Bu ruh halinden nasıl kurtulurum?

Arkadaşlar ALLAH rızası için bana yardım edin.

Hayatım dışarıdan bakıldığında sıradan bir kişinin yaşantısına göre çok iyi. Beni seven ve sonuna kadar destekleyen bir ailem var. Üniversitede güzel bir bölüm okuyorum. Gelecek kaygım yok. Düşünüyorumda hiçbir sıkıntım yok elle tutulur. Ama kendimle sorunum var çok mutsuzum.

İnançlı biriyim tek neden bu beni hayatta tutan. Ahirette intihar eden kişinin cehenneme gideceğini bilmek bana engel oluyo sadece. Her yeni gün bana ızdıraptan başka birşey değil. 2 yıldan beri bu haldeyim.

Tüm samimiyetimle karşınızdayım. Beni bu ruh halinden kurtaracak önerilerinizi bekliyorum. En ufak bir fikrinize bile ihtiyacım var. Önerilerinizi gerçekten dinlicem.
Güncellemeler
+1 yıl
Geçen yıl psikoloğa gittim size anlattıklarımı onada anlattım.Sence asıl sorunun ne dedi bende bir sorunum yok sadece hayatta istediğim şeyleri elde ettim gereksiz şeylere takılıyorum dedim. Sonra peki bunu düzeltmek için neler yapabilirsin dedi bende hayatıma yenilikler katmalıyım, yeni ortam ve arkadaşlıklar edinmeliyim dedim. Sonra tamam güzel düşündün bunları uygula o zaman bir dahaki randevuyu ne zamana yazayım dedi.Bende gerek yok böyle kendim konuşup dinliceksem gelmeme gerek yok dedim.
Güncellemeler
+1 yıl
Aslında lisede birini çok sevmiştım o da benden hoşlanıyomuş ama hiç konuşmadık bile. 3 yıl sonra ben bunu aradım aramızda bişey olcak mı olmucak mı dedim o da ben böyle biri değilim dedi. Yani çıkmak istemiyodu.Sorun değil bende çıkmak için aramamiştım zaten bekle dese 10 yıl beklerdim ama sadece ben böyle biri değilim dedi. Ne olur dedi ne olmaz. Bu da benim psikolojimi bozdu. O olaydan sonra hayatta hiçbirşeye değer veremez oldum. Hiçbirşey bana heyecan vermiyo. Negatif enerji saçıyorum..
Bu ruh halinden nasıl kurtulurum?