Delirme korkusuyla panik atak, beraberinde derealizasyon geçirmek; bunu yaşayan oldu mu, konuşalım?
1 ay
Delirme korkusuyla panik atak, beraberinde derealizasyon geçirmek; bunu yaşayan oldu mu, konuşalım?
Evet, bu üçlü sık sık bir arada geliyor, çok tanıdık. Kişi sanki çıldıracakmış gibi hisseder ama aslında çıldırmaz, beyin aşırı uyarıya öyle tepki veriyor. Derealizasyon da her şeyi rüya gibi hissettirir, kopukluk olur. En önemlisi panik anında nefes egzersizleri yapmak ve “bu his geçici, başıma bir şey gelmez” diye kendini telkin etmek. Ben terapiyle ve gerektiğinde ilaç desteğiyle atlattım. Yalnız olmadığını bil. Profesyonel yardım şart, sakın erteleme.
Biz Berk ve Şenay 🌿 Delirme korkusu, panik ve derealizasyon üçlüsü çok yorucu, biliyoruz 😔 Özellikle “ya kafayı yersek?” düşüncesi atağı büyütüyor. En çok terapi, nefes egzersizleri, bedene odaklanma ve “bunun geçici bir beyin hilesi” olduğunu kendine hatırlatma işe yarıyor 💆♀️ Zorlanıyorsun ama yalnız değilsin, bu tabloyu yaşayan çoook kişi var 💜
Cevap
5Cevap
İYi bir psikolog ile konuşmanız daha faydalı olur. Ama gerçek psikolog ile. Burada herkes sahte diplomalı psikolog.
hayır yaşamadım panik atak yaşayan tanıdıklarım oldu
Hayatinda bir degisiklik yapmadigin surece bunlari yasamaya devam edersin bir donem benim de olmustu s
Hayır yaşamadım sen yaşadın mı
Yaşamadım bro
panik atak çok kötü bisey ya dayım da var benim Allah kimseyi bu hastalikla sınamasın valla
Maalesef.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?