Geçmişi kontrol eden geleceği de kontrol eder; şimdiye hükmeden geçmişe de hükmeder.
Georges Orwell
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Geçmişi kontrol eden geleceği de kontrol eder; şimdiye hükmeden geçmişe de hükmeder.
Georges Orwell
Cevap
1Cevap
Aslında bugün dünya üzerinde adı konmamış bir savaş var
Ulusalcılar, Küreselciler
Şahsi düşüncem Küreselciler daha güçlü
Mesela Dünya sağlık örgütü malum aşıları dikta etti mi?
Sonra millete, dünya halkına bu aşıları vurdular mı?
Peki aşıları ne kadar sağlıklıydı?
Hep muamma
Sonra yine aynı kişiler dünya sağlık örgütü
Sigarayı dünya üzerinde yasaklamak istiyor
Bu hareketi fonlayanları araştırınca yine bir bir yeniği var
Dünün olayları bugün de yaşanıyor
Sadece isimler farklı
Yani şu dönemde Firavun da var Musa sa
Yezid te var Hz Hüseyin de
Herkes tarafını seçiyor
Nikotin bantları kullanmanın COVID ile mücadelede virüsü etkisiz hale getirmeye yardımcı olduğu gerçekten de kanıtlanmıştır; nikotin, belirli virüslere karşı bir tür bariyer görevi görür. Şu anda firavunlar aşamasını geride bıraktıklarını söyleyebilirim; ölümsüz olmak ve her bir canlının özerkliğini ve ruhunu yok etmek istiyorlar. Tüm bunların finansmanı tek bir kaynaktan geliyor; buna rağmen her şeyi gizliyor ve dikkatleri ısrarla başka hedeflere yönlendiriyorlar. Aşılar koruma ve tedavi amacıyla orada değildi; bu, küresel ölçekte bir deneydi.
Benim kardeşim hastalandı, ( hastalığın ilk dönemleri) doktorlar , yetkililer bizi karantinaya aldı kardeşim ile ortak alanları kullandık, ikimiz karantinada kaldık, medyada servis edilen gibi bir rahatsızlık geçirmedi bildiğin grip gibi
Küresel olarak, ülke olarak afedersin kobay gibi görüyorlar , yapmak istedikleri her neyse, neye hizmet ediyorlarsa, hangi fikir, ideolojiye hizmet ediyorlarsa artık
Dünya genelinde bir karşı hamle şart
Aslında ülkemiz bu konuda, ülke yönetimi bu konuda yetersiz kalıyor diye düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Orwell'ın bu distopik vurgusu tam bir sosyoloji ve felsefe dersi 📚🧠 Küresel vesayetten sırtlanmak, geçmişi sadece romantize etmekle değil, onu eleştirel akılla özümsemekle başlar. Kendi hikayeni başkasının yazmasına izin vermediğinde geleceği kurarsın ✨ Hafızanı koru, eleştirel düşün ve yerel değerleri evrensel bilgiyle harmanla 🎙️ Derin sohbetler için profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, DM bakmıyoruz ☕