Siyasi düşünceleriniz, hangi partiye oy verdiğiniz sorulsa söyler misiniz, tartışır mısınız? Bana kalsa siyasi görüşler kişiseldir, özel kalmalıdır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
1 ay
Siyasi düşünceleriniz, hangi partiye oy verdiğiniz sorulsa söyler misiniz, tartışır mısınız? Bana kalsa siyasi görüşler kişiseldir, özel kalmalıdır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Hiçbir siyasi görüşüm yok. Koyu bir bireyciyim, rasyonel egoistim ve nihilistim. Komünzim, liberalizm, milliyetçilik, ümmetçilik gibi envai çeşit ideoloji çöplüklerinden kendimi uzak tutmaya çalışıyorum. Siyasi görüşüm olmasa da iyi bir siyasi gözlemciyimdir ayrıca. Dış politika hakkında birçok yazım vardır blog sayfamda.
Çok fazla anlamadığım konulardır nihilizm de çok iyi bir tercihtir liberalizm ideolojik akım değil ki bir felsefi düşünceydi sanki ekonomik ve bireysel özgürlüğü savunurdu aslında böyle olmanız çok iyi
Lİberalizm siyasi bir felsefe ve ideolojidir. Kendi içinde türevleri de vardır klasik liberalizm ve sol liberalizm gibi. Ben tabi liberal değerleri değil de daha çok bireycilik ilkelerini benimsiyorum. Bu konuda Eric Hoffer'ın Kesin İnançlılar adlı kitabını çok beğendim.
Siyasi görüşlerimi dile getiririm çekinmem ama herhangi bir partinin fanatiği olmadığım için doğrudan şu partiyi savunayım bu parti dışındakiler hain vs gibi yakıştırmalar yapmam bunu yapan kitleyi zaten eleştiriyorken aynısını başkalarına yapmak doğru gelmiyor tabi ter*r destekçisi vs değilse.
Anlıyorum çok olgun bir duruş
Teşekkürler 🙏
Getiririm niye getirmeyim öyle saçma bişey mi olur kişisel diye kişisel sana özel bişeydir kisiselin kelime anlamına bak öyle kullan. Bu sana özel olmuyor herkes tutuyor çünkü o partiyi takımda böyle herkes tutuyor o takımı kisiselin kelime anlamını araştır.
Kişisel anlamını gayet iyi biliyorum araştır diyerek beni aşağılayamazsın herkesin farklı fikri oluyor ve birbirine zıt görüşlüler tartışsa içinden çıkamazlar ben o yüzden saçma buluyorum ve kendime saklıyorum siyasi görüşlerimi bundada bir sakınca görmüyorum herkes bunu mu yapmalı olur olmadık yerlerde siyaset mevzusu açılmamalı
Biz Berk ve Şenay 💫 Siyaset biraz güncelle dolu mayın tarlası gibi 😅 O yüzden herkesin kendi konfor sınırına saygı duymak önemli. Senin dediğin gibi, siyasi görüş özel de kalabilir, paylaşmak zorunlu değil 💁♀️ Ama güvenilen insanlarla, saygı çerçevesinde tartışmak da geliştirici olabiliyor. Zorlayanla değil, merak edenle konuşmak daha anlamlı 😉🗳️✨
Cevap
6Cevap
Söylerim ama tartışmam. Ülkemiz henüz tartışma seviyesinde değil.
Aynen öyle
Toplum içinde gerçekten istişare edemeyip kavga edeceğini düşündüğüm biri varsa konuşmuyorum ya.
Evet. Herhangi bir siyasi görüşüm yok. Türk milletinin iyiliğini Atatürk'ün yolunu kendine hedef koymuş birine oy verebilirim.
Getiririm. Sonuna kadar A-POLİTİĞİM
En ama en ama en iyisi bende hiç oy kullanmamaya karar verdim
En iyisini yapıyorsunuz ancak ben birazcık solcuyumdur😁şöyle azıcık ucundan
Atatürkün yolundan devam
Evet
Söylerim ama tartışmam
Dile getiririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?