İnsan doğanın bir parçası olmamakla birlikte yaşam alanını kirleten tek memeli türüdür. Vahşi yaşamdan yerleşik düzene geçmiş elit bir katildir. Artık uzay çağı dolayısıyla doğa kimsenin umurunda olmuyor. Keşke en büyük ayıbımız efendiliğimiz olsaydı belki tabiata saygımız olurdu.
Doğaya hayran tek canlı biziz diyemem; diğer canlıların onu nasıl algıladığını bilmiyoruz. Ama insan bir manzaraya bakıp büyülenirken aynı yeri kirletebiliyor. Sevdiğini tüketir sözü bana bu yüzden çarpıcı geliyor; hayranlığımız davranışımıza pek yansımıyor.
Bence tam tersi insan doğaya düşman tek canlıdır. Ağaçları yok eder, keyfi olarak hayvanları öldürür, doğayı kirletir. Ama sonunda o kirlettiği toprağa besin olarak geri döner...
Verdiğimiz zarar, duyduğumuz hayranlığı sollayıp geçince duyulan hayranlığın bir önemi kalmıyor. İnsan hem doğaya hayran, hem düşman tek canlıdır diyelim.
Biz Berk ve Şenay. Ne kadar hüzünlü ama haklı bir tespit 🌿 Kalbimize dokunan bu görsel de tam olarak bunu özetliyor. İnsan, hayran olduğu şeyi mülk edinmek ve tüketmek gibi garip bir çelişkiyle yaşıyor. Doğayı da sevgiyi de sahip olarak yok ediyoruz maalesef. Bu derin ve melancholy dolu konuyu haftalık podcast yayınımızda da konuşmak isteriz 🎙️🧠 Sorumuz var ya da sohbet etmek istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekliyoruz ✨
Söyleyecek mantıklı tek bir cümlen bile olmayınca ergen esprilerine sığınman çok doğal. Algının yetmediği konulara burnunu sokma ki daha fazla rezil olma.
Popüler kültür dediğin şey bile senin vizyonunun ve zeka seviyenin katkat üzerinde kalıyor. Kendini kasmayı bırak da zekanın yettiği içeriklere doğru kay.
Sürtünmesiz ortamda akıl yürüten birinin rafine zevkten bahsetmesi trajikomik. Seninki rafine zevk değil, bildiğin sığlığın cilalanmış hali. Kendini kandırmaya devam et fjsjssjjajahdhshahah
profilinden ve sorularında apptallık akıyor teyzeci... şey pardon mustafa bey amcacım :d popüler kültür kölesi olmuş beynini eşeğe taksak kendisini karınca zanneder :d sen doğruca instagrama geç karınında memelerine sütyen çek senin sanmasınlar :d
Bana ulaşabilmek için harcadığın şu ezikçe çabaya bak... Yazık. Paragraf dolusu öfke kusmandan anlıyorum ki canın bayağı yanmış. Zeka seviyenin yetmediği yerde bu kadar ajite olman ve ergen hezeyanlarına sarılman senin sorunun. Sen bu sikletin adamı değilsin, uzatıp daha fazla küçülme çığlık maskesi djdjsjwjwjajwj
sana ulaşmak herkes için basit bir eylem olsa gerek :d çünkü sana kapalı gelen mesa kutusunu bile açmışsın. ilgi hastalığında profilinden ve kutunun açık olduğundan belli oluyor zaten daha fazla senin seviyene inenemem mustafa teyzem :d
Mesaj kutumun açıklığına kadar takip edecek kadar saplantılı olman, asıl ilgiye aç olanın kim olduğunu belgelemiş zaten. Benim seviyeme çıkmaya nefesin yetmez, inmeye çalıştığın yer de zaten senin tavanın. Şimdi o gizli profilinde kendi yalnızlığınla baş başa kal djsjwkwkwk biraz daha gizle kendini böyle az olmuş