AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
142Cevap
Ben bir hocaya sordum bu soruları,
Orasını düşünme günah dedi. :): O yüzden tüm cevapları kendim verdim sorularıma. :):
Abi hayırdır?
Mantıksız geldi değil mi araştırdığın zaman Biber?
Aştın cevapsız çok şey var. Mantık almıyor
Bir hoca, koca bir dini yok saymana vesile olduysa, en basitinden mantık hatası var...
Niye kadına her türlü pisligi yapan erkekler üstün görülüyor bide cennette bile erkeklere ekstra şeyler var mesela huri?
Kim üstün görüyor?
Hz muhammed ten oncesi degilmiydi kiz cocuklqrini canli canli gömenler allaha inanmayanlar yani simdiki ataistler?
Cennet annelerin ayakları altında ve kuranda diyorki Allah.; bana annene ve babana şükret kadın 2. Erkek 3. Ve hatta annene öf bile deme diyor. Bence kadın daha üstün
nisa 34 te erkek bir tık daha üstündür itaat etmeli kadın diyor yani erkek üstün işte
10. Kez aynı soru sanırım bu konu biraz geri planda kalmış, bunu bir bence ile açıklayabilirim...
Ben çok merak ediyorum açıkla bencede
Tamamdır...
Allah'a inanıyor, tüm dinlere saygı duyuyorum. Ve bunu Bilinçsizce değil, düşünerek, hiss ederek severek yapıyorum. Ama cennet ve cehenneme inanmıyorum. Ne kadar beni ikna etseler de inandıramadılar. Kendim de bitürlü kendimi kandıramadım
cennet cehennem yoksa ne var peki
İyiliklerin ve kötülüklerin bir karşılığı olması gerekmez mi? O zaman Allah neden benim adım adl demiş? Neden ben adaletlilerin en adaletlisiyim demiş? İmanin şartlarindan biri ahirete inanmak. Cennete ve cehenneme inanmayan biri kuranın bazı ayetlerini inkar etmiş sayılır. Kitaplara inanmak da imanin 6 şartından biri..
Allah herşeyi yoktan var etmiş dünyalari yaratmiş insanlari yaratmiş cennetle cehennemi yaratamicak mi :)
Kun fe yekun (O ol der ve olur)
Genel bir arayış sorusu. Mantıklı bir açıklama yapacağım. Emeğin için teşekkür ederim.
Ok:)
Tüm dinler mitolojik ispatsız bilgidir. kaynakları dünyada mevcuttur aksini iddaa edemezsin.
Sana soru? Evren denilen bilinmeyen uçsuz bucaksız şeyi yaratan tanrı başörtüsü ilemi uğraşıyor?
Allah dünyada en uygun olan ve son Peygamberin getirdiği dinde örtünmeyi farz kılıyor başörtüsüyle uğraşan Allah değil sizlersiniz.
yani tanrı kadın başınımı gizlesin diyor? hani şu evreni yaratan? eminmisin sakın bu islam ve öncesi adetler olmasın. Çözüldü bunların hepsi boşuna kasma. sorumun cevabını verememişsin.
sana ikinci sorun şudur; tanrı nereden geldi?
Erkek ve kadın birbirleri için yaratılmışlardır hem cinsleri için değil öyle olsa nüfus cogalmazdi LGBT savunucusuysan ilk insanlar hep eşcinsel olsaydı nasıl nüfus gelisecekti? Çok saçma değilim mantıksız bir kere neyse, ciplak bir kadın vücudu erkeği tahrik eder erkeklerin doğasında varır bu bugün taksim de noel kutlamalarında insanlar neden satasiyor güzelim kızlara yüzleri çirkin olsa bile? Ah sakin bana alkollu sarhoşluk demeyesin... ANA KURAL VUCUT HATLARİ BELLİ OLMAYACAK... Evet bu böyle ve bu kadar da basit gerçi dar pantolon yetmedi tayt modası girdi ha öyle gez ha çıplak gez ne farkeder artik bazı insanlara çıplak kadın bile etkilemiyordu çalıştılar çünkü ama %5 lık kısım diğerleri, nefeslerini tutmaya çalışanlar ne yapsınlar erkeğin tesetturu göz kapakları dır ama bu kadınlar boyle olursa nasıl tutsunlar gözlerini haramdan, youtude ba bir video izlemiştim dar giyinen bir bayan yol boyunca tacizlere maruz kalırken kapalı bir bayana bakan bile olmuyor. Bu bir deneyde boyleydi
Peki dünyanın tamamı o sekilde giyinse tecavüzün düşme hızını tahmin edebiliyormusun? Simdi bu yazdıklarının aksini yazicaksin biliyorum, yaz... İnanmiyor olabilirsin inanıyor olabilirsin ama bir dünya görüşün varsa rahatsin demek dışarıda o kaplilari görünce içinden zavallılar diye gülüp geçmek gerek neden kin nefret küsüp çekememezlik yapiyorsunuz? Yapmayın... Biz millet açık diye protesto etmiyoruz üstüne yürümüyor zorla ellerini kollarını tutup başörtü taktirip gezdirmiyoruz peki bunların aksi neden yapılıyor? Yapılmasın.. Bir hayat felsefenin varsa kendince yasa...☺
Sorunu cevaplayacağım teşekkür ederim...
Toplumsal olarak en gelişmiş ülkeleri inceleyin, Norveç, Avustralya, Hollanda, isveç, isviçre bu toplumlarda din yok gibidir ama insan gelişim en üst seviyede suç oranları en düşük seviyededir. En çok tecavüzde müslüman ülkelerdedir, müslüman bir erkek karısına razısı dışında seks yapsa bile bu tecavüzdür türkiye iran ırak arabistan da bu çok yaygındır. arap, iran, ırak zaten kadınlar köledir kölelik devam etmektedir.. mikro işlerle uğraşmayın hepsini çürütürüm..
Saldırgan bir uslüp ile yorumlamanı nereye koyacağız? Ya da
ya da norveç başta olmak üzere bu ülkelerdeki intahar oranlarının artışını?
İslam dini mantık dinidir. Azıcık düşündüm mu buluyorum cevabını :)
helal kardeşim
hayır.. islam dini nakil dinidir :/
Emeviler bu mantığı ve Klıcılığı yok etti nakilciliğe dayandırdı Oysaki Kurada Aklınızı kullanın diye ayetler var
teşekkür ederim...
Cennet hayatını merak ediyorum. Her şeyiyle.
Mesela biri evlilik konusunda? Tam olarak nasıl olcak sevdiğin kişi yanında olabilecek mi falan...
Bildiğim bir kaç şey var tabi ama yinede nasıl tam bilmiyorum.
Tamam teşekkür ederim...
Rica ederim...
Cennette aklından geçen herşey gerçekten olacak. Herzaman aydınlık olacak. Cennet kadınları sevdikleri kişilerle görüşecek aynı dünyadaki gibi. Kıskançlık olmayacak ve hurilerin efendisi olacak.
@selcukbey tek eşlilik istiyorum mesela. İstediğim kişiyle. E o nasıl olcak
İstediğin, eşinin hurilerle bile birlikte olmaması değilmi. Belki cennete gittiğinde bu isteğin olmayacak belki cennette bu isteğin yerine gelecek. Memnun edileceksin hertürlü. Seni üzecek hiçbirşey olmayacak
@selcukbey inşallah...
İslam dini üzerine aklıma takılan ve içime şüphe düşüren hiç bir konu ve soru yok.
Tamamdır teşekkür ederim...
@PianistKadın cok dogru
Kuran'da miras bölüşümünde erkeğe neden kızdan 2 kat fazla miras düşüyor? Merak ettiğim bir konudur.
Abim sadece erkek olduğu için benden 2 kat fazla miras mı alıyor şimdi :)
Allah size, çocuklarınız konusunda (şunu) tavsiye eder: Erkek, iki kadının payına denk alır; fakat ikiden fazla kadın varsa, onlara, bırakılan mirasın üçte ikisi verilir; sadece bir kadın varsa, o halde yarısını alır. Ve eğer (ölenin) çocuğu varsa, onun anne-babasından her biri mirasın altıda birini alır; ama eğer çocuğu yoksa ve anne-babası onun (tek) varisiyse, işte o zaman annesi üçte birini alır. Eğer kız ve erkek kardeşleri varsa, o zaman annesine, yapmış olduğu herhangi bir vasiyyeti ya da borcu düşüldükten sonra altı biri verilmelidir. Ebeveynleriniz ve oğullarınız... Sizin bırakacağınız yararlı şeylere hangisinin daha layık olacağını bilemezsiniz. (İşte bu yüzdendir) Allah katından gelen talimatlar: Kuşkusuz Allah her şeyi bilendir, her hükmünde tam isabet edendir. Ayetini iyi okumanızı tavsiyer ederim
Kadın da birde kocasından alacak eşitleniyor ve abin karısına da bırakabilsin diye
cidden o kadar konu arasinda aklina bumu takildi?
evet Erkeğe iki kadına bir veriliyor çünkü erkek evlendiğinde o ikinin birisi karısınında olmuş oluyor. Kadına bir veriliyor çünkü evlendiğinde kocasındanda gelip iki olacağı için.
islam dini adalet ve eşitlik dinidir.
erkeğin mirastan 2 kat fazla aldığı parayı evliliğin yararına kullanacağı veya gerçekleşecek evliliğin ataerkil yapıda olacağı ne malum?
