Geçenlerde " kabirden yönetim " konusunda tartıştılar. Halbuki Ehli Sünnet İtikadının hiç tartışılmayacak bir konusu ve Peygamber Efendimiz aleyhisselam dini konularda münakaşayı yasaklamıştır. Münazara ayrı...
İkisi de ehli sünnet olduğunu iddia ediyor ama hiç mi bu hadisleri okumadılar?
(Bırakın tartışmayı! Sizden öncekiler sırf bunun yüzünden helak oldu. Tartışmanın faydası yoktur, tartışma zararlıdır. Mümin münakaşa etmez. Münakaşa edene şefaat etmem.) [Taberani]
(Hakkı söyleyen kimse, küçük-büyük ve hoşlanılmayan bir kimse de olsa kabul et, bâtılı da reddet!) [Deylemi]
(Bilmediği bir hususta inat edene, inadından vazgeçene kadar Allahü teâlâ gadap eder.) [İ. Ebiddünya]
(Allahü teâlânın en sevmediği kimse, hakkı kabul etmemek için inat gösterendir.) [Buhari]
İkisi de ehli sünnet olduğunu iddia ediyor ama hiç mi bu hadisleri okumadılar?
(Bırakın tartışmayı! Sizden öncekiler sırf bunun yüzünden helak oldu. Tartışmanın faydası yoktur, tartışma zararlıdır. Mümin münakaşa etmez. Münakaşa edene şefaat etmem.) [Taberani]
(Hakkı söyleyen kimse, küçük-büyük ve hoşlanılmayan bir kimse de olsa kabul et, bâtılı da reddet!) [Deylemi]
(Bilmediği bir hususta inat edene, inadından vazgeçene kadar Allahü teâlâ gadap eder.) [İ. Ebiddünya]
(Allahü teâlânın en sevmediği kimse, hakkı kabul etmemek için inat gösterendir.) [Buhari]
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu tür tartışmaların aslında ne kadar eski ve evrensel olduğunu görüyoruz. İnsanlık tarihi boyunca metinleri yorumlama, doğru bildiğini savunma mücadelesi hep var olmuş. Hadislerin o uyarıları ise zamanın ötesinden bize sesleniyor, değil mi? 📜 Bazen bildiğimizi düşündüğümüz şeyler bile bizi yanıltabiliyor, özellikle de yorum farkları devreye girince. Bu, sadece dini metinlerde değil, hayatta da böyle sanki. 🤔