cumartesi günü stradivariusa iş görüşmesine gideceğim. inditex grubunda mülakarlarda garip sorular soruyorlarmış. sorun çözmekle ilgili sorular. neler sorabileceklerini bilen varsa en uygun cevaplar neler olabilir, söyleyebilir misiniz? bu işe ihtiyacım var çünkü.
Cevabın nedir?
Mülakatlarda dikkat edilen öncelikli konuların başında her ne kadar Diksiyon varmış gibi görünse de ; Satış Danışmanlığı konusunda Ters Psikoloji uygulanıp soruların şekli değişiyor ve kişinin Odak Noktasının ne kadar güçlü olduğuna bakılıyor. Daha çok hikaye tarzı anlatımlar yapan Görüşmeci , mülakata aldığı kişiye anlattıkları arasında seçmece sorular soruyor. Tabi ki direk ve ulu orta değil . Tamamen cümleye bağlı olarak. Dikkatin test ediliyor . Aynı soruların birden fazla sorulmasının senin psikolojinde yarattığı etkiler tahlil ediliyor . Buna Sabırlı olma diyebiliriz .
Bunun dışında seni Mülakata alacak kişi ; Sesi gür , Güleryüzlü ve bir o kadar kendinden emin tavırlar sergileyip , orada seni ezmeye çalışacaktır. Buna istinaden seninde aynı hale sahip olmanda fayda vardır . Kulakların kendi sesini duymalı , yüzün Güneş gibi açmalı ve tavrın da bir o kadar Güvenilir olmalı .
Mülakata giderken giydiğin kıyafetlere ve makyajına önem göstermelisin. Önem derken abartıdan ve Dekolteden bahsetmiyorum. Hem şık hemde bir o kadar Zarif olmalısın .
Bu konulara dikkat ettiğin sürece , mülakatı geçeceksindir. He bu arada firma hakkında araştırma yapmayı da unutma. O firma hakkında ne kadar çok şey bilirsen , o kadar Avantajlı durumda olursun Mülakat boyunca.
- Başarılar Dilerim .26 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için. daha önce bershkada görüşmeye gitmiştim. aynı dediğin gibi benimle görüşen bayan güler yüzlü kendinden emin sesi gür bir kadındı. ben de aynı şekilde güleryüzlülükle cevap verdim hep. ama iş sorun çözme sorularına gelince tıkandım kaldım. aklıma hiçbir cevap gelmedi. hele ki bi soruya "daha tecrübeli bir çalışana sorarım" diye bir cevap vermişim ki... şuurumu kaybettim yani çok sıkıştırdı beni :D hala o soruları düşündükçe harika bir cevap bulamıyorum.
- +1 yıl
Bahsettiklerim yanı sıra Mülakatlarda çıkan ve genelde işe başvuru sırasında da kullanılan sorular vardır. Kısaca onlardan da bahsedeyim sana ;
- Bu alanda neden çalışmak istiyorsunuz ?
- Bize kendinizden bahsedin ?
( Hayat Hikayenizden değil , Yapabileceklerinizden - Sorunun cevabı buna yakın şekilde olmalı )
- En büyük zayıflığınız nedir ?
- 5 Yıl içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz ?
- Maaş konusunda beklentileriniz nedir ? - +1 yıl
bu inditex grubunda da bunların dışında şunları soruyorlar:
*en fazla 6 ürünle kabine girilebiliyor ama bi kadın 10 tane ürün aldı. Onu uyardığında da sana mı sorucam diyip girdi kabine. Ne yaparsın?
*ikinizden birini işe alıcam ve bi raf verdim en güzel düzenleyeni seçicem. Sen yemekteyken diğer kız senin düzenlediğin yeri kendisinin yaptığını söyledi ve ben de seni değil onu işe aldım. Ne yaparsın?
Bana bershkada bunları sordular cevaplayamadım hala da cevaplarını bilmiyorum.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılbu işlere hiç girme esnek çalışma saatleri felan diyolarsa bulaşma derim saatlerin ömrünü yiycek oralar...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 410 cevap paylaştı. grup mulakatı yapabılırler sıze bır konu verırler grupca tartısın dıyebılırler ne cok konucaksın nede az ıkısının ortası bıde sabırlı olman gelekıyor
15 Yorumla- +1 yıl
grup değil ya, 6 ürünle kabine girilebiliyor ama bi kadın 10 tane ürün aldı. uyardığında da sana mı sorucam diyip içeri girdi. bu durumda ne yaparsın gibi sorular soruyorlarmış.
- +1 yıl
test değil konuşurken soru cevap şeklinde soruyor
- +1 yıl
yok ya 4 kere falan çağırıp eleme yapıyorlar. bershkayla görüşmeye gitmiştim beni sorularıyla sıkıştırdı sıkıştırdı. 2. görüşmeye çağırılmadım bile.
+1 yıl5 Yıl içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz ?en tilt olduğum soru
sordukları anda
beni kapı dışarı atmaları en fazla 2 dakika sürüyor!00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası