merhaba kardesım. yasın ne kadar bılmıyorum ama sana gercekten tecrube olarak acızane fıkır alıs verısınde bulunmak ısterım. sıgaranın 3 asaması var. ozentı -alıskanlık-ve tiryakilik.
sen sanırım alıskanlık donemındesın. bu donem sadece cevre ve kendınle alakalı. arkadas cevrenden ve sıgara ıcılmesı musaıt ortamlardan uzak dur demıyorum cunku durdukca o senı daha cok ceker. sadece gercekten bunun zararlarının cok kotu sonuclara gıdecegını gorsel olarak gormelısın kı o zaman belkı... doktor kesınlıkle ıcmeyeceksın yoksa olum kacınılmaz deyıp cıddı bır telkınde buludugunda nasıl ınsan ıcmıyor ve bı an kesıyor sa sende bu sekılde gorsel bır cozum bulacaksın. trapılere gıtmenı onerırım. destek almadan kesınlıkle sen bırakamassın. bunu ıyı dusun ve senın gercekten gelecegını etkıleyen bır karar bu. terapıye gıt. utanma sıkılma ve amannnn bosver yaa deme. sakınn deme.alıskanlıgın devamı tıryakılık o zaman daha cok zorlanacaksın bunu da cıddıye al. tsk ler01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler evet malesef çevre çok etkiliyor kendim almıyorum sigara içmeyim diyorum otururken veriyorlar mesela içmiycem diyorum üsteliyorlar iç iç diye yanımda biride yaktı mı bende yakıyorum bi şekilde.Tavsiyelerini deniycem bu arada 24 saattir 3 tane içtim bünye rahatlıyor diyorlar ya doğru baş ağrısı yapıyor baya ama mücedele zamanı
En İyi Cevaplar
+1 yılHiç başlamaman gerekirdi ama başlamışsın bırakmak istemende gayet doğal ama bırakamaman nasıl bişey onu anlamadım ben hiç içmedim bilmem nası bişey ama isteyipte bırakamıyorum diyenlere inanmıyorm açıkcası insan Allahın halifesidir yaradılanların en şereflisi nasıl olurda çubuk kraker gibi ufacık bi şey karşısında yenilir bitab düşer.
Not:Sanki yukardaki paragraf bi gaza getirir gibi değilmi:) kafada bitirmessen olmaz reis ben annemin çayına suyuna bir sürü ilaç attım kadın 1 varil ilaç içti banamısın demiyo ha etkisi oldu ilaç içtiği zamanlar sigaradan tiksiniyodu ama nabıcan içmek istiyo kadın durduramıyosunki
formül belli doktor+ilaç+inanç hadi kolay gelsin04 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah kardesm çok gaza geldim bi sigara yakasım geldi o derece yani :)
Harbi baya sıkıntılı olmaya başladı bu durum kokusu ayrı dert dumanı ayrı dert.
Zamanında bi hevesle başladık işte çevre malesef.- +1 yıl
:))) yakma yakma acilen bırakman lazım söylediğim formülü dene doktor+ilaç+inanç garanti bırakırsın
Soran+1 yılbugünden itibaren içmiyorum dedim bakalım umarım bırakırım.Bırakırsam siteye benden çay :)
- +1 yıl
Sen yenildikçe ön yargı oluşur kardeş doktor ilaç inanç dedik gene bıraktım içmiyorum diysun doktora gitmeden olmaz
Gizli Üye(36-45)+1 yıl171 de calisiyorum.
24 saat hergun ulasabilirsin. Sana bir takim sorular sorulacak ve bunun dahilinde yonlendirme yapilir. Bir doktor destegi istersen seni bulundugun sehirdeki sigara birakma polikinligine yonlendiririz. Kendi kendine birakmak istersen bir plan yapariz. Ararsan eger sen ikisinide iste.
Ilaclardan kastin ne? Bu reklamlarda gordugun urunlerse zaten birakamazsin. Saglik bakanliginin onayladigi ilaclarin yuzde 90 basarisi soz konusu. Bunun disinda nikotin ikame tedavileri var bunlar nikotin bant ve sakizlari bunlarda yardimci olur. Ama bunlari mutlaka hekim gozetiminde almalisin, cunku bunlar sana uygun olacak sekilde verilir. Bunun disinda cok sey yazabilirim, cok oneri sunabilirim ama yazamiyorum ne yazik ki :))
Havanikoru.org.tr ye bir goz at cok fayali bilgiler bulacaksin11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBiraktiktan sonra tek bir nefes dahi cekmemen lazim yoksa tekrar bagimli olursun. Uzun sure sigarayi birakip geri donenlerinde tecrubelerinden faydalanabilirsin. Hep bir taneden birsey olmaz diye baslanir, tekrar bagimli olursun. 7 yil oncede bir tane ile baslamisdin unuttun mu?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben bi kitapta okumuştum bence yararı olabilir ama bunu yapçak birirni bulman lazım. şöyle oluyodu kahramanımız sigara içiyo başka birir ona komutlar veriyo mesaj atıyo telfonuna çık sigara iç diye ne zaman atarsa içmek zorundasın canın istemedğnde bile gecenin beşinde sgra iç diye mesaj geliyo o soğukta çıkıp sgra içiyo işteyken mesaj atıyo. yani olmadık zamanlarda canının hiç istemedği zaman bile birir seni sigara içmeye zorlayınca bu zevkten çıkıp sigara içmek eziyet haline geliyo ve yeter be artık deyip bırakıyo tabi bu nasıl yapılır blmyrum:) sevglin falan varsa ona söyle sna sürekli mesaj atsın iç diye sende karşı çıkma sabahın köründe bile mesaj gelse gt iç belki soğursun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Pes etme bu savaşı sen kazanacaksın. Bak 2 yıldı oldu artık kokusuna tahammül edemiyorum. Ne olursa olsun başlama moralin bozulabilir kilo alabilirsin ama hiç biri sigara kadar zararlı değil. Sakın tekrar başlama 3 gün bile önemli bir süre yani içmeden yapabiliyorsun. Biraz daha dayan sigara bırakmada en zor dönem ilk 1 hafta ondan sonra biraz daha az olacak ama bir 6 ay kadar azalarak ara ara yoklar. Sonrasında 1 yılı devirdinmi olay tamamdır. Ama sakın bir daha ağzına sürme ve mümkünse sigara içenleri kendinden uzak tut tutamıyorsan sen onlardan uzaklaş.
00 Yorumla
+1 yıl1 sene öncesinden bahsedeyim bir gün bırakacağım diye tutturdum ama hala içiyorum gititm tütüne son aldım evet artık bırakma aşamasındayım dedim ve spoerada yazıldım ve yaşasın 1 ay boyunca hiç içmedim derken işte çalıştığım için patrona sinirlendim ve hoop birden bire içi verdim sonra aradan biraz zman geçti bi anda bişeyleri yapmaya karar verdim ama hala yapma düşüncesindeyim benim bahar aylarında polen alerjhim başlar ve baya devam eder geçen sene işte eylül aylarında gene alerjik bir durum söz konusuydu ve ben nefes darlığına kadar geçirdiğimi biliyorum bu olayı ve sigarayı içmemeye karar veriyorum Allaha yemin ediyorum buun ne demek olduğunu bildiğin an seninde sigarayı bıraktığın gündür. çok mutluyum ve huzurluyuım ona gidecek parayı da harcadğım sağlığımıda artık cebimde huzurlu şekilde talşıyorum üstün koktuğu gibi ağzında kokuyor bırakın şu pis mereti artık
00 Yorumlaben hiç denemedim ama söyleyeyim sen bi dene işe yarar belki :D
bizim bi arkadaşın tavsiyesi ben böyle bıraktım dedi iki kişiye bıraktırdı böyle :D
akşam bi sigara iç, içiyosun sigarayı normal, içtiğin sigaranın sonunu külünü falan bi bardak suya koyuyosun akşam. sabaha kadar kalıyo onda o. sabah kalkınca suyunu içiyosun :D
mideni bulandırıp sigaradan soğutuyomuş ddediğim gibi 2-3 kişi bıraktı benm bildiğim..
bi sefer deniyosun olmadı ikinci gün iki sigara atıyosun :D
ama benm midem el vermedi hiç denemedm ama sen bilirsin dene istersen!02 Yorumla
Soran+1 yıldandik sigara içmek daha iyi bi yöntem olur diye düşünüyorum.Öyle yapacağımı sanmıyorum :D
+1 yılbende senin durumundayım
ama ben full mücadele modundayım
tekrar başlıorum 1-2 hafta içip ilk güç toplamada bir daha bırakma girişimi
olmadı mı, hemen bir daha, bir daha , bir daha
bir şey dikkatimi çekti her seferde daha rahat gelior bırakmak
son 6 ayda normalde içecegim sigaranın yarısını bile zor içmiş oldum böylece
inşallah tamamen kurtulacağım günler gelir01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah kardesm deniyoruz bakalım
Bu işde kararlılık ve irade birinci şarttır. Ben nikontin bandı ile 1 haftada bıraktım. 2 yıldırda içmiyorum. Kararını ver güçlü ol iradene sahip çık. İlk günlerde nikotin sakızı bandı gibi ürünlerin gerçekten faydası oluyor. Eczaneye gidip içtiğin sigarayı söylediğinde sana uygun nikotin bandını vereceklerdir.
00 YorumlaAllen Carr diye bir yontem var 15 yildir iciyordum 2 senedir agzima bir tane koymadim internetten de arastirabilirsin 6-7 saatlik bir seminer hatta sigara icmeye devam ediyorsunseminer boyunca tavsiye ederim arastir ve bence git sonra bir anda i̇stek gidiyor
00 YorumlaTamamiyle psikolojik olarak bırakmalısın yani kendi beynin'de bitirmelisin 7 senedir sürekli sigara içen cebinden paketi eksik olmayan arkadasım son 6 gundur sigara içmiyor bıraktım dedi içmiyorum. Düşün artık bence tamamen kendi iradene baglı birşey
00 Yorumla
+1 yılHocam kısa ve öz herşey kafada bitiyo sigara ufacık bi çubuk sen mi çubuğa hükmetçen çubuk mu sana hükmedecek mesela günde 10 15 tane içiyosan bi kaç gün sonra 8 sonra 5 falan yap
sakız falan çiğne zamanla geçer hatta boş zaman bırakma kendine boş zamanın olmazsa sigara aklına gelmez aman diyim bırak sigarayı kendini kurtar hadi bol şans00 Yorumla
+1 yılDün akşam saat 10da bende bıraktım..
sabah dayanamadım 1 tane yaktım içtim.
ben şöyle bir yol izleyecem canım aşırı istediğinde 1 tane yakıp içecem ama öyle fazla değil günde 1 2 tane anca çbirden bırakılmıyor vucudu alıştırmamız lazım sende öyle yap01 Yorumla
Soran+1 yılaynen bende öyle yapıyorum 24 saatte 3 tane içtim sadece
denize karşı güzel bir yere gidersin...acı bi türk kahvesi söylersin...sigaranı yakarsın..içine çeke çeke tadını çıkara çıkara içersin sonra bitince izmaritini söndürürsün...ve bir daha elini bile sürmezsin...
of yaa canım sigara çekti...içeyim bitane...
sigara bırakılırmı yaa :))00 YorumlaAzimle sı..n taşı deler kardeşim:) Bırakmak için azmet sen, o zaman bırakırsn umarım. Sigarayı hatırlatacak her türlü ortamdan uzak durmak da sana yardımcı olur.. Ayrıca bu kararı verdiğine çok sevindim,yeni neslin sağlığı bir adım daha öne geçti sayende..
00 Yorumla- Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılBir ara hipnozla denek olmuştum, tamamlanmadı süreç gitme gelme durumlarından.. Kısa süreli bıraktım sonra yine başladım. Bunun dışında manyetikli, bitkili çiçekli, sakızlı yollar da tırt onu söyleyeyim.
00 Yorumla benim bir yöntemim var bu yöntemle ben sadece 1 günde bıraktım bana mesaj at çünkü burada söylersem çok tepki toplarım kimine göre akıl karı değil çünkü
05 Yorumla- +1 yıl
kabul edersen taktiği öğrenmek isterim
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbu konuda yaza yaza bir hel oldum.bırakıyorum dersin ve aklından silersin.
başka formulü yok bunun.ancak beyninde bittiği an başarılı olursun.
bundan gayrisi yalan.00 Yorumla ben 3yıl oldu bırakalı iradeyle yendim ama cok sinirlenince arada içiyorum spor yapın bol bol yürüyüş iradenizle bırabilirsiniz.
00 Yorumla3yıl oldu bıraktım irade spor yapın bol bol yürüyüş kitap okuyun kendinize zaman ayırın içen ortamdan uzak durun
00 YorumlaBırakma boşver iç. Bende denedim de olmuyor be babacım. Boşver, hepimiz ölecez nasıl olsa ha sigaradan gitmişiz ha başka sebepten..
01 Yorumlagünde 4 paket içen arkadaşım tabex kullanıp bırakmıştı, aslında iradene hakim olup bırakman en iyisi ama olmadı ilaçları dene.
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bi doktor bulmalısın.İlaçların yan etkısı olabılıyor bu arada.
07 Yorumla
Soran+1 yılfaydası olmuyor ki sadece para tuzağı
- +1 yıl
İlacın faydası oluyor kim dedi olmuyor diye?Sadece yan etkileri var o yuzden bırakıyolar o ilaçları. Hiç doktora gittin mi bunun için?
Soran+1 yılgittim saçma sapan şeyler beyninde bırakmalısın şu ilaçları kullan vs dedi kullandım neyse o ara faydası oluyor azaltıyorum gibi oluyor tam bitti diyorken bi bakıyorum ilaç filan etkisini kaybetms
- +1 yıl
Benim babam bıraktı sigarayı.Ve nasıl bıraktı biliyo musun? Sigaranın sağlığına zarar verdiğini anladı.Ben bırakıyorum artık sigarayı dedi, o günden sonra ağzına sürmedi 2,5 yıldır hiç içmiyor.Sen kafanda bırakamayacağını düşünüyorsun çok belli bu konuşmalarından.Ama başarabilirsin,millet uyuşturucuyu bırakıyor ya.
Soran+1 yılimkansız değil de gözüme zor geliyor ne yalan söyleym öyle biraz.
- +1 yıl
Evet bence önce kafanda hallet.Bunun üzerine çalışmalar var mı onları incele. Sigara yerine başka şeyler dene sakız,çikolata filan.
Soran+1 yılTeşekkürler deniycem gerçekten bu günden itibaren içmiyorum dedim bakalım gerisine bi şekilde yön vereceğm artk
+1 yılAynen fena yokluyor benide ama ben aşırı istek geldiğinde hemen yakıyorum günde 1 2 tane içmeye çalışıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten doktorda bi anda bırakmayı tavsiye etmiyor çok çok canım istediğinde bende bir yakıyorum.Ama unutuyorum bazı zamanlar sigara içmeyi sanki.Bilgisayarda Corel Draw öğrenmeye başladım sürekli beynimi onunla meşgul ediyorum boş zamanlarımda takıyorum kulaklığı açıyorum müziği yürüyorum yorulana kadar.Eve geliyorum yorgun olunca direk uyu böyle böyle bırakacağıma inanıyorum
sigara bırakılırmı hacı allasen duymamış oliyim ... Biz bıraktıkta ne oldu başımız göğe mi erdi. iç iç keyfini çıkart.
09 Yorumla
Soran+1 yılkeyif almıyorum ya eskisi gibi gençken alıyoduk gizli saklı içerken şimdi sadece gereklilik gibi geliyor
Soran+1 yılnaptn sen hacı :o 7 yıl süre zarfında ben hiç 3 paket içmedim bi günde
Soran+1 yılşimdi neden içmiyorsun?
Soran+1 yılbi söyle de beni de bıraksın :)
Soran+1 yıleyvallah .)
bol bol ççeşit çeşit çerez ye içeçek iç kardeşimm..
00 Yorumla
+1 yılbeyninde bitirmen lazım öncelikle. sevgilime azalttırarak bıraktırdım. babası da kanserden ölmüştü onunda etkisi var tabi.
10 Yorumlachampix kullan eczanelerde satılıyo bırakmaya kararlıysan çok faydasını görürsün
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıl15 sene içtim tam 1 sene önce bıraktım, nasıl mı peki kısa ve öz olucak ama İRADE...
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet irade den geçiyor da işte baş edemiyorsun bi yerde iradenle savaş çok zor
herşey o kafada bitiyor kardeşim bende 5 yılın ardından bıraktım spora başladım 6 aydır kullanmıyorum..kendi sağlıgını düşündükten sonra bırakmaman için bi neden yok.biraz sabır sadece..
00 Yorumla
+1 yılbırakamamanın tek nedeni bırakmak istemeyişindir gerisi bahane bende bıraktım attım bırakıyorum dedim 5 sene oldu dumanından bile rahatsız oluyorum şimdi
00 YorumlaDiğer konusunda 382 cevap paylaştı. abi 1 haftadır içmiyoum üstümden büyük bi yük kaklktı sanki . bazen gerçekten içmek istiyorum ama marul gibi içinde nikotn olan sebze meyve tüketiyorum sorun kalmıyo
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllink diyor arkadaşlar :/
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkan tahlili yaptırıp B vitaminine baksana
(bazen nikotin isteği B eksikliğinden olur ikisi ters çalışır da)04 Yorumla
Soran+1 yılkanımda lokasit eksikliği var yani beyaz alyuvar.Bununla bağlantısı var mı bilemiyorum.Alyuvarın fazlalığı çok fazla sigara tüketimi ile ortaya çıkıp bendeki düşüklükteki aynı etkileri gösterdiğini biliyorum ama az olduğu için sigara içme isteği yaratacağı aklıma gelmezdi.
Cevap sahibi+1 yıllokasit eksikliğinin etkisi oldugunu sanmıyorum (bir doktora sorabilirseniz daha doğru olur)
ama ben 4-5 kişide B vitamini seviyelerini normale gelmeye başlayınca kendiliğinden sigarayı bıraktıklarını gördüm...
Soran+1 yılbi sorayım bakalım umarım böyle bi sorundan ötürüdür bende kurtulur giderim.Teşekkür ederim bu arada :)
Cevap sahibi+1 yılönemli değil her zaman elimden geldiğince
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. babam bıraktı.şu alo 161 mi ne.5 ay sonrasına gün veriyorlar beklemek istemiyorsan ilacın ismini öğren.içince tiksiniyormuşsun
00 Yorumla
+1 yılbenim de sık sık kendi kendime sorduğum ama cevabını alamadığım bir soru sigara nasıl bırakılır?..
03 Yorumla
Soran+1 yılcevabı meçhul ama herkesçe kolay olduğu idda edilen bişey bu ilginç.
- +1 yıl
bırakmanın en kolay yöntemi aslında hiç başlamamak aslında her şey bir sigarayla başlıyor sonra 2,3,4,5 derken cebinde paketi bulu veriyorsun..
Soran+1 yılbaşladık ama zamanında şimdi başlamama gibi bi lüksümüz yok
Bir daha icmeyecegim de su an kendine ve icme , kesip atmayi bil . Baska yolu yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılkesiyorum atıyorum ama bitmiyor :/
Diğer konusunda 627 cevap paylaştı. banada tavsiye gerek bugun bırakma kararı aldım ilerki günlerde içersem bildireceğim : D
00 Yorumla
+1 yılşu sigara bırakma ilaçları var ya onlardan kullan sigaradan nefret ettiriyomuş öyle duydum
00 Yorumla
+1 yılben beceremedim çünkü becermek istemedim sigarayı seviyorum...
00 YorumlaBende tam bu konuyu açıcaktım :) arkadaşın dediği seminere bakıcam ben
00 Yorumla
+1 yılCHAMPİX diye bir ilaç bazı arkadaşlarımın bu ilaçla bıraktığını biliyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılazaltıyosan bırakırsın
00 Yorumla sigara birakmak icin ilaçlar var yarıyo
00 Yorumla
+1 yılSadece bırak. 2 haftadır icmiyorum.
00 Yorumla- Diğer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılbilseydim ben bırakırdım.ama irade meselesi galiba
00 Yorumla niye bırakmak istiyorsun ki
sonuçta ölmicez mi00 Yorumlasigaraya elim değmicek diyecen
00 Yorumlaiçmeyerek çok rahat bırakabilirsn
00 Yorumla
+1 yılÖnce ruhun bırakacak sigarayı. Sonra bedenin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de yeni basladim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler