Biyolojiden hiç birşey anlamıyorum calışma yontemleriniz var mı işe arayan bu teknikle anlarsın diyebileceginiz veya yapmam gereken şeyler fm yim o yuzden biran once cozmem lazım bu biyolojiyi.Önerileriniz var mı?
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu ders hep benim uykumu getirirdi, hatta millet bana yatmadan önce okusana iğrenc esprisini bile yapardı, lise yıllarında eğer altyapınız iyi değilse kaçınılmaz olarak batağa saplanırsınız.
BİYOLOJİ DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI?
Gerçek yaşamda hayatın parçası olan biyoloji çalışmayı zevkli hale getireceğimiz bir derstir. İlköğretimde ve alt sınıflarda konu eksiklerimiz iyi halledilmişse yeni konu öğrenmek daha zevkli hale gelecektir. Hayatı anlamak ve kavramak için biyoloji öğrenmesi gereklidir. Hele de sağlık sektöründe görev alacak veya biyoloji ve dallarında okuyacak tüm öğrencilerin biyoloji dersine bakışları hayatın önemli bir kesiti olarak olmalıdır.
Kavramlar, yeni canlı alt yapıları ve ayrıntılar biyoloji dersi çalışanların karşılaşacağı önemli bir durumdur. Biyoloji çalışanlar için gelin dokunarak laboratuar ortamında bir daha canlıları öğrenelim demeli ve görsel malzemeler fazlasıyla kullanılmalıdır.
Konular içerisindeki bütünlük göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir. Biyoloji mantıkla bilginin iç içe girdiği derslerden biridir. Biyoloji fen çözenlerin ortalamasının düşük olduğu branştan olmasının sebebi, biyolojiyi birazda sözel bir dersmiş gibi algılanmasıdır.
Biyolojiye ezberle geç demek doğru değildir. Ezberlense bile konunun pekişmesi için mutlaka çok soru çözmeli, çıkmış sorular taranmalı ve farklı kaynaklardan yararlanarak çalışılmalıdır.
Çok ayrıntı olduğu unutulmamalıdır. Ayrıntıların kaçmaması içinde ders çalışırken karşılaşılan şekiller öğrenciler tarafından da çizilmeli sözün kısası çizerek, yazarak çalışılmalıdır. Tüm branşlar için genel bir yaklaşım.” Söz uçar yazı kalır.” link00 Yorumla
herşeyi gözünüzün önünde canlandırabilirsiniz. baştan sona sindirim sistemini, yada bir fotosentez tepkimesini. ve bunu belli aralıklarla tekrarlarsanız herşey sizin için daha kolay olacaktır. Ha bir öneri daha size başkaları varken kitaptan bakarak dahi konuyu onlara anlatmak yada tek başınıza kalsanız dahi konuyu karşınızda biri varmış gibi anlatarak çalışmak size çok büyük katkı sağlayabilir.
10 Yorumla
+1 yılNe gördüğünü bilmiyorum ama şöyle yap konuların kendi notunu çıkar ve onları küçük kartların üzerine yaz ve kendini test et. Öğrendiğini düşündüğünde de birinin eline tutuştur seni test etsin :) eğer dinleyerek öğrenen biriysen sesini kaydetip tekrar tekrar dinle şarkılar gibi aklında kalır :) bulabilirsen eğer beyaz tahta bul yazarak çalış ya da kara tahta ve tebeşir :) işe yarar umarım kolay gelsin aynı dert bende de var
01 Yorumla
Soran+1 yıloff aynen ya cok sıkıldım ya hiçbişi anlamıyorum.
okuyarak çalış
her gün 30 soru şart(daha çok da çözebilirsin ama her gün çözzzz)
ve tekrar şart
fdd yayınlarından konu anlatımı çalışacaksın,fem+fdd soru bank soru çözeceksin
lys de 27 soru yapmıştım biyolojide böyle çalışarak,umarım işine yarar00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yıllink şu tarz cep kitapları vardı özetlenmiş biraz daha bundakileri tamamen öğrensen anlayabilirsin birşeyleri.
00 Yorumla kitapta önemli yerlerin altını çiz nereye kadar sorumluysan yani oraya kadar oku önemlilerin altını çiz. ki önemli yerler fazla yoktur. sonra bitirince o yerleri kendi cümlelerinle defterine geçir. defterden çalış sonra gez toz
00 Yorumla
+1 yılDoğa belgeselleri izlemeye başlamalısın.
Biyoloji en iyi dersimdi.Öss'de fullemiştim.Belgesellerin büyük payı vardı.02 Yorumla
Soran+1 yılbelgesel izleyen bir insanım aslında.:(
- +1 yıl
Hmm ilgi meselesidir o zaman :/
+1 yılbelgesel izle, bol videolu animasyonlu sana iyi gelebilir. okuyup anlamadıklarını belki tahayyül edemediğinden sevmiyorsun, orada bir fikir oluşur görüntülerden kafanda, oturtabilirsin böylece daha iyi
00 Yorumla
+1 yıl3 yıldır görmüyorum ama ezbere dayalı degilmi zaten cogu sey ne zorlugu olablir ki bundan baska
01 Yorumla
Soran+1 yılişte benim lys de full çekmem için ezberden fazlası gerekiyor ve ezberim berbattır.
+1 yılsabah 5-6 gibi her gün çalış. ben öyle yaptım full yaptım ;)
00 YorumlaAnlamıyorsan zorlama sokma akıl iki adım ileri gitmez.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılbio- canlı loji-bilim bu kadar...
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı. Biyoloji Sözel bir derstir, okuman yeterli sadece
00 Yorumlatm ye gec..
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır gecemem istediğim meslek fm den alıyor .
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat