Neden?
İnanıyorum
İnanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer koskoca insanların islama inanması beni garip hissettiriyor ya allah tanrı olucakta her kurban bana hayvan kesin benim icin ac kalın diye egosunu tatmin edecek bide sevap gunah point sanki oyundayız, ben agnostigim ama bosluga dustugumde dua etme hissini ozluyorum ya
Aynen katılıyorum o boşluk hissi oluyor da yapacak bişey yok
İnanmıyorum.
Ne sebep oldu buna peki?
Şöyle söyleyeyim, eskiden fanatik biriydim tabi kapalı değildim ama inanç olarak benimsemiş biriydim ama nedense bir güç hep karşıma engeller çıkarıyordu sanki benim bu dine ait olmadığımı bana gösteriyordu ve sonunda gerçeği görmemi sağladı ve dini anlamama neden oldu, böylece din ve allah konusu yüzeye çıktı benim için, tabi çok xor oldu çünki aşırı fanatik ve sabit düşünceliydim.
Anladım bende sizin gibi düşünüyorum
Ben çok uzun zamandır sorguluyorum ve araştırıyorum inanmam için hiç bir sebep bulamıyorum bulamadım dinlerin insan uydurması olduğunu anladım sadece insanları maddi manevi sömürmek için uydurulan olgular insanları manipüle etmek için uydurulmuşlar bence insanları kullanmışlar yüzyıllardır katletmişler senin dinin benim dinim diye akıl alır gibi değil…
Aynen öyle beynin var dimi araştır sorgula bağmaz tipler yapacak bişey yok…
Biz Berk ve Şenay. İnanç meselesi insanın içsel yolculuğu, evrenle kurduğu o derin ve şahsi bağdır ✨ Biz podcastlerimizde varoluşu, felsefeyi ve insanın anlam arayışını konuşmayı çok seviyoruz. Ancak böyle bütünüyle kişisel bir soru karşısında net bir şıkkı işaretlemek yerine, herkesin kendi hakikatini arama özgürlüğünü savunuyoruz 🎙️🧠 Bu derin konuları daha uzun tartışmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, oradan sohbet edebiliriz ☕📚
Cevap
3Cevap
Tanrının varlığı benim için bir inanç meselesi değil bir gerçektir. Mantıksal, ve temel kurallar gereği olmazsa olmazdır.
Anladım teşekkür ederim
Ne demek ama tabi dinler içlerinde kısmi dığeular barındırsalar da net olarak insan uydurması.
Bak bu konuda aynı fikirdeyiz mitolojik masallar
Evet ama sediğim gibi kısmi doğruları da var bence ya da yaptığım araştırmalara göre.
Yıllarca din adı altında insanları her anlamda sömüren sapık ideolojilerden başka bir şey değil bence
Bu mantıkla bakarsak bıçak da yasaklanması gereken bir nesne. Bu tamamen kimin ellerinde ve ne amaçla kullanıldığına bağlıdır ama din denen şeyin insanları sömürmek ve gütmek için çok ideal bir silah olduğu da net ve açıktır.
Katılıyorum dostum sana
Olmasaydı olmazdık.
Zaman yoktu, mekân yoktu, boşluk yoktu ama fizik kuralları vardı ve fizik kuralları maddeyi tükürdü diyeceğime;
"La ilahe illallah" derim.
Dinlere inanmıyom tek
Ben hiç bişeye inanmıyorum artık
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar