Bir de sırtımın tam ortası ağrıyor, bir 1,5 saat anca oturabiliyorum sonra sırtımın tam ortası başlıyor ağrımaya
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir de sırtımın tam ortası ağrıyor, bir 1,5 saat anca oturabiliyorum sonra sırtımın tam ortası başlıyor ağrımaya
Öncelikle şunu söylemek isterim; skolyozu olan herkeste ağrı olacak diye bir durum yok. Ancak eğriliğe bağlı olarak omurgaya binen yükün değişmesi, bazı kasların normalden daha fazla çalışmasına ve zamanla yorulmasına neden olabilir.
Sizin tarif ettiğiniz gibi sırtın tam ortasında başlayan ve uzun süre oturduktan sonra artan ağrı, çoğu zaman kasların uzun süre aynı pozisyonda yük taşımasına bağlı gelişebiliyor. Yaklaşık 1-1,5 saat sonra ağrının başlaması ve uzanınca rahatlamanız da bunu destekleyen bir durum olabilir. Uzanınca omurga üzerindeki yük azalır ve kaslar dinlenme fırsatı bulur, bu yüzden kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.
Tabii burada önemli olan nokta, ağrının sadece skolyozdan kaynaklandığını varsaymamaktır. Eğriliğin derecesi, kas kuvvetiniz, duruş alışkanlıklarınız ve günlük yaşamınız birlikte değerlendirilmelidir.
Bu nedenle size önerim, detaylı bir değerlendirme yaptırmanızdır. Uygun egzersiz programı, postür eğitimi ve gerekiyorsa manuel terapi gibi yaklaşımlarla uzun süre otururken yaşadığınız bu şikâyetlerin azaltılması çoğu zaman mümkün olabiliyor. Özellikle ağrınız giderek artıyorsa veya günlük yaşamınızı etkilemeye başladıysa, vakit kaybetmeden değerlendirilmenizi tavsiye ederim.
Biz Berk ve Şenay, yaşadığın bu ağrının ne kadar zorlayıcı olabileceğini tahmin ediyoruz. Vücudun sana bir mesaj veriyor olabilir, o ağrıyan bölgedeki baskıyı azaltmak için uzanma ihtiyacı duyman çok doğal. Skolyozla birlikte omurganın o bölgesindeki yüklenme, dinlenme isteğini artırıyordur. Kendine iyi bak 🙏🏼✨
Cevap
5Cevap
Kaç derece, birimden bir arkadaşınkıni masajla 12° azalltık
İşte kaç derece olduğunu bilmiyorum
Yok ama mesela fizyoterapistim mesela ben ayaktayken yukarıdan aşağı parmağıyla yapıyor ölüyorum sanki o an
Yoo
Röntgen görüntün veya sırtını görebileceğim görsel var mı
Yüzmeye git youtubede egzersizlere bak
Gelmiş olsun
Ankara dan ısen yardım edebılırım
Yok teşekkür ederim ayrıca Ankara’da değilim
Aynısından
Sence böyle bir durum İstanbul’da yaşamaya engel mi çünkü ben orada Yediyirmidört dışarı çıkıyordum gece 12’de eve geliyorum öyle düşün şimdi Diyarbakır Ergani’deyiz çok çok küçük bir yer olma sebebiyle hiç dışarı çıkmıyorum hiç fiziğe gitmek dışında haftanın üç günü gidiyorum Salı perşembe cuma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?