kuran müslümanıyım inanıyorum, olmaması saçma olurdu, keza tanrı yoksa başta hiç bir şey yok demektir her şey uydurmadır.
başta iyi kötü diye bir şey yoktur işime gelen gelmeyen vardır.
tanrı yoksa birinin seni çekip vurması ile kurşun kalemin ucunu açması arasında zerre fark yoktur.
insan diye bir şey de yoktur, rastgele bir primatın hasbel kader refleksif bilinç geliştirmesinden ibaretizdir hatta daha da beteri bi miktar atomun birbirine yapışıp kopmamaya çalışmasından ibaretizdir. yaptığımız her şey tamamen bencilcedir.
yani ya dindarsındır ya da nihilistsindir, 2 sinin arasında ki her şey senin kendi uydurmandır.
06 Yorumla- 8 ay
tanrı varlığı bana gram mantıklı gelmiyor ya. kuranı da incili de tevratı da okudum bence içlerinden en mantıksızı kuran ama her şeyi geçtim bir yatarıcı oluşu ve kaderdir bilmem nedir yaşayacağımız her şey aslında yazılı tanrı hepsini yönetiyor biliyor falan bilmiyorum kendimi açıklayabildim mi ama gerçekten mantıklı bulamıyorum
- 8 ay
kuranı kimden okudun bilmiyorum ama belli ki kurandan çok hadislere iman eden sünni tayfanın meallerini okumuşsun diye tahmin ediyorum.
kuranın zaten yapacağımız her şeyin belli olduğu gibi bir iddası yok, aksine özgür irade diye bir şeyin teminatı tanrıdır çünkü tanrısız bir bakış açısında evren son derece determinist, yani bilimsel olarak olacak her şey belli, asıl tanrı yoksa özgür irade diye bir şeyden bahsedemeyiz. - 8 ay
nereden okuyacağımı söyle tekrar okuyayım o halde
- 8 ay
edip yüksel tavsiye ederim, en azından ayetleri olduğu gibi çeviriyor kendi görüşünü parantez de veya değil işin içine katmıyor bazı ayetlere sayfa altında dip not yazması hariç.
sünni tayfa da kendi görüşünü sanki ayette de öyle yazıyormuş gibi ekleme huyu vardır.
en güzel örneği senin az önce kadere verdiğin mana, kuran da ki kader tanımının senin sandığınla alakası yoktur kuran da kader kelimesi ölçü için ayar için kullanılır yaşanacakların önceden kararlaştırılması şeklinde değil. ama sünni tayfa kadere inandırkları için kendi inancına uygun çevirir bunu. - 8 ay
eklemek isityorum, seni de anlıyorum be gülüm, şöyle bir ''mülsümanların'' yorumlarına baktım bu soruda ki afedersin benim de müslüman diyince örneğim bu yok o Allah tanrı değil diyen embesiller olsaydı bende mesafeli olurdum bu dine. zaten islamın en büyük düşmanı ateist deist agnostik putperest falan değildir müslüman diye geçinenlerdir, kendilerine verdikleri zararı başka kimse verememiştir ahan da kalıbımı basarım buraya.
En İyi Cevaplar
8 ayİnanmıyorum.
Biliyorum.. Çünkü artık inanmanın da ötesinde biliyorum.. İlmelyakîn denir buna.. İlmen bilirsin..
Yani ben hiç Amerika'ya gitmedim. Aynelyakîn görmedim. Fakat İlmelyakîn Amerikan'ın varlığı ispat edilmiş.. Varlığı biliniyor..
Cevab-ı Hak da İlmelyakîn biliniyor..
00 Yorumla
8 ayTanrı dediğin şey Hindistan'da inekte oluyor Çin'de buda da oluyor onlara inanıyorum ben Alemlerin Rabbi Allah'a iman ediyorum keşke herkes iman etse sonsuz cehennem azabından kurtulsa imansız ölmesinler diye dua ediyorum.
125 Yorumla- 8 ay
cehennem diye bir şey yok rahat ol
- 8 ay
Onlara inanmıyorum diyecektim yanlış yazmışım
- 8 ay
Gidince görürüz var mı yok mu 😀
- 8 ay
yoktur
- 8 ay
Bana rüyayı açıkla bana ruhu açıkla bana insanın bedeninin sırlarını açıkla bana hiçbir şeyin kendiliginden olmayacağını açıkla bana evreni açıkla bana 1400 yıl önce Kuran'da yazan ayaerlrin günümüzde bilimle ortusmesini açıkla uzayın sırlarını açıkla bakmakla görmek arasındaki farkı açıkla inkar ederek sıyrılmanın dayanılmaz hafifliğini açıkla dünyalari yutmuş gibi bilgi sahibi olmuş gibi kendinden emin bir şekilde inkar etme sebeplerini açıkla cehennem neden yok dedin neden rahat ol dedin merak ettim😀
- 8 ay
- 8 ay
linke tıklamak istemiyorum eğer videoysa videonun ismini ya da ne şekilde ulaşacağımı söyletsen bulup cevap vereyim
- 8 ay
Video değil siteye sorduğum soru linki 😀
- 8 ay
senin sorun mu
- 8 ay
evet tamam buldum
- 8 ay
Evet
- 8 ay
neyse bana bir şey katmış oldun eyvallah
- 8 ay
Kur'an'da hangi ayet bilimle örtüşüyor mesela? Açıklar mısın?
- 8 ay
@almost_blue onu da sen bul
- 8 ay
örtüşmüyor wlfneöfkwpxöw
- 8 ay
Ben çok aradım bir mucize bulamadım. Varsa sen bana söyle ikna olayım. Bu senin bir müslüman olarak görevin.
- 8 ay
müslümanların neredeyse hiçbiri inancını gerektiği gibi yaşamıyor ki
- 8 ay
@almost_blue bakmakla görmek arasında fark var onu bulmak senin görevin benim değil madem meraklısın bakma görmeye çalış😀
- 8 ay
İspatlamaktan âcizim demenin farklı bir yolu.
- 8 ay
Müslüman dediğin ikiye ayrılır münafık ve mümin siz münafıkların hayatına bakmaya devam etmeyin müminlerin hayatlarına bakmaya özen gösterin gerisi gelir hidayete erersiniz
Münafık nedir mümin nedir önce bu ayrımı yapmaya çalışın - 8 ay
@almost_blue ispatı 1400 yıl önce gelmiş sen ispatla inanmama sebebini 😀
- 8 ay
@almost_blue bu soru linki sanki sizin için 😀
Haşa Allah'ı inkar edenler neye dayanarak inkar ediyorlar? ↗ - 8 ay
www.kuranvemeali.com/allahin-varliginin-delilleri-ile-ilgili-ayetler
Okuyun belki bilimle örtuşen yanlarını görebilirsin bakmakla görmek arasındaki fark nedir önce bu sözü açıkla gerisi gelir😅 - 8 ay
Okudum. Hurma ağacının bilimle alakası nedir? Yağmur yağdırıldoğını söylemek bilimsel bir keşif mi? Neyse birader senin zekânı fazla ciddiye almışım.
- 8 ay
@almost_blue tamam sende de zeka çok olsa sorularıma cevap verisinin kendini ispat edersin inanmama gerekçelerini ortaya koyarsın sadece laf çeviriyorsun😂
Evet, inanıyorum. Tanrı inancı kişisel bir deneyim ve bakış açısıyla şekillenir. Birçok insan için hayatın anlamı, vicdan ve ahlaki rehberlik sağlayan bir güç olarak Tanrı’ya inanmak önemlidir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu, çok kişisel ve herkesin kendi inançlarına göre şekilleniyor. Ben sanat tarihinden öğrendiğim birçok farklı kültürün ve inanç sisteminin hem sanatsal hem de toplumsal anlamda nasıl bir etkisi olduğunu görünce inanç konusunun ne kadar derin olduğunu bir kez daha anlıyorum. 🪶 Herkesin kendi kalbinde ve zihninde bu konuya bir cevap bulması gerektiğini düşünüyorum. 🧡 Senin düşüncelerin neler?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,8b cevap paylaştı.
u 8 ayHayır inanmıyorum
10 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 323 cevap paylaştı.
8 ayTanri'dan ziyade bizim yaraticimiz olan Allah'a inaniyorum 😇
Çünkü "Tanrı" kelimesi bir ilahî varlık için kullanılan genel bir kelimedir. Örnegin Yunan mitolojisindeki Zeus da tanrıdır. "Allah" ise tektir ve benzersiz..
00 Yorumla Nope, inanmıyorum. Dinlere de uzağım zaten. Benden uzak o varlığa yakın.
20 Yorumla
8 ayMuhakkak bir yaratıcı var. Koca evren ve bunca varlık cisimler kendiliğinden olamaz. Ama diper din uydurmalarına inanmıyorum hadisler mezhep çler ulemalar fıkıhlar falan çöp yani benim için.
03 Yorumla- 8 ay
kanıtla
- 8 ay
Tanrının varlığına kanıt aramak gözlerin kapalıyken uzayı gözlemek gibi bir şey. Bunu kimse yapamaz. Mantıksal olarak her icadın mucidi, her sanatın sanatçısı olduğu gibi bunca farklı çeşitler de ki varolan canların, cisimlerin ve moleküler birleşimlerin de ilim ve bilgi sahibi bir yaratıcısı olması gerekir.
8 ay100/100 tamamen zerre kadar şüphe olmadan tanrı değil Allah cc Allahım a inanıyorummm iyki varsın ey yüce Rabbim sana hamd-ü senalar olsun..
11 Yorumla- 8 ay
tanrı ve allah aynı şey
8 ayTanrı 'nın senden Ona inanması için bir yalvarışı yok inanmazsan inanma, bilime ve sanata odaklan beynin daha huzurlu olur 😅
02 Yorumla- 8 ay
6 enstrüman çalıyorum yeterli mi
- 8 ay
Kişisel gelişim için yetmez 🤣
8 aySöylediklerimi yüksek sesle tekrar et. EŞHEDU ENLA İLAHE İLLALLAH VE ESHEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH.
00 YorumlaHani şu savaşlarda filan yüz binlerce insan öldürülüp, malı gasp edilip , tecavüze uğrayıp , işkence edilirken izleyen tanrıya mı?
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 387 cevap paylaştı.
8 ayEvet inanıyorum ama tanrının degil Allah'ın varlığına inanıyorum
04 Yorumla- 8 ay
tanrı ve allah aynı şey sadece biri türkçe biri arapça
- 8 ay
Aynı şey degil teşekkürler iyi geceler
- 8 ay
aynı şey değil mi?
- 8 ay
max müslüman diyerek tartışmaya girmiyorum bile iyi geceler size de
Gizli Üye(30-35)8 ayvar zaten seni senin gozunden goruyo o kadar yakın bak kesin diyorum var yuzde 1 bile yoj ihtimali vermiyorum kesin var inan kurtul diye gerisine karismam
01 Yorumla- 8 ay
inanmıyorum ben
8 ayTanrının varlığına inanmıyorum
Allah'ımın varlığına inanıyor ve biliyorum00 Yorumla
8 ayİslamın 6 şartından biri hatta ilki
Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayEğer bir tanrı varsa adaletli değil
11 Yorumla- 8 ay
zateenn
- Kültür & Sanat konusunda 864 cevap paylaştı.
8 ayTanrı' nın varlığına inanıyorum
10 Yorumla
8 ayevet olmasaydı sormaya gerek olmazdı.
10 Yorumla
8 ayEvet inanıyorum
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 396 cevap paylaştı.
u 8 ayElbette
19 Yorumla- 8 ay
merhaba alakasız ama profil yanındaki u nun anlamı ne barışın profilde de varmış yeni fark ettim
- 8 ay
U demek Uber moderatör demek yani sitede hesap dondurma yetkimiz var. 🌸
- 8 ay
u dan farklı moderatör şeyleri var mı
- 8 ay
teşekkür ederim bu arada
- 8 ay
Var evet M ( yorum kaldırır)
S. Moderatör ( soru + yorum)
U Moderatör ( soru + yorum kaldırır, profil hesap dondurur)
Rica ediyorum💟
- 8 ay
tekrar teşekkür ederim kıskandım nelfneöfosğ
- 8 ay
Çok zorlu işler uzaktan nasıl görünüyor biliyorum ama U moderatör meşakatli. En zoru U olmak. 🎈🌸
- 8 ay
buradan inanılmaz havalı görünüyor açıkçası
- 8 ay
Görünüş güzel ama zorlu. 🙂🌸
- Kültür & Sanat konusunda 767 cevap paylaştı.
8 ayAllah'ın varlığına ve birliğine inanıyorum.
02 Yorumla- 8 ay
sen benim profilden uzak dur lütfen
- 8 ay
Sen kimsin ki? Daha önce konuşmuş muyduk?
- Kültür & Sanat konusunda 572 cevap paylaştı.
8 ayİnaniyorum tabiki hiç bir şey kendiliğinden olmaz
01 Yorumla- 8 ay
ayneeennnnn
Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı. İnanıyorum
50 Yorumla
8 ayEvet fazlasıyla hemde
00 YorumlaBir şey var ama ne olduğunu bilemiyorum
00 YorumlaSadece bir yaratıcı olduğuna inanıyorum.
00 YorumlaEvet inanıyorum neden inanmayayım ki?
00 Yorumla
8 ayYesss beybi
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayEvet inanıyorum allaha
111 Yorumla- 8 ay
kuranı türkçe okudun mu
Cevap sahibi8 ayHayır ama arapça okurum
- 8 ay
ne anladın peki
Cevap sahibi8 ayHuzuru anladım
- 8 ay
hayır gerçekten soruyorum
- 8 ay
arapça okuyup ne anlamış olabilirsin
- 8 ay
ppdeki sensen bir şey anlamamışsın demektir zaten
Cevap sahibi8 aySana ne
- 8 ay
. d
Cevap sahibi8 ayİstediğimi okurum size ne
- 8 ay
soruda tanrı denmiş niye allah diye düzelttin
Hayır
20 Yorumlaevet
10 YorumlaEvet
10 YorumlaEvet inanıyorum
10 Yorumla
8 ayAgnostiğim.
10 Yorumla
8 ayİnanıyorum
10 Yorumla
8 ayİnanırım
10 Yorumla
8 ayİnanıyorum
10 Yorumla
8 ayİnanıyorum
10 Yorumlaevet
10 Yorumlahic bir sekilde emin degilim
10 Yorumla
8 ayHayır
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. evet
10 Yorumla
m 8 ayİnanıyorum tabi
10 Yorumla
8 ayİnanıyorum
10 YorumlaInanıyorum
10 Yorumlaİnanıyorum
10 Yorumla
8 ayİnanıyorum
10 YorumlaEvet inançlı biriyim
10 Yorumlaİnanıyorum
10 Yorumlaİnanıyorum
10 Yorumla
8 ayEvet
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 494 cevap paylaştı.
8 ayhayır
10 Yorumla evet
10 YorumlaHayır
10 Yorumla
8 ayAllah vardır
21 Yorumla- 8 ay
kanıtla
Gizli Üye(30-35)8 ayYok onun inandığı kadar inanıyorum
00 YorumlaEvet şu gezeni düşününce sonsuz büyüklük
00 Yorumla
8 ayYorum yapmıcam
10 Yorumla