2 ay

Yıllardır süren ağır kaygı, takıntı ve psikolojik sorunlarla nasıl başa çıkılır?

Merhaba arkadaşlar. Yıllardır psikolojik sorunlarla uğraşıyorum, her şeyin en kötüsünü düşünüyorum, her olayda, yaşadığım her şeyde, en kötü ihtimali, olabilecek en kötü ihtimalleri düşünüyorum ve kendi kendimi bunalıma sokuyorum. Psikolojik sorunlarım beni çok boğuyor artık, daha önce yıllarca psikolojik ilaç tedavisi gördüm fakat o ilaçların benim hastalığımı daha da çok ilerlettiğini düşünüyorum. Stresten, sıkıntıdan 10 kilo verdim, yemeden içmeden kesildim, her şeyden, herkesten korkuyorum, herkesin bana zarar verebileceğini düşünüyorum. Ki bu hale durduk yere geldiğimi de düşünmüyorum, çünkü gerçekten dünyada çok kötü insanlar var. Ama ben çok takıntılı ve sürekli kafada kuran bir insana dönüştüm. Günlerim zehir oluyor bana, geceleri uyuyamıyorum, uyku düzenim yok, etrafımda bir tane bile insan kalmadı, ailemle de anlaşamıyorum, çok üzerime geliyorlar. Hayattan hiçbir şekilde tad, keyif alamıyorum. Her şey burnumdan geliyor. Sürekli hastayım, sürekli bir yerlerim ağrıyor. En son ne zaman mutlu olduğumu bile hatırlamıyorum. Herkesin bana zarar verebileceğinden korkuyorum. Bu dünyaya neden geldim bilmiyorum, sanırım acı çekmek için gelmişim. Buraya yazamadım çok şey var, çünkü detaya girince site sorumu kaldırıyor. Peki bu şekilde nasıl yaşanır? Nasıl hayatıma devam edeceğim ben?
Güncellemeler
2 ay
Kafam hiç susmuyor
Yıllardır süren ağır kaygı, takıntı ve psikolojik sorunlarla nasıl başa çıkılır?