Şüpheye düştüm ama Müslümanım
Allah var
Allah yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şüpheye düştüm ama Müslümanım
Yüce Allah’ın varlığına inanıyorum. Ben inanırken birilerinin din veya Allah hakkında ne dediğine bakarken sorgu içinde bakıyorum, çünkü bir şeyin bilincindeyim. Herkesin inancı kendinedir ve ben şimdi Allah var desem, üstüne kanıtlamak için 500 kelimelik yazı yazsam şüphe edenleri inandıramam çünkü inancım kendime. Rabbim’iz diyor zaten İslam’ın son peygamberi Muhammed’e “Ya Muhammed, kimseyi inandırmak için zorlama ve cezalandırma. Her şeyi bize bırak. Çünkü Biz her şeyi en iyi şekilde biliriz.” İslam bu yüzden özgürlük dinidir. Herkes “birey” olarak özgür bir şekilde yaşamalı dinini ve diğer insanların din hakkında konuştuklarına sorgulayarak yaklaşmalıdır
Ortada olmayan bir şeyi var ya da yok diye tartışmak başlı başına saçma gelir.
Büyük bir kitle var inançlar üzerinden bir ilah anlayışı benimsemişler (tamamen ata ezberi) ve onu ispatlamaya çalışıyor.
Diğer taraftan ateist bir kitle var onun yokluğunu ispatlamaya çalışıyor.
Bende çerez alıp izliyorum. Yahu var olan bir şeyin neyini ispatlamaya çalışırsın? Olmayan bir şeyin olmadığını niye ispatlamaya çalışırsın? zaten yok.
Hepsine kafa tutuyorum. :D
8 9 yıldır inanmıyorum, sadece yaratıcı inancım var fakat öyle sözde kutsal kitaplarda ki gibi ceza verip yakan veya ödüllendiren ya da dua edince kabul edip veren bir şey tarzında olduğuna inanmıyorum bu komik geliyor hatta
Müslüman şüpheye düşmez. İslam'ın tek gerçeği Allah'a imandır. Somut deliller arama cok düşünüp çok sorup irdeleme koru körüne inan demiyorum elbette ama sormanın sınırı yok. Ne kadar çok soru sorar cevap bulmazsan o kadar uzaklasirsin. burada marifet görmeden sevmek ve inanmak.
Cevap
9Cevap
Allah'ın varlığını bilmem de boşanmayı erkeğin 3 boşol imasina bağlayıp, evliliğin yıkılmasını çok kolaylastiran bir yapıya tanrı sözü diyemem aile toplumun çekirdeğidir ve bunun yıkılması böyle kolay olmamalıdır. Bunu istese istese kadından korkan cahil bir Arap ister. Bu yüzden din Arap doresidir ve din diye bize kakalamislardir Bu yüzden medeni yasa kısmen de olsa kadınları koruyor daha insancıl bir toredir
Biz alttan bakınca adalet gibi gelen hakikat gözüyle bakınca cesitlilik aslında adalet mahşerde sağlanacak zaten hayatın amaci bu
Allah'ın varlığı ile ilgili şüpheye düştüysen dinden de çıkarsın. İman ve şüphe fazlasıyla çelişen kelimelerdir.
Ben size bir dünya delil getirebilirim şüpheniz varsa
Varlığına değil adaletine inanmıyorum aslında detayı tam yazmadım
Haşa adaletten kastın nedir
Müslümanların mutsuz müslüman olmayanlarında mutlu olması. Para onlarda mutluluk onlarda. Dünyaca ünlü kişiler bile müslüman değil. bu adalet mi?
Para ile mutluluk olduğunu kim söyledi sana Sakıp Sabancı zengindi ama mutlu değildi al sana adalet
Şüpheye düştüysen artık Müslüman olamazsın.
Varlığına inanıyorum bazı şeylerde çelişkiler var
Mesela?
Adaleti mesela
Adalet göreceli bir kavramdır... Herkesin adaleti farklıdır... Sorun, senin beklentilerinin senin istediğin gibi ve hemen sonuca ulaşması. Onu mahkeme hakimlerine bırakmış.
hiç şüphem yok ALLAH var
Elhamdülillah inanıyorum.
Allah bizleri şaşırtmasın.
Evet inanıyorum. Seni şüpheye düşüren nedir?
yioo ateşe tapıyom ben
Olsa hissederdik be
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?