Kadın haklari çok yanlış biliniyor.. Cok uzun konu ama burdaki cevap yardimci olacaktir yine bir sorunuz olursa burdan ya da özelden yazin seve seve yardimci olmak isterim :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor (bu sorudaki eig ve yorumlar)
Miras konusunun matematiksel açıklaması var cevaplayacağım... Benim dışımdaki cevaplara itibar etmeyin...
Pekala
www.dinimizislam.com adresinde yüzbinlerce soru ve cevapları mevcut.
Bu konuda kitap yazmakfetva vermek ağır sorumluluk ve vebal gerektirir tavsiye etmem
Kaynak Kuran kardeşim...
Kaynak Kur'an da sen niye burada fetva veriyorsun? İlmin ne tahsilin ne kaynak Kur'an diyenlerin çoğu mezhepsiz. yoksa sen de mi mezhepleri reddediyorsun?
Bak kardeş burada vereceğin her yanlış fetva seni cehenneme daha da yaklaştırır kendini yaktığın gibi başkalarını da yakacaksın. Aman gözünü seveyim bırak şu işi.
Ben hanefiyim...
1) Neden insanlara (halka) Kur'an'ın sadece ibadet kısımları öğretiliyor?
2) Sadece iman edenler (Müslümanlar) cennete gidebilecekler söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kardeşim insan islamı biliyorsa hak din oldugunu bıiliyorsa inkar ediyorsa ebedi cehennemde kalıcaktır sebebi şudur Allahın oglu var derlerse hz. isaya allah derlerse şirke düşerler
Nisa 116 :Allah şirki affetmez bunun dışında affetmicegi günah yoktur
tevbe :30 Ve yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur.” dediler ve nasraniler: “Mesih Allah’ın oğludur.” dediler. Onların ağızlarıyla söylediği bu sözler, daha önce inkâr eden kimselerin sözlerine benziyor. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar.
Maide 72 : Andolsun ki; “Muhakkak ki Allah, O, Meryem oğlu Mesih’tir.” diyenler kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih (Hz. İsâ, onlara) şöyle demişti; “Ey İsrailoğulları! Benim Rabbim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a kul olun. Muhakkak ki, kim Allah’a şirk (eş, ortak) koşarsa, o taktirde Allah ona cenneti haram etmiştir ve onun varacağı yer ateştir. Ve zalimler için bir yardımcı yoktur.”
Maide 73 : Andolsun ki, “Allah üçün, üçüncüsüdür (üç ilâh’tan biridir).” diyenler kâfir olmuşlardır. Ve tek bir ilâhdan başka bir ilâh yoktur. Ve eğer bu söyledikleri sözlerden vazgeçmezlerse, onlardan (bu sözlerinde ısrar edip) kâfir olanlara, mutlaka "elîm azap" dokunacaktır.
Maide 116 : Ve işte o zaman Allah "Ey Meryem oğlu İsa!" dedi, "Sen insanlara 'Allah'ın dışında, O'nun astı olarak beni ve annemi ilah edinin' mi dedin? Cevap verdi: "Zatını tenzih ederim! Kendim için hakkım olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz. Bunu söylemiş olsaydım elbette Sen bilirdin. Sen benim sırrıma erersin, fakat ben Senin sırrına eremem. Şüphesiz yaratılmışların idrakini aşan her şeyi bilen yalnızca Sensin.
Kurandaki_Din_ 1 Xper Yaş: 22
2saatŞikayet
İslamı duymamış ya da asıyor kesmiş biçiyor diyerek korkmuş müslüman olmamışsa bişi diyemeyiz
Allah katında tek din islamdır Ali imran 19
İbrahim ne yahudi ne hristiyandı omüslümandı müşriklerden degildi Ali imran 67
Benim dini bilgilerim cok derin olmamakla birlikte cevaplayacagim
1. Her insan herseyi ogrenemeyecegi ve baska seylerlede ugrasmasi gerektiginden.. ve kur an i kerimde yazdigi uzere, ben insanlari ve cinleri bana ibader etsin diye yarattim... ayetine binaen oyle oldugunu dusunuyorum.. gunumuz tr ele alacak olursak dedigin gibi birsey olsa yaygara kopardi herhalde :)
2. Diger dinlerin ozu islam ancak tahrif edildigi icin digerlerinin hukmu kalkti, ve hak din islam...
Dilim dondugu kadar cevapladim :)
Teşekkürler peki bir sorum daha var
Allah'ın insanın ibadetine ihtiyacı var mıdır?
Efendimiz (sav) bişey anlatıyor: Bir kadın varmış, müslüman değilmiş hatta bazı kaynaklarda hayat kadını olduğu söyleniyor. Kadın bir gün yolda giderken susamış ve kuyudan su içmiş. Tam o sırada yanına susuzluktan dili damağı kuru olan bir köpek gelmiş, kadın köpeğin bu haline çok üzülmüş ve kuyuya inip onun için ayakkabısına su doldurmuş. Allah bu kadına islamı nasip etmiş..
Başka bir kadın müslümanmış ama kedisine kızdığı için onu aç ve susuz bırakmış hatta hapsetmiş. Allah da bu kadın müslüman olduğu halde onun imanlı ölmesini nasip etmemiş..
EL-ALİM:Canlı veya ölü, küçük veya büyük, gizli veya açık, klapte, kafada olan veya dışa vurulan şeyi en ince ayrıntısına kadar.
Biz bilemiyoruz ama Allah kimin hakedip haketmediğini çok iyi biliyor..
EL-ADL;hakkı ve gerçeği bilerek doğru hüküm veren, zulmetmeyen, Sınırsız, sonsuz adalet sahibi.
O'nun adaletinden şüphe olur mu hiç? Biliyor ve bildiği şeylerde en adaletli şekilde hüküm veriyor..
2 soruda güzel, teşekkür ederim...
Kader konusunu çooook merak ediyorum. Bazıları anne rahmindeyken yazılıyor her şey diyorlar. Bazıları da 2 seçenek sunulur sen seçersin diyorlar. Eğer biz seçiyorsak bazen kaçmaya çalışsakta kader bizi buluyor. Neden?
Bizim kaderimizi Allah değil, biz belirledik.
Mesela hırsızlık benim seçimim, ben yapıyorum. Allah sadece biliyor. Yoksa o hırsızlık yaptırmayacak bana. Sadece biliyor
El-Alîm: Gizli açık, geçmiş, gelecek, her şeyi, ezeli ve ebedi ilmi ile en mükemmel bilen.
Allah Engel olmuyor çünkü biz bu dünyada onun için varız:İmtihan.
Kader değişmeyecek diye bir şey yok.
Ve Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra 13)
yani sen hırsızlık yapmayacağım dersen yapmazsın bunun gibi :)
@Fatmag35 Teşekkürler :) Ama kast ettiğim o değil. Elbette hırsızlık türü şeyler elimizde ama örneğin bir bayanın ailesi bir beyefendiyi uygun görüp evlilik yolunda karar alırlar. Fakat ikiside istemez. Bir şekilde karar farklı alınsada tekrar farklı şekilde bayanla evlendirilmek istenen şahıs yine bir araya gelir. Birinden biri istemese bile evlilik bir şekilde olur. Kader bayanın değil miydi? Peki bayan mı seçti? İmkanlar öyle gerekti. Bu kısımları karışık.
Hangi ırktan doğacağın hangi anne baba dışınd atüm kararlar senindir allah senin kimle evleneceğini bilir ama müdahale etmez biz buna irade diyoruz müdahale etse irade olmaz
@12Barkın12 evet bende başta irade olduğunu düşünüyordum fakat bazı yorumcular kader diyor. Üstteki örnekte kişinin iradesi olmuyor ama.
Bak kardeş orda kzıın iradesi yok ama karşıdaki iradesini kötüye götürerek kızı zorlaalıyor yine irade var ama başkası senin iradenin önüne geçiyor güçlü olduğu için buda çok günahtır allah bile iradene karışmıyor ama bir başkası senin iradeni hiçe sayıyor bu örnek bunu allahın yaptırdığını kanıtı değil kader demek herşeyin allahın yaptırmış olmasıdır bunda irade olmaz ozaman
@12Barkın12 evet haklısın kardeş peki şu kısımda bilgin var mı? Bir yorumcu da iki insan birbirini görüp beğendiği tesadüfen ikisininde aynı anda içinden keşke benim eşim olsa dediğin anda o kişiler birbirlerine yazılırlarmış o yüzden böyle konularda çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
bak şimdi herkesin bilinçaltında sevdiği insan kayıtlıdır mesela ben diyorumki sarışınlardan hoşlanıyorum bilinçaltım kaydeder her sarışın insan gördüğümde dikkatimi çeker mesela ben şu yüz hatlrarını beğeniyorum dediğimde bilinçaltı kaydeder ve o tarz insan gördüğümde hşlanırım. İki insan karşılaştı kızın bilinçaltında sevdiği özellikler erkekte varsa hemen hoşlanır erkekte aynı eğer bilinçaltında bu kıza yönelik bu kızda sevdiği şeyler varsa oda onu düşünür bu ilk görüşte olur hatta bazen neden ilk görüşte aşık oluruz ismini cismini bilmesekte işte önceden yüz hatlarına sahib birini beğenmişsindir bilinçaltı hatırla ve sen ilk görmene rağmen ona çeşitli duygular hisedersin. Bak mesela ben dalgalı saçları seviyorum her dalgalı saçı olan kıza sempatim vardır mesela böyle düşün.
@12Barkın12 o ayrı bir olay kardeşim demek istediğim farklıydı. Senin dediğin zamanla tanışıp görüşmek falan filan. Benim demek istediğim sadece bir iç geçirme anlık olan bir şey. O an ikinizin içgeçirmesiyle birbirinize yazılmanız..
Özele mesaj kapatmışsın burdanda uzadı dakka başı bildirim geliyor detaylı bilgi istiyorsan özele gel seri cevap ver ben yazıyorum sen 1 saat sonra yazıyorsun bu sürede sana açıklayamıyorum konuyu kendi yazdğımı unuttum. Ama allah insanın anlına bir şey yazıyor onları yaşıyor demek allaha iftira hakarettit herşeyin bir açıklaması var
Tamam özelden mesaj atacam
Soran ın cevaplaması gerekirken başkalarının sotruya atlaması garip. Cevaplayacağım...
Şükürler olsun ki yok, islamiyet teslimiyet dinidir.
Anladım...
kadınları dövebilirsiniz diye bir ayet var kadın kul değil mi neden köle gibi davranılıyordu?
evlenmeden kadına dokunmak ilişkiye girmek yasak fakat orda huriler olucak?
fazla çelişki çok fazla
Sorularına cevap vereyim mi?
tabi
İslam dini kadına ileri derecede hak tanır bir hakkını sınırlar erkegi ile istediği erkek istediği zaman birlikte olabilir (gecerli bir sebebi yoksa) onun dışında bir kadın yemek yapmasına evi temizlemesine çamaşır yıkamasına İslam çatısı altında yapmıyorum deme konusunda hürdür kocası ona bakmak zorunda olduğundan temizlik yemek gibi ihtiyaçları karşılamak zorundadır kocası kadından tek bişey isteyebilir buda ilişki bunu yapmama durumunda ona vurun deniyor o vurunda kalkın sopayı alın kafasını gözünü yarın değil zaten hafif bir tokatta yesen kalbini acıttıgı kadar acıtmaz asıl mesele su eğer sen kocanla olmazsan kocan başka kadınla olma ihtimali var bu ne kadar hoş olur?
Huri meselesi erkeklerin nefsini kontrol etmeleri durumunda verilecek olan ödüldür bir erkek altın bilezikler takıp gerdanlık takıp gezermi veya öyle bişeyden zevk alırmı almaz ama bir kadın alır. Basit bir eşyada bile kadın erkek zevkleri tamamen farklı iken bu durumda farklı olmaz
Din kitapları dikkat ettiysen insanları kontrol amaçlı gelmiştir hep bu yüzden senin kadın dövme olayında ki detayı bilmiyorum ama illaki araştırılırsa bir cevabı vardır. Diğer bir konu huri olayı yok öyle bir şey tamamen şehir efsanesi.
Ayette tekme tokat dalmaktan bahsetmiyor. Sözünüzü dinlemiyorsa hafifçe dövüp sakındırabilirsiniz diyor. Nasıl anlamak istersen öyle anlarsın.
@Laraisik hafifçe dövmek mantıklı yani. Mantığınıza büyük tuvaletimi yapayım. :D Ayrıca o ayette "hafifçe" diye bir şey geçmiyor. O bizim mealcilerin uydurması.
Kardeşim imam hatip okuyorum bırakta senden iyi bileyim.
ateistlerecevap.com/.../550 burada çok güzel açıklamışlar canım bak istersen
Efendimizin (sav) hangi eşine e kaldırdığı gördün? Aksine kötü laf bile söylememiştir. Onun haricinda sahabilerden hangisi/eşini dövmüş? Nerde görülmüş böyle bişey? Aksine Allah eşini dövenlere lanet ediyor (oyle bir hadis duymuştum. Efendimiz (sav) dünyadan göçüp gidecek, veda hutbesinde kadınlarınıza iyi davranın diyor..
Sorun güzel, benzer 3-4 soru var bu konuyu detaylandıracağım...
kadınları degiş eşlerini dövün diye cevirmişler bilmeden iftira atma
Hayatta yaşadığım ve doğanın dengeli düzenli olmasi ve en önemlisi inandığımız bir kitabın olması herşeyi açıklıyor geçmiş tarihler ve m. ö 500 lü yıllar bir geçmişe dön bir bak derim buna en güzel cevap olur.. :)
Tamam teşekkür ederim
Tamam teşekkür ederim sana
Rica ederimm
Tanrı neden adem ile havvayı yarattıktan sonra başka bir çift daha yaratıp ensest ilişkinin önüne geçmedi? Gücü ve kudreti buna yetmiyor muydu?
Eğer böyle bişi olsaydı ilk insan olmazdı Allah burada herşeyin bir ilki ve sonu olacağona değinmişdir kendisi hariç zaten o kardeşlerde 2 şer 2 şer olarak ikiz yaratılmıştır ve ve hepsi diğerinin ikiziyle evlenmişdir.
Cevabın çok yetersiz geldi. Peki başka bir soru; şeytan havvaya vesvese verdiyse şeytana vesveseyi kim verdi? :(
İlk olarak cevabım yetersiz değil sen idrak edemiyorsun diğer soru içinse insan sadece şeytanla mücadele etmez kendi nefsiylede mücadele eder ve nefis ilk olarak şeytanda vardı yani o bir zamanlar meleklerin başıydı çünkü Allah ona meleklerin dışında bir özellik daha verdi oda nefisdi ve oda nefsine yenik düştü ve kinirlenip kıskandı.
Peki allah şeytanın isyan edeceğini bilmiyor muydu? Biliyoduysa eğer şeytana resmen komplo kurmuş. Sadece ona nefis vermesi, sonra adem ile kıskandırması. Maden şeytani kötü yararıcaktın neden melek yaptın, yoksa herşeyi bilen yaratıcı şeytanın kötü olacağını bilmiyormuş?
En çokta şunu merak ediyorum görüşüme eksi puan verenler sevap kazanıyor mu
Allah ona komplo kurmamışdır tam aksine ona meleklerde olmayan özelliklerde vermişdir meleklerden daha zeki yapmışdır nefis denen şey sendede var bendede akılda sendede var bendede şeytandada vardı bunlar ama o akıl yerine nefsine uydu eğer şeytan nefsine uymasaydı tek düşmanımız nefsimiz olurdu ve nefisde zaten imtihan olunsun diye şeytana ve insanlara verilmişdir.
Sen yanlış yoldasın o eksi veya artı verenler sadece senin düşünceni benimsemedikleri üçin veriyorlar ben mesela ne eksi ne artı verdim hemde onların eksi verdiklerinde sevap kazanıp kazanmıyacağını bilmiyorum :)
Hani demişsin ya her şeyi bilen Allah seytanin sonradan kötü olacağını bilmiyormuynus diye simdi Allah insanlari yarattiktan sonra meleklerden ustun oldugumuzu meleklere soyledi iste orda seytan tarafini secti Allah bunlari biliyodu bunlarin olmasina izin verdi sen bunu sorgulayacak zekada degilsin hic bir insan degil sunuda bil Allah senin bu dusuncelerini zaten biliyodu bu hayat bir sinav ve kimler seytan gibi Allaha sirk kosuyo kimler ibadetine devam ediyo amac bunu gormek
Ona bakılırsa Allah bizim de iclerimizden iyi yola gidecekleri ve kötü yola gidecekleri biliyodu çünku biz de sinaniyoruz şeytan da sinandi Hz Adem yaratildiginda onun sinavi buydu ve yenik düştü Allahın kudreti sonsuz, bizik beynimiz bunu algilamaya yetmez ki
Soru gayet güzel, açıklayacağım...
Bir sorum var... simdi ben tam bir muslumanim amma bu ne biliyom uzaylilar hakkinda arastirma yapiyorum her din her sey hakkinda arastiyorum din dil ne biliyim cok sey insanin akli karisiyor belki dogrumudur diye yani kendiliginden geliyor dinden cikarmiyim? ve ya neden boyle oluor...
Bilimsel araştırma ise ne mutlu sana
Benim Sorum tam İslamiyetle alakalı değil aslında. Sorum şu.; hiçbirşey yokken herşeyi Tanrı'nın yarattığına inanıyoruz. Ama hiçbirşey yokken haşa Tanrı nasıl var oldu? Bu soru kafamdaki en büyük soru
İslam teslimiyet dini.. Bütün hükümler mantıklıdır ama bazı şeylere aklımız ermez bu da onlardan biri. Aslinda bu da bir imtihan, Allah bakalim kulum teslimiyet mi gostericek yoksa beni red mi edecek diyor olamaz mi? :)
bir çocuk annesine bir soru sorar ama annesi daha erken olduğu için cevaplamaz, böyle bir durumda çocuk annesini annelikten reddedebilir mi?
Tamamdır...
Cahil imsanlarin aklina takilan cok sorusu vardir ama arastiran bilgili akilli insanlar herseyin bir anlami oldugunu bilir anlar. Aklinizi kullanmaz misiniz der Allah Kur an da.
Yorumun için teşekkür ederim...
Rica
Yine mi cinsellik. Evet malesef. Çünkü bir bu soruyu soramiyorum cevremdekilere. mast haram yaziyo.. Kadınlara her şekilde haram mi? Erkekler için zinayi engellemek adına uygulandiginda bazı mezhepler haram olmadigini belirtmiş
Kadın veya erkek eğer kendini tatmin etmek için yapıyorsa haramdır fakat artık dayanamayıp zina yapacak dereceye geldiyse caizdir
Erkekler için yaşadığımız ortamın getirdiği bir zorunluluk gibi gösteriliyor. Okuduklarımdan ben böyle anlıyorum. Günümüzde bir erkeğin hiç yapmadan durması mümkün mü
Mümkündür ama bir yere kadar yani bu 2 3 ayı geçmez çünkü erkekler de istek çabuk gelir ve gider zaten mast yapmıyan birisi genel olarak rüyada rahatlar.
Rüyada olmasını da kimse istemez tabi. Malum ortalık batıyo. Kime nasıl açıklayacan olayı. Teşekkür ederim ilgin için :)
Bu insanlık hali yapıcak bişe yok.
rica ederim. :)
Konuya açıklık getireceğim soru için teşekkür ederim
ne güzel, belki böylece birilerine faydan dokunur ;) benim sorum yok, olsa da araştırdığım belli bir kaynak var :)
Katkın için teşekkür ederim...
islamiyete inan %99 aradığı her cevabı bulur çocukca egolarını tatmin etmek için dini kullanarak saçma sorular sorarak kendini farklı göstermeye çalışanlar var islamiyetin her soruya bir cevabı vardır
teşekkür ederim yorumun için
Kitabınız için yardımcı olmayı çok isterim... Olamasam da umarım yayınlandığı zaman bir şekilde ulaşmış ve okumuş olurum..
Kuranı-kerim okumak istiyorsun?
okuyorum zaten..
İlginiz için ben teşekkür ederim... Yayıncılık olarak mı? İçerik olarak mı? Bu teklif?
Kitap kapağının tasarlanması desem..
👍👍👍👍👍👍 desteğinizi seve seve alırım...
iddalıyımdır bu konuda güvenebilirsiniz.. :)
Tamamdır..
Allah'a inanıp da kurallarına itaat etmek istemeyen yahut da inanmayan bir insan düşün. Fakat bu insan onca benim diyen müslümandan daha iyi. Kötülük yapmıyor, iyilik yapıyor.
Neden cehenneme gidecek?
Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım :)
Efendimiz (sav) bişey anlatıyor: Bir kadın varmış, müslüman değilmiş hatta bazı kaynaklarda hayat kadını olduğu söyleniyor. Kadın bir gün yolda giderken susamış ve kuyudan su içmiş. Tam o sırada yanına susuzluktan dili damağı kuru olan bir köpek gelmiş, kadın köpeğin bu haline çok üzülmüş ve kuyuya inip onun için ayakkabısına su doldurmuş. Allah bu kadına islamı nasip etmiş..
Başka bir kadın müslümanmış ama kedisine kızdığı için onu aç ve susuz bırakmış hatta hapsetmiş. Allah da bu kadın müslüman olduğu halde onun imanlı ölmesini nasip etmemiş..
EL-ALİM:Canlı veya ölü, küçük veya büyük, gizli veya açık, klapte, kafada olan veya dışa vurulan şeyi en ince ayrıntısına kadar.
Biz bilemiyoruz ama Allah kimin hakedip haketmediğini çok iyi biliyor..
EL-ADL;hakkı ve gerçeği bilerek doğru hüküm veren, zulmetmeyen, Sınırsız, sonsuz adalet sahibi.
O'nun adaletinden şüphe olur mu hiç? Biliyor ve bildiği şeylerde en adaletli şekilde hüküm veriyor..
Yani sana göre islamı çok hakeden biri belki de bütün iyiliklerini gösteriş için yapiyordur. ya da belki ölmeden önce çok kötü biri olcaktir.. Kötü bir müslüman da belki imansız bir şekilde ölecektir. Birsuru belki var biz hangisi bilmiyoruz. Ama biliyoruz ki Onun adaletinden şüphe olmaz..
Bence kaliteli ve genel cevap aranan bir konu. Cevaplayacağım. teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim soran.
@fatmag35 kitaplarda inanmayanları ateşe atacagını söylüyor Allah. Kötü insanı değil.
Siz kimin imanla nasiplenmesinden bahsetmişsiniz. Saptırmayınız.
Gerçekten din insanları yönetmek veya yönlendirmek için mi uyduruldu yaratıldı diye soruyorum çok cevap verme yok bir tek İslamiyet'te değil her dinde bu sorunun cevabı yok ama yazacağım kitapta buna yer verme bence 😂
Dünyaya gelmemizin yaratilmamizin bir misyonu vardır buda basit, Allah bizi yarattiysa ona laik bir kulmuyuz degilmiyiz sonucunda da cennet cehenneme gitme var cevab bu kadar basit aslında cevabi neden bulamadım sen
Hadi din uyduruldu diyelim. Bu kadar ağac bu kadar nimeti kim uydurdu peki :) tek bir oksiyen atomunu bile bir insan yapabilir mi?
@Thrust ve @fatmag35 bana bildiğim ve beni tatmin etmeyen cevaplar verdiniz ve @farmag35 ben deistim tanrısal bir inancım var dinsel bir inancın yok sorgusuz sorgulama hata yaratır unutma
On numara soru. Müsaden varsa yer vereceğim...
Tabi ki tabi okuyucuların için sıkıntı olmayacağını düşünüyorsan koyabilirsin
İslamiyet ile bir sorum yok ta ölüm ve ölüm sonrasını çok merak ediyorum.. ölüm kitabını okudun ama sadece 4-5 sayfa sonra bıraktım agir geldi bana timarhanelik olmamak için bıraktım okumayı :) ama hala merak ediyorum..
Asıl olması gerekecek olan ölüm ötesi hayattır.
Doğru ama psikolojim bozuldu :(
@lionelli
Bence bozulmasın dört gözle o günü beklemeli.
Haklısın
Eğer cehennemi iğne deliği kadar yerden görseydiniz başınızı secdeden kaldırmazdınız (Hadisi şerif)
Anladım, ama bunu da soru kanul edip cevaplayacağım...
Olur :)
hiçbirini cevaplayamayacak oldugun belli iken utanmıyor musun din üzerinden kendini ego tatmini etmeye? bilginin sorulacak sorulara yetmeyeceğini sende bende iyi biliyoruz , sinirlendirdin gece gece şovenist seni
Bilmediğin konularda susmayı deneyebilirsin. Fazlaca faydasını görürsün. En azından yorulmazsın.
Ben islam ve diğer dinler hakkında senden çok çok fazla şey bildiğime eminim... susarsam bilmediğim için değil cahile itibar etmeyişimden susarım
Allha inanmasina ragmen isyan edip ruhunu seytana satan ve satanizmi benimseyen biri. islama tovbe edip donebilirmi. bazi yerlerde seytanla antlasma bozulamaz diyorlar bazilari allaha tovbe et bisey olmaz diyorlar
Tamamdır
Cevap bulamadığım bir tel soru yok. Hepsini kafamda çözdüm.
Tamamdır
Evet var, zaten sorularıma bulacağım bir cevabım olmadığı için ateistim.
Verilen cevapları bir bahaneyle yok saydığın için de ateist olabilirsin. Varsa sor
Sorun varsa beklerim.
Bu memlekette hatta dünyada İslamiyetten çok daha önemli konular olduğu için fazla umursamıyorum.
Bu baktığın pencereye bağlı...
Allaha sukur çözemediğim hiç bir soru yok kafamda..
Tamamdır
Ergenliğe girdikten sonra evlenilebiliyo bildiğim kadarıyla. Günümüzde kızlar 9 10 yaşlarında bile girebiliyor. Ve yaş farkına rağmen evlendirilebiliyor. Dinde bir eksiklik var bu konuda diye düşünüyorum.
Bu soru değil gorus :) olmus
Yani işte bu konuda cidden böyle mi başka sınırlamalar yok mu?
Evet var aslında: www.therightplanet.com/.../...ld-marriage-hoax.jpg
Başka sınırlamaya gerek yok ki. Adet olan biri kadinlik gorevini yapabilir o sadece bir sınır yoksa Allah regl olan kadini hemen evlendirin demiyor. Yaş olsaydi sacma ve tutarsiz olurdu 15 yaş dese 15 olup regl gormeyenler de var. Resmiyette de 18 diyoruz ama her kiz 18de mi evkeniyo? Yaş farkina ragmen evlendirilebiliyor diyosun Allah degil insanlar yapiyo bunu. Efendimiz (sav) ne kizlarini ne başka kadin sahabileri asla fikrini sormadan evlendirmemiştir :)
@fatmag35 ne demek başka kısıtlamaya gerek yok? Kadınlık görevini 9 yaşındaki cocuk nasıl yapsın lan? 9 yaşındaki çocuk daha kendisini kontrol edemezken kucağında bebekle gezmesi ne kadar mantıklı?
Hemen evlendirin demiyor ama hemen evlendirilmesinde de bir engel yok. Ne kadar kabul edilebilir bu siz nasıl insanlarsınız? Allah yapmıyor insanlar yapıyor, ve allah da engel olmuyor. Peygamberin evlendirmedi ama onun izinden gittiğini söyleyen (!) sen ve senin gibiler küçük çocuğu dedesi yaşındaki adamla evlendirebiliyor. Seni bilmem ama sormadan hatta ölümle tehdit ederek evlendiren bir sürü insan var. Ve bu uğurda çok can kaybediliyor. Bu çok yüce din neden engel olmuyor buna?
Araplarda kızlar daha da erken adet oluyo nerde görülmüş 9 yaşındaki bir kızın anne olduğu? İslamiyet regl olduktan sonra evlendirebilirsiniz diyor çunku o zamanlar regl olmadan evlendirilen kızlar bile var. O emri şöyle de anlayabilirz: Regl olmadan evlendirmeyin. Ve boylbi emir o zamanin araplarina gereken bir emirdi. Allah kızların reng olduğunda evlendirilmesini istese illk Efendimiz (sav) kızlarını evlendirirdi. Kuranda hiç akletmez misiniz diye bir ayet vardir millet akletmeden regl olur olmaz evlendiriyo beyinlerini kullanmiyolarsa din mi sorumlu bundan? Onlarin karaktersizliği o. Cezasi da çok buyuk ayrica. Engel olsa imtihanın ne anlami kalcak? O zaman Allah her günahımıza engel olsun, e biz niye bu dunyaya geldik? Allah onlarin karşılığını vericek zaten
Ben sorunun asıl kastını anladım... Açıklayacağım...
Bekliyorum
Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
örnegin bu ayetin neden bilime ters oldugunu açıklar mısın?
Kuran bilim kitabı degildir kusura bakma
@Kurandaki_Din_ yani gerçeklere ters. güzel.
Kuran bileme uymuyor diye inanmıcaksan hiç inanmıya bilirsin
@Kurandaki_Din_ aynen !
Herseyden yaziyor burada erkekli disiliden ziyade butun maddeleri kastediyor maddeleri zitlariyla birlikte varoldugunu ifade ediyor seklinde yorumlamalar var.. Cunku canlilari demiyor, her seyi diyor..
@tastanadam canlılar her şey grubunun dışında mı kalıyor.
https://eksisozluk.com/entry/28342702
Bide bunu okumanı öneririm.
Hayir canlilarda maddelerden olusuyo, yani atomlardan denebilir, bu konu acikcasi benimde pek aklima yatmadi ama illa ki mantikli bir aciklamasi vardir. Kuran in bilimle celismemesi gerek..
Kuran dan menfaatin için bir ayet çekip buraya koyarak, haklı çıkacağını sanman büyük ironi.
bu mu cevabın :D
Tabiki değil.
Hiç gerek yok kendi dini kitabımızı alıp okuma zahmetine girmeyen kişilerin sorularını cevaplamaya. Ateistlikte moda oldu bu aralar.
Doğrudur
Tanrının ademi yeryüzünün halifesi olması için yarattığı varsayılırsa (çünkü kendi diyor) onu neden cennetine koydu ve ona şeytanı musallat etti ve ceza olarak onu dünyaya gönderdi? Ceza diyorsunuz ancak tanrı ademi zaten yeryüzüne halife olarak göndermeyecekmiydi?
Tamam. teşekkür ederim.
Adem a. s daha yaratılmadan herşeyi Allah biliyordu. Ama bir sebep olmalıki sonuç olsun. Dünya sadece insanlar için yaratıldı insanlar cennet için yaratıldı. Cennete koydu çünkü günahsızdı. Yasak meyva imtihanıydı. Kirlendi dünyaya yollandı
Kendine Güveniyorsun :) İstersen İslami Bir Soru Sorayım Ancak Yanlış Cevap Vermen Seni Dinden Çıkarır?
Sor?
Özelden Sordum Cevabını Bekliyorum :)
Bekliyorum soruyu
Adama Ucundan Dinden Çıkmak Var Diom Sor Dio O Kadar Basit İşte :D
Dinden çıkacak ya da çıkmayacak bu konu senin ilgi alanunda değil ki!!!
Sen sorunu sor, din polisi değiliz hiç birimiz...
bunları düşünmek beni gerçekten delirtiyor. en iyisi kasmamak. yoksa cevabı bulamadığınız için delirip duruyorsunuz
İslamda her şeyin cevabı var ama şeytan vesvese veriyor maalesef :)
aynen cevabı olmayan şeyler yok sadece bilmediğimiz şeyler var @ayca_27
Aklındaki soruyu sorarsan sevinirim.
Burdan genel bir cevap yazmak istiyorum
ŞÜPHE ETMEDİĞİNİZ VE SORGULAMADIĞINIZ DİNDEN ŞÜPHE EDEBİLİRSİNİZ!
Soru sor demenin bir karşılığı vardır umarım?
Peki olay bu kadar ciddi ise admine söyliyim yorumu silsin?
Sence biz rüyada olabilir miyiz? Ölüm bizim uyanma şeklimiz diğer dünya ise bizim gerçek hayatımız ama cennet. Cehennem var bir yandan Allaha inanıyorum... sadece benimki bir var sayım olabilir mi? Mantıklı gibi geliyor bana
bir rüya bile olsa bu ruyada bizim irademiz var ve uyaninca nereye gideceğimizi biz seçiyoruz
Mantıklı bir kurgu. teşekkür ederim...
Biz öldükten sonra öteki dünya nasıl bir yer hani herkes 32 yaşından mi ne dünyaya gelecek diyorlar ya nasıl olucak insanlar ailelerini tanımak diyolar falan?
Seni bu dünyada doğurup büyüten birilerini unutmak onlarsız olmak
mantıksız gelebilir.
orda herkes kendi hayatından ebediyetin güzelliklerinden faydalanıp,
kendine özgür bir durum yaşayacaktır inş
ebediyete kadar yalnız kalıcaz demek is guc olmicak
Yalnız kalmak diye bişey yok ya. Cennetteysen Allahla olacaksin bu mu yalnizlik? O konular biraz derin yaşamadan tam bilemiyoruz bu durumlarda da işin içine teslimiyet giriyor. Babam bana bu dogru dese evet sen haklisindir sen dogru soylemezsin diyip inanirim teslim olurum beni de babami da yaratn Allah a mı teslim olmicam? :)
Teşekkürler güzel acikladin
Rica ederim :)
Konuyu açıklayacağım. teşekkür ederim.
Kesin biliyorsan yanıtla lütfn
İlişkiden sonra duşunu abdestini alıyorsun ama küçük tuvalete çıkmadığında penisinin ucu boxr a yapışıyo ya o zaman tekrar gusl gerektirirmi yoksa normal abdest kafimidir
Tamam açıklayacağım
sürekli vesvese geçiyor küfür saydırıyorum resmen namazda olsun heryerde ne kadar kendimi teselli etsemde vesvese imandandır desemde inandıramıyorum şu salak beynimi ne yapmalıyım
Eğer vesveseler imanla ilgiliyse bu site birebir herşeyi çok güzel açıklıyor istediğinizi sorabilirsiniz https://www.sorularlaislamiyet.com
Onun haricinde vesveselerse besmele çekin bol bol. Vesvese şeytandandır ve euzu besmele çekerken kovulmuş şeytanin şerrinden Allaha sığınırım diyoruz, bol bol felak nas da okuyabilirsiniz
Yazacağım teşekkür ederim
:D.
Kendim cevaplıyorum, şuanlık herşey gayet iyi gidiyor bir sorun yokta , bazı kişiler , terbiyesizlik yapıp alaya almış. Burada bir konu var , sorunuz varsa sorun , yoksa saçmalamayın.
👏👏👏👏👏
Kur'an-ı Kerim'de kıyametin Cuma günü ve güneş doğarken kopacağı söyleniyor. Hangi yerin güneşine göre kopacak? Burada gündüzken Amerika'da gece oluyor. Anlayamadım yani
Kuranı-Kerim kıyametin cuma günü kopucagı yazmıyor yalan yere ayet uydurma
araf 187 : sana kıyameti soranlara deki bu yanlız rabbimin katındadır
eger müslümansan kendine yazık ettin
Bilmiyorum ben öyle duydum bencede çok saçma zaten
Kurana inanıyorsan emirleri yapmıyorsan bile inkar etme
namaz yok baş örtüsü yok zekat yok hac yok şeriatı istemiyorum gibi şeyleride inkar edensen dinden cıkarsın
şeriatı istemiyormusun diyenlere bilmiyorum demen yeterlidir
Kıyameti sadece Allah Bİlir hz. isada gelmicek
kurana uymıyan hadisler kabul edilmez
Bu hadislerse yazar cuma günü kopacağı o gün güneş batıdan doğar doğıdan batar yani tersi olur..
Sorun için teşekkür ederim...
Ya benim en çok merak ettiğim şey ruhumuzun ne vakit üflendiği. Yani birleşildiği andan itibaren mi, hücre iken mi ne zaman? :D
4. hafta
Nasil anlasildi ki?
Ruh 20 gunlukken uflenir. Oncesinde mahluktur insan
Peki bundan nasil emin olunabiliyor?
hadi bacım emin olamazsın herşeyi bilimsel bakamayın din bu
Kuran'da mı geçiyor onu sormak istedim?
Tamamdır cevaplayacağım..
Bakıyorumda mantıklı güzel konuşanları kızlar hep eksilemiş , dini kötüleyenleri artılamışlar.
Bu sitedeki kızların çoğunluğunun ateist olduğunu bilmiyodum. Ayrıca ateistlik başka din düşmanlıği başka...
Sana katılıyorum
Güzel soruymuş tebrik ederim öncelikle :)
Ben diyorum ki; dünyadaki ''fani'' sınav ile neyi kanıtlamaya çalışıyoruz? ve finalde cennet ve cehennem dışında neden bir alternatif yok?
Felsefik olarak soruyorum karşı görüş gibi algılanmazsa sevinirim.
Tamamdır, teşekkür ederim...
islamda mürtedin hükmü öldürülmesidir 4 mezhep imamıda aynı konuda hemfikirler peki hoşgöürü dini islamda nasıl bağdaşır bu dinde zorlama yoktur ayetine ters değilmi?
cevabını bekliyorum.. şimdiden teşekkürler
Konu açık ve cevaplayacağım...
Ne güzel bir işe el atıyorsun... Yolun açık olsun şimdiden :)
Çok teşekkür ederim...
eğer bir allah varsa niye insanların ona sorgusuz sualsiz tapınmasını isteyecek kadar narsist?
Tamam teşekkür ederim...
yani bu yorumu yazmaya hiç utanmıyosun yaa ne kadarr yazııkk Allahı
@EmiR96 sorun mu var?
@emir96 yargılamayalım... Cevabı yok değil...
evet sorun var seni bu düşünceye iten ne anlayamıyorum
@EmiR96 çünkü sorguluyorum
sorguluya bilirsin ama bellki Allahı hiç tanımıyosun narsist demişşsin sanıyomusun ki Allahın senin kıldıgın namza tuttugun oruca ihtiyacı varr allah kullarının cehenme girmesini istemedigi için böyle yapmıs dünya hayatı sadece imtahan
@EmiR96 afrika'da açlıktan ölenler ile zenginlerin imtihanı (!) bir mi? bu nasıl bir imtihan diye sorarlar adama. gerçi afrika'daki adam müslümanlığı islamiyeti nerden bilsin
@emir96 polemik yapmayalım. Ben hanımefendiye gerekli açıklamayı yapacağım kardeşim. Özgür bir şekilde sorun buyrun.
Onu taktir eden ALLAH kimisini zengimlikle kimisini fakirlikle imtahan eder eger o insanlar müslümanlıgı bilmiyolarsa paygamberin tebligi onlara hiç duyurulmamıssa Allah onları sorumlu tutmayacaktır inşallah
@EmiR96 ben şuana kadar hayattan her şeyi anne babamın bile yardımı olmadan kendi öz çabası ile kazandım, ne fakirim ne de zenginim. hiçbir şeyle de sınandığımı düşünmüyorum. benimle aynı durumda olan birçok insan var ayrıca
öz çabam*
Arkadaşı saldırganlığından dolayı engelledim. Sorularınız cevaplanacak. Ancak sizde soru sorayım derken başkalarının kutsalına hakeret etmezseniz sevinirim.
siz din konusunda eğitim gördünüz mü? kitap yazma olayı nasıl aklınıza geldi
ayrıca narsist hakaret değil bir tür özelliktir
Ben sorularınızı sldım. Tek bekledipim karşılıklı saygı. En şok edici soruyu bile sorabilirsin. Ancak sadece saygı. Sorularınız cevabını vereceğim. Hepsinin.
Allah'ü Teala (c. c) ben bir gizli hazineydim, bulunmak istedim der. Yani onun istigi biz insanlari yaratmis olmasi, Adem (a. s.) yaratacagi zaman, ben bir halife yaratacagim dediginde, melekler yarabbi yeryüzünde bozgunluk yapacak sana isyan edecek kullarmi yaratacaksin dediginde, Allah (c. c.) siz benim bildiklerimi bilemezsiniz demistir. insan en üstün ve en serefli varliktir Allah'in emirlerine itaat ettigi sürece Meleklerden bile üstündür, ne zaman Allah'in yolundan saparsa o zaman hayvanlardan bile asagalik bir varlik olur.
Kuran-i Kerim'de Allah (c. c) ben insanlari ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattim diyor. Allah (c. c) övülmeyi cok sever, zaten ondan baska kim övülmeye, yüceltilmeye layik'ki. Bu nedenle ona ibadet etmek onu yüceltmek anlamina gelir ve Allah (c. c) ibadet eden kullarini cok sever.
@SalihInsan dogmayi ben mi istedim? Ve dogar dogmaz neden din adi altinda belirli kurallar cercevesinde yasamak zorundayim?
Hicbirsey zorunda degilsin!! Eger müslümanim diyorsan, Allahin koymus oldugu kurallara tabiiki uymaliyiz ama bircok seyi biz bile yapmiyoruz ama bundan dolayi ebedi cehenneme gitmeyecegiz, yani herkes günahi kadar cehennemde kalacak cezasini ceken cennete gidecek. Yani müslüman olan hep kazanir, bir kaybin yok senin Müslüman olunca anlatabildimmi.
Sorgusuz sualsiz tapmasini istedigini neye dayandiriyorsun?
@SalihInsan hayir ama verdigim gereklilikleri yapmazsan her sekilde yanacaksin diyor. Baska bir dinden olsan bile (her nasilsa). Yani zorundasin
Hayir, her sekilde yanacaksin degil. Sana söyle söyliyeyim; diyelimki bir cocugum var, ve yaramazlik yapti sen Anne olarak ya cocugu bu yaptigindan dolayi döversin ya da affedersin. Eger elinden geldigi kadar iyi bir Kul olmaya calisirsan, Allah (c. c.) 'da senin ufak tefek günahlarini affeder. Hersey Niyete göre, bütün ameller niyete göredir. Yani niyetin düzgün ise, mükafaatlandirilsin, yok kötü ise o zaman cezalandirilirsin.
Yani Dünyada islemis oldugun cok güzel bir sevaptan dolayi bile affedilebilirsin, yeterki samimiyet ve ihlas olsun. Allahin hosuna gittiyse merhameti bol olan Rabbim affedicidir, hic bir kuluna zulüm etmek istemez.
@SalihInsan cocugum yaramazlik yapsa onu dovmem bir. Ikincisi ise inancli olmayip dinci tiplerden cok daha iyi kalpli ve yardimsever insanlar biliyorum. Dine inanip inanmamakta ozgursun deyip sunu sunu yapmazsan cezani cekeceksin demek ozgurluk degil. Neyse zaten inanmayan icin bunlarin hicbiri problem degil :)
Senin Özgürlük anlayisin yasaklarin olmamasi ise kusura bakma öyle bir Din yok. Ona bakarsan Özgürlük alinmaz, satilmaz ancak Hakk edilir. Madem özgürsün, Dünya'nin düzenini saglamak icinde kanunlar var, bunlara uymadigin taktirde'de cezalandiriliyorsun, senin dedigine göre dünyanin hicbir yerinde sen özgür degilsin!! Dinin'de kendi kanunlari var.
"inancli olmayip dinci tiplerden cok daha iyi kalpli ve yardimsever insanlar biliyorum" demissin, katiliyorum, ancak bu dedigin her millette, her Irkta ve her dinde var. Bunu sadece müslümanlar böyle söyle diye algilarsan, bütün müslümanlarin hepsini bir torbaya koymus olursun. yani bir kisi kötülük yapti diye bütününü yargilamak dogrumu sence?
Allah katinda sadece su gecerli, zamanina göre Peygamber göndermis, Allah'a ve Peygamberine inaniyorsan ve o istikamette gidersen, ahirettede mükafatini alirsin. Yok ben Allah Peygamber tanimam özgürüm kafasindan gidersen, öbür tarafta maglesef özgürlük yok herkes hakk ettigi yere gidecek zaten.
@SalihInsan iyi ama burada inanmamiz istenilen sey yuzyillardir varligi yoklugu tartisilan bir belirsizlik. Ben bu sorularla cok uzun sure ugrastim ama sonuc her zaman sende bitiyor. Cunku tam bir bilinmeyen. Suyun 100 derecede kaynadigina sahit olarak ona inanabilirsin ama buna inanamazsin.
sadece gördügün ve tuttugun seyler 100% gercek var olan degildir! Ona bakarsan Beynimizi'de görmüyoruz ama var olduguna inaniyoruz, Hava'ninda var olduguna inaniyorsun ancak görmüyorsun. Dünya ve bütün gezegenler yildizlar tamamen bir boslukta adeta yüzüyor ve bir denge halinde hareket ediyor, bunlari bir düzende tutan ve yörüngesinden hic sasmamayi saglayan bir yaraticinin olmasina inanmak neden zor olsunki!
Musa (a. s) zamaninda, ümmeti ona sormus, senin Rabbin uyurmu diye, git Rabbine sor uyuyormu hic diye. Musa (a. s) Allah-ü Teala ile görüsmeye gittiginde derki, Ya Rabbi ben biliyorum sen uyumazsin her zaman El-Hay'sin yani dirisin ama ümmetimden bir kismi soruyor der; Allah, ey Musa eline iki tane cam şişe al ve ayakta tut bunlari der, Musa iki cam şişe alir ve ayakta tutar, akşam'a dogru Musa (a. s) bir kac kere uyuklamaya baslar ve nihayetinde elindeki şişeler elinden düşer kirilir, Allah gördünmü Musa ben uyusaydim Dünya ve bütün gezegenler böyle düşer paramparca olurdu der.
@SalihInsan beynimiz mr ile, hava molekulleri ise elektron mikroskobu ile gorulebilir.
Peki Dünya, yildizlar ve gezegenler nasil hava'da duruyor bunu'da gösterde bilelim! Eger bir yaratici olmasaydi, imkansiz. Sen hiçbirseyin müdahalesi olmadan birseyi (esya'yi) havada tutabilirmisin?
@SalihInsan Ilk basta yercekiminin ne oldugunu bilmek lazim, kutlesinden dolayi iki cisim birbirini ceker ancak kutlesi buyuk olan kucuk olani daha cok ceker. Eger ki bir cismin belirli bir hizi varsa, ki big bangden dolayi uzaydaki butun cisimler hareket icindedir, hizina yercekiminin etkisi ile daha buyuk bir objenin yorungesine girer.
@SalihInsan ve uzayda yukari asagi kavrami yoktur. bu kavrami uygulamak icin bir seyi baz alip karsilastirman lazim
Senin için yukarisi aşagisi yok, cünkü görüş alanin kisitli. Allah icin var, cünkü o nasil ve ne kadar büyük yarattığını bilen'dir. Ayrıca bir yaratıcının olup olmadıgını bir insanın doğuşu dünyaya gelişi bile ıspat olarak yeterli, bir damla su'dan hepimiz yaratıldık, sen bile bir damla sudan meydana geldigi unutma. Sana şekil veren Allah insanı en güzel biçimde yarattı. ve insanoğlunun beyni algılayabilsin diye Allah herşeyi sebeblerle yarattı, yani dünya ve bütün gezegenler bir patlamayla (BigBang) ile olması sadece insanlar icin bir sebebtir. Bu sebeblere dayanabilmemiz icin Allah bizlere düşünebilmemize yardımcı oluyor.
@SalihInsan Organik olmayan maddelerden RNA sentezlenebilecegi, bu sayede hucre icindeki organellerin, dolayisiyle hucrenin inorganik malzemeler sayesinde olusabilecegi kanitlanmistir, bu da su ana bulunan butun eski yasam formlarinin mantikli bir var olus sirasina konabilmesi ile birlikte, bircok teistik inancin karsi ciktigi evrim teorisine kanit olusturmaktadir. Ustelik eger "ustun bir guc" bizi "en guzel" bir sekilde yarattiysa, neden bagisiklik sistemimiz bircok mikroorganizmaya zarar veremiyor, dis destege ihtiyac duyuyor? Bilimin isiginda gelisti mikroorganizlamarla savasmanin yontemi, ve ilaclari, penisilini, tedavi metodlarini arastiranlar buldu, yillarini bir konuya adadi, "Allah boyle yaratmis" diyerek birakmadi. "Senin icin yukarisi asagisi yok" kismina gelince, biz dunya uzerindeyken yercekimine maruz kalarak yere bakan kisma asagisi, ters kismina da yukarisi deriz. Uzayda ise hangi yercekimi baz alinacak, hangi yeryuzu baz alinacak bilinmez. Ancak astrofizikciler sag olsu
Neyse sen inanmak istedigin gibi inan. Fizik, meta Fizik olaylari ile hersey ispat edilmez, edilse bile bunu yapan ve yaptiranda Allah'tir. Allah insanlar icin zararli ve zarasiz her cesit mahluk yaratmistir, ancak bunlara karsi caresinide yaratmistir. Caresini aramak müslümanin görevidir. Sadece ölümün caresi yoktur, insan istesede istemesede illaki ölecektir. insaAllah, Allah sana senin tatmin olacagin sekilde bir hidayet kapisi acar.
@SalihInsan Astrofizikciler, yorungedeki objelerin lokasyonunu tanimlamak icin apoapsis, periapsis, ascending node, descending node, longtitude of ascending node, longtitude of descending node, true anomaly, inclination, argument of periapsis gibi terimler bulmuslardir. Eskiden yagmurlarin, gok gurultulerinin, firtinalarin, depremlerin, sellerin Tanri tarafindan gonderildigi, sinirlendigini gostermeye calistigi dusunulmekteydi. Bilim sayesinde bu olaylarin nedeni ogrenildi, ve bak simdi aztec mitolojisine inanan var mi? Devamini sen dusunebilirsin... Iyi gunler
Peki, Hz. Musa (a. s.) zamaninda denizin ikiye yarilip Musa (a. s.) ve ona inanlar gectikten sonra Firavun'da gecmek istediginde tam denizin ortasina geldiginde denizin tekrar kapanmasini aztec mitoloji nasil acikliyor? Allah Peygamberine denizin ortasindan yol aciyor ve onu kafirin zulmünden kurtariyor, ve kafiri denizin ortasinda ordusuyla beraber gebertiyor. Kuran-i Kerim'de, Firavun tam denizin ortasinda deniz kapanirken "Musa'nin Rabbine iman ettim" dediginde Allah simdimi diye cevap veriyor, son pismanlik fayda vermez yani ölmeden önce gözümüzdeki bu perde kalktiktan sonra is isten gecmistir.
@SalihInsan bahsettigin seyler kuran-i kerim'de geciyor, zaten biz de onun gercek olmadigini tartisiyoruz :D kuranin gecerliligine kurandan ornek vermek sacma
iste sorunda burada zaten, inanmiyorsan zaten seni inandirmaya calistirmak aptallik cünkü sen zaten inanmak istemiyorsun bilinc altinda bu nedenle sadece Kuran-i Kerim'den ve Peygamberlerin hayatlarindan örnekler verebilirim. Ama bunlara inanmayan biri icin, ne anlatsam sen zaten sacma, yalan, duvara yaslanarak delilin yok ve uydurma felan diyeceksin. Ben hidayet verici degilim, hidayet verici ancak Allah'tir. Allah senin kalbine hidayet nasib etsin diye ancak dua ederim. insaAllah dogruyu bulursun birgün.
@SalihInsan teşekkür ederim saygı duyduğun için.
Neden saygı duymimki, herkesin Dini kendine. "Sizin dininiz size, benim dinim bana" Kuran'da ayet bu (Kafirun Suresi 6. Ayet) Birşey değil, inşaAllah yardimci olabilmişimdir. Bizler sadece tebliğciyiz, hidayet verici ancak Allah'tır. Selametle kendine iyi davran.
Sorunu cevaplayacağım...
baktımda hiç bir soruya cevap vermemişsin ne işe yaradı bu soru? bende negüzel sormuş bak güzel açıklamalarda yapmıştır diyerek açmıştım soruyu
Lütfen buraya sorun varsa bırak. Açıklayıcı ve tatmin edici cevaplar verilecek mutlaka.
yo bir sorum yok ben dinimi biliyorum
Birkaç tane var..
ilk aklıma gelen bu
Kuranın kesinlikle değişmediğini , aslından aynı kaldığını nasıl kanıtlayabilirsiniz.
Tamamdır, sıradaki soru?
Faizi haram kılan Allah, neden 1 gün oruç tutmayınca 60 gün ceza veriyor? Ateist değilim ama bir ateistin bana sorduğu bu soru garibime gitmişti.
Ne alakasi varmis faizle burada bir ceza var
Faiz de bir nevi cezadır.
Bu yalandır İnsanın gözünü korkutmaya çalışıyorlar ben Oruç filan tutmam ama ceza filanda yok
Oruc tutmayinca degil o bilerek ve isteyerek bilincli olarak orucunu bozunca
Ateist zihnen gayet zayıfmış...
yalnız bu sorunun cevabı değil.
İslamiyetin ne olduğunu bile bilmiyorum. her ülkede farklı anlatılıyor. kuran bile değişik yorumlanıyor.
Bazen ya islamiyet gerçekten ışidin talibanın anlattığı gibiyse diye düşünüyorum.
Öyle zaten kuran öldürmeyi emrediyor tüm dinler gibi islamda faşist bir din.
Kura öldürmeyi filan emretmiyor İslamı faşistlendiren Emeviler Kurnadaki birçok mesajı anlatmaktan çekindiler sadece Namaz kıl oku hac yap Oruç tut gibi şeylerle insanları oyaladılar.
Efendimiz taifte taşlanıyor, o guzel yüzü kana bulaniyor.. Taiftekilerin yok olmasini istese Allah yok edecek, ama O (sav) "Allahim affet bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardi" diyor..
Namaz kılarken üstüne işkembe koyuyorlar ve sesini çıkarmıyor bile..
Sonra amcasi Hz Hamza öldürülüyor Efendimiz amcasinin katilini affediyor..
Mekkeyi fethetmeden önce mola verdikleri yerde fazladan ateş yakiyorlar neden biliyo musun? Mekkeliler kalabalik olduklarini düşünüp savaşmasinlar, kan akmasin diye.. İşe de yariyor..
İslam bir kere Allah desen birsuru sevap yazilacagi din..
Seni en cok kim seviyo? Annen diyelim. Annenden para çalsan yalan soylesen nankorluk etsen hatta öldürsen annen seni affeder mi sence? Ama Allah diyor ki b affederim yeter ki siz tovbe edin..
Ona iman etmeyen kullarini bile seven bir Rabbimiz var.. Herkes bizden bıktığında saatlerce dua etsek dinleyecek bir Rabbimiz var. Nerde görülmüş bir kuluna "tamam yeter bu kadar dua ettigin" dedigi? İslam boyle bir din
Bazi emirler ve yasaklar zor gelebilir kabul ediyorum ama birine hediyeler alsan birsuru guzel şeye boğsan her derdini dinlesen asla yalniz birakmasan ama o sana teşekkur bile etmese hoşuna gider mi? Allah da bizden teşekkur istiyor.. Ben bu yaziyi yaziyorum parmaklarimi Allah verdi. Sen okuyosun gozlerini Allah verdi? Sagligini sihhatini sayisiz nimeti hayvani bitkiyi Allah verdi haketmesek bile dualarimizi Allah kabul etti. Teşekkur etmemiz gerekmez mi? İbadetler de bir nevi teşekkur. Ayni zamanda imtihan. Yani hem şükrediyorsun hemde imtihani kazaniyorsun
Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez.(Enam 160)
bir sinavda dogru cevabin +10 puansa yanlis cevabin sadece -1 puan. Kim bu sinava zor diyebilir ki :)
Bu kadar vakit ayırıp anlatığınız için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkatle okudum ve düşüneceğim. :)
:) İslam vallahi huzur billahi huzur müslüman olduğum için 1 kere pişman olduysam ya da tereddute düştüysem ne olayım o kadar eminim.. ben müslümanım ve bana bir tane bile eksisi yok, aksine duam kabul olmasa bile Allahin bir bildiği vardir deyip rahatlayabiliyorum çunku Allah beni benden iyi biliyor.. O kadar rahatim o kadar huzurluyum çok şükür :) bir sorunuz olursa burdan ya da özelden yazın seve seve yardımcı olmak isterim :)
Bu kadar emin bu kadar huzurlu olmak harika bir şey olsa gerek. sorum olursa size sorarım. Çok telekkürler.
Sorun için teşekkür ederim. Ama din ile ilgili önyargın cümlelerine yansımış...
Benim mi? Her yerde başka yorumlanıyor. hangisi doğru bilmiyorum dedim. herkesin verdiği cevapları kabul ya da reddetmeden düşünürüm dedim ve teşekkür ettim... Bu mu önyargı?
Hiçbir şey olmadığını düşünürken geçen beyin fırtınası yapıyordum yine, aklıma geldi birden. Yahudi hıristiyan yani ehli kitap bile olsa gayri müslimlerle dostluk etmememiz gerektiği yazan ayet varken, mealen tam hatırlamıyorum aklımda kalmış okurken, erkeğin müslüman olmayan kadınla evlenebilmesinin yorumu nedir? Sünnet ve icmada da yok sanıyorum açıklaması. Hanefi fıkhına göre nedir?
Arkadaş olmak başka dost olmak başkadır? Mesela Efendimizin müşrik arkadaşları olmuştur ama onları dost olarak/gördüğünü zannetmiyorum
İlk şunu söyleyim müslüman bir kadin gayri müslim bir erkekle evlenemez çünkü erkek fiziken güçlüdür ve ailede çogunlukla onun sözü geçer. bir erkek belki "namazına karışmam" der ama evlenince namaz kılmasına mani olabilir, kadın nasıl engel olucak? O yüzden kadınlara böyle bir hak verilmemiştir.
Erkeklerin öyle bir derdi yok aksine kadına söz geçirebildiği için gayri müslim bir kadinla evlenirse ona tebliğ bile yapabilir yani musluman olmasina vesile olabilir. Çoğunlukla da böyle olmuştur zaten
Erkek kadın ayrımını biliyorum zaten. Bencelerle ben de idrak edebilmeme rağmen ulema ve alimlerin açıklamalarından bakmak istiyorum, henüz bulamadım
Tamamdır, teşekkür ederim...
Bence celiskilere girmeyip oldugu gibi kabullenmek en iyisi
bazen fazla şüphe akıl eksikliğinden kaynaklanır
Çelişki dediğimiz belki de cevabını bilmediklerimizdir. Sorun varsa alabilirim.
ilk insan kimler? adem ile havva değil mi size göre? adem ile havva birleşiyor ve çocukları oluyor iki kardeş. ee başka kimse yok ensest ilişkiye giriyorlar. biz ensest ilişki soyundan mıyız? bütün dinciler bunu zaten kabul ediyor sizce bu mantıklı mı?
ve kuranı kerimde ejderhalardan ve kar'dan bahsedilmemiş neden?
artı olarak ben bir kadınım ve islamiyeti neden seçiyim? kara bir örtünün altında neden kimliksizleşeyim? erkeğe bağlı ve neden erkeğe itaat edeyim? miraslardan neden yarım pay ve şahitliğim yarım değerde olsun? dinlerin bana katacağı birşey yok benden alacağı çok şey var. cenneti bile sadece erkeklere vaadeden hiçbir dini savunmam soruların cevaplarını merak ediyorum teşekkurler
"cenneti bile sadece erkeklere vaadeden" burası ama eki gibi öncesinin bir önemi yok bunu yazdıktan sonra :)
Adem ile havvanın çocukları ikiz doğdular kız ve erkek olarak. İlk ikiz sonraki ikizler ile evlendi. İnsanların çoğalması böyle başladı.
Erderhalardan bahsedilmemesi belki o zaman ejderha olmadığındandır. Kar dolu ve yağmur rahmet diye geçer dolu kelimesi ya da yağmur kelimeside geçmez. Su diye geçer hepsi.
Örtü olarak bol elbise girmek kadını erkeklerin kötü gözlerinden kendisini koruması için emredilmiştir. Bu yöreye göre değişir. Şalvar ve dar olmayan üst elbisede olabilir.
Erkeğe bağlılığı anlamadım. şu an en dindar kadın bile kocasına çokta bağlı değil.
Miraslardan yarım pay alınmasının sebebi, erkek anne babası ve kız kardeşlerine bakmak zorunda ama kadınların böyle bir yükümlülüğü yok.
Şahitlik ise kadınların merhamet duygusunun erkeklerden fazla olması sebebiyle yanlış karar verme ihtimali içindir. (daha geniş açıklayabilirim)
Cennette herkes istediğini alacak sadece erkekler değil. Her türlü mücevher elbise ve bütün cennet hurilerinin efendisi olacaksınız.
www.kizlarsoruyor.com/.../q3354659-islamda-2-sinif-olarak-goruluyor
burdaki eig yi bir okumanı tavsiye ediyorum
Evet Adam ile Havva ilk insan, ve insanlik bu iki insandan gelmistir. Allah buna müsade ettigi icin öyleydi insanoglu'nun cogalmasi icin. Ayrica islama girince kara örtünün altina girmene gerek yok, hic kimse seni zorlamiyor, basörtüsü taksan yeterli yani yüzün mahrem degil, yüzünü kapatman mecbur degil. Erkege bagli yasamak diye birseyde yok, herkesin belli haklari var, kadinlarin haklari biraz kisitli olabilir ama bu bile sizin iyiliginiz icin ve korunmaniz icin günah'a bulasmamaniz icin. Peygamber efendimiz (s. a. v.) Mirac'a ciktiginda cennet ve cehennem gösterildiginde, cehennem icin söyle demistir; Cehennem bana gösterildi ve cogunlugunu kadinlarin doldurdugunu gördüm, korkarim ümmetimden cok kisi cehenneme girecek. Cennet icin ise; korkarim ümmetimden cok az kisi cennete girecek demistir. Miras ve Sahitlik meselesi Allahin karari, Sahitlikte'de Allah kadinlari korumak icin böyledir. Din sana birseyler katmadigi icin müslüman olmuyorsan bu yanlis, yani menfaat bekliyorsun.
selcukbey ikiz diye aynı karından çıkmıyorlar mı? iyi o zaman yani ne güzel. ejderhalardan bahsedilmemesi belki o zamanlarda olmamasındandır demişsiniz ama kuranı kerim sadece o zamana göre mi yazılmış? kapanması erkeklerin kötü gözlerinden kendisini koruması için demişsiniz e o zaman erkek o kötü gözlerini kapasın kadın neden kapanıyor? '' "erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır. ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (bakara/228) '' herkes istediğini alacak ha? o gördüğünüz dinci insanlar ahirette sınırsız şarap ve kadın yani huriler için bu dünyada çabalıyorlar. Salihinsan: çok saçma yazmışsın gerçekten allah öyle istiyor diye geçiştirmişsin tebrik ederim seni salıhbey arkadasımız aynı dusuncede olmasakta içten cevap verdiği için ona cevap yazdım elini boşa yormussun
Fatmag35: açtım linki cevapta ''bir erkeğin 4 kadınla evlenebilmesi kadının değersizliğini göstermiyor'' dediği an kapadım
Klasik olmuş sorular ve kalıplar ama cevaplayacağım...
napıyosun googledan felan mı cevaplarını bulmaya çalışıyosun
Evli olduğumuz kişi birlikte olmayı isterse ve hayır dersek günah mı oluyo? Erkek isterse ve kadın hayır derse mi günah oluyo yoksa her iki cins içinde geçerli mi?
Günah mıdır bilemem ama borçlu olursunuz.
evet öyleymiş zorunlu bir sebep yoksa
Erkek ne isterse bayan onu yapmak zorunda ilişkide iyoksa melek tüm gün başında lanet edermiş
Eğer rahatsiz d3gilsen ozel gununde ya da üzgun gununde değilsen esin isterse olmak zorundadin aynisi tam tersi icinde geçerli buda şundandır eşini helal varken harama itmemek icin birgun rahatszsz 2 gun tammda 3 gunde hayr istemiyorum rahatsizim dersen kusura bakma ama esini harama ittigin icin sende suclusun
Cinsellik içerikli dini konularda aydınlatılmalı katılıyorum. Cevaplayacağım teşekkür ederim.
şimdi kader var diyoruz ya inanıyoruzda her insanın alnına yazılmış ne zaman nasıl öleceği ve sonrasındada intihar edenin namazı bile kılınmaz mevzusu var çelişki var gibime geliyor
Kader değişmeyecek diye bir şey yok.
Ve Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra 13)
bir insanın nasıl öleceği alnına yazılmadı yani. Allah sadece bir insanın nasıl öleceğini önceden biliyor
Ölüm sabittir fakat ölümüne kendinin sebep vermesi günahtır.
ayriyeten insan öldürmekle ayni sey.
o kisi zaten o gün ölecektir ama senin buna sebep vermemen lazim
işte çok sorgulamamak gerek aslında çünki araştırıyım dedikçe içinde boğuluyosun allahın varlığına birliğine inan elinden geldiğince yap dediklerini yap yapma dediklerini yapma
Cevaplayacağım
Aslında sen sorunu ne müslümanlara, ne deistlere, ne ateistlere soruyorsun. Bu insanların hepsi sorularını sormuş, cvaplarını bulmuşlar ki inançlarını o şekilde tanımlıyorlar. Veya götlerinden sallayıp çıkıyorlardır belki işin içinden, o da olabilir.
Küfür yakışmaz bize
Küfür yakışmaz bize.