+1 yılDinle ilgili sorularım yok ama din adına yapılanlarla ilgili var.
Kuran'a göre esirler karşılıksız veya karşılıklı serbest bırakılırken mezheplere göre esir hükümlerine ne diyorsun. Mezhepler Kuran ile nasıl çelişir?
"Vatan sevgisi imandandır" hadisinin uydurma olduğunu duydum. Tek bir kaynakta geçiyor ve o kaynakta çok güvenilir değilmiş. Bunu paylaşan bir sürü insan var. Bunlar yalan söz uydurmaktan mı yargılanacaklar?
Sahih sahih olmayan hadis ancak ulaştırılan kişilerin güvenirliklerine bakılarak yapılıyormuş. Yani içerik testi yokmuş. Doğru olan Kuran ile karşılaştırılması değil midir?
Bugün halen insanlar birine adak yaparak kurban kesiyorlar oysa bu günahtır. Adak yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak için yapılır. Böyle yapan kişiler bunu nasıl gerekçelendiriyorlar?
Son sorumda İslam alanında sorun demişsin ama vereceğin cevaplara nasıl güveneceğiz. Kaynaklı cevaplar verirsen sevinirim. Hangi üniversiteyi bitirdin
Şiilere müslüman değil diyen kişi tekfir suçundan dolayı dinden çıkar mı? Bu konuda ne düşünüyorsun?
Muaviye Kuran'ı kılıçlara taktırarak dini istismar yapması, verdiği sözden dönerek saltanatı başlatması hakkında ne düşünüyorsun?
Bu kategori de değerlendirebilir miyiz?
https://www.ayethadis.com/munafigin-alameti-uctur/
Sahabelerin hepsi günahsız mıydı?
İnsanların ne kadar sunni ya da alevi oldukları değil ne kadar Müslüman olduklarının ölçüleceği o gün bu ayrımları derinleştirenler suçlu bulunacak mıdır?
İslam batıdan neden geri kaldı? Osmanlı Devleti gibi oligarşik bir devletin yapısını sırf dini kuralları ceza sistemi olarak uyguladı diye iyi görebilir miyiz? Dünün Suudi Arabistanı olan bu devletteki yanlış işlere karşı fetva alınarak fetva makamının bir çeşit papazların günah akladığı gibi kullanılması hakkında düşünüyorsun?
Evlatlığa neden miras bırakılmaz?
Hepsi bu kadarcık :) Sorularımı beğenirsin umarım :)525 Yorumla- +1 yıl
Din adına bir sorum yok çünkü İslam kusursuzdur. Ve şüphe bırakılmayacak şekilde iman etmeliyiz. Kafamızın karıştığıı konuları akıl ve hadisleri kullanarak temellendirmeliyiz.
- +1 yıl
Son sorumu cevaplamadan geçin lütfen evlatlık ile ilgili olanı nedenini öğrendim :)
- +1 yıl
@Leprusal Kuran'ın emri bu düşünmemizi öğütlüyor sürekli :) + nı verdim :)
- +1 yıl
Sahabelerin hepsi günahsız mıydı?
Hayır günah işleyenleride vardır. Gulül suçu işleyen bir Sahabenin Cenaze namazını kıldırmamıştır
Hadislerin çoğu uydurmadır peygamberimiz döneminde ozaman 500 Hadis vardır bunları yaktırmıştır aynı şekilde Hz Ömerse Hadisleri uygulayanlara ceza vermiştir Emeviler başa gelince Bu hadisler milyonlara ulaşmıştır hatta hadisler bile kendi aralarında çelişiyor - +1 yıl
@zombozo hadisleri neden yaktırsın ki bence getçek hadisler var ve 500 olduğunu sanmam. Din adamlarından öğrendiklerinizle gelmeyiniz. Ben sadece içerik olarak Kuranla tenkit edilmesinden yanayım :)
Peygamberlerden başka kimse günahsız sıfatını taşımıyor zaten on iki imam da öyle tam günahsız deyip ısrar etmek yanlış ama çok değerli insanlar
Çelişen dediğin bazı hadisler var ya altındaki olayı okursan çelişmiyor
zeytin yemeyiniz zeytin yeyin, z gibi bir şey var diyelim... Durumda bunu yeyin... Durumda yemeyin diye aslında
İslam böyle inananları düşünüyor. Kusursuz bir din. Cevabın için teşekkürler emevileri de zaten sevmiyorum. - +1 yıl
Fatımilerin islama verdiği zarar, emevilerden çok fazladır. Bunu gözardı edemeyiz...
- +1 yıl
Fatamiler dediğin çok sonraki bir devlet
Ne zarar verdi mesela? - +1 yıl
Fatimileri az da olsa araştırmalısın. Ondan sonra tekrar konuşalım.
- +1 yıl
Araştırdım sen neden eleştiriyorsun onları ne yaptılar mesela anlatsana?
- +1 yıl
Şia nın uç fikirlerinin doğuşuna kim vesile olmuştur? Ya da dürzi lik gibi bir sapkınlıkta dürzi lidere sen tanrısın diyen kimdir?
- +1 yıl
Hangisi demiş kaynak göstersene?
Kişisel sapkınlıklar beni ilgilendirmez ancak toplumsal sapkınlıklar ilgilendirir. - +1 yıl
"Fâtımîler'in Şii meşrepli halifeleri genellikle, İsmailî mezhebine dahil olmayan Müslümanlara karşı büyük derecede tolerans göstermişlerdir. Aynı şekilde müslüman olmayanlara (yani Yahudiler, Koptik Hristiyanlar, Suriye ve Filistinli Hristiyanlar ve Malta adası Hristiyanlarına) karşı da genellikle gayet toleranslı davranmışlardır. Fatimiler devleti ilk kuruluş ve gelişme dönemlerinde özellikle askeri ve politika alanlarında Kuzey Afrikalı Berberîler kavmine "dayan"ları ile tarihsel önem kazanmışlardır."
Kaynak: Genel İslam Tarihi
Bana kesin bir şey söylersen daha memnun olurum. Mesela Kuran yapraklarını kılıçlara takıp İslam şstismarı mı yapmışlar?
Ya da verdikleri sözden mi dönmüşler?
Ben Şia fikrine sahip değilim. Bir soya da yönetme yetkisi verilmesi doğru olmaz yöneticiler cumhuriyet ile seçilmelidir ilk 4 halife gibi bu güzel sistemi bozanlar utansın. Mezhepçiliği hiç sevmiyorum. Sevmeyeceğim de vicdanlı olmak daha önemlidir. - +1 yıl
Batınıliği diyorsan batınılik sapık bir ideolojidir ve islam dışıdır.
- +1 yıl
Bencelerini farklı isimlerle yaz sora sıra olanlar ks bence almıyor justt boşa gitmesin emeklerin
- +1 yıl
bu son eleştirine bende katılıyorum... Devam bence olmasa diğer 3 ü de çok süper bence olurdu...
- +1 yıl
Doğrudur fatimilerden- batinileri kast ettim...
- +1 yıl
Keşke öncedden uyarsaydım seni bilmiyordum sanırım o olayı
- +1 yıl
Bilmiyordum😓😓😓
- +1 yıl
Üzüldüm bak :(
Güzel bencelerdi yazık olmuş. Neyse bundan sonra dikkat edersin. - +1 yıl
5. Yi içerik aynı başlık farklı yazarım...
- +1 yıl
vaktin varsa okuyup yorumlamanı rica ediyorum... www.kizlarsoruyor.com/.../a36882-sehidin-annesine-son-mektubu
- +1 yıl
Çok güzel olmuş da çok da üzüldm büyük kayıp ancak bencenin ilk kelimesini görünce zaten yani katılamadadığım bir durum fikren benim. . Üstelik asker silah savaş yerine barış ve kardeşliği konuşmamız gereken bugünler de.. .
Çok güzel yazmış emek vermişsin ancak işte tam beni yansıtan bir yazı olmamış :/ Yoksa güzel yani tebrik ederim :) - +1 yıl
Tamam... teşekkür ederim ilgin için...
- 1 yıl
@. Sorularla islamiyet diye bir site var. Ataistlere bile cevap verirken. Degerli kardesim diye cevap veren bir site. Tavsiye ederim
En İyi Cevaplar
Bazı şeyler cok irdelemeye gelmez Raabbıme sukurler olsun akıl vermıs. Zaten ateist olmak falan beyinsizlern tercıhı herşey acık herşey düzen içinde başka nasıl olacakkı bunlar saçma dusunceler yani
56 Yorumla- +1 yıl
Biz yine de hakaret etmeyelim. İnanmak sorgulamaya mani değil. Ya da soru sormaya. Aklına takılan varsa buyur.
- +1 yıl
Aklının almadığı şeyleri irdelemeye erinen buna da rabbime şükür akıl vermiş diyip aklını kullanayan birinden daha gerizekalı olamazlar. Ateist dediğin insan sorguluyor senin mensubu olduğun dini senden çok daha iyi bilen insanlar var. Ne ateistler tanıdım 4 kutsal kitabı okuyup sorgulamış. Sana dört kutsal kitabı say desek google'a sormadan bilemez burada aforizma yaparsın. İşte asıl beyinsizlik budur.
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Hadis-i şerifte, (Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılır, yetmiş ikisi Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir) buyuruldu. Bu fırkaya Ehl-i sünnet denir.) [C.2, m.67]
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İnsanlar, dinde çeşitli gruplara bölündüler. Her grup, kendi yolunu doğru sanıp sevinmektedir.) [Müminun 53]
Bir kimse, kendi başına Kur'an-ı kerimi ve hadis-i şerifleri okuyup da doğru yolu bulamaz. İşin ehli olan âlimlere ihtiyaç vardır. 72 sahte altının içine bir tane hakiki altın konsa, bunu sarraflardan başkası anlayamadığı gibi, 73 fırkadan hangisinin doğru olduğunu da ancak Ehl-i sünnet âlimleri anlar.
Akıl ile doğruyu bulmaya çalışırsak bu çok güç, hatta imkansızdır. Her fırkadaki insan, “Bu fırka doğru yolda” diyor. Bu işte selim olmayan akıl ölçü olmaz. Ölçü olsaydı, 72 sapık fırka meydana çıkmazdı. Her fırkaya girenler de, aklına göre bu fırkaları tercih etmiştir. Akla uyulursa, insan sayısı kadar fırka meydana çıkar. Elimizde ölçü olursa rahat ederiz, kendimiz anlarız. Ölçüyü imam-ı Rabbani hazretleri veriyor:
(Bir hükmün doğru veya yanlış olduğu Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uygun olup olmamakla anlaşılır. Çünkü Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uymayan her mana, her buluş kıymetsizdir, yanlıştır. Çünkü her sapık, Kur'an ve sünnete uyduğunu sanır, sapıklığının doğru olduğunu iddia eder. Yarım aklı, kısa görüşü ile, bu kaynaklardan yanlış manalar çıkarır. Doğru yoldan kayar, felakete gider. Âyet-i kerimede, (Kur’an-ı kerimde bildirilen misaller, çoklarını küfre sürükler, çoklarını da hidayete ulaştırır) buyuruluyor. Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdikleri manalar doğrudur, bunlara uymayanlar yanlıştır.) [1/ 286]
Demek ki doğru olmanın ölçüsü, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarına uymasıdır.03 Yorumla- +1 yıl
Yine Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğine söz verdi. Allah sözünden dönmez. Bunun için, Ya Rabbi, sana inanıyorum, seni ve Peygamberlerini seviyorum. İslam bilgilerini doğru olarak öğrenmek istiyorum. Bunu bana nasip et ve beni, yanlış yollara gitmekten koru diye dua etmeli, istihare yapmalı!
Yine Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğine söz verdi. Allah sözünden dönmez. Bunun için, Ya Rabbi, sana inanıyorum, seni ve Peygamberlerini seviyorum. İslam bilgilerini doğru olarak öğrenmek istiyorum. Bunu bana nasip et ve beni, yanlış yollara gitmekten koru diye dua etmeli, istihare yapmalı! Allahü teâlânın sözüne güvenmeli, Ona sığınmalıdır. Cenab-ı Hak ona doğru yolu gösterir.
Kuran-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Doğru yolu arayanları, saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.) [Ankebut 69] - +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim
+1 yılTanrı varsa, tanrıyı kim yarattı?
Tanrı neden ona ibadet etmemiz için yaratmıştır? Tanrı egoist ya da diktatör müdür?
Günde 5 kere yatıp kalkmanın tanrıya ne gibi faydası vardır?
Tanrı kendisine inanmayanları neden cehenneme gönderir. Tanrı işkenceci midir?
Müslüman olmayanlar neden cennete gitmez. Okuduklarında kuranın mantıksız geldiği yabancılar olamaz mı?
Denizin 2'ye ayrılması, gökten vahiy gelmesi, Tanrının isayı yanına alması yerine dublörünü göndermesi nasıl bir inançtır? insanlar böyle şeylere neden inanır?
Akıl, zeka, fikir gibi olayları beyin denen organ yapıyorsa ve bedenden bağımsız bir ruh varsa tamamen bedene ait değilse alkol alan kişinin düşünme yetenekleri ve duygularından ruhun etkilenmemesi gerekmez mi?
-Cahiliye döneminde diri diri gömülen kızları kim doğurdu?
-Erkeklerde neden meme vardır?
-insanlar isteğe göre y kromozomuyla cinsiyet belirleyeceği zaman geldiğinde burdaki tanrının hükmü nedir?
Cennette huriler ne amaçla verilir?
-Dinde zorlama yoksa dinden çıkanlar neden öldürülüyordu?
-Türban neden vardır? insanlar başkalarının saçından tahrik olacak kadar sapık mı yaratılmıştır?
Oğlunu kurban etmeye karar veren bir adam kadar cahil olan birine nasıl peygamber deriz?
Neden müslüman ülkeler geri kalmış?
Allah varsa eğer o çok kötü bir sey.518 Yorumla- +1 yıl
Baştan sona yargılamışsın... Keşke soru sorabilseydin...
- +1 yıl
Tanrı varsa, tanrıyı kim yarattı?
İlk sorundan daha saçmalamışsın kank. Çünkü adı üstünde Allah (Tanrı) ondan daha büyüğü ondan daha ilahı yoktur.. Bu yüzden Allah'ı kimse yaratmamıştır. Ve onun nasıl yaratıldığına dahir herhangi bir şey bilmeyelim diye, Allah zekamızın %100 ü değil %3-4'ünü kullanmamızı istemiş öylede yaratmıştır hepimizi. - +1 yıl
Tanrı neden ona ibadet etmemiz için yaratmıştır?
Allah Cansız bedensiz ruhları vardı. Bu yüzden Allah bu ruhların hangileri ona itahat ediyor hangileri etmiyor diye bedenler verdi onlara onlarda kimisi senin gibi böyle sorguluyor yalan yanlış kimisi de benim gibi inancını bırakmıyor.. - +1 yıl
Tanrı egoist ya da diktatör müdür?
Egoist değildir ama diktatördür hemde en iyisi çünkü dünya üzerinde bizi okuyabilecek en sağlam en güçlü bir tane bile diktatör var ama Allah isterse bize ne hastalık verir ne ölüm her şey onun elinde - +1 yıl
Günde 5 kere yatıp kalkmanın tanrıya ne gibi faydası vardır?
Sen baba olsan yarın bir gün Çocuklarının seni görmeye gelmesini istemezmesin? Onların sana sahiplenmesini istemezmisin? Işte Allah namazı getirdi, bizim ona her gün gitmemizi istedi ona selam iletmemizi istedi hem bu kanıtlanmış bir olaydır namaz sağlığa çok faydalı ve kalbin en iyi attığı kalbin en iyi pompaladığı yer rüküdadır.. - +1 yıl
Tanrı kendisine inanmayanları neden cehenneme gönderir. Tanrı işkenceci midir?
Sorularının hepsi saçma ama bu en barizi çünkü kimin cennete kimin cehenneme gideceği belli değil ve dünya üzerinde bir Şahıs örnek veriyorum 20-25 yaşındaki birisi milyonlarca günah işlemiştir.. Bunu birde 70 yaşındaki adam için düşün!! Bütün yaptığı Günahlar Karşılıksız mı kalsın? - +1 yıl
Müslüman olmayanlar neden cennete gitmez. Okuduklarında kuranın mantıksız geldiği yabancılar olamaz mı?
Bak herkesin Zekası herşeyi anlayacak kadar ileridir.. Biz bile senin görüşünde gözüktüğü gibi daha kendi dinini sorguluyorsun, onlarda sorgulasın diğer dinleri kendi dinlerini şu an binlerce milyonlarca Müslüman olmayan kişiler Müslüman oldu.. - +1 yıl
Denizin 2'ye ayrılması, gökten vahiy gelmesi, Tanrının isayı yanına alması yerine dublörünü göndermesi nasıl bir inançtır?
Sen hala anlamıyorsun dimi Allah kendini insanlara gösterirse zaten bütün dünya Müslüman olur kendini göstermemesi lazım çünkü biz şu an deneniyoruz inanacak mıyız, inanmayacak mıyız.. Ve denizin yarılması sayesinde şu an o zaman bu zamana türeyen milyonlarca Müslüman var belki senin atanda o denizin 2 ye ayrılması sayesinde yaşadı ve sen geldin dünyaya - +1 yıl
insanlar böyle şeylere neden inanır?
Akıl, zeka, fikir gibi olayları beyin denen organ yapıyorsa ve bedenden bağımsız bir ruh varsa tamamen bedene ait değilse alkol alan kişinin düşünme yetenekleri ve duygularından ruhun etkilenmemesi gerekmez mi?
Hayır tamamen değil insan Öldüğü zaman kanıtlanmış bir şeydir bu insan vücudundan kaç gram oldupunu hatırlamıyorum ama x gram kadar ağırlık Kalkıyor bedenden.. Ve bedeni kirletmek ruhu kirletmek kadar günah - +1 yıl
-Cahiliye döneminde diri diri gömülen kızları kim doğurdu?
Kim doğuruyordu? Çok merak ettim senin bu soruya cevabın ne olacak?
-Erkeklerde neden meme vardır?
Meme hem kadında hem erkekte yaratıldı neden meme olması seni rahatsız ediyor? Ve kadında memenin büyük olması süt emip daha sağlıklı doğması için - +1 yıl
-insanlar isteğe göre y kromozomuyla cinsiyet belirleyeceği zaman geldiğinde burdaki tanrının hükmü nedir?
Allah zaten diyor ki lokman hekim herşeye bir çare buldu.. dünyada herşeye bir çare var ama ben size bunları söylemiyorum siz bunları kendiniz bulup buluşturacak sınız.. Ve şimdiye kadar insan modelin de bir canlı yaratanı Allah dışında gördün mü? - +1 yıl
Cennette huriler ne amaçla verilir?
Ulan dünyada kız kız diye öldünüz abazalıklar yapıyorsunuz cennete mükafat diye verilen hurilere mi karşı geliyorsunuz? Onlar Allah bize veriyor mükafat olarak ama zorla değil ister alırsın ister almazsın - +1 yıl
-Dinde zorlama yoksa dinden çıkanlar neden öldürülüyordu?
Cahiliye Döneminde yapılan bir çok yanlış, Cahiliye Döneminde sen gördün mü dinden çıkanı öldürdüklerini? şu an Türkiye'nin %2-3'ü dinden çıkmış hepside yaşıyor !!! - +1 yıl
Oğlunu kurban etmeye karar veren bir adam kadar cahil olan birine nasıl peygamber deriz?
O zamanlar herkes cahildi Allah öyle bir şey yapıyorki onu Islah ediyor akıl fikir veriyor onu ilahlaştırıyor... Neden albert einstein deliydi ama sonra herkes ona inandı o bilim adamı oldu? - +1 yıl
Neden müslüman ülkeler geri kalmış?
Çünkü biz onlar gibi oranızı buranızı açıp para kazanmıyoruz... Oruppu olmamak sence geri kalmışlık mı?
