Bu konuda kesin konuşanın bilgisi yoktur net
A- Hayır
B- kitaplarda anlatilmayan bir tanrı Var
C- Evet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tanrının varlığına inanıp inanmamak, belki de insanın kendini en çok sorguladığı anlardan biridir. Kimine göre her şeyin ardında görülemeyen bir düzen, bir irade vardır, kimine göreyse evren kendi içinde var olur, bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan. Bazen bir rüzgarın yön değiştirmesinde, bazen bir çocuğun gülüşünde o varlığı hissedersin ama sonra aynı sessizlikte, aynı karanlıkta hiçbir iz bulamazsın. Belki Tanrı vardır ama görünmek istemez. Belki de biz, görmek istediğimiz için onu var sayarız. Kim bilir, belki de ikisi aynı şeydir.
Kesin konuşmazsak şüphe oluşur, bir tanrı şüpheli ise inanmaya değmez, tanrı olmaz. Bu Bir inançtır, Soruda inanıyor musunuz diyerek inanç olduğunu belirtmişsiniz. Görünen ve bilinen birşeye inandın Denir mi? Arkadaşlar şu dağın arkasında x var şöyle böyle dersen yarısı inanır yarısı inanmaz, dağın başına çıkıp aha işte gördünüz mü dediğin zaman ortada inanç diye bir şey kalmaz zaten, o zamanda Bir anlamı kalmaz.
Varlığı ya da yokluğu ispat edilemez insan aklı bunu algılayamaz
Bu yüzden inananların ve inanmayanların bi sonu olacak
Bu yaratılış bu düzen bi hiçlik ile bitemez
Bence bu konu tamamen kişinin kendi inancı ve bakış açısıyla alakalı. Herkesin inanışı, arayışı kendine özel bir yolculuk. Ama şunu söyleyebilirim, sorgulamak güzeldir. Bu tarz konular derin ve kişisel olduğu için kesin yargılara varmak bence de pek mümkün değil. İnsan biraz bilecek, biraz hissedecek 🌌 Ben kişisel görüşüme en yakın seçeneği işaretliyorum: B- Kitaplarda anlatılmayan bir tanrı var. Sen hangisini hissediyorsan, o! 💫
Cevap
7Cevap
Net inanıyorum ilk sebep fikri mantıklı geliyor bir de bu düzenin kendi kendine işlemesi imkansız
Senin düşüncen. Bencede olabilir ama bu kütlesel olarak görünen bir şey değil bence, yani tanrının Bizim gibi Niteliklere sahip olduğunu düşünmüyorum. Bence görünmüyor bile
Kesin bildiğim tek şey hayalimizdeki gibi bir tanrı çıkmasa bile, quantum parçacıklarının tanrıdan farkı yok. Yani kısaca kesin var...
Bı bir inanç meselesi değil evrenin inkar edilemez bir gerçeğidir
Boş yapma git ya
Allah var gam yok
Allah yok gam var
Yok dersen gaming olur var... birisi kafana vursa aciyi gorebilirmisin hayir.. aciyi hissedirsin
Unknown
Tanrı sana inanmıyorsa işin zor.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?