıyorumda ama kabullenmem lazım ki insanlar değişmez uğraştığım insanlar oldu ama sonuç vermedi 😆😆
Güzel soru, ama kanaat ise çok zayıf bir fikri bütünlük var...
apateist olarak geldim sadece bakınıyorum :)
Tamam...
tanrı neden ateistlerden nefret eder
Çünkü onlar inanmazlar
tövbe kapısı sonuna kadar açıktır Allah ateistlerden nefret etmez hatta yarattığı hiç bir varlıktan nefret etmez ancak ölene kadar tövbe kapısını açık tutar gelsin kulum gelsinde af dilesin diye.
Tanrı neden Ateistleri Yarattı :)
Ateistlerden değil Şirk yapanlardan nefret eder
Tanrının kindarlığı diye bir şey söz konusu değildir.
Dünya ve evrem sistematik olarak fiziksel kanunlar dahilinde işler
kader, mukadderat gibi kavramlar , insanların kendi dünya ve hayatlarını
kendileri kurup kendileri oynarlar.
burada günahta sevapta, önceden yaratıcı tarafından bilinip insanların kararlarına bırakılmış bir durumdur
Arkadaşlarim Rabbim herkezi yaratti her cocuk dogarken islam dini uzerine doğar ama sonra ailesi neyse o dine yönelir ama Rabbim akil fikjr vermis insan sonucta gidip arastira bilir ogrenebilir bunu degilmi guzel kardeşm islamı secebilir hani tanri nede ateistleri yaratti demissin dedigim gibi her cocuk islam dini üzerine dogar sonradan aile ve cevreye gore dini degisr ama hak dini islm vrken baska din secmekde sacmadr
Güzel tespit. teşekkür ederim... Algılamayı düzeltip açıklayacağım...
Araştırmıyorum. Kafam karişıyor
Araştırmanın, sormanın günahı yok. Aklında soru varsa sor lütfen.
Çok var aslında da böyle sorunca aklıma gelmiyor
Sor bakalım.
Lütfen sorar mısın?
İnsanın cevaplayabileceği hiç bir sorum yok
Tamamdır
Huriler cinsel partnerler mi?
Hizmet ve cinsel
Erkeklerin eşleri noluyo o zaman? Hurilerle cinsellik olcaksa eşler olmsin.
Erkeklerin eşi -cehennemlik değilse- yine eşi oluyor.
Eş cennetlikse adam hem hurilerle hemde eşiyle mi cinsellik yaşıyacak?
Dünya kadını cenneteki hurilerden daha güzel ve üstün olacak ve huriler tek erkeklere değil kadınlarada verilcek çünki onlar hizmet ederler cinsellik konusuna gelince huriler nekadar güzel olursa olsun dünya kadınları cennette daha güzel olacak onlardan erkekde güzeli seçer zaten..:)
Yanj erkegin secimine mi bagli? Ya karirsi ya hurisi?
Erkek zaten dünyadaki karısıyla evli olacak cennette ve cennete eşler dünyadakinden daha çok severler birbirlerini hurileri cinsel obje olarak görme sadece onlar hizmet için varlar ve sabık lar sabıklarda erkekdirler cennet erkeği onlarda hizmet içindir sadece huri yok yani
Ya tamam sadecd cinsellik olarak girmuyorum. Ama sonucta adamin eşi yaninda da olsa hurilerle iliski yasayabilecek?
Evet yaşayabilecek zaten cennette 2 kadın erkeğe verilecek biri dünya diğeri cennet kadını ama ordasa kendi irademizi kontrol edebiliceğimiz için o cinsellik erkeğin seçimine kalmış
Him. Eşi erkege ben istemiyoru huriyle birlikte olmani derse
Şimdi bu konu cennet den çıktı kıskançlığa girdi hurilerlemi kavga ediceksiniz :)
Bana saçma geliyor.
Huri var ama kuranda erkeğe demiyor yobazlar kafalarından uydurmuş huriyi bile cinsel olarak görüyorlar. Kuranda gılman ve huri deniyor ikiside hizmetçi ama neden kadınlar gılmanı üstüne alınmıyorda erkekler huriyi üstlerine alınıyor ben huri hakkında çıkan hadislerin doğru olduğunu nereden bileceğim ben bir tek kurandaki yazılana bakarım ayrıca kuranda huriden bahsederken mutakkiler diye geçer bununda anlamı takva sahibi kullardır erkek demiyor yani
Huriler konusu hep muallakta ne desek yanlış olabilir cennette cinsellik var mı onu bile bilmiyoruz. Allah adaletlilerin en adaletlisidir yaptigi ve yapacagi hiçbir şey sacma olamaz :) Hurilerin de sanıldığı gibi cinsel partner oldiğunu hiç sanmiyorum
Konu baya "kadın kıskançlığına" dönmüş, ne huri imiş be😜😜😜
biz neden bu dünyadayız ve elma olayı gerçek mi?
Tamamdır...
Sağ ol Elhamdülillah yok.
Tamam teşekkür ederim...
Hepsine buldum çok şükür.
Tamamdır
çok soru var ama cevap yok
Mesela?
Din hakkinda hic şüphem yok tamamen SaÇmalIk
Saygılı olmanı tavsiye ederim, özgürlük insanlar, serbestlik hayvanlar için...
Evet sen serbest kalmişsin zincirlerini bağla islama siki siki saril birakma. İyi gavra.
cidden yanacak mıyız?
Anladım...
benimde var bir sorum
Sor ozaman?
neden kötü kavramını yaratır ki iyiliğin temsiliyse biri bu kadar..
Biz imtihan dünyasındayız eğer kötülük kavramını yaratmasaydı ne gibi imtihan olurdu
neden imtihan ediliyoruz?
2 güzel soru teşekkür ederim...
Bencede
varda işte doğru düzgün cevaplayan çıkmıyor
Buyur sor
Hayvanların ahiret hayatını çok merak ediyorum :)
Cennete girecek hayvanlar, süleyman a. s konuştuğu karınca peygamber efendimizin sav. devesi ve eshabı kehf in köpeği kıtmir. Gerisi toprak olacak
Onlar ebediyen yok olacaklar
Yazık ya :( ben çok isterdim Cennete girersem baktığım ölen kuşlarımı görmeyi
Açıklayacağım
Saolasin herhangi bir sorum yok :)
Sen sağol.
Kadın olmak neden günah?
Kadın olmak günah değil
Öyle değil. Mesela başka ülkedelerde sarılır merhaba ama müslüman türk kadınına sadece uzaktan bakılır vsvsv
Tek kadın için geöerli değil erkekde başka kadına sarılamaz 1. Sınıf yakınları dışında
Çünkü kadın özeldir, herkes dokunamaz. Ve bu da bir imtihan ayrıca? Burası imtihan dünyasi degil mi? Allah tabiki cennettekilere degil burdakilere böyle emirler veriyor :)
www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda bencemde biraz anlatmaya çalıştım bakmak istersen buyur :)
Değişik bir yaklaşım... Özünü anladım ben...
Allah'a sukur hiç bir soru yok.
Tamam teşekkür ederim yine de
Allah varsa onu kim yarattı?
Bunları aşmalisin artık 😂
kdfvbaşejbaje
Eğer Allahı biri yaratsaydı onunda ölümü olurdu başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır ama Allah ın başlangıcı olmadığı için sonu yoktur
O zaman neden evreni birinin yarattığını düşünüyorsun size göre bir şeyin başlangıcı ve sonu olmayabiliyor.
Allahın delilinin olduğı bir çok ayet vardır ve kuranın bir insanın yazmadığınada bir çok ayet vardır.
Peki Kuran'ı insanın yazmadığı ile ilgili ayetleri insanlar yazamaz mı?
Ama Kuran'da henüz 50-60 yıl önce keşfedilen Big Bang yazar.. Bunu insanlar yazamaz bence...
Peki sizi bilimin bugüne kadar ulaştığı bilgilerin son yüzyılda elde ettiği düşüncesine iten nedir?
Yazamaz çünkü Allah bir ayetinde diyorki bütün cinler ve insanlar birlik olup bu kuranın benzerini yazmaya kalksalar yazamazlar ve gerçekdende geçmiş tarilerdede bir kaç kez denendi kuranın benzerini yazmak ve bir çok çelişkiler buldular
şu anda da çelişkisiz olduğu söylenemez.
Kuranda hiçbir çelişki yoktur varsa söyle açıkliyim
Senin şu an gercekten var oldugunu dusunduren ne sana bunu aciklar misin ;)
yok işte
Allahla insanı bir tutma
tutmuyorum zaten allah toplumsal bir olgu
Klasik bir soru olsa da, soru değeri taşıyor evet...
Saçmalık 😈
kendisinden bahsediyor:) tamam tamam biz biliyoruz gerek yok gelmene
Ben yine de sorun varsa alabilirim
Ben kendi sorularımı cevaplayacak bilgi düzeyindeyim zaten aklıma takılan bişey yok dostum zaten şu an Müslüm değilim
Tanrı bende saklı ey hoca!
Öyle devam et...
Başlı başına çelişki...
her soruya cevap veriyorsunuz ya, bu konuda da beni aydınlatır mısınız? dinde zorlama yoktur (sanırım bakara) ayetiyle inanmayanları dost edinme, önce uyar sonra öldür, kafirlerle savaş, onları öldür, şöyle şiddet uygula bilmem ne gibi yayınlanan diğer bütün ayetlerle çelişmez mi? neden?
Güzel soru, teşekkür ederim...
Sen kitap mi yazicaksin asfgad
Küçümsemek seni büyüttü sanırım?
Haha yoo seni taniyorum da bagdastiramadim kitapla asdf ironi yaptin sanirim asdf
fetva meclisi mi burası kardeş :)
Değil, ama kerhane de değil sanırım?
kerhane mi dedik?
Niye dualarımı kabul olmuyo benim?
Tamam teşekkür ederim...
Eline diline sağlık kardeşim
Allah razı olsun
Adamsın.
Allah razı olsun...
Muslumanlik diye bisey var mi
Tamam teşekkür ederim...
Tabikide var
Yok sagol.. Ben sormak istediklerimi hocaya sordum
Tamamdır...
çok derin düşünmemeye çalışıyorum bu konuyu
Düşünebilirsin, bir soru var mı?
Aklimda vardı birkaç soru ama unuttum onlari
Aklına gelirse yaz
Allah mısın sen?
İnsanım. Allah ın ayetlerini okumadan Allah a düşman olanları aydınlatmaya, aracılık yapmaya çalışıyorum. Bu senin için sorun mu?