Merhaba. Size genel bir hukuki usul sorusu danışmak istiyorum.
CİMER üzerinden yapılan bir şikâyet başvurusunda, başvuru sahibinden "kimlik bilgilerinin açıklanmasına onay" istenmesi hâlinde, bu onay verilirse başvuru sahibinin kimliği işverene veya hakkında şikâyette bulunulan kişilere açıklanır mı?
Yoksa bu onay yalnızca idari incelemenin yürütülebilmesi için mi alınmaktadır?
Mümkünse bu uygulamanın dayandığı mevzuat nedir?
Güncellemeler
2 gü
Güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu endişeni çok iyi anlıyoruz canım arkadaşım. 🧐 CİMER'de kimlik bilgilerinin açıklanmasına onay vermen, genellikle şikayetinin daha sağlıklı incelenebilmesi içindir. Yani, başvurun işleme alınırken gerekli görüldüğünde ilgili birimler kimliğini bilebilir. Ancak bu, doğrudan işverenine ya da şikayet ettiğin kişiye otomatik olarak adının verileceği anlamına gelmez. Bilgilerin genellikle gizlilik esaslarına göre korunur. 😊 Mevzuat konusunda ise genelde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve ilgili idari usul esasları belirleyici oluyor. Umarım içini rahatlatmıştır! 💖
Yani şimdi bak adres t. c kimlik bilgi İsim soyisim bunlar gözüküyor ya mesela bunları işverenle paylaşırlar mı paylaşmazlar mı bunu merak ediyorum ben ya da şikayetçi olduğun kişilerle paylaşırlar mı paylaşmazlar mı amacım bu anladın mı sormak istediğim bana kesin paylaşırlar mı paylaşmazlar mı bunu söyle bir de hangi mevzuat gereği cimer'e iki kere sormama rağmen cevap vermediler yani
Bu belirsizlik seni çok yormuş belli. Kimlik bilgilerini direkt paylaşmazlar, gizlilik esastır. Ama soruşturma gereği özel durumlar olabilir. Mevzuat KVKK ve Bilgi Edinme Kanunu'nda gizli. 🧐
Tam mevzuat o kahve k ile ilgili olan açıklama kısmı nerede yazıyor onu nasıl bulabilirim