O şeytanlar bunları yoldan çıkardıkları halde, bunlar doğru yolda olduklarını sanırlar.
Zuhruf 36 37
Hayır onların felsefesi "Allah her yerdedir. Biz O'ndan bir parcayiz " sizin bu söylediğiniz ise o zamanın anlayışı daha basite indirgeyen insanlarına ait bir düşünceydi. Kimseyi aşağılama anlamında söylemiyorum sadece bir yanlış anlaşılma diye görebiliriz.
Yani bu yanlis degil mi dwmek istiyosun? Yanlis anlasilma degil sirktir kafirdir onlari diyen
Allah her yerde degildir Allah in ilmi her yerdedir Allah zatiyla :
Allah arsin uzerine istiva etmistir taha 5
Hayır kardeşim bizlerin ruhu aslında Allah a ait değil mi şu an hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum net bilmediğim için de söylemek istemiyorum ama geçer yani böyle birşey. Allah bize kendinden küçük bir parça vermiştir bu yüzden bizde olan herşeyin sonsuz katları onda mevcuttur. Bu kişiler de bundan bahsederler. Bizler Allah dan bir parçayız bizler O na aitiz demek isterler
Allah'tan bir parca degiliz ruhumdan ruh ufledim demekle ben Allah im ne demektir? Ne demej yani ben parcasiyim?
Kullarindan bir kismini Allah in bir parcasi kildilar bu insanlar kafirdir zuhruf 15
Seni bu ayetle uyariyorm kardesim hala parcasidir dersen seni tekfir eder kafir sayarim
Efendimiz bir yahudiye bile kafir denildiği zaman 'Açıp kalbine mi baktınız?' buyurmuştur. Siz ne cüretle böyle birşey söyleyebilirsiniz. Kafir olmayan birine kafir demek söyleyeni dinden çıkartır. Bakın bunlar tarihle alakalı konular. Size bununla ilgili çok şey gösterebilirdim fakat mobilden giriyorum. Bu insanlar Allah aşkıyla yanan bunu da hayatlarının her döneminde göstermiş olan alimlerdir. Ha öyle değillerse de buna kesin bir ispatınız olmadığı sürece bu insanları karalamanız doğru değildir. Dediğim gibi onlar eğer öyle değillerse bunun vebali de ağırdır. Bu yüzden sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum bu konuda ki tutumunuza da biraz daha dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum
Kardesim 4 yildir arastiriyorum bunlae bu kasar husu sahibiler Allah oldugunu zirvaliyorlar Peygamberimiz boyle seyler dememis ibn arabinin dedigi gibi seyhler peygamberlerdeb daha ustun gorusune de sahipsin anlasilan..
Bu adamlar zuhruf 15. Ayet isiginda kafirdir bunda suphe edende kafirdir
Bende mobildeyim ilmin varsa getir delilini bende delil cok merak etme. Bak bakalim mezhep imamlarina tasavvufa bile karsilardi bide bunlari duysalardi ne drlerdi?
Sana huccet ikame edilmis oldu eger hala bizler Allah iz ya da parcasiyiz dersen sen kafirsin. Kuran in tek ayeti reddeden de kafirdir. Ancak muhalefet etmeyip dogru bizlerparcasi degiliz hasa dersen sen muminsin
Ben kısaca bahsettim öykünün tamamı şu şekilde USAME B. ZEYD anlatıyor:
“Resulûllah aleyhisselam bizi bazı kabilelere gönderdi. Onlar da bizim gelişimizden haberdâr olarak kaçtılar. Biz bu grubun içinden birisine yetiştik. Onu yakalayınca, ‘Lâ ilahe illâllah’ deyiverdi. Fakat biz kendisini öldürdük. Döndüğümüzde bu olayı Peygamber aleyhisselâm’a aynen anlattım.
Peygamber aleyhisselâm:
‘Kıyamet gününde o adamın söylediği bu tevhid kelimesinin kıymet ve büyüklüğünden dolayı sana kim yardımcı olacak?’ dedi.
Ben:
‘Ey Allah’ın Resûlü, o adam, bunu ölümden korktuğu için söyledi,’ diye cevap verdim.
Peygamber Aleyhisselâm:
‘Kalbini yarıp baktın mı ki, bunu başka bir sebepten dolayı söylemiş olduğunu bilesin! Kıyamet gününde ‘Lâ ilâhe illallah’ kelimesinin karşısında kim senin yardımcın olacak?’ buyurdu. Bu sözü o kadar çok tekrar etti ki, ‘keşke Müslümanlığa o günden sonra girmiş olsaydım,’ dedim.”
-Ebû Dâvut, Müslüm
Kaynak: Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 1
Kuranin tek ayetini reddedip ben muslumanimdiyen nedir kafir degil mi? Sen istedigin kadar iman iddasinda bulun Allaha coxukcocuk isnat eden musrikler den Farkin olmaz ve zumer 65. Ayetin isiginda tum amellerinde bosa ckmistir
Biliyorun bunlari atmana gerej yok
bir müslümana kafir diyen kafir olur ama sen parçasıyız veya Allah ız diye zırvalıyosun mümin olma sansın yok bunu reddedene kadar kafirsin eğer sen böyle yaparak kafir olmadıysan ben o kadar acık konusuyorum ki ben kafir olayım?
Fususu, l-Hikem : İbn Arabi bu kitabında Tevhid Akidesini iptal edici ve insanın vücudunun Allah, ın vücudunun bir sureti, hatta bütün alemlerin O, nun sureti olduğunu, alemlerin O, nun vücudunun ayn, ı olduğunu söyler, Daha kitabının başında Allah, ın Rasulü, nü (sallallahu aleyhi ve sellem) yalan, dalalet ve küfrüne şahid tutmaktan utanmayan bu İsmailileşmiş ve Batınileşmiş bid, at ve dalalet önderi, kitabında tüm peygamberleri yalanlayıcı ve hatta Kur, an, ı tekzib edici meselelere değinir. Bunun için yüzlerce müctehid, fakih, muhaddis, usulcü ve ilim ehli onu tekfir etmişlerdir. bunun için ayrıntılı bilgi almak isteyen Burhanuddin el-Bikai, nin Tenbihu, l-Gabiyyi İla Tekfiri İbn Arabi ile Şeyhulislam Mustafa Sabri Efendi, nin Mevkıfu, l-Akli ve, l İlmi ve, l-Alimi Min Rabbi, l-Alemin ve İbadihi el-Murselin (c.3,190,274) Daru İhyai, t-Turas el-Arabi,3. bsk.1413/1992) adlı eserine başvurabilirler.
onlar cok iman etmiş kullar degilmi tam okumadım düzgünce acıkla
Iman etmek yetmiyor duzgunce okusaydin sorumu.
Cevap
1Cevap
sen biliyorsan sorun yok abicim
bu adamların bunu vaad ettiğine kanıt göster?
“ Ey nefsinde varlıkları yaratan, sen yarattığın şeylerin hepsisin. Varlığı nihayetsiz olan şeyi sen vücudunda yaratırsın. Şu halde sen hem dar hem de genişsin “
FİSUS UL-HİKEM : 55. S – İST- KİTABEVİ 1981
“ Bir vakit olurki kul şüphesiz rabb olur. Başka bir vakitte de iftirasız kulluk derecesine iner ….. “
FİSUS UL-HİKEM : 57. S – İST- KİTABEVİ 1981 İBN ARABİ
Ete kemiğe büründüm …. Yunus diye göründüm.
Sıyırın eti kemiği, işte onun sesi, işte onun kendisi.
Ol kadiri kün feye kün, lutfedici sübhan benem.
Kesmeden rızkı veren cümlelere sultan benem.
Nutfeden Adem yaradan, yumurtadan kuş türeten.
Kudret dilini söyleten, zikreyleten sübhan benem.
Hem batinem hem zahirem, hem evvelem hem ahirem.
Bu cümlesini yaratıp tertib eden Yezdan benem.
Yoktur anda tercüman, andaki iş bana ayan..
Bin bir adı vardır bir adı da Yunus, ol sahibi Kur’an benem.
YUNUS EMRE : KÜLTÜR BAKANLIĞI 1275 KÜLTÜR ESERLERİ 161 SAYFA.361
Mevlâna ve Şems arasında geçtiği söylenen hadisede de görüldüğü gibi, Vahdet-i vücud, kadın kılığına giren Tanrı ile seviştiğini iddia etmektir. Ne gariptir ki; ALLAH’a söverek nara atan sarhoş bir sokak serserisini, öldürmeye-dövmeye kalkan sofî, Şems ile Mevlana arasında geçtiği söylenen şu hadiseyi kutsar veya sessiz kalır: “Mevlana Şemsin yanına girdi. Şems şahane bir çadırda oturmuş Kimya Hatun ile oynaşıyordu. Mevlana dışarı çıktı. Bu karı koca oynaşmalarına mani olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. Sonra Şems (Mevlâna’ya) içeri gel diye seslendi. Mevlana içeri girdiğinde Şems’ten başkasını görmedi. Kimya nereye gitti? dedi. Şems ‘Yüce Tanrı beni o kadar severki, istediğim şekilde yanıma gelir. Şu anda da Kimya Hatun şeklinde geldi’ buyurdu.
MENAKIB’ÜL ARİFİN I (Arifler’in Menkıbeleri) Ahmed Eflaki
mevlana için bilmeden yalan yanlış şeyler söylemesinler mesvneviyi okumanı tavsiye ederim ikincisi de aşkı kutsarlar
kanıt dedin kanıt sundum ayrıca mesnevide vahdeti vucud haricinde erotik menkıbelerde bulunmakta!
Mesnevi kadar kuran okumadıgınız icin zuhruf 36 ve 37. ayetler üzerinizde tecelli etmiş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar