8 gü

Sigorta girişim yapılmadan part time full çalıştırıyorlar, şikayet etsem ne olur?

Şu an çalıştığım bir yer var. Daha önce burada hani böyle bir ay falan çalışmıştım sonra sinirlenip çıktım. Çok kaba davranıyorlar, davrananlar da eleman ama kendini patron sanıyorlar. Uzun süredir burada çalıştıkları için genel olarak onlar bizimle ilgileniyor. Sonra elemanlara ihtiyaç olduğu için mesaj atıp, o sırada Beylikdüzü'nde iş arıyorum, daha önce sigorta girişim olmadığı için iş bulamıyordum. Bunlar daha öncesinde part time, sigorta yok, 3-4 gün geldim, içerisinde bu 2 haftadır full görüyorum, gayet. Daha öncesinde söylemiştim bakın kursum var, 1-2 günü elbet yapar dedim. Ben söylemek zorunda değildim ama yok. Ben de bir hafta bir şehir dışına gideceğimi söyledim, oradan gidip geldikten sonra açacağım hem yazılı olarak hem sözlü olarak. Ne yapabilirim? Geleceğin günleri yazıyorlar. Benim bir tanıdığım kişi sohbet, şikayet ettiğini, sizinle o iş yerinde çalışıyor olmanız gerekiyor falan. Tabii şikayet etsem işe yarar mı? Zaten günlük ücret veriyorlar 1.100, yemek de yok.

Sigorta girişim yapılmadan part time full çalıştırıyorlar, şikayet etsem ne olur?