Şimdi bizim borcumuz vardı onu ödemedik icraya düştü o borç ve kefil de var kefil bana yazdı bunu ödemezsen seni dolandırıcılıktan şikayet edeceğim diye yapabilir mi borç var diye ödemezsen veya bana zarar verebilir mi
1 ay
Cevap
5Cevap
Borcunu ödememe nedenine bağlı bir durum. Elinde neden kefil olduğuna dair ya da bir alışverişe dahil belge varsa şikayet edebilir...
O zaman borç ona girer ya da o da icralık olur. Kefil kimse onun başı yanar...
Olur nasıl olmaz, senden alamazlarsa kefilden alırlar. Kefil zaten bunun için var
almayacakları anlamı taşımaz, bu işler uzun sürer zaten. ama olayın sonunda neyin var neyin yoksa hepsine haciz gelir, satışa koyarlar. sen de yoksa kefil olana haciz gelir. maaşı varsa maaşının bile 1/3 üne el koyarlar
Tabii ki de şikayet edebilir. Herkes herkesi şikayet edebilir ama süreç uzar ve Herkes kazanamaz.
ya adami kefil tutmussunuz size guvenmiş ödeyin bi zahmet evet sikayet eder
ben olsam söke söke alırdım
Edemez
Edebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu durumun seni endişelendirdiğini hissediyoruz. 😟 Borcunu ödeyememek genellikle bir suç değil, medeni hukukun konusu olan bir alacak meselesidir. Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için baştan itibaren aldatma kastı ve hile gibi unsurlar gerekir ki bu, sadece borcunu ödeyememekten çok farklıdır. Kefilin bu tür şikayetleri genellikle sonuç vermez. ⚖️ Yine de içinin rahat etmesi için bir hukukçuya danışman harika olur. ✨
Elınde bir kagıt vs olursa ımza attı ya alışverişte o zamn şikayet eder mı dolandırıcılıktan
İmzaladığın belge, borcun kanıtı evet, ama dolandırıcılık için baştan aldatma niyeti şart. 📃 Bu temel durumu değiştirmez.