Allah varsa eğer o çok kötü bir sey.
Allah kötü bir şey değil yazdıklarını okuyunca anlayacaksın.. - +1 yıl
sen müslüman toplumda yetişmişsin ve sen bile islama inanmıyorken, kendini müslümanmış gibi cennete gidebileceğini mi düşünüyorsun?
Allah herkesi bir sınava tabi tutar. Müslüman ülkede doğup büyüyüp de imansız olan nice insanlar var bizim ülkede olduğu gibi. halbuki o cennete gidemiyecek dediğimiz insanlardan bir farkın yok. çünkü benzer şartlara imtihan halindesin. onlar islamın olmadığı bir toplumda yaşıyorlar, sen ise islami bir ülkede doğmana rağmen ve herşeyi bilmene rağmen yine de inanmıyorsun,
imansızlıkta sence bir farkın var mı onlardan?
Herkesin imtihanı farklıdır ama insanlara kaldırabileceğinden fazlası yüklenmez.
Yani sen müslüman toplumda doğdum diye cennete gidecen diye bir kural yok bilesin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
Gemilerin okyanuslara açılmadığı bir dönemde iki denizin birbirine karışmadığını belirten Kuran (Furan suresi 53. ayet),
Dünyanın dünyanın yuvarlak ama eğik olduğunu yazan Kuran (Naziat suresi 30. Ayet),
40 yıl önce kanıtladıkları Bing Bang (büyük patlama) teorisi, 1400 yıl önce enbiya suresi 30. ayette bahsedilmiş zaten.
Suyun buharlaşıp bulutlarla tekrar yağmurr olarak döngü biçiminde yeryüzüne indiğini Zümer suresi 21. ayet bahsetmiş.
Bitkilerin cinsiyetinin olduğu yine aynı şekilde Taha suresi 53. ayette bahsedilir.
Ayın kendi ışığı olmadığı ve güneşten aldığı ışığı yansıttığını Furkan suresi 61. ayet belirtiyor.
Bugün dağların depremi engellediği kanıtlanmıştır. Nebe suresi 6-7. ayetleri bundan çok güzel bahsetmiştir.
Biyolojide canlıların su ortamında oluştuğu bilinir. Enbiya suresi 30. ayet bunu belirtmiştir.
Embriyo ve genetikten bahseden Alak suresi 2. ayet mevcuttur.
Kuranda en az 1000 ayet biimden bahsederken ateister işlerine gelen 3 5 ayeti ezberleyip farklı anlamlar yükleyerek bilimci yapılarını öneçıkarmaya çalışıyorlar ama yanılıyorlar.
Onlar bilimin daha önemli olduğundan bahsedip bilime dayalı ayetleri görmezden geliyorlar. Kendileri ile çelişen bu insanları anlamakta zorlanıyorum açıkcası.
Ama aralarında ateist olup sonradan müslümanlığı seçenler var ve onlar gerçekten müslüman bana göre. çünkü araştırarak doğruyu bulmuşlar. Ben müslüman bir ailede doğmasam belki bende doğduğum ailenin dinini savunurdum.
Son olarak kimse kimsenin inançlarına baskı yapmadan zorla kendi inancını kabul ettirme çabasına girmeden güzel bir başlık olur inşallah.
Ne ateistler baskıcı olsun ne inançlılar. Saygı önemli.25 Yorumla- +1 yıl
Eratosthenes'de Kuran'dan 1000 sene önce dünyanın çevresini ve güneşe olan mesafesini aslında çok yakın bir şekilde hesaplamıştı. Antik Sümer, Babil, Sümer mitolojilerinde kozmozla ilgili doğru olduğu bilenen binlerce dini motifler var. vs. vs.
Kuranın hiç bir yerinde dünya güneşin etrafında dönüyor denmiyor, yıldırlar gökyüzünde asılı kandiller olarak geçiyor, güneşin battığı yerde yaşayan bir kavimden bahsediyor (türkçeye çevirince anlamı bozuluyor, battığı yer bir konum değil, dünyaya indiği bir konum olarak anlatılmış).
Gerçekten de kozmozu ve dünyayı bilen bir kimse bunları bu şekilde yazmazdı. - +1 yıl
@tblisi bir kısım ayetler bunlardır.
https://i.hizliresim.com/EqqaPz.png - +1 yıl
Güneş'in bir yörüngesi var, yani biz güneşin etrafında değil, güneş bizim etrafımızda dönüyor? Ayrıca bu "yörünge" mevzusu, bu yörüngelerin hesaplanması çok daha eskiye dayanır, bu hesaplamada kullanılan pi sayısı ta Arşimet tarafından (3 tam 1/7) bulundu, hatta Mısır ve Babil döneminde bile biliniyordu.
- +1 yıl
- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim...
Klasik sorular.
>Tanrı varsa evreni/ruhları vs. yarattığı her ne varsa hepsini neden yarattı?
>Bunu her ne sebeple istediyse istek ve arzulardan arınmış sonsuz bir varlık nasıl olabilir?
>Tanrı yarattığı varlıkları kendi şekillendiriyorsa onların geleceklerini de kendi şekillendirmiyor mudur? Bu durumda insanları cehenneme gönderme hakkı var mıdır?
>Tanrı neden sonsuz bir varlık olmasına rağmen koyduğu yasak delinince öfkelenip insanları cennetten kovup onların sonsuza kadar cehenneme gidebileceği bir imtihan yaratma çabasına girmiştir?
>"Nasıl olsa ben sonsuzum, cennette sonsuza dek mutlu kalsalar bana ne zararı olacak" diyememesi onu egoist yapmaz mı?
>Madem ki "Allah'ı görsek hepimiz ona iman eder, her dediğini sorgusuz sualsiz yapardık", Şeytan neden Allah'ın emrine karşı gelmiştir? Allah o kadar sonsuz değil midir, yoksa Şeytan Allah gibi sonsuz mudur?
>Bahsi geçen Şeytan peygamberlere din kitaplarını yazdırmış olamaz mı? Bunun aksinin kanıtı nerededir?
>Madem bir son din gönderilecekti ve sonuna kadar değiştirilmeden korunacaktı, neden ilk olarak gönderilmemiştir?
>Milyonlarca insan bu evrensel dinlerin inmediği yerlerde doğup büyüyüp ölmüş. Milyonlarca insan inandığını sandığı dini tam olarak okuyabilmek için bildiği dilden başkasına mahkum edilmiş. Neden Kur'an kolay çevrilebilen bir kitap değil? Neden apaçık olduğu söylenip duruyor da çelişkiler ortaya konulunca "bizim aklımız ermez" deniyor? Neden dinler hep aynı coğrafyada ortaya çıkmış?
Aklıma gelen bir şey olursa eklerim.11 Yorumla- +1 yıl
Tamamdır...
Allahın adeleti nerde kimileri bir lokmaya muhtaçken kimileri neden miliyon dolarların içinde yuzuyor?
Hepimiz Adem ve Havva'dan geldiysek neden bukadar çok ten rengi ve göz rengi var? Madem Adem ve Havva'dan geldik neden 5 çeşit kan grubu var 2 kişiden 5 kan grubu oluşması çok küçük bir ihtimal değilmi?
Evleneceğimiz kişi oleceğimiz gun doğduğumuz zaman yazılıyor diye geçiyor kuranda peki ben intihar edersem benim evleneceğim kişiye ne oluyor?
Herşeyi Allah yazıyorsa benim öleceğim gun doğduğum gun belli olduysa ve ben intihar edersem bu zaten Allah yazmış olmuyor mu?
İslamdan hiç haberi olmayan birisi annesi babası tarafından hristiyan ya da farklı bir dinde yetişmiş birisi neden cehenneme gidiyor buyuk adaletsizlik yok mu sen musluman olarak doğdun hiç araştırdım mı diğer dinleri islamdan başka mantıklı olan din var mı diye şimdi o çocuğun suçu ne ona o öğretildi sanada islam?
Hz. Muhammed (s. a. v) doğumundan sonra islamiyet yayıldı ve şimdi biz herşeye saniyesinde ulaşıp oğrene biliyorken daha önceden yaşayanlar neye göre yargılancak Allah katında?
Hadi diyelim ben birini öldürdüm onu hayatında ben son verdim onun kaderini ben yazmış olmadım mı? Ozaman kaderi Allah yazmıyor? Eğer Allah yazıyorsa benim bir günahım yok onu öldürmekte kaderde bu varmış😉
Galaksilerden kuranda hiç bahsetmiyor daha doğrusu yeni bulunanlar bilinenden 100 kat daha buyuk bir evren varmış dünya evrende toplu iğne ucundan küçük kalıyor bir dünya için bukadar evreni oluşturmak israf değilmi?
İsraf buyuk günah dinde?
Sen bunları cevapla istersen ben yine sana soru ayarlarım😉
Bu arada ben Müslümanım buda aklında bulunsun😉😉14 Yorumla- +1 yıl
Bu sorulaeini ben cevaplamak istedim.
1-Allah bazilarini zenginlikle imtihan eder bazilarini fakirlikle imtihan eder.
2- kan gurubu kinusu da mesela a rh pozitif kan gurubuna sahip kari koca evlendiginde nadir de olsa 0 rh pozitif kan gurubuna sahip birey olabilir ya i bu durumda farklı kan guruplarinin olmasi normal
3- Mesela sen intihar ettin bu nu allah senin yaptigini yapacagini bilir. Yani alin yazinda evlenecegin kisi yok bu senin kaderin
4-allah her seyi yapacagimizi bilir ne yaoacagimizi kaderimize yazar
5-Farkli dine mensup olabilirsin ama sen nasil sorguluyosan muslumanligi onlarda sorgiluyabilir ve musluman olan bir kisi dinden cikabiliyorsa ya da ateist hristiyan olabiliyorsa ya da hristiyan birisi musluman olabiliyorsa diger dine mensup kisilerde musluman olabilir.
6-Daha onceden yasayanlar bu konuda affdilnis biliyorum ben bide hz muhammeden oncede muslumanlik vardi sadece fazla yayilmamisti. - +1 yıl
7-Allah ssnin yaoacagaini bilir ve onu yazar onun olmesi onun kaderi senin onu öldürmen senin kaderin
8-evren ile ilgili olarak da ona bakarsan ayda da yasam yok ama dunyanin uydusu konumunda ya i diger gezegenkerinde kim bilir ne gibi faydalari vardir. Bilim henuz bu kadar gelismedu malesef
9- - +1 yıl
Vakit ayırıp cevapladığın için öncelikle çok sağol... Ama bunların kendi içimde zaten cevaplarını buldun sadece birinin boyle sorun ben cevaplıcam demesine sinir oldum o yüzden yazdım... Ama sizinde gorduğunuz gibi açıklanmayan şeyler var ki bıylede olması lazım herşeyin bir cevabı olsaydı bizim imtihan edilmemizin ne anlamı kalırdı aklımız mantığımız var duşunup sorguluyoruz... Gerçekten çok sağolsun ama keşke şunları o soran kişi cevaplaya bilse😉
- +1 yıl
İçin rahat olsun kardeşim... Kaçmadım, buradayım... Günün sorusu olduğunda internet yoktu... Rahat ol cevaplayacağım...
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahım sorulari okuyorumda biz bukadarmi dinden islamdan müslumanlıldan uzaklastık bu anneler bablar ne yapiyorlar hani evlenmek yuva kurmak cocuk yapmak hic onemli degil dogur sokaga birak o büyür değildir cocuk yapacaksan once dini yònden kendini tamamlamalisın sonra doģacak cocugunu bu yönde eģitmeliisn parayla mulkle olacak sey degil iste buyuzden korktugum icinya ya ben dogacak cocugumu dinen ii yetistiremezsem harami helali ögretemezsem yarın ahirette Rabbim sormazmı bana oyüzden lutfen once kendinizi dinengelistirin sonra evlenip cocuk yapin derim ayrica Allaha inaniyorum ama onsanlarin turettigi dinler diyen arkadaş tüm dinleri Allah gondermistir bazi dinler bozulmuş ve gonderilen kavimler sapıttığı helak olmustur tek bozulmayan din islamdr bozulmamasndaki nedende hem Rabbim korudugu icin hemde gercektej islami tam olarak anlayan insanlar ashablar tarafindan gunümuze kadar getirilmiştir Allahi kim yaratti demiş kardesim hicmi din dersi almadiniz siz tövbe diyin haşa o dogurmamiş ve dogrulmamıştir tamam derine bunlar cok derin seyler hatta insan akli dengesini kaybedebilir hatta şirke bile girebilirsiniz oyuzden lutfen tovbe edin ve dikkatli konusup soyleyin
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAslnda haklisin kardeşim bazi kapalilari heleki gunumuzde kapann kapalilari gorunce cidden bunedr diyo ve yanlis algilaniyo Rabbim herkese hidayet eylesin dini tam anlamiyla yaşayamayan bizlerede tam anlamiyla yasamayi nasip etsin @fatmag35
Cevap sahibi+1 yıl@fatmag35
Cevap sahibi+1 yılBen ataist en cok erkek var sanirdim ki meger kizlarmiş dislike attiklarina göre sanirim batti biryerlerine dogru söyleyeni 9 koyden kovarlarmis
- +1 yıl
Özeleştri şart
şimdi dünyada semavi dinler ve semavi olmayan dinler diye 2 grup var semavi dinlerde bir ilah yazılı kaynak ve yaradan kavramı var bu kavramlara göre islam dini son din ilah ve hukum kılınan din dir. Yaradan böyle emrettiğine göre müslümanlarıda doğru ve durust yaratmak onun taktirindedir. İslamiyet dunyaya barısı ve düzeni getirmesi için gönderilmiştir ki tum dinler bir anayasa gibidir hukumleri ile toplumdaki düzeni refahı saglamak içindir. Şimdi ben bu yazdıklarımlar dünyayı değerlendirdiğimde çok buyuk çelişkiler çıkartıyorum.
1- İslam son ve ilah olan din ise müslümanların refah içinde yaşaması için ALLAH yar ve yardımcı neden olmaz.
2- İslam dininin rehberi olan kuran-ı kerimdeki ayetlerde olamasına ragmen bircok islam ritüeli yasanıyor buna sayanak sebep ne?
3- cennet cehennem kavramları olmasına ragmen islam ülkelerinde yolsuzluk cinayet zina hat safhada bu nasıl açıklanır?
3- Zikrettiğimiz yaradan aynıyken inandığımız kitap aynıyken müslümanlar neden bukadar birbirine zıt ve düşmandır.(Yahudiler bile kendi içlerinde birbiriyle barısıktır)
4- Bir mezhepte haram olan diger mezhepte nasıl haram olmuyor? Her mezhepte farklı kitapmı var?
5- İslamiyette yahudilerin gelenegi olan kara peçe gelenegi neden vardır bu bir yahudi kıyafeti ve gelenegideğilmidir?
6- Cennet anaların ayaklarının altındadır diye bir hadisi şerif var iken islamda kadınlar hep cinsel bir obje olarak neden degerlendirilir?_12 Yorumla- +1 yıl
Soruların için teşekkür ederim, tahkir etmezsen kişileri sevinirim
+1 yılİlk önce bu malca konuya gırmek ıstemezdım ama gırıyorum. Şimdi ben apateistim. Çünkü tanrı konusunda konuşunca bir yere varamazsınız. Burada kişi, karakter yapısına göre, yaşam şekiline göre bir din seçer, veya doğduğu yerin dinini alır. Ben psikoloji okuyorum. Din, insanlara güven verdiği ve güven vereceği, onlara cennette müjdeleneceği (geleceğe umut ve hedef koyarak kişiyi inandırma yolu)'ndan giderek, bireyleri kendi içine çekebilir ve çekiyor da. Sonra dinin bir diğer taktiği, korkutma taktiğidir. "cehennem" korkusuyla insanları kendine inandırmaya zorlar. din korkuyla beslenir. eğer adam gibi cennet için tanrıyı sevselerdi bugün ortadoğu kan halinde olmazdı. neyse, kısacası bunlar bir beyin oyunu. ve ben bugün bir apateist olarak ne tanrı, ne din umrumda. bu kısacık hayatta sekerim onlarla mı ugrasacam :D Gencler hayatınıza bakın bos ısler. Beyınımız daha cok evre tamamlayacak. Belkı ılerıde tum ınsanlar ateıst olacak kım bılır. Insanlar guclendıkce tanrıyı atarlar bır tarafa. Herkese ıyı geceler. Unutmadan insan olmak onemlı. Gerisi hikaye :D
20 Yorumla
+1 yılKur'an da neden dinozorlar hakkın da hiç bir şey yazmıyor?
Kader nedir?
Hz. Aişe kaç yaşında Hz Muhammed ile evlendi?
Hz Muhammed kaç tane evlilik yaptı?
Allah neden hiç bir ispat bırakmadan peygamber ile gizli saklı konuştu?
Allah akraba evliliginin zararlarını bilmiyor mu da kuzenlerini peygamber e helal kıldı?
Asıl şimdi bir yol gostericiye ihtiyacimiz var peygamberlik neden sona erdi?
Allah neden yarattığı ve her nimeti sunduğu insanı cehennemi ile tehtid ediyor?
Cennet sadece müslümanlar için ise gerçekten iyi olan ama müslüman ülke de dogmamış insanların suçu ne?
Saç neden haram?
Muslumanlikta evlat edinmek neden caiz değil?
Asırlar evvel DNA olsaydı Hristiyanlik diye bir din olur muydu?
Allah neden tek bir din yaratmadi?63 Yorumla- +1 yıl
Kuran bilim kitabı degildir kuranda herşey yazarsa herkez müslüman olur biraz mantıklı
Hz. Ayşe uyduruk hadislerde 6 yaşında evlendi
Hz. muhammed evlilikleri sadece dini nikahtı ilişki yoktu
Ali imran 19 suresini oku
Sen cahilsin kuranı daha okumamışın uyduruyorsun büssürü şey
Allah tek din gönderdi, ibrahim müslümandı
al iimran 67 ibrahim ne yahudi ne hristiyandı o müslümandı müşrik degildi
kuranı okumadan sallamas yon yapma - +1 yıl
Hepsine cevap vereceğim inşaallah arada bir bakarsin buraya
- +1 yıl
Hepsini cevaplayacağım, kaynak aldığın siteyi anlamadığımı sanma!!!
Cennet vaatleri... Ben agnostik deistim mesela. Aynı zamanda feminist bir kişiliğe de sahibim ki sorularımdan bunu çıkarabilirsin:
1- Erkekler için onlarca şey vaat edilirken (cennetteki huriler gibi) kadınlara neden hiçbir ayrıcalık yok?
2- Kadınlar neden kapanmak zorundadır? Ben erkeklerin kendi bilinçlerini terbiye edemedikleri için neden kapanma ihtiyacı duyayım ki?
3- Kadınlara şiddet. Kadın bazı hallerde hafifçe dövülebilir deniyor ayetle sabit. Ama kadın erkeğe şiddet uygulayamaz. Neden?
4- Kadınlara boşanma hakkının erkeğinin isteği doğrultusunda verilmesi. Bir ramazan günü televizyon açık kalmış Nihat Hatipoğlu'nu izliyordum. Bir kadın sordu: "Biz evlenirken boşanma hakkım yoktu. Fakat kağıt üzerinde dava açarak boşandım. islama göre hala evli mi sayılırım?" Ve Nihat Hatipoğlu bu soruya resmi olarak evli olmasan bile islama göre evlisin diye cevap verdi...
Sırf erkek olduğu için midir bu ayrıcalık? Ben bunu çok merak ediyorum...823 Yorumla- +1 yıl
İslamiyet kadınları eşit görmüyor..
- +1 yıl
1) Peygamber efendimiz "cennet annelerin ayakları altındadır" demiş. bu yeterli değilmi? Cennete giden bir insan için isteyipte elde edemediği birşey olmayacaktır. Bir bayan için erkekler yeterli teşfik edeci olmayabilir. yaratılış gereği
2) Erkek için kadın bedeni etkileyici bir unsurdur. kendine hakim olan bir insan için açık bir bacak çok önemli olmayabilir. Ama aklı iki bacak arasında olan binlerce erkeğin arasında dolaşmak çok mantıklı olmayabilir. bayan için yani. Erkekler zaten açık giyinmez. Giyinsede hiç bir kadın bir erkeğin bacağından tahrik olmaz. Erkek ile kadının biyolojik farklılığı. - +1 yıl
- +1 yıl
1. Dediğini kabul ederdim ama sadece cennete erkekler girebilseydi çünkü senin dediğine göre erkeklere huri veriliyorsa kadınlara birşeyler verilmeli diyorsun. Ama atladığın şey cennette sadece erkekler istediklerini elde etmicek. Kadınlara istedikleri verilecek.
islamdakadinhaklari.wordpress.com/.../
2- Nefis denilen şey erkek kadın gözetmiyor. Sana kapan deniyorsa , erkeğede belli bölgelerini örtme mecburiyeti var. Zaten diğer türlü olsaydı bugün teshircilik diye bir kavram olurmuydu? Yani senin önünde çıplak bir erkek gezse ve senin aklına kötü düşünceler gelse bu senin kendini terbiye edememenden mi kaynaklanır yoksa karşındaki erkek yüzündenmi kaynaklanır. Erkeklerinde kadınlardan daha cabuk etkilendiğinide göz önünde bulundurmanı öneririm. Hadi hepsini geçtim , eğer sen herşeyi bugüne göre kabul edersen bazı şeyler yanlış gelebilir ama bu kitabın 750 yılındaki bir kişiyede 1500 yılındaki kişiyede ve bizede hitap ettiğini unutmamanı öneririm. - +1 yıl
3-Sanırım kadınlara da erkeği dövme hakkı verilsin diyorsun ama 2 de yazdığım son cümleyi okumanı öneririm. Tamamen sallıyorum 800 yılında bir kadının erkeği dövdüğünü düşünmeni öneririm. Sonuç ne olurdu? Ayrıca veda hütbesinde : "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri, hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evinize almamalarıdır. Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırsa Allah size onları yatakların yalnız bırakmanıza ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir. kadınlarında sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir."
- +1 yıl
Deniyor , yani gidip erkek keyfi dövebilir diye bir hakkı yok. Ayrıca dikkat edersen Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Diyede gayet ciddi bir uyarı var.
- +1 yıl
4-''İslam’da boşama yetkisi prensip olarak erkeğe verilmiştir. Ancak iyi tanımadığı veya zulüm ve haksızlık yapabileceğinden güvende olmadığı bir erkekle evlenmek durumunda kalan kadın, nikah sırasında erkekten boşama yetkisi ister ve evlilik bu şartla yapılmış bulunursa, kadın da boşama yetkisine sahip olur. '' Senin dediğine göre bu ''erkeğin isteği doğrultusunda '' oluyor. Ama kadın bunu kabul etmeyen erkekle evlenmek zorunda değil. O kişiyle evlenmeyebilir. Doğal olarak bu erkeğin isteği doğrultusunda verilen bir hak değil , kadının isteği doğrultusunda alabileceği haktır.
- +1 yıl
Ayrıca böyle sorularınız varsa , benim bilgimin kısıtlı olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. O yüzden size tavsiyem , cevap veren kişileri tanımadığınız böyle yerlerde bu soruları sormak yerine , dini bilgisi daha fazla olan insanlara akıl danışmanız. Böylelikle hem benim gibi arkadaşlar , insanları yanlış bilgilendirme gibi bir durumla karşı karşıya kalmazlar. Hemde sizin gibi aklında soruları olan arkadaşlar , daha doğru bilgilere ulaşırlar.
- +1 yıl
Merak etmen çok normal ama hepsinin mantikli bir açiklamasi var. Cok uzun konu oldugu için onceden yazdigim bir şeyi okumani isticem zor olmaz umarim. www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor bu sorudaki eig sana yardimci olacaktir :) yine bir sorun olursa burdan ya da özelden sorabilirsin seve seve yardim etmek isterim :)
- +1 yıl
Şimdi şöyle bir şey de var kardeşim. Şuna da cevap verebilirsen sevinirim: Oralarda bir yerde Tanrı varsa ve her yaptığımız önceden belirlenmişse, -kaderden bahsediyorum- bizim tercihlerimizin ne anlamı olacak? Yani şöyle diyeyim ben agnostik deist olduğum için nasıl yargılanacağım, sonuçta kaderimi Tanrı yazdıysa bu benim seçimim değil Tanrı'nın seçimi olmuş olur... Aynı şekilde dinine bağlı biri de cennete gidecekse yine Tanrı tarafından olur.
- +1 yıl
- +1 yıl
hep aynı saçma savunmalar; kadını aşağıla aşağıla, ondan sonra cennet anaların ayağının altındadır denmiş bu yetmez mi de... aynen şiddet yapıp yapıp, öldür kes diye emirler verip en sonunda ama bu hoşgörü ve sevgi dini gibi şizofrenik bir cevap vermek gibi bir şey :). din hayatımda gördüğüm en saçma ve en tehlikeli şey... şu konuşan adama inanan kadının beyninin çalıştığından şüphe ederim: https://www.youtube.com/watch?v=iDFiDN9LdLM
- +1 yıl
Sen kaderden bahsetmiyorsun kadercilikten bahsediyorsun.
https://eksisozluk.com/entry/45361399
bunu okumanı öneririm.
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Burdaki ayetin mealinide okumanı öneririm.
Daha türkçe tesfiri:
www.uludagsozluk.com/.../ - +1 yıl
Bu arada kardeşin değilim aynı yaştayız , bide bana birşey söylerken @Miellapie şeklinde eklersen sevinirim , yoksa ileti gelmiyor.
- +1 yıl
Kaderimiz yazılmadı. Bizim irademizle yapacaklarımız önceden biliniyor sadece
Sen bir film izledin diyelim. Sonra ayni filmi bir arkadaşinla izliyorsun. Film nasıl bitiyor biliyorsun. Arkadaşina "filmin sonunda başrol şöyle ölecek" dedin ve gerçekten öyle öldü. Ama sen öyle dediğin için mi yoksa film oyle çekildiği için mi sonu dediğin gibi bitti?
Ayni hesap. Biz herseyi irademizle yapiyoruz. Bu yaziyi yaziyorum, Allah kaderime yazdigi için degil ben irademle karar veriyorum. Ama Allah benim 31.07.2015 tarihinde saat 16:00 civarlarinda bunlari yazacağimi biliyordu.
Belki yarin hirsizlik yapicam, Allah bunu da biliyo peki neden engel olmuyo? İMTİHAN
Bu dünyaya geliş amacimiz bu değil mi zaten? Allah yapacagimiz kotu şeylere engel olursa cehenneme ne gerek kalir ya da cennetin kiymeti nasil anlaşilir?
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık (İsra 13)
Kaderimizi biz yaziyoruz anlayacağin - +1 yıl
Ama bizim çabamizla olmayan şeyler de vardir, hangi ailede dogacagimiz hangi ülkenin vatandaşi olacagimiz bunlari değistiremeyiz. Ama mesela insan Allah in izniyle ölüm saatini değiştirebilir, nasıl mı? "Sadaka ömrü uzatır" (hadisi şerif)
Hepimize doğarken iyi kötü özellikler veriliyor. Bizim dünyaya geliş amacımız da bu zaten. Kötü huylarımızdan kurtulmak ve iyi huylarımızı saklamak., her insanin bir gunaha zaafi vardir. Ama ona yardimci olacak vicdani, imani Kuranı ve Peygamberi (sav) vsrdir. bunun adı imtihan..
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin? Anlatabildim umarım :) @Miellapie - +1 yıl
bu soruda korktuğum şey başıma geldi. İnsanlar balıklama cevap vermek için atlamış. Sorularını cevaplayacağım.
- +1 yıl
kadınlarada gılman veriliyor cennette eşitsin.
sadece kadınlar değil erkeklerde kapanmak zorunda onlarında kapanmaları geerekiyor kadınlar kadar olmasada kapanması lazım ve fıtraten erkekte şehvet vardır kadında erkek kadar yoktur kadında fıtraten çakicilik vardır allah bunu önlemek için engel olarak bunu sunmum insanlara ve helaline yönelmesini söylemiş. ayette erkeğe kadının gücü yetmeyeceği için erkeği kadılar dövüyor :) yok kadının şartları sunduktan sonra boşanmada bir sıkıntı yok
+1 yılHaşa sorgulamak ne haddimize.. Ama yine de aklıma takılanlardan ufak bi' bölümüne değinmek isterim.
Neden müslüman bir erkek, 4 kutsal kitabın dininden herhangi birinden olması şartıyla müslüman olmayan bir kadınla (mesela yahudi, hristiyan olabilir) evlenebiliyor da, müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenemiyor?
Diğer bir değişle Cübbeli Ahmet Hoca Angelina Jolie ile evlenebiliyor da, neden Canan Karatay Hoca, Brad Pitt ile evlenemiyor?
Ayrıca, neden cennette heriflere huriler var da, avratlara nuriler yok?
Ve, neden sürekli ve daima erkek nefsi? Kadının nefsi yok mu?
Kadının saçından etkilelen bi' erkeğin baklavalarından etkilenen bir kadın olamaz mı? Ama erkekte kapalılık sınırı göbek ve diz altı arasıdır. Yani karnı, döşü, göğsü, ensesi ve omuzlar açık kalabiliyor..
Vay canına be..
not: ateist değilim, feminist değilim, bi' b*k değilim. Her şeyi sorgulayan analizci bi' kafaya sahibim, beyni veren yaradan, kullanıyoruz işte.46 Yorumla- +1 yıl
4 kadınla evlenmesi için eşinin rzası olması lazım
- +1 yıl
Bu arada erkekte göğüs altında dize kadar yani kızların baklavalara bakması günah. Ayrıca kadınlar erkeklerin etkisinde kalmaya daha uygun bir yapıya sahip olduğu için müslüman olmaya erkele evlenmesi uygun değil.
Canım eğer bu kadar analizici bir yapıya sahipsen biraz araştırma yapmanı tavsiye ediyorum - +1 yıl
Bununla alakali olarak bende uzerine bir soru daha sorayim toplu cevaplansin bari:
Kuranda Allah sifati neden erkek olarak kullaniliyor? Soyle ki ingilizcede "he" neye karsilik geliyosa Kuran arapcasinda 'O sizin dogru yola girmenizi istiyor' daki "O" neden erkek zamiri? Hani yaratanin cinsiyeti yoktu. Madem ki kendi kelami bu, kendinden bahsederken neden boyle bir cinsiyetci ayrima girmis? - +1 yıl
bu sorulan soruyu ben biyerden hatırlıyorum ama çıkartamadım
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor burdaki eig ye okursan çogu soruna cevap bulacaksın sanırım :)
Tesettur hakkinda da şunu okumani tavsiye ediyorum www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda
Yine bir sorun olursa özelden ya da burdan sor yardim etmeye çalışırım :) - +1 yıl
Her sorunu ayrı ayrı cevaplayacağım...
+1 yılMesela şu: Bence hicbirseyden asla emin olamayiz hatta bu soyledigimden bile. Nasil oluyor da hayatimizin temeline bir kitap koyup onun uzerinden yonleniyoruz? Belirsiz onca sey varken bunlarin hepsini belirli ve bilinen seyler yapma ihtiyaci niye var? Bilmedigimiz icin kotu hissediyoruz, kaostan kurtulmak icin herseyin mantikli sebeblerini YARATIYORUZ. Mantiksiz bir yontemle mantik elde etmeye calisiyoruz. O kadar fsrkli bir devirdeyiz ki bunun ne zaman anlasilacagini cok merak ediyorum. Bununla ilgili ne dusunuyorsun? Biraz sorularima cevap vermis gibi oldum ama lutfen soru isaretlerime gorus sun :)
22 Yorumla- +1 yıl
İçinde 3-4 soru barındıran güzel bir soru silsilesi mıtlaka cevaplayacağım.
- +1 yıl
Peki :)
BİRİ MANTIKLI ŞEKİLDE CEVAPLASIN BİLMEYEN YORUM YAPMASIN benimde şöyle 3 temel sorunum var
1) tanrı her şeyi biliyor gelecekte buna dair diyelimki ben günahkar bir insanım o zaman neden beni yarattı şeytan 1 basamak öne geçti
2) şimdi aileniz sizi seviyor demi şöyle düşünün ufak bir yalan söylediniz ya da onların cebinden para çaldınız anneniz babanız katranlar kaynatıp ateşler yakıp size bu derece bir işkence yaparlarmı tanrı sadistmi sırf işkence çeksin diyemi insanları yarattı
3) bir iyliğin sizi cennete gödermesi için sadece allah yolunda yapılması lazım yani onlarca mükemmel insan allaha inanmadıkları için cehhenememi gidecekler ya da iyi niyetli sadece iylik için güzel bir şey yapan insanın yaptığı hareket sevap sayılamayacakmı ve kendin için iylik yapmak onursuzluk değilmi112 Yorumla- +1 yıl
Biz dünyaya gelmeden önce hepimiz hatalar yapmistik af diledik ve bir hak daha tanındı bize müslümanız dedik ama bu dünyaya gelince müslüman oluşumuzu unutucaktık dünya bizim seçimlerimizle ilerliyo hirsizlik yapmak haram yemek nefsimizi terbiyelendirmedigimizden oluyo dogrusu imtihandayiz benim kulum beni dinlicekmi sozumu tutucakmi yoksa bana karşımı gelecek sonunda ödülü ve cezasida var
- +1 yıl
2) aile konusunda tüm aileler öyle değilki genel konuşma rabbimiz dövün demedi boyle durumlarda sonuçta aileler yanlış yaptığı için dovüyodur insanoglu tarafindan gerçekleşiyo anlayacağın
- +1 yıl
3) Onca iyilik yapan insan müslüman değil müslüman olmasi için karşısına birsürü fırsat çıktı ama nefsine ağir geldi müslümanlığı aykırı buldu
- +1 yıl
Şu salak batıl islam dininin batıl öğretisi işte
tanrı bizi sınav yapıyor tanrı bizi cezalandırıyor tanrı kimseyi sınav yapmak için yaratmadi insana özge irade verdi herseyi insan yapıyor tanrı sadece müdahale etmiyor
oh ne ala git birine tecavüz et tanrı olsa izin vernezdi tanrı sana özgür irade verdi sende o iradeyi istediğin şekilde kullanirsin. . Şu islam dininin batıl kader yaratılış sacmalijlarina takikmayin - +1 yıl
1) Allah seni ne seçeceğini biliyor ama seçtiren o değil.
2) Bu cevapta aynı insanlar yapar Allah sana iyi kalp verdiği gibi kötü kalpte vermişti ama sen iyi tarafı seçmişsindir bunun seçimi sana ait seni zorla birisi kötü yapmaya çalışıncada bunu seçip seçmeme tarafı sana ait. İkna ederse kötü olursun ikna edemezse iyi olursun.
3) Sırf birilerine iyilik yaparak bir şeyleri hak edemezsin sen nasıl ki bir iş yerinde patronun dediklerini yapmak zorundaysan bu da aynı sen patronun dediklerini yapmazsan ama ben iyi insanım dersen patron sana maaş verir mi? - +1 yıl
1-Günahkâr olmamak senin elinde sana doğruyu yanlışı anlatmış irade de vermiş seçim yapma şansı sende, sen de cehennem azabını bile bile günaha giriyosun
2- Anne baba senin dediğini yapmaz tamam ama tövbe edersen Allah'ta senin günahlarını affeder anne babaya merhameti veren Allah kendi mi haşa merhametsiz olacak
3- Ne kadar iyilik yaparsan yap Allah'a şirk koştuğun sürece azap vardır - +1 yıl
3) Efendimiz (sav) bişey anlatıyor: Bir kadın varmış, müslüman değilmiş hatta bazı kaynaklarda hayat kadını olduğu söyleniyor. Kadın bir gün yolda giderken susamış ve kuyudan su içmiş. Tam o sırada yanına susuzluktan dili damağı kuru olan bir köpek gelmiş, kadın köpeğin bu haline çok üzülmüş ve kuyuya inip onun için ayakkabısına su doldurmuş. Allah bu kadına islamı nasip etmiş..
Başka bir kadın müslümanmış ama kedisine kızdığı için onu aç ve susuz bırakmış hatta hapsetmiş. Allah da bu kadın müslüman olduğu halde onun imanlı ölmesini nasip etmemiş..
EL-ALİM:Canlı veya ölü, küçük veya büyük, gizli veya açık, klapte, kafada olan veya dışa vurulan şeyi en ince ayrıntısına kadar.
Biz bilemiyoruz ama Allah kimin hakedip haketmediğini çok iyi biliyor..
EL-ADL;hakkı ve gerçeği bilerek doğru hüküm veren, zulmetmeyen, Sınırsız, sonsuz adalet sahibi.
O'nun adaletinden şüphe olur mu hiç? Biliyor ve bildiği şeylerde en adaletli şekilde hüküm veriyor.. - +1 yıl
1) Kaderimiz yazılmadı. Bizim irademizle yapacaklarımız önceden biliniyor sadece
Sen bir film izledin diyelim. Sonra ayni filmi bir arkadaşinla izliyorsun. Film nasıl bitiyor biliyorsun. Arkadaşina "filmin sonunda başrol şöyle ölecek" dedin ve gerçekten öyle öldü. Ama sen öyle dediğin için mi yoksa film oyle çekildiği için mi sonu dediğin gibi bitti?
Ayni hesap. Biz herseyi irademizle yapiyoruz. Bu yaziyi yaziyorum, Allah kaderime yazdigi için degil ben irademle karar veriyorum. Ama Allah benim 31.07.2015 tarihinde saat 16:00 civarlarinda bunlari yazacağimi biliyordu.
Belki yarin hirsizlik yapicam, Allah bunu da biliyo peki neden engel olmuyo? İMTİHAN
Bu dünyaya geliş amacimiz bu değil mi zaten? Allah yapacagimiz kotu şeylere engel olursa cehenneme ne gerek kalir ya da cennetin kiymeti nasil anlaşilir?
1'in devami:
Ama bizim çabamizla olmayan şeyler de vardir, hangi ailede dogacagimiz hangi ülkenin vatandaşi olacagimiz bunlari değistiremeyiz. Ama mesela insan Allah in izniyle ölüm saatini değiştirebilir, nasıl mı? "Sadaka ömrü uzatır" (hadisi şerif)
Hepimize doğarken iyi kötü özellikler veriliyor. Bizim dünyaya geliş amacımız da bu zaten. Kötü huylarımızdan kurtulmak ve iyi huylarımızı saklamak., her insanin bir gunaha zaafi vardir. Ama ona yardimci olacak vicdani, imani Kuranı ve Peygamberi (sav) vsrdir. bunun adı imtihan..
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin? Hem istedigini yaptirip hemde tobve etmemizi bekleyecek kadar egoist mi haşa bin haşa - +1 yıl
En svmediğim şey olmuş yine. Arkadaşlar soruları bir mantık silsilesinde cevaplayacak benim. Neden soruma dadandınız?
Oncelikle boyle bir baslik actigin icin teskkur ederim benim sorularim sunlar
1-Kurani Kerim in bugune kadar degismedigini nereden biliyoruz
2-Islam da neden kadinlar istedigi gibi giyinemiyor erkegin nefsini kontrol etmesi gerekmiyor mu
3-Tanrı bu kadar canli cesitliligini evrim gecirterek yaratmis ve boylece akla uygun bir hale getirmis olabilir mi?
4-Gunumuzdeki muslumanlar neden at gozluklu ve bilimsel gelismeleri sacma buluyor
5-Olulerin arkasindan konusulmuyorsa Kuranda neden sıkca firavunlar asagilaniyor?
Simdilik aklima gelen bunlar cevaplarsaniz sevinirim :)15 Yorumla- +1 yıl
Nisa 82 : Hala kuranı geregi gibi düşünmicekler Allahtan degilde başkasından gelseydi elbet çelişki sözler olurdu
Hicri 9 : Ancak Zikri (Kuranı) Biz İndirdik Ancak Biz Koruruz
İslamı kabul eden emirleri yapmak zorunda ondan
Kuran kimseyi aşagılamaz kuran bilim kitabı degildir - +1 yıl
Tamamdır klasik ateistkalıp sorular
- +1 yıl
Tamamdır klasik ateist kalıp sorular
+1 yılŞöyle bir göz gezdirdim sorulan sorulara. Arada çok mantıklı güzel sorular buldum.
Sorulabilecek olanların bir kısmı sorulmuş zaten ben ilave olarak şunu sormak istiyorum. Aynı soruları tekrarlamanın anlamı yok neticede.
Sorum şu,
100'den fazla yaratılış efsanesi var. Neden sadece 3 semavi dinin hikayesi doğru kabul ediliyor? Nasıl kalan 97 tanesi dinlere göre çöpe atılabiliyor, bunun mantığı izahı nerede?
Üstüne üstlük daha 3 din ortada yokken insanların inandığı mitolojiler günümüz dinlerinin temelini oluştururken, bu durum fazla çelişkili değil mi?03 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim bir kaç bilgini paylaşmak istiyorum seninle 100 yaratılış efsanesini bilmiyorum ama İslam Seleme ya i teslim olmak (Allaha) anlamına gelir ve yalniz müslümanlık değil diğer dinlerinde kapsar.
İlk insan olarak adem ile havva sonrasında ufak ufak insan toplulukları yaratıldı böylece nüfus arttı orasını biliyoruz, mitolojiler dinin temelini oluştururken zaten din bu yüzden inmiştir ir inanç, bir rehberlik ihtiyacindan dolayı da peygamberler, tabi bunlara inanmayıp bir çok insan yapımı dinler oldu yok her insanin tanrısı içindedir kendisidir, kuşatılan her şehrin ayrı tanrısı vardır gibi e zaten bunlar olmasa herkes bir dine sadık kalsa bu yaratılma misyonumuza aykırı olurdu, inaniyormusun bilmiyorum ama yolculukta duragimiz olan dünyada cennete cehenneme kimin gidip gitmeyeceğini anlamak için bir sınavdan geçiyoruz. Evet ben simdi bunları yazdım karmaşık oldu bir şey çıkarabilirken çıkar hadi eyvallah 😀 - +1 yıl
Bence sorulmuş sorular içinde top 10 un içindesin. teşekkür ederim...
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim. :)
+1 yılDostum, din ile ilgili mevzular şu ortamda tartışma konusu olacak mevzular değildir. Bunların imani boyutu var, fıkhi boyutu var filan. Bir İslam alimi der ki, "Mesele-i imaniyenin münakaşa suretinde bahsi caiz değildir." Yani imani meseleler, ezelden ebede kadar gelmiş, gelecek insanların cüz-i iradelerine bırakılmış meselelerdir. Öncelikle bunu kavrayan, dünyanın imtihan yeri olduğunu düşünüp iman eden kişiler fıkhi, ittihadi konular üzerinde sorular sorabilir, bunları izah etmeye çalışabilirsin. Misal, kader meselesini, Mi'raç meselesini imanı olmayan bir insana izah edemezsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Senin görüşündür, saygı duyarım...
Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Ben felsefi düşüncelerde inançları bir kenara bıraktım.
https://www.youtube.com/watch?v=36o6RnXcYF0
Onları zaten çoktan aştım.
Benim kafamı yorduğum ama bulamadığım soruları ise zaten hiçbir insan bilmiyor.
Tanrı, mekan bunların bilgisine sahip değil insan ve bu bilgiye ulaşamayacaktır da.
Kimi inanacak kimi inanmayacak ama kimse bilgiye ulaşamayacak yaşamı boyunca.
Yok İslamiyet ile ilgili yine soru istiyorsan şu videoya kendinizi vererek izleyin.
Sonra Ahzab suresi 50. ayeti düşünün. Mantıklı geliyor mu?
Bunu taraf tutmadan, bir inanca sahip olmadığınızı düşünerek cevap arayın..03 Yorumla- +1 yıl
ahzab 50 ile alakası ne?
- +1 yıl
Videoyu izleyip yazacağım
yorumlar çok dikkatimi çekti.
harama helal diyenler Allahın yüceliğini sorgulayanlar.
ve Allahın verdiği beyinle Allahtan kendilerini daha zeki görenler.
müslümanken soğuduğunu ifade edip inanmadığını belirtenler.
efendimize hakaret içerikli üstü kapalı üslub kullananlar.
hepsine bir bir yanıt verirdim lakin onlar bilgi edinmek için değil
10 gram beyinleriyle aşşalıyıcı tavır ve küçümsemeleri ile bunu sorguluyorlar.
dünyanın eski en büyük rock sanatçılarından cat stevens müslüman olmadan önce
-Eğer müslüman olmadan önce müslüman tanısaydım müslüman olmazdım demiş..
-bizim mühür vurduğumuz kalbi sizler çözemezsiniz çünkü onların gözleri kulakları mühürlüdür der ayettte...01 Yorumla- +1 yıl
Katkın için teşekkür ederim...
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. ne dersek diyelim Kuranda açıkça erkek üstünlüğü var. Bazı durumlarda kadının dövülebileceği geçiyor. Kadın erkek için yaratılmış. Kendi özgürlüğü yok gibi. Kendini kapatması diğer erkeklerle asla konuşmaması gerekiyor. çoğu konuda kocasından izin almak zorunda. Çalışması yasak. Kuranda kadının kendi iradesini kullanması yasak. Erkekler kadınlara göre çok çok özgür kadınlar ise hep kısıtlanmış. Bu sadece bir tespitti.
müslümanım ama kadın erkek eşitliğini savunuyorum. Sonuna kadar.735 Yorumla- +1 yıl
Erkekler de kadınlar için yaratılmıştır.
Erkeklerinde öbür kadınlarla konuşmaması gerekiyor mesela. - +1 yıl
@acarmunire kadınların çalışması yasak. Ve çoğu şey için kocasından izin almak zorunda. Erkeklerin böyle bir zorunluluğu yok hatta sözlerini dinlemeyen eşlerini hafifçe dövebileceklerine dair ayet var.
- +1 yıl
Yasak çünkü, çocuklarına bakarlar. :) Erkekte aileye bakar.
Erkeklerde karısından izin almak zorunda.
"Kadınlar size Allah'ın emanetidir."
@Kurandakidin - +1 yıl
@Kurandaki_Din_
- +1 yıl
@acarmunire. kadın neden bir işte çalışıp bir şey üretmesin? çocukla ilgili değil bu. Çocuğu olmayan kadına da çalışmak yasak. Mesele kadın olması çocuğu olup olmaması değil. Bir aileye çalışarak kadın da bakabilir. Çok kez de şahit oldum. bakabiliyoruz yani ama yasak
- +1 yıl
@acarmunire Kurana göre kadın erkek eşittir kurana uymıyan bir hadisi görüp fetva verme
Nisa suresinin 34 ayetinde darabe kelimesini dövün diye yazmışlar
kuranda kesinlikle kadınları dövün diye bişi yok İslamoğlunun meali nisa 34 : Erkekler kadınların koruyup gözeticisidirler; çünkü Allah erkeklerle kadınları farklı alanlarda üstün yeteneklerle donatmıştır; bir de erkekler servetlerinden harcama yapmaktadırlar. Dürüst ve erdemli kadınlar hem (Allah'a) itaat eden, hem de Allah'ın koruduğu (iffetli eşlerin) yokluğunda da koruyan kadınlardır. Sadakatsizlik etmelerinden çekindiğiniz kadınlara gelince: onlara önce öğüt verin, sonra yataklarında yalnız bırakın, nihayet (geçici bir süre) ayırın! Daha sonra size itaat ederlerse, aşırı giderek onlar aleyhine bir yol benimsemeyin! Allah, gerçekten yücedir, büyüktür. - +1 yıl
Kadınların kapanması farzdır nur 31 azhab 59 da
kadın kocasına itat etmicekse neden evlenıyor? bu görüş sahibi ne dedini bilmiyor - +1 yıl
@Kurandaki_Din_ dövün diye yazmışlar derken? kuranın arapçasında mı yanlış yazılmış yoksa mealinde mi? okuduğum bütün meallerde dövmek şeklinde geçiyor. link atar mısın Ayrıca madem ki kadın erkek eşit öyleyse neden evlenince itaat etsin? neden kadın itaat etmek zorunda? Eşitlik varsa birinin diğerine itaat etmesi söz konusu olabilir mi? Kadınlara farz olan başörtü erkeklere farz değil mesela burada da eşitlikten söz edemeyiz. Ya da erkeklerin kadınların üzerinde söz sahibi olması. Birinin diğerinden daha fazla hak sahibi olması eşitlik değildir. Bence sen eşitliğin anlamını bilmiyorsun
- +1 yıl
görüş sahibi baş örtüsünü inkar ediyorsan zaten bu dinde degilsin emin olablirsin
nur suresinin 30 ayetinide okuya bilirsin link veremyorum x1 im
kadın erkege itat eder yahudilikte hristiyanlıkta hinduzmde budizim judizim de bile
kadın erkege itat eder erkek kadına deger vermek zorundadır
kuran cevirilernde cok hata var
kuranda kol kesme ayeti var maide 38 de
peki nden bu dindesin söylermisin? - +1 yıl
Allah kadınla erkegi eşit göstermiyorsa neden inanıyorsun bana söylermisin?
baş örtüsünü inkar edersen bu dinde degilsin dedim - +1 yıl
Hucurat 16 : Allaha dininizimi ögreticeksiniz? Allah yerlerdeki ve göklerdeki herşeyi en iy ibilendirdir
peki kadın erkek eşit degilse eve hırsız girince ilk senmı gerekeni yapıcaksın?
ya bak işine - +1 yıl
Peygamberimizin birde hadisivar
sakın birinizi kuranda bulduma uyarım bulmadımı uymam derken yakalamıyım (ebudavud) - +1 yıl
- +1 yıl
hadisi anlamadan yorum yapma örnegin namaz kıl ayetini söylicegine baska ayet söyliye bilir
kardeşim bak işine sana yardımcı olmam ben - +1 yıl
- +1 yıl
Bunu da ben cevaplayayım.
Kur'an da erkeğin üstünlüğü fiziksel ve aile reisliği dışında kullanılmamıştır. Sizin sorunuz daha çok materyalist bir bakış açısıyla düşünülmüş. Oysa Kur'an zaten insanı ahirete hazırlar, "dünya bir oyalanma yeridir" der. Bu noktada da bırak kadını erkeği kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Dolayısıyla bahsettiğiniz şekilde bir üstünlükten söz etmekten ziyade bir iş bölümü şeklinde anlamak daha makul olacaktır. Mesela kapanmaktan bahsediyorsunuz, bu konu Nur suresi 31. ayette geçer. Oysa bir önceki ayete baktığımızda da şunu görürüz: "Mü'min erkeklere söyle gözlerini (haramdan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu onlar için daha temizdir. Şüphesiz Allah onların yaptıklarından haberdardır." Sizce örtünmek mi daha zor, bakışlarını yere indirmek mi? Ben bakışları indirmek derim, zira bu zamanda kafanı nereye çevirsen "nasılım" türü kişilere rastlıyorsunuz :) - +1 yıl
@Grinin49tonu öncelikle Açıklayamayı beceremeyip kabalaşan sözde dindarlar gibi saldırmadığın için teşekkür ederim :) yalnız aile reisliğinin erkeğe ait olması yine bir eşitsizlik doğurmuyor mu? ve mirasın yüzde kırkı neden erkeklere bırakılıyor
- +1 yıl
Bak kardesim ortamdan dolayi düşunsene 100 erkek iconde calisiyorsun parfumdur giydigin kiyafettir ses tonn hep. onlari tahrik edecek buyuzdende haramdır bu bir kadinin kendi esinden baskasına guzel gözükmesi mahrem yerlerini gostermesi haramdır ne erkek kadından nede kadin erkekden ustündür dövmekden bahsetmissin canim sen zina yapsan ya da bir erkek ortamnda senden baska kiz olmasa veyada 3 kiz 3 erkek gitseniz eşin istemese 1 soyledi 2 soyledi 3 olarak sana vurmasnda birşey yoktur kadina siddeti desteklemiyorum ama bu normaldr o ortamdaki erkekler ya da disardan birisi sana oftira atsa esinin namusuna erkekligine laf dese hosuna gidermi gitmez dimi iste buyuzden erkek üstünlüğü diyosunda herkes bilir bu sozu cennet annelerin ayaklari altindadir derler kadin hor gorülse ezilse neden boyle densin değer verildin dermisin bana
- +1 yıl
@bayankusursuz bazen elden ayaktan tahrik olan insanlar var. Ya da erkeklerin kollarından boynundan tahrik olan kızlar var. Öyleyse erkeklerde kapansın? . Evlendi diye bir kadın erkeğin emrinde olmak zorunda değil beğenmiyorsa boşasın. Kimsenin vurma hakkı yok. Cennet annelerin ayakları altındaysa hele hiç hakkı yok. Vurma kelimesinin arapçada bir sürü anlamış varmış o yüzden tam olarak ne denmek istediği hala bilinmiyor.
- +1 yıl
Kapanmak demissin guzel kardesim kadıninda erkeğinde dinen ortmesi gereken karsi cinse esinden baskasinn görmeyecegi yerler vardır ve kadinlar hassas varliklar olduklari icin örtünmek dha iidir başortusune gelicem kadinlara basortusu takmalari farzdır ve elleri ayaklari ve yuzleri gozükebilir bilekler ve boyun kapali olmalidr ve tabiki diger tüm vucutta kapali olmali simdi ornek vericem sana düşun mini etekli ip askili bir kiz geciyo yanndan beyaz tenli uzun sacli saclarida kahverengi gibi renkli gözlü cok guzel donup bakarsn dimi dusun sen ben bile bakarken bir erkek nasil bakmasn hadi heryerini kapatti saclari acik diyelim o sacini yikayinca saclarnda kalan kokusu ruzgarla dagilirsa ve yanndan gectigi erkeklerin okiz icin yanlis dusunmelerine neden olursa gunahtr iste Rabbim herseyi cokdan duşunmus buda şirke girebilir oyle uygun goŕmuş Rabbim akil vermis sana saglklisin otur düsün guzel kardesim aradada tövbe etki dusunurken gunaha sirke girersen enazndan Rabbim affetsin
- +1 yıl
@heeej : Daha geniş ve olumlu bakalım istersen: baba figürünü ele aldığımızda, hangi toplum olursa olsun, idareci, koruyucu, gözetip kolayan, aileyi bir arada tutan bir kişilik canlanır. İşte Kur'an da tam olarak bundan bahseder. Nisa suresi 34. ayetteki üstünlük olarak çevrilen "kavvam" kelimesi, koruyup gözeten, idare eden anlamı da taşımaktadır. Öte yandan çalışma olarak düşündüğümüzde de Kur'an kadını koruyan bir tavır içindedir. Günümüzde hala kırsal kesimde erkeklerin yan gelip yattığı, kadınların tarlada kan ter içinde çalıştığı düşünülürse, son elli yıldan önceki dönemde kadınların çalışma şartları ne kadar ağır olduğu ve Kur'an'ın bu noktada kadını nasıl koruduğu ortaya çıkacaktır. Diğer taraftan günümüzde uygun şartlar altında kadının çalışmasını engelleyen bir ayet de yoktur! Misal adam zırzop, evin yolunu bilmez, içki kumar bini bir para, bu durumda erkeği üstün tutan, haklı gören bir Kur'an olabilir mi?
- +1 yıl
@heeej : Miras konusunda iki şekilde düşünülebilir:
1 - Kadın 1 aileden miras alır, 1 kocadan miras alır = 2 eder.
2- Kur'an'da belirtilen miktar kardeş sayısına ve miktara göre belirlenen alt limittir. Bundan aşağıya inemezsin demektir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir toplumda böyle bir alt limit bile çok büyük bir tepkiyle karşılandı ve Peygamber'e çok itiraz da geldi. - +1 yıl
Onuda diyeyim artik gunumuzde cinsellik nasl bir sapkinliksa genclerimiz tamamen consellik üzerine tirnak ucunu bile gorse tahrik oluyo buda aileden kaynakli canim Rabbim boyle emretmiş Kurani Kerimde boyle yazıyo sen kimsenin himayesi altina girme tamm kimseyle evlenme eger sen boyleysen senden dogacak cocugundüsunemiyorum bile cidden enazndan daha fazl gunaha girmezsn sonucta dogacak cocuga iiyi kotüyu anlatmak dini anlatmak zorundasn ayrica esin sana zina yapma desenkotuluk yapma dese sadece uyarma amacli vursa budami kotulük ya da anne babalara cocuklarinizi bulu cagina erince namaza alistirin kilmazlarsa 1 uyarn 2 uyarn 3 ise canini yakmadan uyarici şekilde namaz kilmaya kaldirin diyo ah benim ben muslumanim diye ortalkda gezinen kardesim Allah hidayet nasip etsin inşallah Rabbim sana evlilik nasip ederde islam dinini butunuyle yasayan birini karsina cikarirda sende onun sayesinde islami yasarsinda cehenneme degilde cennete gitmene esin vesile olur inşallah
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor
Burdaki eig de cevabini bulabilirsiniz belki :) - +1 yıl
Yine istemediğim durumlar olmuş. Soru ile alakası olmayanlar cevap için saldırmış... Cevabını yazacağım...
+1 yılÖnceden yaşanmış olaylar anlatılıyor bazen.
Hikâyeleri tam hatırlamıyorum ama şöyle hikâyeler var mesela hristiyan bir bayan, ramazanda müslümanların önünde yemk yiyen çocuğunu ikaz etmiş saygı duymasını söylemiş. bu sebeple cennete gitmiş. yanı bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Demek istediğim cennete cehenneme gitmis diye anlatılan hikâyeler var.
şu an cennet cehennem var ama orada kimse yok ya da kıyamet kopmadı sirattan geçmedik.
Bu insanların cennete gittiğini nereden biliyoruz. kaynak nedir?04 Yorumla- +1 yıl
Onların cennete gidip gitmediğini bilmiyoruz, onlar sadece mütevatirdir..
Yani eğitici öğretici kıssadan hisse.. - +1 yıl
Konuyu anlatacağım, islamiyette "israiliyat" denen bir mevzu var, az da olsa bununla ilgili
- +1 yıl
Tamam bekliyorum
+1 yılKuranı birçok kez okudum. incili de iki kez.
Hakaten incil ilahi olmadığına kanaat getirdim.
Kuran ile ilgili 4 sorum var.
1- Kuranı okurken erkeğe inmiş bir kitap var karşımda
2- Çok çelişki var ( aklımda yok ancak okurken farketmiştim)
3- sürekli bazı olayları tekrarlıyor ( aynı olayı kimi zaman tekrarlayıp daha ayrıntılı anlatıyor)
4- Peygamberimiz ile ilgili bazı şeylerin bugün müslümanlığa hiçbir katkısı olmadığı halde neden kurana girmiş.
Bunlar aklımı son zamanlarda çok meşkul ediyor.13 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim...
- +1 yıl
1. kuran sadece ibadet kitabı değil siyasi hukuki kanunlar var ve bir yaşam kitabı. Böyle gözükmesi normal.
2. bazı ayetler bazı ayetleri nesh ediyor yani hükmünü kaldırıyor çelişkiden kasıt bu sanırım. Detay verirseniz yardımcı olurum.
3. tekrar olan ayetler o konunun önemine işaret. Siz dikkatli olun aynı hatayı yapmayın demek. Genelde peygamberlerin hayatlarıyla ilgilidir.
4. hayır öyle değil. Bakış açını genişletmek için günümüzle kıyaslama yap. ya da bana bir örnek verirmisin - +1 yıl
Cevaplayacağım tüm sorularını...
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir ayette eslerinizi uyarın dinlemezlerse yataklarinda yalnız bırakın yine dinlemezlerse hafifçe dovun dövmek niye? Ayrıca 4 es çok saçma ben hayvan miyim ki eşimi paylaşayım ve bu 4 es için de diğer eşlerin iznine gerek yok zevk için sonuçta ilişki yaşamak zevk o zaman ben de 4 es isterim ama bana öyle bir hak yok ve cariye olayı bunlar hep cinsellik üzerine erkeğin zevki üzerine ve kadın kapanacak eyvallah ama ben bir erkeğin kaslı kolundan etkileniyorum ama erkeğe neden göğüs ile dizkapagi arası hariç yerler günah degil kaslı kolu tahrik ediyo belki mantıklı açıklama bekliyorum
514 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım dövün dendiği ayet çeviriden kaynaklı yoruma dayalıdır. İslamda erkek eşinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğu gibi kadında aynı şeylere zorunludur. Ayrıca Allah insanlara evlenin üreyin demiştir. Dövme konusuyla ilgili ayette tek bir cümle üzerinden gitmeyin tamamını okuyup yorumlayın Dediğin ayeti buldum; Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. Ama öte yandan da saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri hakları, kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara önce öğüt verin, etkili olmazsa onları yataklarında yalnız bırakın, o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla onları iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. Unutmayın ki Allah hepinizden daha yücedir, büyüktür. Açıkça söylüyor eşine karşı suçlu ise diye
- +1 yıl
4 eş konusuna gelince inan şu konuyu açanlar 4 eş alanlardan daha cahil. Peygamber 4 eş almışmış.4 eş belli şartlarda alınır belli yükümlülükleri vardır. Bunları yerine getirmek zorundasın yani her istediğini sevdiğini kendine 2.3.4. eş diye alamazsın.
- +1 yıl
4 eş konusu öyle basit ve zevke dayalı bir konu değildir. Lütfen araştırın..
Bir çok şartı var ve hepsi yerine geldi mi olması mantıklı zaten..
Cevap sahibi+1 yılŞu dediklerinden zerre kadar tatmin olmadım tamam kadın namusunu korumalı eşinin ihtiyaçlarını yerine getirmeli ama dövmek niye neden erkek yerine getirmezse kadın onu dovmuyor ki kadın dovemez gücü yetmez zaten ama neden dövmek şiddet neden ve 4 es neden mantıklı her şey yerine geldi mi bir insan 4 eşini de aynı sevemez aynı vakit geciremez ıllaki birinin gönlü kırılır tamam aldı 4 eşi diyelim o kadınların koruyabilecek bakacak kimseyi yoktu muhtacti diyelim peki onlarla ilişki kurmak niye bak zevk uğruna olmuş oluyo ayrıca ben peygamberimiz üzerinden örnek vermedim ve cariye olayı hala kafamda soru işareti cevapların tatmin edici değil
Cevap sahibi+1 yılCe kapalilik konusuna cevap vermedin
- +1 yıl
bir kız bir erkeğin kollarindan tahrik oluyosa tedavi gormesi gerekir bu normal bir durum degil kimse bunu savunamaz çunku fıtratı öyle yaratılmamış.
www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda tesettur icin bunu okuyabilirsin umarim tatmin edici olur
4 eşlik konusu da cok uzun onun icin de burdaki eig yi okumani tavsiye ederim yardimci olacaktir www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor
Yine bir sorun olursa burdan ya da özelden yazabilirsin seve seve yardimci olmak isterim :)
Cevap sahibi+1 yılTedavilik bir durumum yok bir erkek kadının sacindan bacağından tahrik oluyosa benim de kasli kolundan tahrik olmam gayet normal
Cevap sahibi+1 yılAyrıca baktım onlara ve ben kapaliliga karşı değilim
Cevap sahibi+1 yılE yükseltiyor iç geçiriyorum etkileniyorum bu bir sorun da değil zaten
- +1 yıl
Tatmin olacağın ve mantıklı cevapları bulacağın cevapları yazacağım...
Cevap sahibi+1 yılBekliyorum
- +1 yıl
eger cevap almak istiyorsan benı etiketleyin cevaplıyım
6 gün geçmiş ama
Cevap sahibi+1 yılTakip ettm
Cariyelik, Miras Eşitsizliği, Eşcinsellik, Transseküsellik, Kutuplarda gündüzün 6 ay olması (namaz-oruç vakitlerinin güneşe göre belirlenmesi), Mekke coğarafyası dışında hiç bir bilginin olmaması ve dahada uzar gider.
912 Yorumla- +1 yıl
Miras konusu ıslam gelene kadar kadınıN konumu belli mirastan pay alamaz adeta Köle durumundaydı ıslam geldiğinde Erkeğin Yarısı kadar miras alınıyor diye polemik edilen konusu Meseleye sosyo politik bakmayan Erkeğin ihtiyacına ve kadının ihtiyacına gore bakmayan bir takım kotu zihniyet işidir islâmda kadına calışma eve bakma zorunluluğu verilmemiş Erkeğe verilmiştir o zaman bize haksızlık Yapılıyor bu mantığınla bakınca kadın babasının evinde ihtiyacı yarıya inebilir hatta hic ihtiyacı dahi olmayabilir maddiyata hal boyle olunca bir ömürün Yuku Erkeğin üzerinde olunca Herşeyin en iyisini bilen Allah ta Erkeğe daha fazla mirastan pay biçmiştir evlenince dahi kadına bakma yükümlülüğü Erkeğe verilmiştir durum boyle olunca mantığın neye götürecek seni merak ediyorum
- +1 yıl
Kölelik ve cariyelik konusunu Yunan ve Roma mitolojisini araştır ıslam getirmemiştir islamdan önce köleler cariyeler mal gibi ortalıkta pazarlamıyordu ıslam buna müdahale etmiştir Birşeyi araştırırken doğru kaynaklardan araştırın Allah kim bir köleyi Azat ederse onun günahlarını affederim diyor bu mu sizin olayı kotu gördüğünüz durum
- +1 yıl
Eşcinsellik dunya hayatında çeşitli sebeplerle imtihan edilen insanoğlunun bir imtihan sebebi de bu konudur nasıl ki engelli doğmuş birisi yanarak ölen birisi veya farklı durumlarda imtihan edilen birileri varsa bu tur insanlar da var asil gaye burada iradesini kullanıp zinaya düşecek mi Allah bunu bastıran insana cennetini müjdeliyor ki eşcinsellik iç güdüsünden kurtulmamın yolları da belli insan bunları denemeyip illa iliskiye mi girmeli Dışa yansıtmadan yasamak cok mu zor tamamen kendi iradesi bu durum
- +1 yıl
Kutuplarda Oruç tutma ısını de soruyorsan iman varsa imkan vardır ıslam zorlaştırıcı degil kolaylaştırıcı dindir mantık olarak düşünürsek kutuplarda hayat yok ama ne yazikki polemiği var oldu ki boyle bir durum gerekti 66 derece enlemlerine gore Oruç açılacağı rivayetleri var simdi ıslama bu kadar katı bakmamayi doğru kaynaklara yönelmeni tavsiye ederim her sorunun cevabı islâmda kuranda mevcuttur iyi geceler
- +1 yıl
Yazdıklarıma katılmanı zaten beklemiyordum çünkü katılsan sende biliyorsun ki Allah'a Şirk koşuyorsun onun istemediği seyleri yapıyorsun yani diyorsun ki bana karışmayan alkolüme zinama karışmayan bir Tanrı olsun ona inanayım çünkü inanırsan bir nEvi basına gelecekleride biliyorsun neyse gerek yok o halde açıklama yapmaya sana
- +1 yıl
Her birini ayrı soru kabul edip cevaplayacağım...
+1 yılDiyorsunuz ki Rabbim kuranda herseyi bildirdi her şeyin icat edileceği kuranda yaşıyor uzaya çıkma koyun kopyalama işlemi parmak izi vs vs dünya bilim ve sanatı Müslümanlardan öğrendi dersiniz
Madem birçok şey kuranda yaşıyor ise güya sizin deyim ile siz neden icat etmiyorsunuz. . Madem kuranda uzaya çıkılarak diyor uzaya çıkan neden Hristiyan da müslüman değil sizin gözünüz kör mu okuduğunuz kitabı anlayamiyor musunuz?
Hıristiyan icat edince bu kuranda yazmakta Rabbim önceden bildirdi deyip hazira konmaya çalışırken hic mi utanma duygusu olmuyor sizde madem yazmakta kuranda sizin kafanız basmiyor mu kurani anlamaya
bilgisayar icat edilir kuranda yazıyor
dna bulunur kuranda yazıyor.
Yazıyorsa buyursaydin sen icat etseydn02 Yorumla- +1 yıl
Sen muslumansan eğer işte bu yüzden bizi sorguluyorsun fakat kendini sorgulamiuorsun ayrıca biraz araştırma yaparsan Türk ve İslam alimleri amerikanin karanlık çağ olarak adlandırdığı zamanda bugünun modern teknolojisinin temelini atmıştır
+1 yılMucizelere inanmıyorum ve peygamberlerin öyle ayı bölebildiğine falan. Bu konuda bana bir yol gösterir misiniz? Bir arap teorisi olduğunu düşündüğüm de olmuştur Peygamberler tarihinin. Yani gerçek peygamberler olduğunun. Allah'a inanıyorum ama Araplar dini sömüren insanlar, bilmiyorum kafam karışık gerçekten..
45 Yorumla- +1 yıl
Kehf:110 Fussilet 6 : deki bende sizin gibi insanım
Hz. muhammed bir insan öyle bişi yok uydurmadır hadis degil onlar
hz. muhammed olmasada alemler olurdu - +1 yıl
Dinin Araplara inme sebepleri vardır biride dürüstlüktür kültür olarak buna çok önem verirler Ebu Cehil dahi Rasûlullah aleyhisselama her zaman doğruyu söylemiştir çünkü biliyor en küçük yalan tüm milletin içinde seviyesini yok eder. yani Araplar yalan noktasinda hassastır. kaldı ki mucizelerin varlığı kuranda da geçer Hz Salih'in devesinin taştan çıktığı Hz Yusuf zamanında Züleyhanin gençleştiği... Bunlar Allah'ın sonsuz güç ve kudret sahibi olduğunu gösterir.
- +1 yıl
Cevaplayacağım... teşekkür ederim...
Tartışmaya gelmedim sadece soru soracağım. Onca din varken ve bunun içinde en sağlam din (Yani insan çoğunluğu bakımından) Hristiyanlıkken ve de Ateist toplumlar en güzel şekilde yaşarken neden Müslümanlık? Yani ben Amerika doğsaydım hayatta Müslüman olmazdım ve eminim ki birçok Müslüman da Müslüman olmazdı. Tek sebep ailemiz. Peki neden başka bir din değil de Müslümanlık? Aradaki bu dağlar gibi farka rağmen..
78 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim. Yalnız soru biraz dağınık. Toparlar mısın? İstersen 2-3 e bölebilirsin.
- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim. Daha fazla soru varsa yazabilirsin.
- +1 yıl
Bundan 300 yıl önce doğsaydın kesin Müslüman olurdun çünkü refah seviyesi hristiyanlardan daha iyiydi. Hristiyanlığın çok olması tamamen propogandadan ibaret. Ve müslümanların dinlerini anlatamamasından kaynaklı.
Bu topraklarda ateist ve başka dinlere mensup olursan hep destek görürsün ama eğer müslümansan biyerlere gelmen çok zor. Bu bile bir kanıttır islamın hak din olduğuna. - +1 yıl
@selcukbey Müslüman değilim demedim.
- +1 yıl
Cunku hristiyanlat ve yahudiler muslumanlarin huzurunu bozmak icin her turlu hile savas vb seylerle olduruyolar ve sahte islam orgutleri cikarip muslumanlari terosrist gosteriyolar boule olunca limse muslumanlara yaklasmiyo uzak duruyo abd halki rahat olur tabi uzaktan savas vikarmak isgal etmek kolay
tum soruları cevaplayarak sorumluluga gırebılecek mısın? Inanmayanların degısık soruları ıcın bellı bı ılım gerekebılır.
bı sorum yok aslında ınanıyom şüphesiz ama şu sıralar aklıma vesveseler geliyo, insanlar dört bir yanda ölüyoken ızdırap çekiyoken işkence görüyoken , o kadar müslüman kadın çocuk bebek vs vs ne için ölüyo, artık Allah ın gazabı onların ustune gelmelı dıye dusunuyorum.
Birde ıonlar o kadar zor durumdayken dua edıyolar ama hala ölüyolar işkence goruyolar, bız burada onlara gore cok rahat yaşam sürerken bızım dualrımız nasıl kabul olcak_?01 Yorumla- +1 yıl
Tamamdur teşekkür ederim
- Diğer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılMerak ettiğim şey şu, cennet neden ırmaklar ormanlar göller falan gibi tasvir edilmiş, geçen gün Finlandiyaya gittim, herhalde cennet burası dedim sonra da aklıma bir şey takıldı, peki ben fin olsam bana tasvir edilen cennet çekici gelecek miydi? Hayır... Kısacası diyorum ki , neden kuran araplar üstüne yazılmış, hz muhammed zaten arap, o onlara hadisleriyle açıklasaymışta kuran gerçekten finlere de türklere de seslenen ve ödüllendiren evrensel bir kitap olsaymış... Kuranı detaylı okuduğumda bana bugünün insanını değil geçmiş arapları gözümde canlandırıyor ve ister istemez soruyorum... Hani evrenseldi? Ya ben huri ırmak göl istemiyorsam... Bunlar sadece arapların isteğiyse neden herkesin okuyacağı kitaba yazılmışlar... Umarım anlatabilmişimdir :)
03 Yorumla- +1 yıl
Anladım, ve açıklayacağım. Not: şu anki isteklerin, bu dünya için verilmiş istekler, öbür dünya için isteklerinin ne olacağını, buradaki fikriyatla sorgulayabilir misin?
- +1 yıl
Heh doğru yere parmak basmışsın da ozaman sana şunu sorarlar : ben parmak bastım yanlış yaptım ama kuran neden dünyevi örnekler vermiş :) kuran sorgulatmadan nehirler ormanlar tarif etmiş...
- +1 yıl
Açacağım kınuyu
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi şeytan bir melektiyse ve meleklerin iradesi yoksa nasıl tanrıya karşı geldi... ayrıca gücü sonsuz bir yaratıcı ne diye kendi yarattığı bir yaratıkla iddiaya girsin kendini kanıtlama gereğimi duyuyor sakın aslında şeytan bir cindi diye cevaba başlama çoğunuzun kaçış noktası ora çünkü dinler birşeye cevap verebilseydi bu kadar çok deist veya ateist olmazdı
611 Yorumla- +1 yıl
Dogrunun ustunu niye kapatiyorsun cinlerin hocasiydi hatta
- +1 yıl
Şeytanın şeytan oluşu zaten kibirinden dolayı: "Beni ateşten yarattın, onları ise topraktan" dedi, ve insanoğluna secde etmekten vazgeçti. Eğer şeytan melek olsaydı ateşten değil, Nur'dan yaratılırdı, çünkü melekler Nur'dan yaratılmış. Yani şeytan melek değildi, Ateş'ten yartılmıştı, ama Allah'a yakındı. Sonuçta "tüm cinlerin hepsi de kötü" diye birşey yok ki, müslüman olanları da var.
Cevap sahibi+1 yılgüldürmeyin tanrının birtek insana irade verdiği söyleniyor oda bizi sonaması için
- +1 yıl
Allah, hiç sebebsiz size imtihan olsun diye şeytanı yarattım dese abes olmazmıydı? İslam dininde herşey sebebler dahilinde..
İnsanlar hastalıksız kazasız hiç sebebsiz ölse ne kadar garip olurdu?
Vaadesi gelmiş ölmüş diyecek olgunluktamıyız? - +1 yıl
Muşteşemsin ya :D çok fena vurmuşsun
- +1 yıl
Muhtemelen ateist ya da deistsin sadece sunu diyeyim inşallah Rabbim sana oyle birsey yasatirki sonrasinda müsluman olursun vokvardir boyle olagan üstü seyler yasayip musluman olan inşallah sende olursun
Cevap sahibi+1 yılben zaten müslümandım hemde en koyusundan müslüman olmayanları şeytan olarak görürüdüm ama fikirler öyle bir değişiyorki inanamıyorsun bence siz ateist ya da deistleri anlamaya çalışın onları tekrar dindar yapacağınıza youtubedan videolar izleyin forumlardaki tartışmaları okuyun flan en azından biraz anlamış olursunuz
- +1 yıl
Araştırırsan şeytanın melek değil cin olduğunu ve cinlerin de iradesi olduğunu hatta onlara da peygamber geldiğini onlarin a cennete cehenneme gidecegini öğrenebilirsin nesnel bilgiler bunlar. Allah şeytanla niye inatlaşsın orda onu yok edebilir, Allah zaten şeytanın secde etmeyeceğini biliyodu, şeytanin dünyaya gelmesi gerek ki biz imtihan olalim
- +1 yıl
İslamda herşeyin güzel ve mantikli bir açıklaması var. Sadece biz muslumanlar dogru temsil edemiyoruz ve islam yanlış tanınıyor. İnsanlarin kolaya kaçması da buna etken tabi. Aksine islam zaten kolaylik dinidir bir kere Allah desen birsuru sevaba giriyosun Allah ne yaparsan yap affedicem yeterki tovbe et diyor dahasi olabilir mi? Biri bize kücük bir nankorluk yapsa biz nefret ederiz affetmeyiz belki. Allah Rahim; merhametlilerin en merhametlisi. Biz ne kadar günah işlersek işleyelim tovbe kapisi açık. ya da mesela insan her an annesinden babasindan yardim isteyemez dostuyla dertleşemez ama nerde nasil olurss olsun ellerini açtigi an dua edebilir. Kara gecede kara taşın üstündeki kara karıncayı görüp ayak sesini duyan bir Rabbimiz var.
Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez.(Enam 160)
Sinavda dogru cevabiniza 10 puan veriliyor ama yanlis cevabiniz -1 puan ediyor, kim bu sinava zor diyebilir - +1 yıl
Sorun güzel. Cevabı bırakta açıklayaşım. Ancak. Haklılığını kelle hesabıyla ıspat etmeye kalkman inandırıcılıktan çok ama çok uzak. Materyalist olması gereken aslında sizlersiniz ama garip...
1-islamiyette kadinı dövün diye bir kisım var hangi ayet bilmiyorum bunu aciklarsan guzel olir
2-islamiyete gore dunya duzmudur?
3-islamiyette çarsaf var mi yoksa kultur mu (bu gozlerini kapatanlar eldiven takanlar felan var )
4-islam ve evrim birbiriyle uyumlumudur?
5-islamiyete gore ay ve gunes donuyor mu?
6-islami kabul ettikten sonra sorgulama yapabiliyormuyuz
7-oral iliski haram mi?
8-islamda antiseminizm var mi?
9-neden butun peygamberler ayni cografyadan cikmis
10-hz Muhammed Kuranı kendisinin yazmadigini nasil aciklarsin
11-Kuran yazilirken sumerlerden tevrattan etkilenirelek yazilmis olabilir mi
12-tevratta ademin boyu 46 metre ve ozamnki insanlarinda uzun oldugu soylenoyor bu insalarin kemikleri neden bulunamadi
13-bilim adamlarinin neden hemen hemen hepsi ateist
14-domuz neden haram
15-nuh tufani evrensel mi oldu
1616 Yorumla- +1 yıl
Nisa 34 Suresinde darabe kelimesini vurun yapmış aynısı nur 31 de baş örtüleri için yakalarına vursunlar yazmılar
Kuran bilim kitabı degildir
Kuranda jilbab vardır çarşaf farsca kelimedir
Oral ilişkicaiz degildir kuranda oral ilişki yok ama ahlaksızlık var oral ahlaksızlıga girer ,
Nisa 82 : hala kuranı gere gibi düşünmiceklermi allahtan degil baskasından gelseydi celiski ourdu
hicr9 süphesiz zikri (kuranı) biz indirdik onu biz klorucagız
bilim adamları inanmak istemiyor ondan
yokluktan varlık oluşamaz - +1 yıl
Sadece bikaç tanesi hakkında bilgim var bilmediklerimde susmam gerek
1) ateistlerecevap.com/.../550 burada çok geniş ve güzel bir şekilde açıklamışlar
2) dünyanın/düz olduğu nerden çıktı Kuranda öyle bir ayet yok ki?
6) Sorgulamak kötü değildir ama İslamda teslimiyet söz konusudur. Mesela Allahın başlangıcının olmaması bizim akıl erdiremeyeceğimiz bir şeydir ve biz buna teslimiyetle yaklasırırz, bu da bir imtihan. Kucuk cocuklar annelerine bişeyler soruyor, annesi daha erken olduğu icin cevaplamiyor diye cocuk onu annelikten reddedebilir mi? Sorgulayarak islami bulan da var. Sorgulayarak ateist olan da.. bir musluman bişeyi sorgulayacaksa dogru kaynaktan sorgulamali ve teslimiyet duygusundan asla vazgeçmemeli. Yani aklinda hep "Allah en iyisini bilir en iyisni yapar" diye düşünürse sorgulamak ona dogrulari gösterir, eger akli ermezse de Allah im sen en iyisini bilirsin der
9) hayir her topluluğa her kavme her ırka Peygamber gelmiş sadece Kuranda çok azının ismi geçiyor - +1 yıl
Hepsini cevaplayacağım
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden kadın peygamber yok? Neden şu an peygamber yok? Madem son din İslam son peygamber Hz. Muhammed olacaktı, neden diğerleri oldu? Madem Kuran-ı Kerim korundu değiştirilmedi Allah tarafından, neden İncil Tevrat Zebur da korunmadı, onlar da Allah'ın ayetlerinden oluşmuyor muydu? Ölünce müslümanlar cennete diğerleri cehenneme gidecekmiş, herkesin müslüman olması gerekiyormuş, deneme faresi mi insanlarla neden oynanıyor? Allah'a inanıyorum fakat insanların uydurduğu dinlere inanmıyorum
817 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar güçsüz varlıklardır ve kadınların refl dönemi olduğu için hassas yaratılmışlardır.
Diğerlerinin olma sebebi Allah bir anda tek din ve tek kuralları koysaydı insanlar zorlanırdı 1. Sınıfa giden bir çocuğa lise derslerini anlatamazsın çünki anlamaz zorlanır o yüzden Allah herşeyi kademe kademe indirdi
Cevap sahibi+1 yılHer şeye alışmış (örneğin hristiyanlık dinine) bir topluma farklı bir din getirmek, o 1. sınıfa giden bir çocuğun sürekli eğitim sisteminin değiştirilmesine benzemez mi? Asıl farklı farklı şeyler getirince zorlanır insan. Bak günümüzde dahi hangisi doğru diye sorguluyor insan. Bir tane olsaydı, ne savaş olurdu ne sorgu.
- +1 yıl
Ama Allah aynı insana 2 dini yaşatmamışdır sadece olduğu zamana göre o dini vermişdir eğer böyle bişe olsaydı doğru söylemiş olurdunuz ama yanılıyorsunuz ve her peygamber bir sonraki gelecek olan peygamberi müjdelemişdir ümmetine fakat insanlar kabul etmemişlerdir mesela kuranda alkolün haram olduğu 5 ayetle bildiriliyor ilk 4 ünde Allah uyarıyor beşincide kesin hüküm koyuyor çünkü bir anda alkol haram deseydi alkol içenlerin çoğu alkolu bırakazdı
- +1 yıl
1. kadınları ezerler diye
2. şu an peygamber yok çünkü Hz. Muhammed son peygamberimizdi
3. diğer peygamberler de bilgi veriyorlardı
4. onları insanlar değiştirip duruyorlar
5. müslümanlar bile önce cezalarını çekip ebedi cennet yaşamı yaşayacaklardır, eğer dağda taşta yaşıyıp 1 tane peygamber adı bile duymayıp eğitilmediyseniz müslüman sayılırsınız.
Cevap sahibi+1 yılMisal şu an için 3 büyük din var öyle değil mi? Ben de inanmak isterim bir dine, ibadetlerini yapmak isterim. Malesef ki her din kendisinin doğru olduğunu söylüyor. Hepsini Allah'ın gönderdiğini düşünürsek hepsi de doğrudur zaten, neden ayrılık olsun ki arada? Niye bir müslüman bir hristiyanı ya da bir yahudi müslümanı öldürsün sırf "dini" yüzünden? Ayrılık olmamalıydı...
- +1 yıl
En doğru din İslam dinidir bunu sana kısaca açıkliyim anlarsın belki müslümanlar bütün peygamberleri kabul etmişlerdir cakat yahudiler hz Muhammedi kabul etmemişlerdir hdistiyanlar ise hz isanın Allahın oğlu oldunu düşünenler var fakat Allah bundan münezzehtir bazıları ise hz isanın en büyük peygamber olduğuna inanır yanlıştır çünkü hz İsa bile biliyorduki hz Muhammed gelecek onun son peygamberolduğu ve demiştirki bende ona biat ettim.
- +1 yıl
Hz. ademde müslümandı hz. isada din yok tek dib var
- +1 yıl
''Her şeye alışmış (örneğin hristiyanlık dinine) bir topluma farklı bir din getirmek, o 1. sınıfa giden bir çocuğun sürekli eğitim sisteminin değiştirilmesine benzemez mi? Asıl farklı farklı şeyler getirince zorlanır insan. Bak günümüzde dahi hangisi doğru diye sorguluyor insan. Bir tane olsaydı, ne savaş olurdu ne sorgu.'' Şuna ben cevap vermek istiyorum;
Kuran indiğinde incil ve hıristiyanlık zaten bozulmuştu. Yani insanlar dinlerinden uzaklaşmış ve putperestlik vb şeylere inanmaya başlamışlardı. - +1 yıl
Cennette yahudilerde olacak hristiyanlarda fakat hristiyanlık gelmeden önce hak din Yahudilikkenki yahudiler Müslümanlık gelmeden önce hak din hristiyanlıkken olan yahudiler tevrat zebur incil kuranı kerim bunlar birbirinden çok farklı kitaplar değildi zaten kuranın yasakladığını bozulmamış gerçek bir incil onaylamazdı çünkü ikiside allahın sözleri onun kitabı fakat incil tevrat sapkınlar tarafından değiştirilip bozulduğu için geldi kuranı kerim
Cevap sahibi+1 yılHristiyana sor en büyük dinin kendi dini olduğunu söyler, Yahudiye sor aynı şekilde. Herkes kendi görüşünü savunuyor. Madem ki son din İslam son peygamber Hz. Muhammed, daha önce de belirttiğim şekilde öncelerini getirip insanların kafasını karıştırmayacaktı. Kademe kademe olması lazımdı diyorsunuz, ilk tek tanrılı inanc başladığında şoka girmediler mi sanıyorsunuz?
- +1 yıl
Hz Lut'a bile tecavuz etmeye kalkışmışlar, kadın muslumanlara ne yaparlardi tahmin edebiliyor musun? Hz Muhammed Taifte taşlandi, namaz kılarken üstüne işkembe kondu, bazen günlerce yolculuk yapti, bir kasin fıtratı buna dayanabilir miydi?
Hz Muhammed son Peygamber evet ama sadece o gelseydi ondan öncekiler ne olcakti? Allah hiçbir topluluğu peygambersiz bırakmamıştır mantıklı olan da bu zaten
Cevap sahibi+1 yılHer toplulukta ayrı peygamber ayrı din olsun ama tek gerçek dinin Müslümanlık olduğu söylensin harika. Diğerlerini bilmem de Müslümanlık harika bir din değil. Dini Allah'ı kullanarak savaş yapan insan öldüren tek din.
- +1 yıl
Her peygamber Allahın bir olduğunu söylemiş hicbir din birbiriyle çelişmiyor. Belli ki islam sana yanlış tanıtılmıs bu da bizim hatamiz doğru temsil edememişiz.
Efendimiz (sav) mekkeyi fethetmeye geldiğinde mola verdikleri yerde fazladan ateş yakmışlar, neden biliyo musun? Mekkeliler onlari daha kalabalik sansın, savaşmasınlar; mekke savaşmadan kan dökülmeden alınsın diye. Ki işe de yariyor. Bu mu savaş dini?
Hz Muhammed en sevdiği amcalarından olan Hz Hamzayı öldüren Vahşiyi bile affediyor
O (sav) Taifte taşlanıyor yüzü gözü kan oluyor. O an istese Allah bütün taifi yok edecek ama o ne diyor biliyo musun? Affet Allahım affet! Bilmiyolar, bilseler yapmazlardi!
Namaz kılarken üstüne işkembe koyuluyor, yoluna dikenler koyuluyor, kapıladan kovuluyor, hakaretler duyuyor. Ne zaman kötü bir söz söylemiş? Ne zaman beddua etmiş?
İslam dediğin gibi savaş dini olsa ilk Hz Muhammed savaşırdı
Cevap sahibi+1 yılAblacım iyi güzel konuşuyorsun da şu an bile din yüzünden savaşlar olmuyor mu? Hz. Muhammed'e peygamber diyoruz bırak da savaşmasın barıştan yana olsun. Dünyada din adı altında yapılmayan iğrençlik yok. Sana tarihten bir çok örnek gösterebilirim. Demem o ki din vardı ve bunu söyleyen insanlardı, neden hayvanlardan önce insanlar aklını kullanmayıp savaştı?
- +1 yıl
Soruların ün teşekkür ederim açıklayacağım
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Miras, oruc ve namaz saatlerinin düzenlenmesi, dünyadan sonra gercekten bir hayat oldugundan nasil Emin olabiliriz mesela? Allah'a inaniyorum. Ama dinlerin cogu kurali tuhaf geliyor. Mesela müslüman degil, belki Allah'a da inanmiyor ama dünyada kimseye zarr vermemis hep iyi seyler yapmis. Sirf müslüman degil diye cehenneme gidecek? Adaletli mi ve neden?
223 Yorumla- +1 yıl
Sana dogum gunu hediyesi alan birisine bile bir tesekkuru borç biliyor iken seni sayısız nimet içine en mükemmel varlık akil sahibi olarak Gönderen Allah'a bir teşekkürü cok mu görüyorsun duşun ki sana hediye alana teşekkür etmedin bozulmaz mi?
- +1 yıl
1. si Seni yaratanı reddetmek zaten en büyük günahlardan. , 2. si adalet nerde derken cehennem tek bir yer değil. Farklı katları var. ve her katın ateşi de birbirinden farklı.
- +1 yıl
@Raikage
@Umursamaz-gnc
Allah'a inanmiyor demedim. Müslüman degil diye dedim.. Ki kaldi ki hic bir canliya zarar vermeyip bir ömrü iyilikle gecirmis bir insanin cehenneme gidecegi düsüncesi bence cok adaletsiz. ya da ters acidan bakarsak, müslüman olup da sürekli kalp kiran, hak yiyen bir insan cennete girebiliyorsa ben bunda adalet görmem. - +1 yıl
Kardesim illa Müslüman OLMASINA gerek yok Allah'ın hak dinleri 4 tane Allah'ın istediği şey sadece la ilâhe illallah ve Hz muhammdin onun Elçisi olduğuna inanmak buna iman etsin isterse Yahudi Hristiyan olsun cenneti muhakkak görecektir
- +1 yıl
Birincisi müslüman bir kişide günahlarının karşılığı cehenneme gidebilir sadece orda sonsuza kadar kalmak ve cezasını çektikten sonra cennete gider. Müslüman olmayan kişide cehenneme gider ama yanlış hatırlamıyorsam bir hadiste inanmayanlarında aynı cezayı görmiceklerinden bahsediliyordu. Tabi bunun dışında yukarıdada yazdığım gibi , en büyük günah yaratıcıyı inkar etmek. Şimdi sana sorayım öyleyse , bir kişi tanrıyı ya da onun kitabını ya da peygamberini açıkça inkar etsin , çocugu olsun onunda müslüman olmasını engellesin ve o çocugun sonsuz bir ateşe mahkum etsin. Sorun şu o adam dünyalar kadar iyilik yapsın , ama kendi cocugunun sonsuz ızdıraba mahkum etsin. Sence bu adamı cennete koymak adaletlimi olucaktı?
- +1 yıl
Düzeltme; *kalmak olmıyacaktı kalmaz olucaktı.
- +1 yıl
Bide o dediğim olay hadis olmayabilirde , onuda yanlış söylemiş olabilirim. İlk duyduğum zamandan sonra baya bir zaman geçtiğinden net hatırlamıyorum.
- +1 yıl
E o zaman senin dediğin şey herkesin kendi aklı var , peki bir kişi aklıyla düşünüp inanmamayı seçiyorsa o
zaman o kişinin neden cehenneme gidiyorum demesi mantıklımı? Sonuçta kendi inandığı şeyi kendi seçiyor.
Ayrıca;
'' Beni isteyen beni bulur.
Beni bulan beni bilir.
Beni bilen beni sever.
Beni seven bana aşık olur.
Bana aşık olana ben de aşık olurum.
Ben kime aşık olursam onun canını alırım.
Ben kimin canını alırsam, diyetini de üstüme alırım.''
(Hadis-i Kudsî) - +1 yıl
O zaman özür dileyerek söylemeliyim ki bu konusmayı devam ettiremicem çünkü yazıcağım şeyle birliket konuşma mantık çerçevesinden çıkıcak. Sağlıcakla kal.
- +1 yıl
Efendimiz (sav) bişey anlatıyor: Bir kadın varmış, müslüman değilmiş hatta bazı kaynaklarda hayat kadını olduğu söyleniyor. Kadın bir gün yolda giderken susamış ve kuyudan su içmiş. Tam o sırada yanına susuzluktan dili damağı kuru olan bir köpek gelmiş, kadın köpeğin bu haline çok üzülmüş ve kuyuya inip onun için ayakkabısına su doldurmuş. Allah bu kadına islamı nasip etmiş..
Başka bir kadın müslümanmış ama kedisine kızdığı için onu aç ve susuz bırakmış hatta hapsetmiş. Allah da bu kadın müslüman olduğu halde onun imanlı ölmesini nasip etmemiş..
EL-ALİM:Canlı veya ölü, küçük veya büyük, gizli veya açık, klapte, kafada olan veya dışa vurulan şeyi en ince ayrıntısına kadar.
EL-ADL;hakkı ve gerçeği bilerek doğru hüküm veren, zulmetmeyen, Sınırsız, sonsuz adalet sahibi.
O'nun adaletinden şüphe olur mu hiç? Biliyor ve bildiği şeylerde en adaletli şekilde hüküm veriyor.. - +1 yıl
Şöyle düşün. bir komşun var, senin çocuğunu çok seviyor ona hediyeler alıyor güzel yerleri gezdiyor.. Ama komşun senden nefret ediyor. Sana hakaret ediyor, seni sevmiyor, sen onu kaç kere affetsen de o sana yine aynısını yapıyor. Sen ona cok fedakarlik yaptin ama o teşekkur bile etmiyor? Sirf cocugunu sevdigi için o komşunu sevebilir misin? Bu yeterli mi?
- +1 yıl
Sanırım aradığın cevap şöyle birşey;
Cömert, gayri müslim bile olsa, Cehennemdeki azabı, diğer kâfirlerinki kadar şiddetli olmaz. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Cömert kâfir, Cehenneme girerken, Allahü teâlâ, [Cehennemde vazifeli meleklerin en büyüğü olan] Malike, "Bunu, dünyadaki cömertliği nispetinde Cehennemin azabı hafif olan tarafına koy" buyurur.) [Deylemi] - +1 yıl
teşekkür ederim, klasik deist sorusu ancak cevaplayacağım...
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- Neden bu dünyaya geldim ben istemediğim halde neden sınavdayım bana sormaları gerekmez miydi?
2- Allah görmediği bir şeye inanabilir mi?
3- Bizi yaratan Allah ise bizim kapasitemizi de o belirledi. Günah işleme isyan gibi özellikleri de o verdi. O halde neden kendi verdiği özelliği kullandığımızda kızıyor? Bizle oyun mu oynuyor?
4- Biz hatalıysak günahkarsak cehenneme atıyor. Bizi yaratan olarak o değil ben mi suçluyum?
Diyelim ki sen yeni bir şey oluşturdun buldun mesela yeni bir motor buldun çalıştırdın bir süre sonra arıza verdi. Şimdi arıza olduğu için motor mu suçlu yoksa arıza verebileceğini akıl edemeyip ona göre donanım yaptırmayan sen mi suçlu olursun?25 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim.. Benim kafadan buldum
Cevap sahibi+1 yılNeyi kafadan buldun?
Mantıklı cevap istiyorum şöyle böyle deyip geçmek olmaz çocuk kandırılır öyle ancak- +1 yıl
Tamam cevaplayacağım...
Cevap sahibi+1 yılTamam bekliyorum 3 gündür düşünüyon mu
- +1 yıl
250 küsür soru var ve bu soruları kitaplaştıracağım
Benim anlamadığım şimdi cennete sadece müslümanlar girecek deniliyor. Bir tarafta sözde müslüman olarak hayatinda yemediği halt kalmamış zina, suç, hırsızlık, içki bu adam müslüman olduğu için cehennemde biraz yanacak ve cennete gidicek. Diğer tarafta dünyaca ünlü bir şirketin ceo'su afrikanın yarısını açlık ve sefaletten kurtarıp tüm iyi niyetiyle onlara yardımcı olmaya çalışmıştır ama bu adam hristiyan diye yahudi diye cehenneme gidicek, nasıl iş bu
06 Yorumla- +1 yıl
Şöyle düşün. bir komşun var, senin çocuğunu çok seviyor ona hediyeler alıyor güzel yerleri gezdiyor.. Ama komşun senden nefret ediyor. Sana hakaret ediyor, seni sevmiyor, sen onu kaç kere affetsen de o sana yine aynısını yapıyor. Sen ona cok fedakarlik yaptin ama o teşekkur bile etmiyor? Sirf cocugunu sevdigi için o komşunu sevebilir misin? Bu yeterli mi?
- +1 yıl
Efendimiz (sav) bişey anlatıyor: Bir kadın varmış, müslüman değilmiş hatta bazı kaynaklarda hayat kadını olduğu söyleniyor. Kadın bir gün yolda giderken susamış ve kuyudan su içmiş. Tam o sırada yanına susuzluktan dili damağı kuru olan bir köpek gelmiş, kadın köpeğin bu haline çok üzülmüş ve kuyuya inip onun için ayakkabısına su doldurmuş. Allah bu kadına islamı nasip etmiş..
Çok çok temel bir bilgi. Hristiyan ve yahudiler Allah a şirk koşmuyor...
tek birşeyi merak ediyorum, Allah neden yarattığı bir mahluğu mındar haram kılar i madem öyle madem pis neden yarattı madem yarattı neden öldürülmesini ama yenmemesini emreti (domuz için sordum) sırf din emretti diye keyfe keder bir canlının yaşamına son verilmesi ne kadar insanlık?
09 Yorumla- +1 yıl
Belki de allah gerçek kullarini seçmek için bizlere sınavlar yaptığındandır. Ayrıca eğer sen muslumansan şunu unutma bizleri yaratan bizden daha bilgidir.
- +1 yıl
senin şu an bu sitede olmanı seni yaradan istemiyor biliyorsun diymi gavur icadı bu kullandıığın ama sen karşı çıkmışsın buradasın? Allah gerçek kullarını domuz öldürenler ve öldürmeyenler diye ayırıyorsa vejeteryanların alayını bir atalım gitsinler o zaman hayvan severlerde dahil. ben müslümansam da değilsem de birşeyi unutmuyorum beynim var ve bunu kullanmam gerek. bence sen de unutma ara sıra sorgula her arapça yazıya amin deme ;)
- +1 yıl
Haklısın burada bulunmam gereksiz senin gibi imanı bozuk olupta Müslümanım diyenler yüzünden burada bulunmam sakıncalı gerçek bir Müslüman olamayan birinden bir şeyler öğrenmek güzelmiş ;)
- +1 yıl
ben üzlümanım demedi ki sakin ol şampiyon ;) doğrudur fatma hanım ben bir canlının herşey kadar yaşamayı hak ettiğini düşündüğüm için öldürülmesine de zaten yenmesine de karşıyım domates salatalık yiyorum ben onda bir sorun yok dimi :) şaka bir yana cevap için teşekkürler @fatmag35
- +1 yıl
O konular herkesin kafasını kurcalıyor.. bunun gibi bir soruya cevap vermiştim baya uzun oldugu için linki kopyala yapıştır yapıyım. Zor olmayacaksa okursanız sorduklarınızın cevabı var bence :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor (bu sorudaki eig)
Eğer okuduktan sonra yine bir sorunuz olursa burdan ya da özelden yazabilirsiniz seve seve yardımcı olmaya çalışırım :) - +1 yıl
Özenli bir soru teşekkür ederim
+1 yılkardeşim benim var evlilik konusu çevreme bir bakıyorum herkesin sevgilisi var benim bu yaşıma kadar hiç olmadı ve sanki hiç olmayacakmış yalnız ölecekmişim gibi me geliyor birde Rabbim herkese kendi gibi birini nasip eder demi zina yapmadım ben zina yapmayan bir kadını nasip eder mi
03 Yorumla- +1 yıl
Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara lâyıktır. O temiz olanlar, iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır.(Nur 26)
Helal olsun diyorum bu zamanda böyle kendini koruyabilen erkek yok denecek kadar az. Rabbim bunun mukafatini kesinlikle verecektir O adaletlilerin en adaletlisi, hiç böyle bir kulunu mukafatsiz birakir mi? Allah öyle bir eş nasip etsin ki beklediğinize değsin inşallah. Her gün beraber şükrettiğiniz tertemiz bir eşiniz olsun - +1 yıl
inşallah çok iyi oldu aklımı çok kurcalıyordu bu soru sürekli rahatsız ediyor düşündürüyor beni çok teşekkür ederim kardeşim
- +1 yıl
Tamamdır kardeşim, cevaplayacağım...
+1 yılBenim çok var. Ve en baştan başlayarak soruyorum tabii sözde en başta. İlk insan olarak adem ve havva olarak geçiyor. Bu iki insanın çocuklarıysak neden atalarımız ensest ilişkiler kuruyor? Yani demek istediğim, o zaman günah olmayan şey şimdi neden gğnah? Yani adem le havadan olan çocukların çiftleşmesi sonucu bugünlere geldiğimize dayanarak soruyorum. Nüfusu yeterli gördüğünden mi şu an günah? Buna mantıklı açıklama getirdiğiniz zaman diğer soruları da yönelteceğim endişeniz olmasın.
02 Yorumla- +1 yıl
Hz adem ve havva nın çocukları ikiz ikiz doğmuş. Her ikiz kız erkek şeklinde olmuş, mesela ayşe-mehmet ikiz diğer ikiz olan fatma-ahmet le eşleşiyorlar.
Ayşe-ahmet mehmet-fatma
Ha niye böyle, nüfusun artması için.. Bir nevi mecburiyet.. Mecburi durumda domuz etide yenir, ama o duruma düşermiyiz?
Allah yapamayacağımız şeyleri istemez biZden - +1 yıl
Cevaplayacağım teşekkür ederim, başka soru var mı?
Neden ateist insanlar musluman gibi. Yalan soylemiyorlar, iftira atmitorlar, calisip kazaniyorlar, tecauzu kiniyorlar, kimseye karismiyorlar, son derece akilcilar. Onlar yalanci, iftiraci, haram yiyen, herkese salca olan cahiller olmasi gerekmiyo muydu. Muslumanim diyen adamlar boyle ama. Ben ateistleri tanidiktan sonra hata verdim.
03 Yorumla- +1 yıl
sen yanlış tanımışsın ateistler tam bir çöplük her halt var onlarda bak o kadar iyi yalan konuşuyorlar ki seni bile kandırmışlar..
- +1 yıl
2 tarafı da keskin yargılara mahkum etmişsin. Bu insanın doğasına aykırı. Sanırım yanılgın buradan başlıyor...
+1 yılMisal bir patatesi ekmek için bir patates gerekir ya. Bir patates ekersin vakti gelince çıkarırsın patatesler çoğalmış olur, toplanır vs. İlk patates nasıl yetişmiş olabilir? Bir tane numune olması lazım ki çoğaltalım ama hiç patates yokken ilk numuneyi nerden bulmuşlar? Yoksa Allah tüm meyve sebzelerden vs. birer numune mi yaratmıştır?
07 Yorumla- +1 yıl
Yaratamaz diye bir iddiam yok zaten benim. Sadece il dünya yaratıldığında numune olarak birer adet yaratılmış mıdır yoksa insanlar bir şekilde tarımda denk gelip büyütmüşler midir? Her koşulda yaratıcı Allah zaten. Sadece ulaştırma şeklini soruyorum. Ayrıca soru sahibinden önce yorumladığınız için de ayrıyeten teşekkürler?
- +1 yıl
Böyle bir soru soruyorsan evrim teorisini bilmiyorsundur. evrim teorisini okumalsın @mihaylovna
- +1 yıl
Allah'tan gayrı her şey yaratılmıştır, ezeli ve ebedi olan O'dur. Yani patates de yaratılmıştır elbet.
- +1 yıl
@Legendary2 teoriyi biliyorum teşekkürler yorumunuz için. En azından terslemeden cevap vermişsiniz.
- +1 yıl
@sessizşairben teşekkür ederim yorumunuz için.
- +1 yıl
Soru başta alaycı görünse de içerik olarak güzel, cevaplayacağım, ilginiz için teşekkür ederim...
+1 yılKuranda, Sehadet nasil getirilir, Namaz nasil kilinir gibi Islamin temeline ait olan kavramlar yazmazken, neden muhammede her kadinin helal oldugu, Ganimetlerin 5de biri ona ait oldugu, ve Muhammede misafir geldiginde fazla durmamalari hakkinda Ayetler var?
Tesekküler.03 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim...
- +1 yıl
Cevapi bulamiyorsan ben sana Cevapi söyleye bilirim istersen ;)
- +1 yıl
Önce güncellemeyi okursan sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum... Her şeyi bu şekilde okumadan mı anlamaya çalışıyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim sorum neden turk musluman ile amerikali gevur bir degilde onlar bolluk icin hersey ayaklarinda yasarken bu kadar musluman insan neden bu durumda ac fakir ve inandigimiz din gercek neden boyle bu soruya cevap onlar bu dunyasini yasiyor olacak ama hic dogru bir cevap degil dogdugumda ben neden milyonerin cocugu degilde kafirin teki oluyor en guzel muslumanlar herseyleri kusursuz denir nerde bizim guzelligimiz kusursuzlugumuz hepsi gavurlarda var benim anlamadigim o kafirler neden hayla bu kadar bolluk icinde almasini bilemiyomu neden yani ve musluman olup bu sekilde olanlar icinde ayni neden ben boyleyken o musluman oyle sozle herkez esit ve ve simdi o israilli cinli kafirler muslumanlari katlederken onlara bu gucu veren kim neden veriyor gercek din islamsa neden neden yani hadi insan ogly olarak cevap verin
01 Yorumla- +1 yıl
Aslında 3-4 soru var içinde, ama cevaplayacağım...
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar büyük bir dünyada hatta sistemde yasiyorken bunca yasak ve kisitlamalar niye imtihan için de olsa buyruklar her yerde ve nefsimize hoş gelen çoğu şeyin cezası var sanki tüm insanlarin aynı şeyleri sevmeleri mümkün olabilirmiş gibi neyse ben resim yapmak hakkında ne düşündüğünü merak ettim
31 Yorumla- +1 yıl
2 soru olarak düşünüp ikisini de cevaplayacağım...
- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılaçıkçası dini inancıma dair sorularım asla olmamıştır sadece ve sadece aklıma takılan şey neden mezhep vardır neden 4 tane hak mezhep denir kime göre neye göredir bu durum Azerilerin çoğu şiadır mesela onlara sorsan hak mezhep onlarınkidir gibi gibi asl olan kurandır rehberimiz var neden mezheplere ihtiyaç duyulmultur şu zamandaki cemaatleri gördüken sonra hele...
02 Yorumla- +1 yıl
Açıklayacağım, çok güzel soru
- +1 yıl
açıklama için teşekkür ederim :)
şimdi hocam ileri derece oral ilişki helal mi haram mı? kafamız çok karıştı. hocalar çok karıştırdı kafamızı. evde gönül rahatlığıyla ileri derecede oral ilişkiye bile giremez olduk. hep soru işaretleri oluştu kafamızda. bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
21 Yorumla- +1 yıl
Tamam😜😜
1 - biz niye yaratıldık?
2- bill gates gibi gayrimüslim hayırseverler cehennememi gidicek
3- Allah bizim ne yapacağımızı biliyorsa neden bizi dünyaya gönderdi?
4- Allah herşeyin sahibiyse neden ona bir garip insanın kulluk etmemizi istesinki?
5- İslam erkeği neden kadından üstün kabul ediyor?34 Yorumla- +1 yıl
2) Şöyle düşün. bir komşun var, senin çocuğunu çok seviyor ona hediyeler alıyor güzel yerleri gezdiyor.. Ama komşun senden nefret ediyor. Sana hakaret ediyor, seni sevmiyor, sen onu kaç kere affetsen de o sana yine aynısını yapıyor. Sen ona cok fedakarlik yaptin ama o teşekkur bile etmiyor? Sirf cocugunu sevdigi için o komşunu sevebilir misin? Bu yeterli mi?
- +1 yıl
Ateistlerin hepsi aynı kaynaktan beslenmiş...
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim ne yaşayacağımız daha önceden yazılmış. Yani kararları kendimiz alıyoruz ama eğer Allah isteseydi bizi farklı da yaratabilirdi. Benim aklım var kendim seçiyorum değil mi? Eğer Allah cehennemde yanmamızı istemeseydi beni farklı yaratırdı. Dünyadaki kötüleri de Allah yarattı. Ben anlayamıyorum. Ben bir kötülük yapıyorsam bu şekilde yaratıldığım için. Bu benim içimden geliyor, ben kendimi değiştiremiyorum çünkü böyle yaratılmışım. Bunu değiştirebilecek tek kişi Allah. İslama inanıyorum. Allah tekdir en yücedir diyorum ama bu mesele çok ilginç geliyor.
08 Yorumla- +1 yıl
şu şekilde düşün..
bir oyun burası
herkes iyi olursa
ne zevki kalır :)
Cevap sahibi+1 yılKötüleri yaratan da Allah, onların suçu ne?
- +1 yıl
Hereksin sınavı başka sen zannediyormusun ki afrikada ki insan ile senin sınavı aynı. Elbette farklı. Kötüyüde Allah yarattı İyiyi de ama ikisinden biri olmak senin ellerinde. Ben böyleyim deyip te bir kenara geçemezsin değişmek zorundasın. Kötüleri de sınavı başka iyilerin de. Herkes aynı şeyi yaşamıyor. Herkesin mükafatı da aynı olmayacak.
- +1 yıl
Kader konusu çok kafa karıştırıyor dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım :)
Kaderimiz yazılmadı. Bizim irademizle yapacaklarımız önceden biliniyor sadece
Yani ben bir kötülük yaparsam Allah kaderime yazdigi için degil ben yapmak istediğim için. Çünkü benim iradem var mesela hayvanlardan farkliyim bu konuda. Eğer öyle olmasa Allah Kuranda neden hep Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir niye desin? Hem istedigini yaptirip hemde tobve etmemizi bekleyecek kadar egoist mi haşa bin haşa
Cevap sahibi+1 yılçok açıklayıcı oldu, teşekkürler
- +1 yıl
teşekkür ederim... Güzel bir soru açıklayacağım...
+1 yılbu zor bir soru ama cevabı ölsen bulamazsın :D =>kadınların adetleri eğer 10 günden fazla sürerse bu normal hastalığa girer ve o zaman normal hastalıkta oruç tutulabilir ama oruç tutmak içinde boy abdesti lazım ve kadınlar adetliyken boy abdesti tutmaz kadınlarda. şimdi oruç kabul olurmu olmazmı açıkla bakim kime sorduysam bir cevap bulamadı :D
06 Yorumla- +1 yıl
ama adetliyken boy abdesti tutmaz o zaman oruçta olmaz bana mantıklı bir cevapla gel lütfen
- +1 yıl
Bu kaliteli soru için teşekkür ederim.
- +1 yıl
her zaman :D
- +1 yıl
Sacmalamissin. Soran ayrica snede sacmalamissin bu soru kaliteli degil. 10 gunden sonraki hayiz degil istihaze yani ozur kani olur. ozurluyken görülen dem (kan ) burun kani gibidir. Yani oruca mani degildir. Ayni sekilde dige ribaetlere de mani degildir. Sadece ozurlu oldugu icin her vakit icin ari abdest alir. Yeni giren vakit onun abdestini bozar.10 gun dolunca gusul abdestini alip ibadetine devam eder. Orucu da kabul olur yani. Adetliyken abdest tutmaz evt. 10 gun doldugu icin adetin hukmen bitmis oluyor ve abdestin gecerli oluyor. Yani sorun sacma. bir de cok zor cart curt havalar falan. Nerede sorsan cikar bunun hukmu. Daha derin de anlatabilirim istersen yaz ozelden. Bu ozet gecmis hali
+1 yılİslamda aradığın şeyi eğer Kur'anda arıyorsan herşeyin cevabını bulabilirsin. Ateist, Deist vs. inanca sahip olanlara saygım sonsuz. Ancak onların hadi buna cevap versene tarzında sorduğu soruların çoğu Kur'an ın yorumlamasından kaynaklanan sorular. Gayet açık şeyleri bile insanlar tesfir adında yorumladıkları için bu tarz çelişki dedikleri şeyler çıkıyor ortaya diye düşünüyorum. Tabi kimseyi yargılama yadırgama da benim haddime değildir.
01 Yorumla- +1 yıl
Tamamdır
+1 yılDuanın dinde yeri ne çok merak ediyorum. Aslında. inançlı bir kızım ama bazen yaşadığım. şeyler gördüklerim beni. korkutuyo. yıllarca bana acı çektiren insanlar oldu Allaha havale ettim illa ki mutlu olması bana dokunuyo cidden çok uzdu yıllarca çok şey aldı benden. Ama. hic bisi olduğu yok ona öyle arsız öyle mutlu ki. dıştan. Bazen cidden iyi insanlar eziliyo mutsuz oluyo gibi geliyo ama. böyle kıymet bilmeyen kötülük yapanlarsa hic bir şeyi takmadan mutlu gibi...
013 Yorumla- +1 yıl
Kendime gore ibadetlerimi yapı yorum yapmaya çalışıyorum mesela ama. namaz kılarken çok hızlı kılıyorum çok çalıştım önüne gecmek için hala. dikkat etmeye çalışıyorum. ama bazen hop bakıyorum namaz bitmiş:(. Bide duanın yeri. nedir. dinde nasıl dua edilmeli mesela, duanın gücne çok inanırım ama bazen çok umutsuz bir insan oluyorm ne yapmalıyım boyle zamanlarda ne düşünmelyim?
- +1 yıl
En hayırlı ibadet gecenin bir saatinde kalkılıp yapılan ibadettir çünki herkez gece kalkıp ibadet etmez o yüzden gece ibadet edip dua edersen daha makbule geçer ve dua ederken Allahdan duanın kesin kabul olucakmış gibi et. Ve eğer bir duan kabul olmadıysa ya günahın silinmişdir ya da sevab yazılmıştır.
- +1 yıl
Ya da bir bela önlenmistir diye duydum... ama duan kabul olacak gibi dusundugunde illa hayal kuruyosun sonra hayal kırıklıgına ugruyosun oda cok acı veriyo. geçmişte isledigim günahlar var her el açısımda onlar için tovbe ediyorum
- +1 yıl
Hayal kırıklığına uğrama çünkü bazı insanlar tanıyorum duası kabul olduğu için üzülüyor çünkü sandığı gibi değilde tam tersi çıkıyor eğer Allah duanı kabul etmemişse ya pişman olacağından ya ahirette mükafatını alacağından ya da zamanı gelmemiştir ümidini hiç bir zaman yitirme çünki Allah ümidin bittiği yerde aniden bir kapı açar önüne ben şu an da çok sıkışığım hem maddi hemde manevi olarak ama Allahın sınamasıdır değip ona dua ediyorum ve çoğu kez dularım kabul olmuşdur sende ümidini yitirme.
- +1 yıl
Peki teşekkür ederim biraz kafanızı sisirdim hakkınızı helal edin :)
- +1 yıl
Efendimize (sav) taş mı atmadılar, yüzünü gözünü mü kanatmadılar, hakaret mi etmediler, namaza durmuşken üstüne işkembe mi koymadılar.. Ne zaman beddua etti? Ne zaman kötü söz soyledi? Aksine "Allahım affet bilmiyorlar bilseler yapmazlardi" diyor.. Sen de ne güzel sünnet yapiyorsun işte :) Allah bazı insanları bu dünyada yakar ki öbür dünyada yanmasin diye.. Bazılarına da hiç karışmaz, burada yanarsa öbür dünyada yanmicak. İmtihan dünyasında mutlu olan sıkıntısı olmayan kendi haline yansın bir sorun var demektir :)
- +1 yıl
Anladm. teşekkürler çok sağolun :)
- +1 yıl
Ne demek rica ederim :)
Bide duayı sormuşsunuz biraz anlatayım. Allahu teala "ayakkabi bağcığınızı bile benden isteyin" buyuruyor.. Duanin yeri çok buyuk yani. Dua etmenin bir kurali yok kara gece kara taşın üstündeki kara karıncanın bile ayak sesini duyan Allah bizim sesimizi de duyar :) ama dikkat edebileceğimiz bişeyler var. Mesela Allah "Ben kulumun zannı üzereyim" diyor, yani ben şimdi dua etsem ama Allahın kabul edeceğinden emim olamasam, bundan şüphe etsem duanın kabul olma ihtimali azalır. Demeliyim ki Rabbim benim en saa isteğimi yerine getirebilecek kadar büyük! O sadece "ol" deyince alem olmuş, benim istediğim mi zor gelecek? " kun fe yekun (O ol der ve olur)" Allah ol dese olmayacak tek bişey var mı? Ona zor gelecek tek bir dua var mı? ASLA! Yani dua ederken Allahın sonsuz kudret sahibi olduğuna inanmalıyız ki Allah da bizi ciddiye alsin bu kulum benim bu duasini kabul edebilecegime tam kalbiyle inaniyor desin :) - +1 yıl
Onun haricinde kabul olmasini engelleyen/bazi şeyler var mesela yalan soylemek duanin kabul olmasina engel olur derler ya da haram yemek icmek. Veya duanın başında ve sonunda salavat çekersen kabul olma ihtimali var
www.zaman.com.tr/...e-dikkat-etmeliyiz_169284.html
burada çok güzel anlatılmış :) - +1 yıl
Ebet çok güzel. bilgiler çok teşekkür ederim hayata geçircem inşallah Allah razı olsun sizdende :)
- +1 yıl
Sorunu da yorumlarını da aydınlatmaya çalışacağım, teşekkür ederim...
Kuran 'da Rabbin isteseydi insanların tümü toplu halde iman ederdi deniliyor. Tüm insanlar iman etseydi peki ne olurdu dahamı kötü olurdu geçmişi ve geleceği tek bilen yaratıcı neden bunu istemedi ve Allah iman etmeyenlerin ve günahkarların sonsuza kadar cehennemde kalmasını mı isteyecek günahsız yarattığı bir insanın dünyalık hevesler yüzünden sonsuza kadar yanmasına tüm yarattıklarına derin bir sevgiye sahip olan Allah buna izin vericek mi?
14 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim...
- +1 yıl
Aksine Allah zorla ibadet ettirmek istemez beni sevdikleri için ibadet etsinler ister. hatta kuranda ''Allaha sırf cehennemden kurtulmak için ibadet eden kadar zalim kim vardır? '' der. ''Rabbin az kaldı cenneti ve cehennemi gizleyecekti '' demiştir başka bir yerde de. Yani insanlar ibadet edip etmemekte ögürdür fakat Allah bu ibadet etsin bu ibadet etmesin demez sadece insanların içlerinde olanı bilir ona göre söyler. mesela sen elmayı havadayken bıraktığında yere düşeceğini bilirsin ama o elma sen onu biliyorsun diye düşmez içinde olan o olduğu için düşer.
- +1 yıl
@hemolazers bu soruları cevaplayamayacağım için değil. Heosine ayrıca cevap vereceğim için cevaplamadım. Ve cevaplarım sadece kendimi değil, karşıdakini de tatmin edecek cevaplar. Saldırma sorulara.
- +1 yıl
Sorunu cevaplayacağım...
+1 yılPeygamberlerin ve o zamanda yasamis insanlarin yaptigi seyleri kim gormus? O zaman kamera falanda yokmus. gercek olup olmadiginin bir kaniti var mi? Belkide o zamandan bu zamana kadar bazi seyleri kafasina gore degistiren oldu
36 Yorumla- +1 yıl
Islam allah tarafindan korunan bir dindir. Ve onun yeryuzundeki halifeleri vardir. Evliylar oeygamberler ve ermis kisiler gibi. Onlar araciligiyla bu gune gelmistir. Zaten bugun hadisler ve snntler konusulruken buhari tirmizi muslim gibi imamlarin aktardiklari baz alinir. Cunku bunlarin ermis kimseler oldugu bellidir
- +1 yıl
Eğer araştırırsan bulunan eski kuran larda herhangi bir değişim olmadan aynen geldiğini görebilirsin. Bununla ilgili ayette var. Bulunan kuranların kaç yıllık olduğu da karbon testi denilen bilimsel testle bulunuyor.
Ayrıca Veda hütbesini dinleyen kişi sayıları hakkında çeşitlilik olsada büyük bir kitle olduğunu görebilirsin.
Mesela www.dinimizan.com/.../ Kuran nüshası bulundu. - +1 yıl
mbasic.facebook.com/.../
burdada eski Kuranları inceleyen bir kişinin dedikleri var. - +1 yıl
Bunun cevabı gayet net. Cevaplayacağım. Ancak çok ihtiyaç duyulan bir soru tebrikler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim arkadaşım 7 yıla yakın zina ediyor insanlara cinsel tavsiyede bulunuyor ramazanda oruç tutar sonrası gene devam hiç mi pişman olmuyorsun diyorum hayır diyor biri birşey sorduğu zamanda günah dan sevaptan bahsediyor çelişki değil mi bu
Bende bu nasıl müslümanlık diyorum ben nişan lıyım diyorum bana diyorki hiç birşeyler falan yaşamıyor musunuz bu nasıl müslüman diyorum ben mi dinden çıkıyorum yoksa o mu inanın hiç bilmiyorum14 Yorumla- +1 yıl
Aslında bir nevi dinden çıkabilme ihtimalin var kimsenin Müslümanlığını sorgulamak bize düşmez sadece Allah bilir. 7 yıla yakındır zina ediyorsa tövbe etmeli ama şunu demekte yanlış orucun yeri başka zinanın yeri başka. Eğer ibadet yapıyorsa yam yapacak o şekilde vicanını rahatlamaya çalışmaya girer Allah rızasından çıkar evlerden ırak..
- +1 yıl
Sorun sende değil.
- +1 yıl
Müslümanın hatası, müslümanlığın hatası olabilir mi?
+1 yılVar ancak sorumu anlayamayacağınızı tahmin ettiğim için sormuyorum. Onun öncesinde uzun bir sohbet edip bakış açımı anlaman gerekiyor çünkü. Basit soruların cevabı zaten var ki burada sorulan soruların çoğu zaten önceden cevaplanabilmiş sorular. Araştırmaktan aciz insanlarız.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendi içinde kısır döngü yapacağına, sorunu sorsaydın, tanımadan bu kadar yargılayacak önyargıya nasıl sahip oldun?
Kadınların neden erkeklerden aşağı görüldüğü hakkında tatmin edici bir açıklama yap.
810 Yorumla- +1 yıl
Reislik kavramını kabullendiğim düşünülmesin ama konu bu kadar basit değil. Kutsal kitabında kadınları hafifçe dövmenin meşrulaştırıldığı bir dinden bahsediyoruz. Erkeklere çok eşlilik, giyim kuşam vs serbestken kadının yeri kocasının yanıdır, tutsak gibi burkayla, çarşafla kapalı bir hayat yaşamalıdır anlayışı söz konusu. Bu hayatı kabullenen kadınlara şaşırıyorum.
- +1 yıl
Eğer cvbı öğrenmek isteseydin araştırırdın, eminimki senin bu sözde adaletsizlikle ilgili hiç bir fikrin yok kulaktan dolma sözler haricinde. ben sana bu sorduklarının cevabını ney bir şekilde veririm ve verdiğim cevapta tek bir mantık hatası görürsen ben söz veriyorum dinimi değiştiricem ama benim sana sorduklarıma sen mantıklı cvplar verip beni ateizme ya da deistliğe herneyse çekemezsen sen bizim safımıza katılacaksın anlaştıkmı? Bak ben inandığım dinin üzerine yemin ederimki başarısız olursam sözümde durucam.
- +1 yıl
Şeytan istedi diye kadının yaratıldığını da ilk defa duydum. Kaynağın neydi pardon, vahiy mi geldi? İnsanları derken kadınları dahil etmiyorsun bu arada onu fark ettim. Kadını suçsuz yere dövebilirsin demiyor zaten. Suçlu diye dövmek çok masumane senin gözünde demek ki. Son olarak ben yolda şortlu, kısa kollu giyinen adam görünce sapıtmayacak kadar iradeliyim. Olması gereken erkeğe iradeli olmayı emretmektir, kadına kapanmayı emretmek değil. İslam ülkelerinin bugünkü durumunun kaynağıdır kadına bakış açısı. Savunma yapılamayacak belirgin bir durum çünkü.
- +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../a35355-basortusu-tesettur-hakkinda tesettur icin umarim bu yardimci olur :)
Kadin da aşagi falan gorulmuyor aksine kadin islamiyette cok degerli. Cok uzun konu istersen burdaki eig den bak oraya yazmistim www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor
Yine bir sorun olursa burdan ya da ozelden yazabilirsin seve seve yardimci olmaya calişirim :) - +1 yıl
Tesettür için paylaştığın şey saçmalıktan öte değil. Hala kapalılığı özgürlük sanıyorsan bu benim tartışma konum dışında. Üstte yazdığımda fikrimi değiştirdim, ben çok iradesiz abaza bir kadınım. Her erkek kapansın çünkü allah beni iradesiz yarattı. Tammam? Ayrıca dört eş serbestlik değil sınırdır cümlen de saçmalık. Çünkü benim dört erkekle evlenme hakkım yoksa onların da olamaz eşitlik söz konusuysa tabi. Madem kuran evrenseldir, her yüzyılda uygulanır o zaman indirildiği toplumu biraz düzeltme mantığı yanlıştır. Senin iddiana göre sırf araplar için dört eş izni var. Kadınlar şöyle zırvalayınca daha da bir sinir oluyorum. Cenette erkeklere huriler vaadedilirken sana bahçeler, meyveler sunuluyor sonuçta. İslam erkeklere güzel.
- +1 yıl
Senin sorun ile beraber sanırım 7-8 oldu aynı konu açkılayacağım...
+1 yılAllah oldugumuzde cennete mi cehenneme mi gidecegimizi biz dogmadan biliyorsa neden yaratılıyoruz ve Allah ın yapacagımızı bildigi seyleri neden yapıyoruz sonuc zaten belli degil mi?
Aslında boyle seylere hic takılmadan inanırdım Mersine geldigimden beri boyle soruları cok duydum cevabın varsa.😄015 Yorumla- +1 yıl
Ateistler aklına girmeye calısıyor :) Allah herşeyi en iy ibilendir Allah sana hayat verdi yaşa bil diye
şimdi sen birşeyi kazanacagını bılıyorsun peki neden yapıyorsun? - +1 yıl
Beni etkilemeye calısmıyolar da arastırdıklarıı ve eksiklerin oldıgunu falan soyluyolar onlara saygı duyuyorum tabi ama kendi inancımı da hic degistirmedim sadece en cok bu soru kafamı karıstırmıstı
- +1 yıl
Nisa 82 : Hala kuranı geregi gibi düşinmiceklermi allahtan degilde başkasından gelseydi çelişki olurdu
hicr 9 : ancak zikri (kuranı) biz indirdik koruyucusu da biziz
kuranda çelişki olmaz Allahtan gelmiştir - +1 yıl
Ben eksik oldugunu dusunmuyorum zaten aklıma takılan tek soruyu da yazdım 😃
- +1 yıl
- +1 yıl
Soruların cevapları vardır bulmak için çabalarsan bulursun
- +1 yıl
Tesekkurler 😃
- +1 yıl
Bacım güzel bacım şimdi şöyle düşün ALLAH senin nereye gidecegini biliyor. Seni yaşamadan direk cehenneme atsa sen şunu derdin YARABBİ beni neden cehenneme attın? RABBİM de derdi ki kulum ben sizi sınav yapacaktım ama baktım sen cehenneme gideceksin. Bende seni cehenneme attım. Sen şunu demez misin YARABBİ bari dünyaya gönderseydin yaşasaydım en azından cehenneme gideceğime ikna olsaydım belki sana güzel kulluk yapabilirdim belki değişebilirdim diyebilirsin. İşte böyle demende ALLAH'ın sıfatına yakışmaz. O senin nereye gideceğini biliyor sadece seni buraya giöndermesin de ki amaç seni sana uzuvlarını bütün organlarına aana şahit tutmak için yani başka hiçbir açıklamask yok güzel kardeşim :) Aklına böyle sorular gelirse her zaman sorabilirsin biz sana yardımcı olmaya çalışırız. Ama güzel kardeşim sende biraz şöyle çevirde bak dünyaya veya kendine RABBİM beni nasıl, yaratmış diye şöyle bir tefekkür et. Müslüman olan kişinin asıl amacı tefekkür etmektir :)
- +1 yıl
Evet Allah cennete veya cehenneme gidiceğimizi biliyor bizi ise kendi günahlarımıza ve sevaplarımıza şahit tutuyor eğer bir adamı yaratıp direk cehenneme soksaydı ozaman adam şunu derdi beni neden cehenneme atıyorsun o yüzden Allah bizi kendi günahlarımıza ve sevaplarımıza şahit tutuyor.
- +1 yıl
Tamam biliyoduda yapmadigimiz yasamadigimiz bir hayat için nasıl yargılama biliriz bu soru ofsayt
- +1 yıl
Yargilanabiliriz t9 kahrolsun
- +1 yıl
@melis_1101 @ayrancigirl
bir öğrenci düşünün bütün sınavları çok kötü, dersleri berbat ödev yapmiyor kitap okumuyor falan. Son sınavda öğretmeni "o zaten düşük alıcak sınav yapmasam da olur" diyebilir mi? Sınava sokmadan sınıfta bırakabilir mi? :)
Kader değişmeyecek diye bir şey yok ki. Mesela ona bakılırsa ne zaman öleceğimiz de belli ama Efendimiz (sav) sadaka ömrü uzatır buyuruyor.
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık (İsra suresi 13. ayet)
Her şey bizim çabamıza bağlı yani.. - +1 yıl
Sorun için teşekkür ederim... Yazacağım...
+1 yılVar sayin hocam. Simdi zina vardir tamam cezasi var oruc namax zekat hersey tamam yaraticimizda Allah herseyin sahibide o ama "RUH ORRRUS**PULUGUNU " yapanlarin cezalari ne olacak hicbiryerde yazmiyor yani kalbini ona buna kaptiranlar kalbini genelev odasi yapan mumin kardeslerimizin sonu ne olacakkkk. Hayirli geceler sayin brocan hocam :)
13 Yorumla- +1 yıl
Tamam bro yazarım...
- +1 yıl
Tamam bro yazarım... Olur mu?
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet var intikam almak istiyorum kendi halimde dururken haksız yere dayak yedim bunun bedelini ödetmek istiyorum fakat Allah görüyor öteki tarafa bırak demeleri beni çileden çıkarıyor önce imkanım yoktu ama şu an güçlü bir durumdayım içimde öfke Nöbetleri yaşıyorum Benim elimde değil bu o halde öldürmek sakat bırakmak en azından çok fena linç tahrip etmek istiyorum çünkü ben bunları yaşadım aylarca kendime gelmedim
02 Yorumla- +1 yıl
Seni anlıyorum, dinin dışında hayat sorunsalı aslında...
Cevap sahibi+1 yılDin hayatın hep içinde sorunun cevabını vermedin
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlara ulaşmak isteyip bunun için her yolu deneyen (oraya buraya ismini yazarak, peygamber yollayarak vs. vs.) Allah, bu kadar çok güçlü olmasına rağmen neden bizi kellesine göre yaratmadı da kellemize göre takılacak kadar akıl verip peşine takılmamızı istiyor. Gücüne rağmen inanmayan insanlardan korunmak için inanan insanların arkasına sığınmasaydı da bizden korkmayıp karşımıza çıkaydı.
12 Yorumla- +1 yıl
Ama ne yazık ki senden bile esirgememiş "düşünme" yetisini...
- +1 yıl
cevabınla tatmin olduysan ne mutlu sana...
Merhaba ben şu an acayip bir kafa karışıklığı içerisindeyim. Bayağıdır ateisttim daha sonra gerçek islamla tanıştım, sünnetletin yalan olduğun, bugünkü haccın ve namazın şirk olduğunu anladığım da gerçek Müslüman olabileceğimi düşündüm. Şu an 19 sistemiyle uğraşıyorum. Kafamı karıştıran en büyük sorun melekler. Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı halde, ol deyince oldurduğu halde neden melekler var bilmiyorum
09 Yorumla- +1 yıl
Sorularınıncevaplayacağım. Ancak ön bilgi vereyim. 19 ile ilgili edip yüksel-halis aydemir tartışması var. Uzun bir video onu izlersen kimlerin düşüncelerinşn tesiri altında kaldığını, aslında me kadar bilgisiz bir insanın yolunu izlediğini anlayabilirsin.
Soruların cevaplanacak. Katkın için teşekkür ederim... - +1 yıl
Dediğim videoyu izle. Beni daha iyi anlarsın. Link atabilirim.
- +1 yıl
Hiç atlamadan baştan sona izle. Kimseye de körü körüne bağlanma. https://m.youtube.com/watch?v=8HGzjG4Jy5Y
- +1 yıl
İzle o zaman. Edip yüksel in çöküşü diyebiliriz videoya.
- +1 yıl
Sen izle hiç kesinti yok. Konularda kopma yok. Zaten 3 saat. Bırak adamı savunmayı. İzle öyle konuşalım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim aklıma takılanlar şunlar:
1- Nasıl oluyor hoşgörü dini olarak adlandırılan bir din, içeriğinde ''sadistçe'' denilebilecek söylemleri barındırıyor?
2- Bir yaradan düşünün ki her şeye gücü yetiyor. Her şeyi yapabiliyor. Herkesi ve her şeyi biliyor. Her şeyi yapmaya, bilmeye, var etmeye ve yok etmeye muktedir olan bir güç, yarattığı bir kuldan ibadet bekleyip, yapılmadığında da nazi kampındaki işkenceleri utandıracak bir azapla tehdit ediyor?13 Yorumla- +1 yıl
Efendimiz taifte taşlanıyor, o guzel yüzü kana bulaniyor.. Taiftekilerin yok olmasini istese Allah yok edecek, ama O (sav) "Allahim affet bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardi" diyor..
Namaz kılarken üstüne işkembe koyuyorlar ve sesini çıkarmıyor bile..
Sonra amcasi Hz Hamza öldürülüyor Efendimiz amcasinin katilini affediyor..
Mekkeyi fethetmeden önce mola verdikleri yerde fazladan ateş yakiyorlar neden biliyo musun? Mekkeliler kalabalik olduklarini düşünüp savaşmasinlar, kan akmasin diye.. İşe de yariyor..
İslam bir kere Allah desen birsuru sevap yazilacagi din..
Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez.(Enam 160)
bir sinavda dogru cevabin +10 puansa yanlis cevabin sadece -1 puan. Kim bu sinava zor diyebilir ki? :)
bir arkadaşin sana nankorluk yapsa affetmezsin belki, Allah diyor ki bana hakaret etmiş de olsa zina etmiş de olsan cinayet işlemiş de Olsan gel tovbe kapilari açik.. - +1 yıl
Klasikleşmiş 2 soru ama cevaplayacağım
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah (c. c) Kuran'da neden biz ifadesini kullanmış?
Peygamberimizin 40 yaşında peygamber olması,40 bin kere bmaşallah gibi seylerde hep 40 var.40 sayısının anlamı nedir? Hafızlar kendileriyle beraber cennete 70 kişi sokabilirmiş.70 sayısının anlamı nedir? Kaş alanlar Allah tarafından lanetlenirmi?010 Yorumla- +1 yıl
Biz ifadesi Allah cc peygamberi ve cebrail anlamina gelio
40 sayisi tesaduf
Hafizlar 79 kisiyi falann cennete sokamaz
Son soruna gelince ondan bende emin degilim
Cevap sahibi+1 yılSağol
- +1 yıl
Sorularla islamiyet sitesinde cok guzel aciklamislar bu sorular yaz ciksin
- +1 yıl
Şimdi arkadaşım bunlar evet sormakta haklısın ama bu tarz şeyler dinde yok. Kur'anda yazmaz hadistir derler hadislerin bir çoğunun doğruluğu tartışılır. Kur'anda biz ifadesini kullanmasının sebebi alimlerin ve yorumcuların dediğine göre arkadaş açıklamış zaten ayrıca ben kelimesi bencilliği çağrıştıracağı için biz olarak kullanıldı diyenlerde var ama bunlarda kesin değildir.
Cevap sahibi+1 yılHa birde wiccaları soracaktım müslümanlarmı veya hepsi büyücümüdrü büyüyle bağlantılıbıdır?
Cevap sahibi+1 yılYani paganların, wiccanların amacı ve dinimizdeki yeri? İbadet yapıyorlarmı? Allaha inanıyorlarmı?
- +1 yıl
Çok ama çok güzel sorular👏👏👏👏
Cevap sahibi+1 yıl:) çok mutlu oldum. Ayr8ca sormak istedgim bir soru var. Ramazanda ezana yakın adet oldum ama tek sefer sonraki günler sadece sarı akıntı geldi yani bir nevi tek gün adet oldum. O gün zaten orucumu bozmamiştim ezandan sonra yemek yedim yine. Kisacasi tek gün adet oldum. Sayıl8rmı? Orucum bozulmuşmudur ( ezana kadar birsey yemedim )
- Devamını Gör (199)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat